Ruski veleposlanik u NATO: Raspad BiH je neminovan !

Ergot

Post by Ergot »

Spavajte mirno, Rusa nece biti!
Vares City

Post by Vares City »

zlatan01 wrote:Da, a onda ce se Vpjvodina i Sandzak otcijepiti od Srbije, Cecenija od Rusije...
A daboda se i ona raspala!!!!!!
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

paaaaaaa,

@Contre feux und @vasilije sisnero

Image
artzy

Post by artzy »

Stvarno grozno kada se osjeti zadah truleza iz te rupe iza ledja Bogu. Zemlja prokleta na milion godina mraka i bezumlja. Rusija.

Nista dobrog nije iz te rupe izaslo vec stotinama godina. Ni ljepote. Ni radosti. Njihovi pjesnici ubijaju djecu na ulicama Sarajeva. Njihovi pjesnici bacaju letke na kojima pise "Siluj!"
artzy

Post by artzy »

A za to vrijeme...

Image
popajic

Post by popajic »

Mene manje brinu ove i sve ostale izjave ruskih dusebriznika od nereakcija nase vlade.Samo sam jednom cuo ljutitu Komsicevu reakciju na provokativne izjave iz Srbije.Ostali kao da su u zemlju propali ili kao da cekaju sta ce neko drugi odluciti o buducnosti BH.
popajic

Post by popajic »

osa wrote:Što da su hrvati i muslimani kad su na referendumu izglasali otcjepljenje od juge , dopustili srbima da izađu iz bih, možda onda ne bi bilo genocida i genocidne tvorevina, isto tako u hrvatskoj da je srbima dato pravo da odluče hoće li ostati u hrvatskoj ili neće možda ne bi bilo rata uopće.S obzirom da će 90% forumaša reći da je ovo nemoguće i neostvarivo, vidljivo je da nekad mora doći i do rata. hoće li bih opet doći u takvu poziciju, da rat i otcjepljenje rs ponovo budu realna opcija?

Koliko se ja sjecam Juge vec nije bilo kad se u BH izglasala samostalnost.Sta je trebala BH uraditi? Ostati u velikoj Srbiji?
Oni Hrvati koji zele u Hrvatsku,mogu slobodno.Oni Srbi koji zele u Srbiju,neka izvole.Oni Bosnjaci koje nesto vuce u Teheran,bujrum.
Sloboda kretanja zagarantovana,ali bez dijelova BH u koferu.BH ostaje gdje je uvijek bila,sa ili bez onih koji bi da je i dalje dijele.
Alfaromeo

Post by Alfaromeo »

Rusija nazalost ulazi na velika vrata,a izjave tipa balkan je nas prioritet nikome nisu drage,najmanje nama
Ovo je stvar gasa,nafte i ost.
Citam da hrvatska prodaje inu-rusima,sto znaci da i nasi padaju pod rusku sapu
Ovaj put Srbi sigurno nece direktno i nasilnicki raditi,nego ala Dodik i Tadic sve lafo postujemo a radimo po svome..
Ovo je mnogo teza igra od uobicajene ,na koju smo navikli
Mislim da ih docekujemo nespremni,jer nemamo sposobne politicare,nazalost
Srbi i RS mirni a kosovo u nedjelju proglasava nezavisnost?
Ovo je mutno i nije tipicno za Srbe,a to je ono sto mi pravi strah..
Neko navodi Hrvatsku,oni sigurno nece biti aktivni,cak sta vise tim bi imali vise prostora za rjesavanje njihovog pitanja,
Kako god da okrenenmo dolazi turbulentna vremena,a balkanska kriza se nastavlja,nazalost
Dolazi Makedonija ,ona je sljedeca koja je na ispitu,i mislim da ce da pukne po savovima
Mi ostajemo jedan eksperiment svijeta
Nemamo nikakvu politiku,losu administr. policiju,vojska i nemamo mislim izmijesani korpusi ,gdje svako cuva svoje, jednostavno nemamo nista cvrsto sto moze da brani nasu drzavu..
Ostali smo mi a sta mozemo i koliko mozemo i imamo snage ,neznam
Veci sam optimista bio 1991...
Rat dodje i prodje,ali ovome nema kraja
losha

