RUSIJA

Post Reply
AleksoMKD

#3376 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

insomnia78 wrote:Nego od kud da pored nadmocnih ruskih doktora i bolnica carica zavrsi na porodjaju u Svici?
Navodno je to popularno kod Ruskih bogatasa.
Altair_SA wrote:Pa sta mu je? Da mu se nije pupak odvezo? :?
Nema on pupka, nije ga zena rodila vec je sastavljen u supertajnoj labaratoriji :D
sema911s

#3377 Re: RUSIJA

Post by sema911s »

AleksoMKD wrote:
insomnia78 wrote:Nego od kud da pored nadmocnih ruskih doktora i bolnica carica zavrsi na porodjaju u Svici?
Navodno je to popularno kod Ruskih bogatasa.
Altair_SA wrote:Pa sta mu je? Da mu se nije pupak odvezo? :?
Nema on pupka, nije ga zena rodila vec je sastavljen u supertajnoj labaratoriji :D
on je ko kim youn un, nit kaki nit pisa, nejede, kada prne ko air wick mirise, nikada nespava jer neprijatelj vreba, rodjen na tajnoj planini u blizini Moskve,majka mu bila boginja otac neki pjano il je bilo obratno, sa 2. godine procitao rat i mir, igrao PES na hard nivou, kantera mu niko nista nije mogao ni chiteri,
celava_dlaka

#3378 Re: RUSIJA

Post by celava_dlaka »

O sveti oce putine :smajlikojiklanja:
AleksoMKD

#3379 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

sema911s wrote:
on je ko kim youn un, nit kaki nit pisa, nejede, kada prne ko air wick mirise, nikada nespava jer neprijatelj vreba, rodjen na tajnoj planini u blizini Moskve,majka mu bila boginja otac neki pjano il je bilo obratno, sa 2. godine procitao rat i mir, igrao PES na hard nivou, kantera mu niko nista nije mogao ni chiteri,
Nije to nista, igro je wonderboy na jedan zivot. :D

Ali dobro, da budemo realni ko god da je bio na vlasti, u slucaju Ukrajine mislim da bi Rusija igrala totalno isto. Nazalost malih/slabih zemalja koje su interesna sfera vecih i jacih ili igras kako ti sviraju ili te naguze.
Nije fer, nije OK ali ako nemas nekog jaceg da te brani najebo si.

A koliko vidim zapad brani Ukrajinu zestoko skoro ko sto su branili Gruziju.
nosara

#3380 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Zapad zestoko kuka i place... Bas zestoko... :D
Fantassin

#3381 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

nosara wrote:Zapad zestoko kuka i place... Bas zestoko... :D
Evo i grafickog prikaza zapada :D
Image
:D
nosara

#3382 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Fantassin wrote:
nosara wrote:Zapad zestoko kuka i place... Bas zestoko... :D
Evo i grafickog prikaza zapada :D
Image
:D
Upravo tako... Ridaju, a suze brisu jeftinim tariguzom... :D
Fantassin

#3383 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

Tebi najjaca valuta na zemlji tariguz :)
nosara

#3384 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Fantassin wrote:Tebi najjaca valuta na zemlji tariguz :)
Jebes valutu kojoj vrijednost odredjuje sila oruzja...
Captain Ahab

#3385 Re: RUSIJA

Post by Captain Ahab »

Apropo ove price o Putinovom "nestanku", odlican komentar o sadasnjoj Rusiji:

"This is, in large part, a crisis of the Kremlin’s making. If Peskov can’t make Putin reappear, the obvious thing to do would be to furnish some plausible explanation, like, “The President has come down with a bad case of the flu but is following all developments and will be back at work shortly.”

But that statement is impossible for two reasons. First, manly men don’t get sick. Putin’s carefully cultivated image rests on never showing weakness, which is crucial in hypercompetitive Russia. If one shows some weakness, then one is all weakness—and therefore prey. This is why Putin never apologizes and, in the rare instance in which he reverses a decision, will do so long after the public gaze or outcry has moved on. Putin is the national leader and does not admit mistakes. It is beneath national leaders to do such lily-livered things."

