S.Korea all about

Post Reply
lajkujMe

#1 S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Kao prvo cudi me da nema tema o njima iako su medijski izlozeni skoro kao Iran da ne govorim koja komesanja prave skoro dnevno :D

Prvo osnovno o ovoj zemlji

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sjeverna_Koreja

Kao sto znamo S.Korea ima limitiran broj nuklearnih bombi (izmedju 3-9) slabe razorne moci (slabije od hiroshimske), njima redovno prijete svojim "zakletim" neprijateljima, a to su J. Korea s kojom su jos na papiru u ratu, s SAD i malo s Japanom.

Sjever je najizolovanija zemlja na svijetu, njeni gradjani nemaju pravo slobodno putovati, prema medijskim izvjescima u S.Koreji ljudska prava ne znace nista, i glad je rasprostranjena citavom zemljom, prema svim standardima S.Koreja je vrlo ne razvijena zemlja s slabom infrastrukturom.
Ali im je zato vojska golema i poprilicno kvalitetno opremljena.
Na vlasti je Komunisticka stranka koja neprikosnoveno vlada zemljom uz jedinog prijatelja Kine koja im pomaze koliko toliko.

Ima jos mnogo toga da se kaze, ali najvaznije su S.Korejske provokacije i lazi. Obecali su prestati proizvoditi nuklearna oruzja mnogo puta u zamjenu za olaksanje sankcija, hranu lijekove i naftu. Meni se cini da su do sad uvijek nasamarili druge zemlje obecaju nesto da dobiju ono sto zele i prekrse sve ugovore i obecanja koja su napravili, onda slijedi ucjenivanje drugih zemalja s citiram "velikim nepojmivim vatrama i kisama metaka granata i nuklearnih oruzja" kako bi zastrasili druge zemlje.

Samo ove godine su to 2 puta uradili, prosle godine jos cesce, cak su granatirali Jug gdje je bilo poginulih, bilo je svega i svacega.

Ali na kraju podviju rep na mjesec dva i pocnu opet isti cirkus.

Ja ako sam imao ikakav respekt za Sjever, to sam izgubio u zadnje 3-4 godine odkad sami sebe uvaljuju u lazi i varke, odkad su njihove prijetnje nista vise nego prdez u prazno. Niko ih vise ne uzima za ozbiljno.
Cak im se SAD narugava tako sto im i ne prijeti vise ratom nego im ko malom razmazenom djetetu kaze to nije fino nemoj to vise raditi. A to dijete im odgovori histericno i emocionalno.

evo najnovijeg teksta u vezi njih:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kim-j ... /130308101
nOrMaLaC

#2 Re: S.Korea all about

Post by nOrMaLaC »

Odlična tema!

Ovih dana smo svjedoci konstantnih prijetnji S.Koreje upućene J.Koreji i SAD. Mišljenja sam da se ovdje vodi svojevrstan psihološki rat, koji ne samo da može pokrenuti eskalacije, već i dosta gore od toga. S Koreja NIKADA prva neće pokrenuti napad na ciljeve u J,Koreji, jer bi to značilo kataklizma sistema.Možemo samo zamisliti šta bi se dogodilo sa Pyungyangom i ostalim gradovima. S.Koreja ne predstavlja prijetnju teritorijama SAD, ali njenoj savezničkoj državi J.Koreji itekako predstavlja.
Dakle, na djelu je psihološki rat koji je možda pokrenuo kazaljku sa 20 na 15 min. do kataklizme svijeta.
Avetinho

#3 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Cekaj, sad ce ti se nafatat mladih ruskih dobrovoljaca koji ce u horu pjevati kako je Sjeverna Koreja jedan od najvecih boraca protiv atlantisticko-vehabisticko-masonisticko-imperijalistickog globalizma i velikog sotone.