Post by losha »

Alfaromeo wrote:Rusija nazalost ulazi na velika vrata,a izjave tipa balkan je nas prioritet nikome nisu drage,najmanje nama
Ovo je stvar gasa,nafte i ost.
Citam da hrvatska prodaje inu-rusima,sto znaci da i nasi padaju pod rusku sapu
Ovaj put Srbi sigurno nece direktno i nasilnicki raditi,nego ala Dodik i Tadic sve lafo postujemo a radimo po svome..
Ovo je mnogo teza igra od uobicajene ,na koju smo navikli
Mislim da ih docekujemo nespremni,jer nemamo sposobne politicare,nazalost
Srbi i RS mirni a kosovo u nedjelju proglasava nezavisnost?
Ovo je mutno i nije tipicno za Srbe,a to je ono sto mi pravi strah..

Neko navodi Hrvatsku,oni sigurno nece biti aktivni,cak sta vise tim bi imali vise prostora za rjesavanje njihovog pitanja,
Kako god da okrenenmo dolazi turbulentna vremena,a balkanska kriza se nastavlja,nazalost
Dolazi Makedonija ,ona je sljedeca koja je na ispitu,i mislim da ce da pukne po savovima
Mi ostajemo jedan eksperiment svijeta
Nemamo nikakvu politiku,losu administr. policiju,vojska i nemamo mislim izmijesani korpusi ,gdje svako cuva svoje, jednostavno nemamo nista cvrsto sto moze da brani nasu drzavu..
Ostali smo mi a sta mozemo i koliko mozemo i imamo snage ,neznam
Veci sam optimista bio 1991...
Rat dodje i prodje,ali ovome nema kraja
:shock: Eno sad... Dajte Srbi malo nesto....nemojte prepadat' narod!! :D
Lincoln-Burrows

Post by Lincoln-Burrows »

Jednako tako su Turci na Cipru etnički očistili sjeverni Cipar i dan
danas je ta država formalno podijeljena.
Nikad se stanje neće promjeniti, zašto se očekuje u BiH neko
drugačije riješenje.
Kosovo je ključ svega, BiH će opstati što bi ja i želio
ako Kosovo ostane Srpsko.
Dosta su EU i USA vladali, ni oni više nisu svemoćni
a i Irak, pa Iran pa Pakistan pa tko zna gdje još
snage se malo mijenjaju u svijetu.
Neće nama donijeti mir i blagostanje
ni jedni ni drugi ako nećemo sami sebi.
Zato se dogovorimo zbog nas samih i zbog BiH
secret_key

Post by secret_key »

Sta forumasi index.hr kazu na ovu temu
http://www.index.hr/forum/default.aspx? ... 161894&p=1
MuaDib

Post by MuaDib »

osa wrote:Što da su hrvati i muslimani kad su na referendumu izglasali otcjepljenje od juge , dopustili srbima da izađu iz bih, možda onda ne bi bilo genocida i genocidne tvorevina, isto tako u hrvatskoj da je srbima dato pravo da odluče hoće li ostati u hrvatskoj ili neće možda ne bi bilo rata uopće.S obzirom da će 90% forumaša reći da je ovo nemoguće i neostvarivo, vidljivo je da nekad mora doći i do rata. hoće li bih opet doći u takvu poziciju, da rat i otcjepljenje rs ponovo budu realna opcija?
Kao prvo ni Hrvatska ni BiH nisu bile savezne države, da bi dale Krajinama i raznim SAO-ima da se otcijepe. Ali mora se napraviti razlika između Hrvatske koja je diskriminirala Srbe i BiH koja je Srbima dala sva prava i osigurala konstitutivnost! Kao drugo BiH i probosansko rukovodstvo je do samog kraja spašavalo Jugoslaviju. Ali Milošević je htio unitarnu Jugoslaviju, kojom bi dominirala Srbija i koja bi zadovoljila srpski hegemonizam.
Takvu Jugoslaviju niko nije htio, a ponajmanje Bosna i Hercegovina. I danas je jasno da je Milošević imao tri plana za "razrješenje Jugo krize":

1. Unitarna Jugoslavija kojom dominira Srbija!
2. Velika Srbija u slučaju raspada SFRJ, pod nazivom SRJ u uniji sa RS i RSK!
3. Nakon što je izgubio prekodrinske ratove, cilj je bila etnički čista SRJ!

