Trebam te wrote:Karte su preskupe za Sarajevo, u svakom dobu godine a posebno u toku ljeta, cak i jeftine komapnije napalcuju puno, recimo letovi sa GerWings su samo malo jeftiniji a ogranicavaju te sa datumima i danima kad lete is nekih gradova nemamo flexibilnosti...
Drugo, sarajevski aerodrom iam vrlo losu uslugu, ljudi zaposleni na sarajevskom aerdromu se uopste neznaju ponasati i neznaju sta je usluga posjetiocu i kako je predstaviti, tj ostaviti dojam dobrodoslice. Tu su momcici, stoje okolo sa izvjestacenim isprsenim grudima, zalizani sa objesenim (ali to je najvaznije objesenim) aerodromskim karticama uposlenika, stoje kao dudici i neznaju pomoci majci koja gura kolica i kofere, neznaju pokazati putniku da je dobrodosao, neznaju se nasmijati...bas ostavise ljetos utisak papcica uspolenih preko nekakvih veza. Nemamo mi razvijenu svijest potrosaca/ponudzaca...tako isto kao i putniku, kad jedna jeftina kompanija pokaze interes da leti za Sarajevo vrlo brzo ce promijeniti kurs i prekinuti to nakon par mjeseci...
U medjuvremenu, mi cemo placati hefti karte preko ino-prevoznika koji cesto nemaju ni air con u avionu (desilo se meni sa austrian airlines) ili tako nece se croatia airlines stuardesa potruditi da pomogne majci sa djetetom itdd... smatraju nas stokom jer nemamo svog prevoznika i ako ga imamo vrlo brzo propadne zbog kojeg cega..
A cula sam da su navalili Britsih Airways tolike takse tako da je BA nakon godine otkazao let iz Londona ( za decka informacija sto pita na forumu) mozda ima GerWings ali samo odredjenim danima i sa lijevog aerdorma je...
Prvo, slagala si sve zivo sto si rekla.
Drugo, ni na jednom svjetskom aerodromu ti niko nece dobrodoslicu spremiti, zato jer si "ti" dosla, ti samo putnik koji putuje od destinacije A do destinacije B, koristis aerodrom kao tranzitnu zonu. A to sto su ti preskupe karte, nije do aerodroma, vec do kompanije koja te prevozi, rade se obracuni troskova za cijelu godinu, i vjerovatnoce da bude praznih mjesta u avionu, pa tek onda se cijena karte utvrdjuje.
To sto ti letis jednom godisnje, pa ti nije jasno sto je karta ljeti skuplja moras malo sjesti, pa razmisliti da li je ljeto "sezona", pa onda lupati k'o maksim po diviziji.
Ja ni jednog zalizanog "momcica" ne znam, a pogotovo da stoji isprsen. Akreditacija mora biti na vidnom mjestu, objesena o vrat, po pravilima ICAO (to ti vjerovatno nece biti jasno sta je, pa googlaj sebi).
A to za majku i kolica, ni jedan uposlenik bilo kojeg aerodroma ti nece pomoci, svako ima svoju poziciju i zna se koji posao mora obavljati. Nije niko zaposlen da tebi kofere nosi po terminalu. Previse si sebi umislila.
British airways je sam otkazao rutu prema Sarajevu, zbog neisplativosti. Nema to veze s taksama. Njima da je u interesu mogu kupiti cijeli kompleks naseg aerodroma. Fazon je sto u avionu od 70-ak putnika bude 20-ak.
I pametnije ti je uzmi malo pravopis, nauci maternji jezik, pa onda ovdje pametuj, ovako jedino ti ispadas papak.
Pozz