Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
anti -nacista wrote:
ma naravno , naravno Kolega nije niti cudno da jedan od 6 Amerikanaca moze naci Ukrajinu na mapi
ako nista drugo ?
jebo amerikance bitno je da si ti pronašao ameriku i u americi floridu
drkaš qooratz na putina dok uživaš u blagodetima imperijalističko-kapitalističko-korporacijskog društvenog uređenja sa novčanikom punim rub ... pardon mrskog dollara istovremeno potpomažuči sile zla i tame plačajuči porez i bildajući imperiju i njenu fašističku vojsku kupovinom proizvoda i robe
ništa dok ne pokreneš revoluciju slabo ti je ovo piskaranje nema efekta ... ili u najmanju ruku dok se ne baciš pod tenkovske gusjenice tek tada če te ozbiljno shvatiti
Još malo o rusko-kineskom sporazumu, "The Independent":
Russia-China gas deal: The strengthening of ties between these two nations bodes ill for US power
Already, Beijing is increasingly supportive of Moscow's position on Ukraine
But in the end, political considerations prevailed, and these could make a very big difference. Already, China is increasingly supportive of Russia position on Ukraine. Now, the prospects of resolving crises in Syria and elsewhere through the United Nations Security Council, where both countries have veto power, are even more remote. Between them, they could make it even harder to secure a satisfactory nuclear deal with Iran. In each case, the loser will be the other party in geopolitics’ eternal triangle: the US.
Challenger__ wrote:Još malo o rusko-kineskom sporazumu, "The Independent":
Russia-China gas deal: The strengthening of ties between these two nations bodes ill for US power
Already, Beijing is increasingly supportive of Moscow's position on Ukraine
But in the end, political considerations prevailed, and these could make a very big difference. Already, China is increasingly supportive of Russia position on Ukraine. Now, the prospects of resolving crises in Syria and elsewhere through the United Nations Security Council, where both countries have veto power, are even more remote. Between them, they could make it even harder to secure a satisfactory nuclear deal with Iran. In each case, the loser will be the other party in geopolitics’ eternal triangle: the US.
Ukratko: Rusko-kineski gasni sporazum je "bolan udarac za treću, američku stranu, u vječnom geopolitičkom trouglu".
Zar zaista mislis da Amerikanci ovaj korak nisu predvidjeli?
S obzirom na trenutnu energetsku zavisnost Kine, cak i uz ovaj dogovor sa Rusijom, zar mislis da Kina moze rizikovati poremecaj u odnosima sa nekim od izvoznika?
Ne vidim nikakvu vezu između teksta i tvojih pitanja.
____
EDIT: Američka geostrategija u Heartlandu je zasnovana na pristupu antagonizacija-konfrontacija-izolacija potencijalnih konkurenata. U ovom slučaju Kine i Rusije. Autor tog pristupa je Kissinger. Ovaj sporazum (koji je samo vrh ledenog brijega rusko-kineskog partnerstva) je debakl te strategije. To je jasno svima, vidimo i autoru "Indenpendenta".
- Njihova strategija (razdvajanje i antagonizacija Kine i RF) je doživjela poraz, a ti me pitaš da li su predvidjeli poraz. Ili, za razliku od autora teksta ("Indenpendent") misliš da su oni ibermenši, da autor teksta bunca, da ovo nije gubitak, minus, nego neka vrsta USA trijumfa iz sjene??
Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?
FreedomUSA wrote:Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?
Pa legendo gdje si ti do sada bio, sto se nisi registrovao?
FreedomUSA wrote:Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?
@FreedomUSA za forumasa hevte.
Ne razumijem šta želiš reći?
prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
hillbill wrote:
prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
Da, to mi kaže osoba sa 11 postova.
Ja sam se lično bavio politikom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam dugo godina živio, i čije državljanstvo sa ponosom posjedujem. Zadnjih pet godina živim u Njemačkoj iz poslovnih razloga, ali nije isključeno da ću se jednog dana ponovo vratiti u najbolju zemlju na svijetu - SAD.
hillbill wrote:
Da, to mi kaže osoba sa 11 postova.
Ja sam se lično bavio politikom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam dugo godina živio, i čije državljanstvo sa ponosom posjedujem. Zadnjih pet godina živim u Njemačkoj iz poslovnih razloga, ali nije isključeno da ću se jednog dana ponovo vratiti u najbolju zemlju na svijetu - SAD.
ja sam 4 godine regitrovan i imam 11 postova....sto ce reci da se tesko odlucujem na komentar.
Da sam na tvom mjestu......malo bi se zamislio ...............................samim tim sto si zasluzio komentar
FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?
Ili Novi Meksiko i čitav američki jugozapad plus Kalifornija. Kao da su američko-meksičke ratove vodili Rusi i poklanjali meksičku teritoriju SAD-u. Ama, lik lupa, on nema blage veze šta piše.