Srbija nije išla u skladu sa vremenom i bila je u teškoj izolaciji, jer je proizvele prvo političko nasilje, koje je preraslo u agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Dakle srpski političari su žrtvovali srpski narod, za Veliku Srbiju, čiji su produkt uništena RSK i RS na izdisaju. Ako se bolje pogleda, ponašanje političara iz RS jako me podsječa na ponašanje ranjene životinje! I ova histerija oko Kosova je plod nerazumne politike, jer Srbija nije na vrijeme počela razmišljati o Kosovu, što je kosovskim Albancima dalo krila da pucaju visoko, i nažalost dobiti će nezavisnost zbog Miloševićevog terora i nezainteresiranosti "demokratskih snaga" u Srbiji. Jer je Koštunici bilo preče ubiti Đinđića, koji je zatražio još 2002. godine, riješavanje kosvoskog pitanja, a ne razlaz sa prošlošću! :? :? :? :?

Dakle umjesto da Srbija da Kosovu veću autonomiju ona je guši, umjesto da gradi Jugoslaviju na bazi ravnopravnosti, ona je ruši željom za unitarizacijom, umjesto da osigura prava Srba iu Hrvatskoj i BiH, ona stvara paradržave RSK i RS i vrši agresiju na HR i BiH, spašava RS u zadnji čas, umjesto da demokratizira Kosovo, izaziva rat na Kosovu. Dakle potpuno promašena politika, sa dosta žrtava, i velikim porastom mržnje prema Srbima u cjelini. Srbija mora da prođe katarzu, da bi mogla ići u budućnost, a srpski narod da skine hipoteku kolektivnog zločina! :x :x
Nek im je Bog na pomoći!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

MuaDib wrote:
Kao prvo ni Hrvatska ni BiH nisu bile savezne države, da bi dale Krajinama i raznim SAO-ima da se otcijepe. Ali mora se napraviti razlika između Hrvatske koja je diskriminirala Srbe i BiH koja je Srbima dala sva prava i osigurala konstitutivnost! Kao drugo BiH i probosansko rukovodstvo je do samog kraja spašavalo Jugoslaviju. Ali Milošević je htio unitarnu Jugoslaviju, kojom bi dominirala Srbija i koja bi zadovoljila srpski hegemonizam.
Takvu Jugoslaviju niko nije htio, a ponajmanje Bosna i Hercegovina. I danas je jasno da je Milošević imao tri plana za "razrješenje Jugo krize":

Srbija nije išla u skladu sa vremenom i bila je u teškoj izolaciji, jer je proizvele prvo političko nasilje, koje je preraslo u agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Dakle srpski političari su žrtvovali srpski narod, za Veliku Srbiju, čiji su produkt uništena RSK i RS na izdisaju. Ako se bolje pogleda, ponašanje političara iz RS jako me podsječa na ponašanje ranjene životinje! I ova histerija oko Kosova je plod nerazumne politike, jer Srbija nije na vrijeme počela razmišljati o Kosovu, što je kosovskim Albancima dalo krila da pucaju visoko, i nažalost dobiti će nezavisnost zbog Miloševićevog terora i nezainteresiranosti "demokratskih snaga" u Srbiji. Jer je Koštunici bilo preče ubiti Đinđića, koji je zatražio još 2002. godine, riješavanje kosvoskog pitanja, a ne razlaz sa prošlošću! :? :? :? :?

