Ružan okus u ustima nakon sna

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mire01

#1 Ružan okus u ustima nakon sna

Post by mire01 »

Sve je počelo prije nekoliko godina nakon što duže vremena nisam isao kod zubara. Svako jutro bi se budio sa krvavim jastukom i ustima koja su bila ispunjena crvenom tekucinom. Poceo sam ici kod zubara nadajuci se da ce krvarenje prestati i nakon sto sam popravio i izvadio neke od zuba, krvarenje je prestalo. Međutim ostao je ruzan okus u ustima nakon svakog spavanja. Znaci zuta tekucina pretezno zna biti u ustima, koju ne mogu ni progutati, pa svako jutro prvo sto uradim jeste da odem u wc i ispljunem je. Doktorica opste prakse mi je rekla da posjetim zubra, međutim oba zubara kod kojih sam isao su rekli da vjerovatno to nije od zuba, te nakon sto sam sve zube popravio ostao je isti problem. Dovoljno je nekad da ospavam dnevno samo sat vremena te nakon sto se probudim da mi opet usta budu ispunjena ruznim okusom. Problem je također sto ta tekucina smrdi, pa nije bas ugodno, te uvjek dnevno moram imati jednu zvaku u ustima za svaki slucaj. Usta mi cesto znaju biti i suha, te imam cesto i upalu grla.
Pokusavao sam da unosim vecu kolicinu tecnosti prije spavanja, ali ujutru isti problem. I da taj ruzan okus se javlja samo nakon spavanja.

I drugi ne vezan problem jeste sa bijelim bubuljicama koje se svakodnevno javljaju. Uzimam svako jutro narendane dvije mrkve sa malo maslinovog ulja, te po jednu tabletu pivskog kvasca svako jutro i navečer. Također se mažem vichy-evom kremom svako jutro i navečer , ali opet one izlaze. Išao sam i kod dermatologa koji mi je preporucio dvije kreme koje su kostale oko 70 km , te ni one nisu nista pomogle, cak su i odmogle. hvala!
Starlove

#2 Re: Ružan okus u ustima nakon sna

Post by Starlove »

ovaj ruzan okus u ustima me podsjetio na moju mamu, ali ona ima secer i od toga joj se pojavio. Doktori to zovu 'aceton' ako mozes provjeri secer il pojedi nesto slatko prije spavanja.
A sto se tice bubuljica meni nijedna skupa krema nije pomogla, ali zato uvecer nakon ciscenja lica namazem curokotovim uljem iz apoteke, za dva dana mi je lice bio kao u bebe i odtad nijedna vise se nije pojavila.
Namam se da ce ti ovo pomoci.
astrid

#3 Re: Ružan okus u ustima nakon sna

Post by astrid »

Respiratorne infekcije i alergije potiču iscjedak iz sinusa na stražnji dio jezika što stvara neugodan okus ....
melba

#4 Re: Ružan okus u ustima nakon sna

Post by melba »

Mozda je i od stomaka tzv. reflux. Nervozan stomak prouzrokuje vracanje hrane ili kiseline u zdrijelo i usta. Otidji kod ljekara za uho-grlo-nos neka te pregleda, pa onda vidi dalje.
Duhovni Vođa

#5 Re: Ružan okus u ustima nakon sna

Post by Duhovni Vođa »

ma želudac 100%. dijagnoza: hijatalna hernija.
anonimus03

#6 Re: Ružan okus u ustima nakon sna

Post by anonimus03 »

Imas li krajnike? Oni su jako cesto uzrok bubuljica i smrada iz usta, a spomenuo si i ceste upale grla...za tu zutu tekucinu ne znam, ali ako imas krajnike pravac kod otorinca. :)
Post Reply