"It certainly doesn’t help that Putin’s disappearance comes at a particularly nervous time for the country. It is at war in Ukraine, its economy is shuddering under sanctions and historically low oil prices, and the opposition leader, Boris Nemtsov, was recently gunned down steps from the Kremlin. There is a sense in Moscow that the wheels are coming off. To Moscow’s chattering class, Putin’s disappearance confirms that impression."

http://www.washingtonpost.com/postevery ... ppearance/
Kaligula I

#3386 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

japin_mutapi wrote:
Kaligula I wrote:
...opscesija je jebena stvar...nemoj da ti žena, zbog Putina, pođe oskudjevat u bračnoj postelji...smiri se malo... :D
kad će deblokada
hoće li slavna srpska vojska u susret oslobodiocima ili će okrenuti na zapad da rastereti jurišnike
kako će črp sa kadirovcima sarađivati

urrrrraaaaaaaaaaaaa ... eto rusa

Image
...ti si apsurd insan, jer se tvoje rusofobstvo ne temelji na mrznji prema Rusima, nego prema Srbima...ali sitna duša traga za svojom 'hranom', pa makar ona bila i otrovna...za tvoje srbofobstvo i imam razumjevanja, ali za rusofobstvo baš i ne...neko od psihosomatskih oboljenja ti ne gine, ako ga već i nisi fasovao...mržnja je bumernag...ja s njom nemam problema...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3387 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

priznajem da si me pročitao ko bukvar
imam PTSP i forum mi dođe kao terapija

srbija je mala rusija
rusija je velika srbija

strah me srbije i njene politike i šta će biti ukoliko rusija ojača i bude se pitala i odlučivala
zato NATO :bih:
Co0l

#3388 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Je l' se porodila vise ta mlada ili se jos uvijek poradja?
Ili ono gripa bjese?
JohnnyS

#3389 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Kaligula I wrote:
japin_mutapi wrote:amerika je kriva što je rusija okupirala krim :lol:

pardon ... zaboravih dodati da nas je zavadila cia
eto

...mene su učili da je determinizam filozofsko učenje po kojem je sve što postoji povezano kauzalnim, odnosno uzročno-posljedičnim vezama života i svijeta oko nas...dakle, Kosovo je uzrok, a Krim je posljedica...šta da se radi, čovjek uči dok je živ...inače samo se 'cjepaj', jer je smijeh odlična preventiva duševnoj boli...

Slažem se s determinizmom. Samo, Kosovo nije uzrok, već posljedica. Uzrok je Slobodan Milošević i njegova politika na Kosovu, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i opet na Kosovu.
Kaligula I

#3390 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

JohnnyS wrote:
Kaligula I wrote:
japin_mutapi wrote:amerika je kriva što je rusija okupirala krim :lol:

pardon ... zaboravih dodati da nas je zavadila cia
eto

...mene su učili da je determinizam filozofsko učenje po kojem je sve što postoji povezano kauzalnim, odnosno uzročno-posljedičnim vezama života i svijeta oko nas...dakle, Kosovo je uzrok, a Krim je posljedica...šta da se radi, čovjek uči dok je živ...inače samo se 'cjepaj', jer je smijeh odlična preventiva duševnoj boli...

Slažem se s determinizmom. Samo, Kosovo nije uzrok, već posljedica. Uzrok je Slobodan Milošević i njegova politika na Kosovu, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i opet na Kosovu.
......ovdje je riječ o neprincipijelnosti...srpski režim jeste bio agresivan prema Šiptarima, ali to nije bilo opravdanje za nasilno mijenjanje granica srpske države, jer je trebalo silom mijenjati režim, kao što je uostalom i smjenjen, te onda radit na stabiliziaciji unutarnjih političkih tenzija...da se moglo moglo se...da se trebalo, trebalo se...

