RUSIJA

Post Reply
Klavikula

#1276 Re: RUSIJA

Post by Klavikula »

Image
:D
Challenger__

#1277 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

- Paralelno sa realizacijom projekta aviona pete generacije (Sukhoi PAK-FA, koji ulazi u borbenu upotrebu krajem sljedeće godine), RF je najavila početak rada na izgradnji borbenih aviona šeste generacije:
Russia has announced the start of work on the creation of a sixth-generation fighter jet. The body is to be made of composite materials and it should attain high speeds and have the latest electronic warfare equipment, avionics, and a propulsion system. However, the kind of combat missions the new vehicle will be expected to fulfill are unclear.

- The aircraft's body will be made of a highly durable and lightweight composite material. The fighter jet must possess not only supersonic speed but must be able to attain hypersonic – over Mach 6-7 – speeds at certain stages of flight.

- “Number Six” needs a new and powerful engine able to function not only in the atmosphere, but also in airless space. It cannot be excluded that one of the tasks of the new craft will involve exiting into open space and flying in an orbital trajectory.

- If everything regarding the ‘filling’ of the aircraft and its lining materials is clear, then the main question is whether a sixth-generation craft should be manned or unmanned. The advantage of an unmanned craft is that there are no risks to the life of a pilot, the preparation and training of whom costs immense sums of money and takes a rather long time.

Source: Russia Beyond the Headlines - http://rbth.co.uk/opinion/2014/10/24/ru ... 40885.html)
jefferson

#1278 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

I Rusi popusili propagandu oko 4, 4.5, 5 pa eto sad i 6 generacije aviona :lol:
Sto ti je PR masina Lockheed-Martina :D
Klavikula

#1279 Re: RUSIJA

Post by Klavikula »

kaze Rogozin da ce prvi brod klase Mistral, Vladivostok se zove cini mi se, biti isporucen Rusima do 14. novembra, prema dogovoru. Francuzi doduse daju oprecne izjave, ali Rusima je stigla pozivnica za primopredaju. dakle, stize.
jefferson

#1280 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Klavikula wrote:kaze Rogozin da ce prvi brod klase Mistral, Vladivostok se zove cini mi se, biti isporucen Rusima do 14. novembra, prema dogovoru. Francuzi doduse daju oprecne izjave, ali Rusima je stigla pozivnica za primopredaju. dakle, stize.
Sto govori gdje su Rusi danas kada je u pitanju vojna tehnologija.
To je kao kada Srbija prica hocel kupiti 6 ili 12 MIG-29 aviona i to je pretvoriti u regionalnu silu.
E tako Rusi pricaju o ta dva Mistrala. Oni su sebe doveli u poziciju da danas moraju nosace helikoptera kupovati od Francuske.
Opet se vracamo na ono, nekad su tenkovima se vozali po pragu i Budimpesti, a danas jedva preko ukrajinske granice predju.
Avetinho

#1281 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Smijeh2015 wrote:Pa Rusi da hoće sravnali bi pola Evrope sa zemljom :lol:
Čuj Ukrajina loooooool
Zar ti stvarno misliš da bi tebi bile dostupne neke bitne informacije o njihovom naoružanju i sl. :-)
Krenuli su opasno, eno ih stigli do Donetska.

Lose su poceli, a u nastavku su naglo popustili.
Avetinho

#1282 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Smijeh2015 wrote:Vidim ,razumiješ se u politiko ko Mara u ....
Cekaj, u pravu si, sad cu popraviti onaj komentar od maloprije.

Rusi su munjevito za 8 mjeseci porobili svijet i stigli do Donestka.
area51

#1283 Re: RUSIJA

Post by area51 »

Avetinho wrote:

Rusi ako krenu u porobljavanje oni obično završe u Berlinu ;-)
Avetinho

#1284 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

area51 wrote:
Avetinho wrote:

Rusi ako krenu u porobljavanje oni obično završe u Berlinu ;-)
Ovdje se bogami mnogi nadaju da ce ovaj put stici bar do Zagreba.
area51

#1285 Re: RUSIJA

Post by area51 »

ja se ne bi kocko...
Avetinho

#1286 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

area51 wrote:ja se ne bi kocko...
Zato valja bit dobar s ovom mladom putincadi na forumu. Nikad ne znas koga bi putinko postavio za predsjednika mjesne zajednice. Valjda najvatrenije nozne prstoljupce.
area51

