RUSIJA
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2176 Re: RUSIJA
Nisam na to mislio....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2177 Re: RUSIJA
Lajavikrelac wrote:Nisam na to mislio....
- Co0l
#2178 Re: RUSIJA
Onda im ne preostaje nista drugo nego da opet umarsiraju u Berlin.
- Domaci izdajnik
#2179 Re: RUSIJA
Jest...kad bi još išli kakvom obilaznicom oko Balkana sretan im put i jednima i drugima....stara izreka veli kad se kurčevi mačuju gologuzi najebu.
-
jastuk1
#2180 Re: RUSIJA
A ovdje se frau kaputić pravi kao dobronamjerna i fina i kaže:
„Želimo pokrenuti pregovore s Euroazijskom ekonomskom unijom!“
http://voxbblog.blogspot.com/2015/01/an ... enuti.html
A FED dozvolio ECB-u da štampanjm, slabljenjem eura i beskamatnim stopama i dalje osigurava Njemačku konkurentnost ad infinitum... E ko ih ne zna...
„Želimo pokrenuti pregovore s Euroazijskom ekonomskom unijom!“
http://voxbblog.blogspot.com/2015/01/an ... enuti.html
A FED dozvolio ECB-u da štampanjm, slabljenjem eura i beskamatnim stopama i dalje osigurava Njemačku konkurentnost ad infinitum... E ko ih ne zna...
- Co0l
#2181 Re: RUSIJA
Osjetimo mi to vec,itekako.Kad odemo na benzinskuLajavikrelac wrote:Jest...kad bi još išli kakvom obilaznicom oko Balkana sretan im put i jednima i drugima....stara izreka veli kad se kurčevi mačuju gologuzi najebu.
- Domaci izdajnik
#2182 Re: RUSIJA
Ti baš ne kontaš neke stvari.... 
- JohnnyS
#2183 Re: RUSIJA
Što, trebali bismo navijati da budu skupe cijene nafte, tako da Putin može nastavit prodavati šuplju o svojoj superiornosti pa da Rusija kao bude mirna?
-
jastuk1
#2184 Re: RUSIJA
Konta on, samo uzmeđu redova poručuje da RF ne konta.Lajavikrelac wrote:Ti baš ne kontaš neke stvari....
- Co0l
#2185 Re: RUSIJA
Lajavikrelac wrote:Ti baš ne kontaš neke stvari....
- Domaci izdajnik
#2186 Re: RUSIJA
Kad ti na more dođu desantnim čamcima i podmornicama, i vozali tenkove po autoputu hoće li ti to biti uspješna turistička sezona? Šta misliš ako se pripuca koji će region tradicionalno da najebe? Volim ja Ruse al kad gledaju svoja posla u Rusiji.....JohnnyS wrote:Što, trebali bismo navijati da budu skupe cijene nafte, tako da Putin može nastavit prodavati šuplju o svojoj superiornosti pa da Rusija kao bude mirna?
-
Captain Ahab
#2187 Re: RUSIJA
Dobra metafora, ali si malo pobrkao uloge - Rusi su ti koji cackaju mecku....Lajavikrelac wrote:Hmm...Ameri baš čačkaju mečku na globalnom nivou, mislim da rezultat svega toga bi mogao da se sroči u onu čuvenu izreku admirala Jamamota poslije uspješnog napada na Pearl Harbour - Bojim se da smo upravo probudili uspavanog diva.
-
Captain Ahab
#2188 Re: RUSIJA
LDLT wrote:CEO Gazoproma Alexy Miller, 2008.
Fantastična predviđanja
http://www.businessinsider.com.au/gazpr ... any-2008-6
Gazprom CEO: Oil Going to $250, OPEC Can't Stop It, and We Will Be a $1 Trillion Company
![]()
![]()
- Challenger__
#2189 Re: RUSIJA
Ma šta kažeš...? Koju "mečku"? Podjeli s nama ta suptilna znanja... Daj predviđanja "na sto".Captain Ahab wrote:Dobra metafora, ali si malo pobrkao uloge - Rusi su ti koji cackaju mecku....
-
Captain Ahab
#2190 Re: RUSIJA
Sankcije, rublja, inflacija, ruski GDP, devizne rezerve itd, a sve nakon Krima i Donbasa. Malo saberi jedan i jedan...Challenger__ wrote:Ma šta kažeš...? Koju "mečku"? Podjeli s nama ta suptilna znanja... Daj predviđanja "na sto".Captain Ahab wrote:Dobra metafora, ali si malo pobrkao uloge - Rusi su ti koji cackaju mecku....
- Challenger__
#2191 Re: RUSIJA
Šta imam da sabiram. Sabirao je kompetentniji od mene, ugledni američki ekonomista (postavio na temi) i rekako da su sve te mjere lav od papira. Duboko si me razočarao.Captain Ahab wrote:Sankcije, rublja, inflacija, ruski GDP, devizne rezerve itd, a sve nakon Krima i Donbasa. Malo saberi jedan i jedan...
