S A R A J E V O za pocetnike

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 S A R A J E V O za pocetnike

Post by Fair Life »

[img]http://atlas.walagata.com/w/jurxm/orange_walk.gif[/img] wrote:KONSTITUTIVNI NARODI

Moj prijatelj ima potrebu da razvrstava fizionomije koje sretne. Razvrstava ih po nacionalnoj osnovi. Ovaj je Srbin. Onaj je sto odsto Musliman. Onaj tamo mora da je Hrvat. Čak je napravio i neku vrstu pseudoklasifikacije. Srbi u tom razrađenom sistemu imaju jaku, četvrtastu vilicu, glavati su i čekinjaste brade. Muslimani se odaju ponašanjem, nekim jadnim izvinjavajućim gardom kojeg niko ne voli. Hrvatima lukavstvo izbija iz očiju.

Naravno da je sve to glupost, ali moj prijatelj ne odustaje. S velikom strašću nastavlja razvrstavati fizionomije po etničkom principu. Posljedica rata i pretrpljenih patnji, kaže kad mora da se pravda. Razradio je čak i raritetne podvrste - Jugoslovene, neopredijeljene i ostale.
Kaže, fizičke karakteristike su samo orijentiri, nisu presudne. Presudna je energija koju svaki čovjek isijava i koju kakva suptilna duša, kakav je on osobno, može etnički dekodirati.

S tim mojim prijateljem ima samo jedna nezgoda - on nepogrešivo pogađa nacionalnu pripadnost bilo kojeg čovjeka već nakon deset sekundi.

Ozren Kebo, Sarajevo za pocetnike
|@|€[~]|

#2 Re: S A R A J E V O za pocetnike

Post by |@|€[~]| »

Fair Life wrote:
[img]http://atlas.walagata.com/w/jurxm/orange_walk.gif[/img] wrote:KONSTITUTIVNI NARODI

Moj prijatelj ima potrebu da razvrstava fizionomije koje sretne. Razvrstava ih po nacionalnoj osnovi. Ovaj je Srbin. Onaj je sto odsto Musliman. Onaj tamo mora da je Hrvat. Čak je napravio i neku vrstu pseudoklasifikacije. Srbi u tom razrađenom sistemu imaju jaku, četvrtastu vilicu, glavati su i čekinjaste brade. Muslimani se odaju ponašanjem, nekim jadnim izvinjavajućim gardom kojeg niko ne voli. Hrvatima lukavstvo izbija iz očiju.

Naravno da je sve to glupost, ali moj prijatelj ne odustaje. S velikom strašću nastavlja razvrstavati fizionomije po etničkom principu. Posljedica rata i pretrpljenih patnji, kaže kad mora da se pravda. Razradio je čak i raritetne podvrste - Jugoslovene, neopredijeljene i ostale.
Kaže, fizičke karakteristike su samo orijentiri, nisu presudne. Presudna je energija koju svaki čovjek isijava i koju kakva suptilna duša, kakav je on osobno, može etnički dekodirati.

S tim mojim prijateljem ima samo jedna nezgoda - on nepogrešivo pogađa nacionalnu pripadnost bilo kojeg čovjeka već nakon deset sekundi.

Ozren Kebo, Sarajevo za pocetnike
A kako izgledaju "miješani"?
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Velika hvala na iscrpnom odgovoru.
MRAVOJED

#4 Re: S A R A J E V O za pocetnike

Post by MRAVOJED »

Imaju cetvrtastu vilicu, imaju izvinjavajuci gard koji niko ne voli i lukavstvo im izbija iz ochiju... :)
Image

:D :D :D
Sijamija

Post by Sijamija »

Imaju cetvrtastu vilicu, imaju izvinjavajuci gard koji niko ne voli i lukavstvo im izbija iz ochiju...

Dobar !!! :lol: [/quote]
gavrilo

Post by gavrilo »

... a gluposti majko mila... :shock:
flora.sa

Post by flora.sa »

mora da mu je C.Lombroso, bio pradjed!!!
:D
Ralfson

Post by Ralfson »

Ima tu nesto...
flora.sa

#9 Re: S A R A J E V O za pocetnike

Post by flora.sa »

MRAVOJED wrote:

Imaju cetvrtastu vilicu, imaju izvinjavajuci gard koji niko ne voli i lukavstvo im izbija iz ochiju... :)
Image

:D :D :D
UH, ŠTO BIH JA JEDNOG OVAKO MIJEŠANOG!!!
:D
rumenko

Post by rumenko »

lijepo sam vam rek'o da mi slike ne stavljate po internetu....nemojte se zajebavati....
krava

Post by krava »

:lol:
rumenko

Post by rumenko »

osim toga ovo gore mi je stara slika...sada izgledam ovako...

Image
rumenko

Post by rumenko »

sta je ba ovo a jesam isp'o..... mislim ovako

Image

juce se sliko za licnu....[/img]
Post Reply