...ali, hajde, kad je već tako urađeno sa Srbijom onda se svi dobronamjerni ljudi pitaju zašto takvo što nije urađeno i s Palestinom...ima li na planetu naroda koji trpi veće represalije od palestinskog, možda turski kurdi, pa Amerima ni na kraj pameti da posegnu za cijepanjem Izraela...dakle, neprincipijelnost je ono što što iritira realne posmatrače...

...svi mi znamo da to nije ok...ali pošto je ovaj svijet sofisticirana džungla u kojoj vlada zakon jačeg, Rusi su stoga posegnuli za tim nepopularnim sredstvom samo po ugledu na druge...nisu oni izmislili ni aneksiju, ni agresiju, ni inavaziju, ni okupaciju itd itd...

...zato kažem da stvar treba promatrat u uzročno posljedičnoj vezi...da nije bilo nasilnog obaranja legalno izabranog predsjednika Janukoviča i nasilnog instaliranja nove, nenarodne vlasti ne bi bilo ni Krima, ni DNR, LNR, rata i ničega od viđenog...sve, dakle, ovisi od kojeg uzroka krećemo...naravno velike sile kreću od onog uzroka koji odgovara njima, a mi mali moramo od onog koji nam oni odrede...
Avetinho

#3391 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:
JohnnyS wrote:
Kaligula I wrote:

......ovdje je riječ o neprincipijelnosti...srpski režim jeste bio agresivan prema Šiptarima, ali to nije bilo opravdanje za nasilno mijenjanje granica srpske države, jer je trebalo silom mijenjati režim, kao što je uostalom i smjenjen, te onda radit na stabiliziaciji unutarnjih političkih tenzija...da se moglo moglo se...da se trebalo, trebalo se...

...ali, hajde, kad je već tako urađeno sa Srbijom onda se svi dobronamjerni ljudi pitaju zašto takvo što nije urađeno i s Palestinom...ima li na planetu naroda koji trpi veće represalije od palestinskog, možda turski kurdi, pa Amerima ni na kraj pameti da posegnu za cijepanjem Izraela...dakle, neprincipijelnost je ono što što iritira realne posmatrače...

...svi mi znamo da to nije ok...ali pošto je ovaj svijet sofisticirana džungla u kojoj vlada zakon jačeg, Rusi su stoga posegnuli za tim nepopularnim sredstvom samo po ugledu na druge...nisu oni izmislili ni aneksiju, ni agresiju, ni inavaziju, ni okupaciju itd itd...

...zato kažem da stvar treba promatrat u uzročno posljedičnoj vezi...da nije bilo nasilnog obaranja legalno izabranog predsjednika Janukoviča i nasilnog instaliranja nove, nenarodne vlasti ne bi bilo ni Krima, ni DNR, LNR, rata i ničega od viđenog...sve, dakle, ovisi od kojeg uzroka krećemo...naravno velike sile kreću od onog uzroka koji odgovara njima, a mi mali moramo od onog koji nam oni odrede...
Vidim nasao si lepu utehu za oprostaj od vekovne srpske zemlje.
Kaligula I

#3392 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Avetinho wrote:
Kaligula I wrote:

...pa naravno, zbog toga je i Ukrajina ostala bez Krima...o tome ti pričam...nego, ostao si bez teksta,aaa?...yebem ti životnu koncepciju...obavezno očekuješ stav koji se poklapa sa Dodikovim...kad ono ćorak...pa sad u svojoj zbunjenosti smišljaš neke nebulozne konstrukcije, samo da bi me uvrijedio...podsjećaš me na jednu konu u mome susjedstvu, koja živi samo zato da bi komšijama napakostila, pa makar to bilo i na njenu štetu...***********************************************
Last edited by -LIBERO- on 16/03/2015 08:52, edited 1 time in total.
Reason: Bez uvreda na licnoj osnovi.
Avetinho

