S.Korea all about

Post Reply
Tiger 033

#576 Re: S.Korea all about

Post by Tiger 033 »

kojetou wrote:Ko stvarno misli da Sjeverna Koreja moze pogoditi Ameriku atomskom bombom taj nije bas bistar.

Image
Naravno da NE može :D

Image
Bosanski_kralj

#577 Re: S.Korea all about

Post by Bosanski_kralj »

kojetou wrote:
hAZNADAR wrote: Skontaj i sam - samo na frontu od nekih par stotina km imas milion vojnika, hiljade cijevi i milione tona municije,.. - sta tu pametne bombice mogu uraditi? Pa nisu Ameri dzaba poceli obogacivati uranijumom svoje misile u svojim modernim vozilima - kada se pokazalo koliko posla i zahebancije a kolika vatrena moc i ucinak

Sto su zanimljivi ovi navijacki Islamisti na forumu. Gdje vas samo ovako dogoje da mi je vidijeti te Bosnjacke gimnazije iznutra i te profesore sto vam predavaju jebemu misha. Pa zar se nesjecate da su vam Amerikanci spasili dupe? Jesteli govorili "help baznian pipl" prije nego sto su Amerikanci dosli sa tim "bombicama" da rastjeraju cetalje? Umjesto da ljubite Americku zastavu tri puta dnevno ovdje se javljaju podrske i teme o "Iranu" i Sjevernoj koreji.

:thumbup:
Ja bih te sad banovo za ovu glupost. :x :x :x
SmokingMan

#578 Re: S.Korea all about

Post by SmokingMan »

Ništa od ove eskalacije,samo još jedna nametnuta priča globalnih medija.
Cyrax

#579 Re: S.Korea all about

Post by Cyrax »

Bosanski_kralj wrote:
kojetou wrote:
hAZNADAR wrote: Skontaj i sam - samo na frontu od nekih par stotina km imas milion vojnika, hiljade cijevi i milione tona municije,.. - sta tu pametne bombice mogu uraditi? Pa nisu Ameri dzaba poceli obogacivati uranijumom svoje misile u svojim modernim vozilima - kada se pokazalo koliko posla i zahebancije a kolika vatrena moc i ucinak

Sto su zanimljivi ovi navijacki Islamisti na forumu. Gdje vas samo ovako dogoje da mi je vidijeti te Bosnjacke gimnazije iznutra i te profesore sto vam predavaju jebemu misha. Pa zar se nesjecate da su vam Amerikanci spasili dupe? Jesteli govorili "help baznian pipl" prije nego sto su Amerikanci dosli sa tim "bombicama" da rastjeraju cetalje? Umjesto da ljubite Americku zastavu tri puta dnevno ovdje se javljaju podrske i teme o "Iranu" i Sjevernoj koreji.

Notornu glupost. :-)
hAZNADAR

#580 Re: S.Korea all about

Post by hAZNADAR »

Bosanski_kralj wrote:
kojetou wrote:

Glupost se ne banuje, cak i glupani imaju pravo glasa i da kazu sta misle. Pa ako doticni misli da sam islamista i ako dijeli ljude po krajnostima, svrstava u tabore,.. i to je njegovo pravo. Moderator samo sankcionise trolanje i offtopic kada se neki nakace na gluposti i krenu ih komentarisati. Ignorisi ga i necemo ovdje o ratu kod nas i americkoj ulozi.

Tema je Nemilosrdni Napad na Ameriku - koji se nesto otegao i gdje je svaka faza pomalo dramaticna.