-
Captain Ahab
#2192 Re: RUSIJA
Nema potrebe, Rusija nije nista naucila od iskustva SSSR-a 80-tihChallenger__ wrote:Šta imam da sabiram. Sabirao je kompetentniji od mene, ugledni američki ekonomista (postavio na temi) i rekako da su sve te mjere lav od papira. Duboko si me razočarao. Ja očekivao od vas dijasporaca da se mobilišete u USA Army i to riješite na licu mjesta.Captain Ahab wrote:Sankcije, rublja, inflacija, ruski GDP, devizne rezerve itd, a sve nakon Krima i Donbasa. Malo saberi jedan i jedan...
Last edited by Captain Ahab on 24/01/2015 23:39, edited 1 time in total.
- Challenger__
#2193 Re: RUSIJA
Dobro je da je te lekcije naučila naša dijaspora u Americi, pa zna šta će biti. Eeee, da je Rusima vaša pamet, gdje bi im bio kraj.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2194 Re: RUSIJA
putin kaže e4 i svi se ukoče od straha jer nemaju odgovor
ova superiorna igra geošahovskog velemajstora nije doživjela ni otvaranje a već ih je sve matirao
obuma plače angelica guta apaurine na kilo
zapravo prava igra nije ni počela jer putin još ni figure nije poredao
ma šta poredao nije ih iz kutije ni izvadio ... samo malo zazveckao
ova superiorna igra geošahovskog velemajstora nije doživjela ni otvaranje a već ih je sve matirao
obuma plače angelica guta apaurine na kilo
zapravo prava igra nije ni počela jer putin još ni figure nije poredao
ma šta poredao nije ih iz kutije ni izvadio ... samo malo zazveckao
- Challenger__
#2195 Re: RUSIJA
___
Nego, Japine, daj ba nađi raji logu ako se počne krhat. Samo mojne memli stranu, ona je baksuzli.
-
Captain Ahab
#2196 Re: RUSIJA
Ali imaju tvoju pamet pa su zavrsili tu gdje jesuChallenger__ wrote:Dobro je da je te lekcije naučila naša dijaspora u Americi, pa zna šta će biti. Eeee, da je Rusima vaša pamet, gdje bi im bio kraj.
Pozdrav iz zemlje lala
- Challenger__
#2197 Re: RUSIJA
Znači, u free vutri je fol... Pusti ti mene, ja se ne identifikujem ni sa jednom velesilolm. Gledam kuda idu stvari i razmišljam kako da raja ovde predura veliki belaj. Lako mi je za vas, vi ste, haman pa u ratu s njima.Captain Ahab wrote:Ali imaju tvoju pamet pa su i zavrsili tu gdje jesuChallenger__ wrote:Dobro je da je te lekcije naučila naša dijaspora u Americi, pa zna šta će biti. Eeee, da je Rusima vaša pamet, gdje bi im bio kraj.![]()
Pozdrav iz zemlje lala
- Co0l
#2198 Re: RUSIJA
Jebi ti to,sutra odmah idem trazit po stekovima one prirucnike za ucenje ruskog jezika,znam da ih negdje imam.Mogu dobro doc kad Rusi pocnu desant na nase plaze,kako rece onaj.Treba samo gledat da ne budu zakrcene ko one krimske. 
-
Captain Ahab
#2199 Re: RUSIJA
Dobra foraChallenger__ wrote:Znači, u free vutri je fol... Pusti ti mene, ja se ne identifikujem ni sa jednom velesilolm. Gledam kuda idu stvari i razmišljam kako da raja ovde predura veliki belaj. Lako mi je za vas, vi ste, haman pa u ratu s njima.Captain Ahab wrote:Ali imaju tvoju pamet pa su i zavrsili tu gdje jesuChallenger__ wrote:Dobro je da je te lekcije naučila naša dijaspora u Americi, pa zna šta će biti. Eeee, da je Rusima vaša pamet, gdje bi im bio kraj.![]()
Pozdrav iz zemlje lala
-
jastuk1
#2200 Re: RUSIJA
Tačno - nije ništa naučila, a lekcija nije ni bila puno teška. Ako džavla nemereš pobijedit, pridruži faking mu se, pa ga razjedaj iznutra. Al yok. Bolje strat, konstantno i stalno srat, srat "moral high ground."Captain Ahab wrote:Nema potrebe, Rusija nije nista naucila od iskustva SSSR-a 80-tihChallenger__ wrote:Šta imam da sabiram. Sabirao je kompetentniji od mene, ugledni američki ekonomista (postavio na temi) i rekako da su sve te mjere lav od papira. Duboko si me razočarao. Ja očekivao od vas dijasporaca da se mobilišete u USA Army i to riješite na licu mjesta.Captain Ahab wrote:Sankcije, rublja, inflacija, ruski GDP, devizne rezerve itd, a sve nakon Krima i Donbasa. Malo saberi jedan i jedan...
Al bolje za nas (mislim za nas u BiH) što nije naučila lekciju.
Čeli, najiskrenije i bez sarkazma, jel nam se (nama ovdje u BiH) "oho" kad Rusija konačno skonta kolko je sati...