#3393 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:
Avetinho wrote:
Kaligula I wrote:

...pa naravno, zbog toga je i Ukrajina ostala bez Krima...o tome ti pričam...nego, ostao si bez teksta,aaa?...yebem ti životnu koncepciju...obavezno očekuješ stav koji se poklapa sa Dodikovim...kad ono ćorak...pa sad u svojoj zbunjenosti smišljaš neke nebulozne konstrukcije, samo da bi me uvrijedio...podsjećaš me na jednu konu u mome susjedstvu, koja živi samo zato da bi komšijama napakostila, pa makar to bilo i na njenu štetu...potraži stručnu pomoć, dok još imaš vremena...sutra bi već moglo biti kasno...i nemoj me stalno čekat iza ćoška...plašiš me... :D
Oces bre da mi kazes da putinko ima pravo da krade jer su bre i ugrozeni srbi ostali bez vekovne otadzbine? Pa tako bre reci, da te celi svet razume.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3394 Re: RUSIJA

Post by pici »

Image
Image
Fantassin

#3395 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

pici wrote:Image
Image
:lol:
L u c i f e r

#3396 Re: RUSIJA

Post by L u c i f e r »

imal idje putka

jal poradja mladu

jal ga stize americka ruka
nosara

#3397 Re: RUSIJA

Post by nosara »

L u c i f e r wrote:imal idje putka

jal poradja mladu

Umorila se desna americka ruka, pa ce mu malo lijevom... :D
L u c i f e r

#3398 Re: RUSIJA

Post by L u c i f e r »

zivi bili pa vidili ;)
Banksy

#3399 Re: RUSIJA

Post by Banksy »

nosara wrote:
L u c i f e r wrote:imal idje putka

jal poradja mladu

Umorila se desna americka ruka, pa ce mu malo lijevom... :D
Spremaj ti crninu ...
http://www.jutarnji.hr/gdje-je-putin--r ... j/1313981/
Challenger__

#3400 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Koja psihopatologija na temi... Skoro svaki upis je dokaz teze da su ovdje "ljubavi daleko a mržnje sasvim blizu". Preko brda, u susjednom selu, u zgradi preko puta, u komšiluku. Koristi se daleki da se saopšti mržnja bliskim. Mali, nikom bitan svijet, sasvim velikih, pozamašnih mržnji. Komedija. Burleska. Ne pišu o temi, nego o sebi samima i svojim nebitnim mržnjama.

____

Hajmo sad o temi...

- Tema dana (jednina), tema dana (množina) je odsustvo ruskog predsjednika. Množe se teorije a otvoren je i ruski tajmer kojim se mjeri njegovo :arrow: vremensko odsustvo od zadnjeg neupitnog pojavljivanja u javnosti. Sa stilom, nema šta.

- U međuvremenu, nekom je palo na pamet da ponovo istraži popularnost ruskog predsjednika u vremenu njegovog odsustva. Da vide da li odsustvo utiče i ako utiče kako utiče na njegovu popularnost. Evo šta su saznali:
ВЦИОМ: рейтинг Путина достиг максимума за 15 лет

По данным генерального директора Всероссийского центра изучения общественного мнения (ВЦИОМ) Валерия Федорова, деятельность Владимира Путина на посту президента России одобряют 88% россиян, передает ТАСС.

«Одобряют деятельность главы государства 88% россиян, не одобряют 7%», — заявил Федоров

Rejting je sa 86 skočio na rekordnih 88%.

- U ruskoj blogosferi se svašta piše a najinteresantnija je fama (nema nikakvih potvrda) koja kruži o Viktoru Zolotovu, načeliku predsjedničke sigurnosne službe:

Image

On je, navodno ili umro ili ubijen. I tako dalje i tome slično.

_____

Eto, ja malo o temi, na svojoj temi, a vi sad nastavite o svojim sočnim provincijalnim mržnjama.
Post Reply