O Sjevernoj Koreji se nema mnogo sta reci, osim da je rezim tamo jedno bijesno pasce kojeg Kina drzi na uzici i skine mu brnjicu kad god joj zatreba da povrati izgubljenu ravnotezu.
chupacabra

#4 Re: S.Korea all about

Post by chupacabra »

Trenutna analiza situacije: "Napelo se govno, misli da je srce."
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

otiđite na njihov službeni web i skinite biografiju utemeljitelja, precednikovog dede

tonbe :D
jeza u ledja

#6 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Ovako ide njihova raketa:

Image
pirmin

#7 Re: S.Korea all about

Post by pirmin »

Debelo krme je sve sire i vece a narod jede korijenje i travu.

https://www.youtube.com/results?search_ ... .0.0...1ac.
JoseMujica

#8 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

eto neka ti znaš kako je narodu u Koreji....kad si zadnji put u Hadžićima bio :-)
jeza u ledja

#9 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Image
It_is_a_Leclerc

#10 Re: S.Korea all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Uslovi u toj zemlji su grozni. Troše se mlijarde u nuklearno oružje, a narodu Sjeverne Koreje (izluđenom poput životinja koje se drže u kavezima) je luksuz bicikl, čarape, rukavice, a o televizoru, mobitelu, telefonu, računaru da i ne govorimo. Oni tamo umiru od gladi, dok im se "velike vođe" igraju Risika i prijete svijetu.

Sjeverna Koreja je prijetnja čovječanstvu, miru u svijetu... I takvi će ostati, jer ne postoji mogućnost da ih se razoruža mirnim putem.
Scopio

#11 Re: S.Korea all about

Post by Scopio »

Njima nece doci demokratizacija i prosvjećenje jer jadni nemaju nafte niti ikakav bitan prirodni resurs, gola bijeda u svakom smislu!
udrch

#12 Re: S.Korea all about

Post by udrch »

meni su ove žnj zemlje koje su umislile da su supervelesile stvarno smiješne..
ono prijeti da će napasti Ameriku..
za hljeba nemaju..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

Nek su nam dežurni Ameri došli sa vicotekama, kao i kod svakog dežurnog neprijatelja.. pa samo za njih, malo o njima

Sa posvetom :D

pirmin

#14 Re: S.Korea all about

Post by pirmin »

JoseMujica wrote:eto neka ti znaš kako je narodu u Koreji....kad si zadnji put u Hadžićima bio :-)
To tebe nesto intimno pogodi moja izjava za krme? :-)

Ako 30+ razlicitih izvora sa njemackog govornog podrucja svjedoce o tome da obican narod jede korjenje da prezivi onda mozda i ima nesto u tome.

Sta kazu tvoji "izvori"? :D
Med i mlijeko?
jeza u ledja

#15 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:Nek su nam dežurni Ameri došli sa vicotekama, kao i kod svakog dežurnog neprijatelja.. pa samo za njih, malo o njima

Ti pravo volis postavljat Boratove filmice na temama koje veze sa sadrzajem nemaju. Pa zaaasto ti to tako?
Avetinho

#16 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

KatarinaKosaca wrote:Nek su nam dežurni Ameri došli sa vicotekama, kao i kod svakog dežurnog neprijatelja.. pa samo za njih, malo o njima

Kato, moze li ijedna tema proci bez tvog off-topic trolanja?
KatarinaKosaca

#17 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

Da se malo podsjetimo i prisjetimo ko je taj ko određuje kriterijume ko je diktator , a ko dobar čoek. ko valja, a ko ne valja.. Da malo vidimo i ju es end ej u svakom svom svjetlu... u onom najmračnijem se i ne vidi... sem leševa djece na Bliskom Istoku :(
JoseMujica

#18 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

šta fali korjenju :? jeli smo ga i mi do neku godinu...nema GMO-a, nema konzervansa, vještačkih boja, vještačkih aroma, automatski nema ni krmetine

uufatili ste se Sjeverne Koreje i drvite kako se tamo živi, a pola vas je ne zna ni na karti naći :-) a kamoli da ste bili tamo pa da znate kako se živi :-)

ako ste toliko fascinirani bijedom, otvorite prozor i pogledajte nekad napolje....kladim se da vam se jednako gadi to što vidite....pa reko što ne zovete Amere da vam demokratiju dovedu do pred vrata ?
slucajni prolaznik

#19 Re: S.Korea all about

Post by slucajni prolaznik »

It_is_a_Leclerc wrote:Uslovi u toj zemlji su grozni. Troše se mlijarde u nuklearno oružje, a narodu Sjeverne Koreje (izluđenom poput životinja koje se drže u kavezima) je luksuz bicikl, čarape, rukavice, a o televizoru, mobitelu, telefonu, računaru da i ne govorimo. Oni tamo umiru od gladi, dok im se "velike vođe" igraju Risika i prijete svijetu.