Dakle umjesto da Srbija da Kosovu veću autonomiju ona je guši, umjesto da gradi Jugoslaviju na bazi ravnopravnosti, ona je ruši željom za unitarizacijom, umjesto da osigura prava Srba iu Hrvatskoj i BiH, ona stvara paradržave RSK i RS i vrši agresiju na HR i BiH, spašava RS u zadnji čas, umjesto da demokratizira Kosovo, izaziva rat na Kosovu. Dakle potpuno promašena politika, sa dosta žrtava, i velikim porastom mržnje prema Srbima u cjelini. Srbija mora da prođe katarzu, da bi mogla ići u budućnost, a srpski narod da skine hipoteku kolektivnog zločina! :x :x
Nek im je Bog na pomoći!
Image
Samo ,jedna mala ispravka nije to Milosevicev plan vec plan SANU-a,a Milosevic je samo sredstvo sprovedbe toga plana.SANU je trebala "Karizmaticna licnost" i odabran je Slobodan Milosevic "vozd".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

I samo da dodam ,mnogi su se ponadali da ce poslije pada Slobodana Milosevica doci bolje sutra. 8-) Vidi se iz cinjenicnog stanja,produzetak agonije Srbijanske politike,koja se na nasu zalost odrazava i na politiku regiona.Dokle god bude odlucivala "Siva Eminencija" SANU,ovako ce biti.

Milorad Ekmecic......Memorandum SANU je bio "jedan plemenit akt"
Memorandum Srpske akademije nauka bio je jedan plemeniti akt, jedan pokusaj srpskih naucnika da sumiraju polozaj srpskog naroda u jugoslovenskoj, socijalistickoj drzavi onoga vremena. U tom pogledu i Memorandum Srpske akademije nauka predstavlja jedno svjedocanstvo vremena, jednu odgovornost srpskih naucnika pred svojim narodom i pred svojom istorijom. I ni u kom pogledu se ne moze tumaciti kao neki akt koji bi se mogao ocjenjivati onako kako ga ocjenjuju u inostranstvu i na Haskom tribunalu za ratne zlocine.
Perite ruke koliko hocete,ali su one krvave,a vasi "mracni umovi" to ne razumiju niti ce ikada razumjeti.
1gorstak

Post by 1gorstak »

Lincoln-Burrows wrote: Kosovo je ključ svega, BiH će opstati što bi ja i želio
ako Kosovo ostane Srpsko.
One sekunde kada vidim makar i jednu barikadu koju podignu naoruzani separatisti (Dodikova policija, cetnici, svejedno), naoruzavam se i oblacim uniformu koju sam skinuo nakon rata. Olgu Sucic i Suadu Dilberovic se moglo onako ubiti samo zato sto te cestite duse nisu znale s kim imaju posla, ja s druge strane sasvim dobro znam ko je ubijao Sarajlije i Srebrenicane. Rat ne zelim, mrzim sve sto ide s ratom, od profiterstva do amputacija, ali ako neko moju zemlju hoce da unisti zbog Kosova, mrtvih ce sigurno biti. Ja druge zemlje nemam.
osa

Post by osa »

MuaDib wrote:

Nek im je Bog na pomoći!
bez obzira na tvoj napor u navođenju razlika između stanja u jugi i bih (koje je evidentno), meni sve ovo u bih liči na stanje u jugi 1990-91 iednostavno izraženo riječima onog mladog vojnika negdje u sloveniji" ovi kao hoće da se otcjepljuju, a mi im kao nedamo".
1gorstak

Post by 1gorstak »

osa wrote:meni sve ovo u bih liči na stanje u jugi 1990-91 iednostavno izraženo riječima onog mladog vojnika negdje u sloveniji" ovi kao hoće da se otcjepljuju, a mi im kao nedamo".
On Ljubljanu i Maribor nije smatrao svojim i za njih nije imao spremnosti (ni razloga) ginuti, ja Srebrenicu, Zvornik, Samac i Prijedor ne dam. Ne radi se (samo) o legalnosti i legitimnosti jednog odnosno drugog, nego o osnovama, o pravdi, o ljudskosti. Ako mirno prihvatas podjelu BiH, onda ti ni semafor ni kucni red u haustoru vise nista ne znace, jer ti prihvatas argument sile a ne silu argumenta, pa tako kroz crveno moze i treba projuriti siledzija, stanare zgrade moze i treba buditi u 3 ujutro neki siledzija, BiH treba da dijeli neki siledzija, jer on eto zeli da otcjepljuje ono cim je ovladao puskom i kamom.

Ja se s tim vidis necu pomiriti. A ako (ovaj put) poginem, pisaj ga, bar umirem opiruci se nacionalistickoj posasti u svojoj zemlji, a ne od kolesterola u Cikagu. Casnije je.
Post Reply