Debeljko moze samo spasiti obraz ako neka druga sila sad krene nagovarati da odustane od napada i da postedi brezobraznu Ameriku. Da se kladimo da ce tako i biti.
Bice jos nekih dramaticnih vijeti poput mobilizacija, okretanje cijevi, repetiranje, prst na okidacu,... pa ce neka delegacija neke zemlje poput kineske, ruske, francuske,.. da posjeti Pjongjang, svijet ce napeto cekai ishod pregovora,.. i debeljko ce eto malo ispasti mirotvorac i milosrdan posto ce ipak postediti bezobraznike.
snaga_znanja

#581 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Zanimljivo ali amerikanci nisu primjetili nikakvo kretanje snaga uz duz granice sa Juznom Korejom. Moze znaciti dvije stvari: 1. Kim lupa gluposti ili 2. Kim se priprema za defanzivu.
Bodkin

#582 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

snaga_znanja wrote:Zanimljivo ali amerikanci nisu primjetili nikakvo kretanje snaga uz duz granice sa Juznom Korejom. Moze znaciti dvije stvari: 1. Kim lupa gluposti ili 2. Kim se priprema za defanzivu.
misli da ameri nece prvi napasti. godinama su imali 1001 mogucnost i opravdanje da naprave havariju sa onom njegovom "vojskom" pa su trpili. trpice i dalje sve dok ne pocne mali debeli, i to dok ne pocne ozbiljno. jel prosle godine ili prije par godina gadao otok onaj u JK moru pa onda onaj brod. sve su to i ameri i JK istrpili
JohnnyS

#583 Re: S.Korea all about

Post by JohnnyS »

Bosanski_kralj wrote:
kojetou wrote:

Kakvu glupost? Da SAD-a nije bilo ko zna do kad bi rat trajao, naposljetku tko zna s kakvim ishodom. Jer Oluja i sve nakon nje nije bilo zbog izvrsne borbene gotovosti HV-a, nego zbog američkog amena i obuke. Nikad mi nije bila jasna amerikofobija na ovim prostorima, kad je za BiH i Hrvatsku SAD najjači saveznik u međunarodnoj zajednici...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#584 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

omega369 wrote:
sumirprimus wrote:
ufff wrote:Image
seul ko sjena na plucima :D
trebali su ga pravit dosta juznije...
val mene ova slika JK bas asocira na.... nesto cudno...ruzno... ne znam jel' vas :D

mozda pingvin s'pravom zeli da promjeni ovu 'ruznu sliku' zauvjek, da ne bode oci :D :D
jelde ko rentgen chune :lol: :lol: :lol:
omega369

#585 Re: S.Korea all about

Post by omega369 »

ubode mujica iz prve :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#586 Re: S.Korea all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Zabavno je, zapravo, kako se ovaj Il igra s lavom koji spava. Nažalost, izoliranost i porordično odsustvo razuma, tog balavca može ohrabriti za neki grozan čin s tim nuklearnim oružjem, čije bi poslijedice osjetila i naša djeca.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#587 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Bodkin wrote:
snaga_znanja wrote:Zanimljivo ali amerikanci nisu primjetili nikakvo kretanje snaga uz duz granice sa Juznom Korejom. Moze znaciti dvije stvari: 1. Kim lupa gluposti ili 2. Kim se priprema za defanzivu.
misli da ameri nece prvi napasti. godinama su imali 1001 mogucnost i opravdanje da naprave havariju sa onom njegovom "vojskom" pa su trpili. trpice i dalje sve dok ne pocne mali debeli, i to dok ne pocne ozbiljno. jel prosle godine ili prije par godina gadao otok onaj u JK moru pa onda onaj brod. sve su to i ameri i JK istrpili
Tajbrod je kontraverzan barem sudeci po razlicitim stavovima Ruske i Kineske analize sa jedne strane i Juzno Korejske i Americke sa druge strane. Rusi su iskljucili mogucnost torpedo napada ne dajuci moguce razloge potapanja dok su Kinezi nasli konzistentnim ostecenja sa USA podvodnom minom koja kada detektuje brod iznad, reguje i explodira.
Indikativno je i da je Juzna Koreja odbila mgucnost zajednicke komisije dvije Koreje.
Znajuci za veliko i dokazano iskustvo USA kada su u pitanju fabrikovani napadi na brodove, ne treba nista iskljuciti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#588 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

omega369 wrote:ubode mujica iz prve :lol: :lol: :lol:
ma palo mi je odmah to napamet neki dan...al stid me bi :oops: napisati tu zahebanciju među ovim sveckim stratezima i hozbiljnim hanalitičarima, što su izgleda i metke brojali po američkim i sjevernokorejskim skladištima.