#1287 Re: RUSIJA

Post by area51 »

Avetinho wrote:
area51 wrote:ja se ne bi kocko...
Zato valja bit dobar s ovom mladom putincadi na forumu. Nikad ne znas koga bi putinko postavio za predsjednika mjesne zajednice. Valjda najvatrenije nozne prstoljupce.
Nikad se ne zna...
jefferson

#1288 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Smijeh2015 wrote:Pa Rusi da hoće sravnali bi pola Evrope sa zemljom :lol:
Čuj Ukrajina loooooool
Zar ti stvarno misliš da bi tebi bile dostupne neke bitne informacije o njihovom naoružanju i sl. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
Eto mogu oni, ali mi moramo biti zahvalni njima jer nece :D
Drvenija87

#1289 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Havatar

#1290 Re: RUSIJA

Post by Havatar »

Misteriozna smrt kritičara Putina

Moskva -- Ruski glumac i veliki kritičar politike Vladimira Putina Aleksej Devočenko pronađen je mrtav u svom stanu u sredu, prenose engleski mediji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=920939

topla slovenska duša
Co0l

#1291 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Sad ce nama Celi objasnit kako ga je vlada ubila kao sto je nedavnu pogibiju one novinarke u saobracajnoj nesreci u Turskoj predstavio kao ubistvo zbog izvjestavanja protiv turske politike.
Challenger__

#1292 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Sad ce nama Celi objasnit kako ga je vlada ubila kao sto je nedavnu pogibiju one novinarke u saobracajnoj nesreci u Turskoj predstavio kao ubistvo zbog izvjestavanja protiv turske politike.
Kokrekcija (uvijek) krivog navoda: Zbog svjedočenja o pružanju podrške teroristima iz tzv. "Islamske države".
Avetinho

#1293 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1294 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:Sad ce nama Celi objasnit kako ga je vlada ubila kao sto je nedavnu pogibiju one novinarke u saobracajnoj nesreci u Turskoj predstavio kao ubistvo zbog izvjestavanja protiv turske politike.
nemo zajebava da je to reko
Avetinho

#1295 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:
Neces vjerovat da je reko i da su kapaciteti u Krimu popunjeni.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1296 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

Avetinho wrote:
japin_mutapi wrote:
Neces vjerovat da je reko i da su kapaciteti u Krimu popunjeni.
kopakabana čevapi i sarma
Captain Ahab

#1297 Re: RUSIJA

Post by Captain Ahab »

US dollar, euro surge to new record highs vs Russian ruble
...
The euro rose to a new record high of over 60 rubles in early Moscow trading on Friday while the US dollar climbed above 48.6.
...
The US dollar has risen by 48% against the ruble since the start of 2014 while the euro has appreciated by 33% against the Russian currency. Investment banks no longer dare to predict the ruble exchange rate versus the dollar and the euro by the end of the year as their official forecasts are set for revision.
...
The Russian foreign currency market is close to panicking, which already threatens the financial system’s stability, VTB-24 chief investment analyst Stanislav Kleshchyov said.
...
http://en.itar-tass.com/economy/758549
Co0l

#1298 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Kokrekcija (uvijek) krivog navoda: Zbog svjedočenja o pružanju podrške teroristima iz tzv. "Islamske države".
Kao i uvijek,fulas poentu.A sutnjom o ruskom slucaju dokazujes moju.
Challenger__

#1299 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

- Mihail Gorbačov, posljednji lider SSSR-a je održao govor na Forumu u Berlinu, povodom 25 godina rušenja berlinskog zida. Izložio je kritici politiku konfrontacije sa Rusijom kojom rukovodi SAD i Evropu čini irelevantnom.

Image
Image
Image

opširnije :arrow: LINK
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1300 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

STRMOGLAV PAD RUBLJE: Rusija pred najvećom krizom od 90-ih godina!
Problemi ruske ekonomije u petak ujutro pogoršali su se nakon što je rublja dostigla najniži nivo u odnosu na euro i dolar, čime su probuđena strahovanja da je Rusija na rubu najgore monetarne krize još od 90-ih godina.
znaći Vlado, pa bog
Post Reply