Sjeverna Koreja je prijetnja čovječanstvu, miru u svijetu... I takvi će ostati, jer ne postoji mogućnost da ih se razoruža mirnim putem.

Ne treba napominjati da ce najcesci izvori informacija na ovoj temi biti vlastita iskustva, razni putopisi, i sl., ali obavezno provjereni. Ko je jos glup da se sluzi USA propagandom i da u nju vjeruje :oops:
jeza u ledja

#20 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Tek otvorili temu, a ti bi odmah da nas podsjecas na nasu muku.

De malo, o S. Koreji, jelte.

Ja evo ne mislim da je ovaj momak diktator. Samo zato sto je lijep, snazan i pametan pa su neki ljudi zavidni..... Ja recimo evo mislim da je on uzor omladini, u Koreji i svijetu. Ja cu svog malca odgojiti po slici i prilici Kima i porodice mu. Frizura, odijelo, osmijeh, ma che bello.... :kiss:
Last edited by jeza u ledja on 08/03/2013 21:28, edited 1 time in total.
Avetinho

#21 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

JoseMujica wrote:šta fali korjenju :? jeli smo ga i mi do neku godinu...nema GMO-a, nema konzervansa, vještačkih boja, vještačkih aroma, automatski nema ni krmetine

uufatili ste se Sjeverne Koreje i drvite kako se tamo živi, a pola vas je ne zna ni na karti naći :-) a kamoli da ste bili tamo pa da znate kako se živi :-)

ako ste toliko fascinirani bijedom, otvorite prozor i pogledajte nekad napolje....kladim se da vam se jednako gadi to što vidite....pa reko što ne zovete Amere da vam demokratiju dovedu do pred vrata ?
Prikoci malo. Niko se nije ufatio Sjeverne Koreje. Tek otvorena tema maloprije.

Opsteprihvacena cinjenica je da je Sjeverna Koreja jedna od najmracnijih kazamata na planeti. Cak i Kina, jedini saveznik rezima ne skriva gadjenje ponekad.

Ima i u Bosni bijede, ima je svugdje, ali ovdje se govori o Sjevernoj Koreji. Niko ne zove Amere da uvode demokratiju u Sjevernu Koreju. Uglavnom sve prijetnje dolaze iz Sjeverne Koreje, a ostatak svijeta se grohotom smije. Osim mozda Juzne Koreje. Nikad ne znas sta ce onoj budali past na pamet.
KatarinaKosaca

#22 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja wrote:Tek otvorili temu, a ti bi odmah da nas podsjecas na nasu muku.
Vaša muka jeste golema. Brejn vošing svakodnevni, novi neprijatelj svaki dan :D , tek sahranismo Hugu jelte, zdravstvenog nema, a škola skupa. I djeca misle da jeBetoven pas
Neće se uvoditi "demokracija", jasno ko dan, nema se šta oteti, ali koja bomba da koje nedužno dijete pogine, tek toliko da se zna ko je glavni, a i da vas održavaju u latentnom stanju blage mržnje i paranoje.
Last edited by KatarinaKosaca on 08/03/2013 21:32, edited 1 time in total.
slucajni prolaznik

#23 Re: S.Korea all about

Post by slucajni prolaznik »

Ja Sam Odavle wrote:... Nikad ne znas sta ce onoj budali past na pamet.

"Nazovi me!" :D
JoseMujica

#24 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

eto i ja trebam ojhanuti, a ti čovjeka nazivaš budalom, a ponekad si ga na TV-u vidio.

Po čemu se isti razlikuje od bilo kojeg političara u svijetu da zaslužuje taj specijalni naziv?
muzicar_iz_parka

#25 Re: S.Korea all about

Post by muzicar_iz_parka »

Naslov je dvosmislen, kad čovjek pogleda zapita jel Sjeverna Koreja ili South Korea.
:D
Post Reply