a ja osto na ovim plitkim stvarima šo ih Rambo opjeva u KPGS ;-)
Grubber

#589 Re: S.Korea all about

Post by Grubber »

Image
snaga_znanja

#590 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

UnscarD wrote:
Tajbrod je kontraverzan barem sudeci po razlicitim stavovima Ruske i Kineske analize sa jedne strane i Juzno Korejske i Americke sa druge strane. Rusi su iskljucili mogucnost torpedo napada ne dajuci moguce razloge potapanja dok su Kinezi nasli konzistentnim ostecenja sa USA podvodnom minom koja kada detektuje brod iznad, reguje i explodira.
Indikativno je i da je Juzna Koreja odbila mgucnost zajednicke komisije dvije Koreje.
Znajuci za veliko i dokazano iskustvo USA kada su u pitanju fabrikovani napadi na brodove, ne treba nista iskljuciti.
Naravno kontravezan je i topnicki napad na otok. :lol:

Da su bili pametni tad su ga trebali skinut i sjebat za sva vremena. Ovako budalu pustaju da majmunise ozbiljnim stvarima.

A o fabrikovanju napada na brodove. Istragu su proveli Juzna Koreja, SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i Svedska. Inace ove tiranske zemlje sa Svedskom na celu su zakljucile da je brod potopljen sjevernokorejskim torpedom.

Btw. Kad smo kod ruskog naklapanja evo sta oni kazu: On 3 August 2010 Russian UN ambassador Vitaly Churkin stated that his country's investigative report's conclusions into the sinking would not be made public.

Sve ostalo je bilo manje vise naklapanje kroz medije i teorije zavjere.
PerverzMusharaf

#591 Re: S.Korea all about

Post by PerverzMusharaf »

baš zato što su siromašni, logika je da mogu da dobace daleko. jer to znaci da su sve ulozili samo u jednu stvar.

doduse ne ameriku, al seul mogu izbrisat sa mape zauvjek.
madner

#592 Re: S.Korea all about

Post by madner »

Naprijed Kime, nije ti babo kupio igracke da ih gledas.
snaga_znanja

#593 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

PerverzMusharaf wrote:baš zato što su siromašni, logika je da mogu da dobace daleko. jer to znaci da su sve ulozili samo u jednu stvar.

Na sve mozes ocekivati da sleti ta raketa osim na naseljeno mjesto u Juznoj Koreji.

Oni Juznu Koreju smatraju okupiranom bracom od strane kapitalista. Inace Sjeverna i Juzna Koreja su jedan te isti narod koji je vodio gradjanski rat na ideoloskoj osnovi, naravno potpaljen od brace Rusa i Amerikanaca.
Bodkin

#594 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

PerverzMusharaf wrote:baš zato što su siromašni, logika je da mogu da dobace daleko. jer to znaci da su sve ulozili samo u jednu stvar.

jasta. pa ne gadjaju kartonske tenkove na poligonu
Challenger__

#595 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

"The Wall Street Journal" još prije godinu dana (Thursday, August 23, 2012) piše da SAD planiraju da instaliraju novi raketni "odbrambeni sistem, kojim se u svtvari cilja Kina (LINK - http://online.wsj.com/article/SB1000087 ... %3Darticle), a Koreja je samo povod.

Kao što se "strah od Irana" koristio za - za sada neuspio - pokušaj instaliranja raketnih sistema na istoku Evrope, a protiv Rusije, Sjevrna Koreja se koristi samo kao puki izgovor da se znatno pojača vojni efektiv SAD u azijsko-pacifičkoj regiji.

Ovo je natezanje mišića i šahovska središnjica izmešu SAD i Kine, a ne između SAD i Pjongjanga.
Bodkin

#596 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

UnscarD wrote:
Bodkin wrote:
pa zar je bitno? napadali su i za manje, to je bila moja poenta. ni sad nece amerikanci nista napraviti ako mali debeli ne pokusa nesto bas ozbiljno
Rob_Atl

#597 Re: S.Korea all about

Post by Rob_Atl »

Amerika ima preko 3000 atomskih bombi koje su spremne da polete u bilo koji trenutak i jos oko 2000 u rezervi, dok sjeverna koreja ima manje od 10. i tih 10-tak sto imaju nisu u mogucnosti da polete jer jos nisu skontali kako da montiraju na raketu, podmornicu ili avion. Mogu je samo aktivirat u svom selu. Zato se ameri i ne brinu puno, brinu se samo za svoju bazu u j koreji jer ostale ove rakete imaju domet i jebi ga ispalis ih 30 raznjeces pola baze. Ameri su takodje poslali svoje odbrambene rakete u guam, pa ako bi ovi slucajno ispalili sta , ove rakete bi ih presjekle odma. Zna to debeli zato i ne pokusava nista , samo laje. A ako kojim slucajem padne jedna raketa to ce im biti to, ja mislim da bi vidjeli do sad nevidjenu ofanzivu jedne drzave i pokazali bi svu silu , odma bi dali do znanja i iranu i kome jos da se ne kurce.
Challenger__

#598 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

U jednoj opuštenoj, relaksiranoj atmosferi, SAD ne bi mogle tek tako lako da dovuku efektive u azijskopacifičku regiju i bile bi fiksirane kao ekskluzivni krivac za novu militarizaciju svijeta.

Ovako, koristeći nervoznu a isprovociranu reakciju amatera sa Sjevera, SAD, po ko zna koji put, olako prodaju muda za bubrege, odnosno "spašavajući svijet od malog tiranina" zatvaraju Kinu.

(pogledati samo čitavu galetu stupidnih upisa gdje se porede S. Koreja i SAD i odmah postaje jasno da SAD svoju supremaciju crpe iz gluposti tupavih Goya, a ne iz svoje pameti)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#599 Re: S.Korea all about

Post by japin_mutapi »

Nakon što ih USA J. Koreja i Japan izbombarduju, i izraketiraju, tj. nakarataju momački, i nakon opšeg rasula u svjetoniku demokratije i ljudskih prava, tj; pobuna, građanski rat, humanitarna kriza, glad, epidemije raznih zraznih bolesti, ludi KIM če ispaliti i hemikalije i bio-otrove.
Tada bratska Kina interveniše humanitarno, naravno sa UN-ovim mandatom da uspostavi red i mir, i spasi narod koji umire od gladi, a zapravo da ukloni Mahnitova sa vlasti.

Ko za koga igra, i ko s kim i protiv koga, ko je za a ko protiv?
snaga_znanja

#600 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

japin_mutapi wrote:Nakon što ih USA J. Koreja i Japan izbombarduju, i izraketiraju, tj. nakarataju momački, i nakon opšeg rasula u svjetoniku demokratije i ljudskih prava, tj; pobuna, građanski rat, humanitarna kriza, glad, epidemije raznih zraznih bolesti, ludi KIM če ispaliti i hemikalije i bio-otrove.
Tada bratska Kina interveniše humanitarno, naravno sa UN-ovim mandatom da uspostavi red i mir, i spasi narod koji umire od gladi, a zapravo da ukloni Mahnitova sa vlasti.

Ko za koga igra, i ko s kim i protiv koga, ko je za a ko protiv?
Kinezi da su pametni davno bi ovu budalasto-komicno-tragicnu po svoj narod dinastiju smjenila i uspostavila novi sistem.
Post Reply