RUSIJA

Post Reply
anti -nacista

#1101 Re: RUSIJA

Post by anti -nacista »

agnostic_front wrote:
anti -nacista wrote:
( lijepe i pametne Zene na RT vrele kao ....uh !! nije ni cudo da RT ima Milijardu , da ! Milijardu sljedbenika na You Tube )
Jest, na nekom ruskom youtube-u.

Jesu li došli Rusi do Floride?
ispravka Kolega , milijardu gledalaca , po prvi put u istoriji i RT je presao tu brojku prvi na YouTube od Medijskih kuca
http://lostremote.com/rt-becomes-first- ... ube_b37830
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1102 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

anti -nacista wrote:
ma naravno , naravno Kolega
nije niti cudno da jedan od 6 Amerikanaca moze naci Ukrajinu na mapi
ako nista drugo ?
jebo amerikance bitno je da si ti pronašao ameriku i u americi floridu
drkaš qooratz na putina dok uživaš u blagodetima imperijalističko-kapitalističko-korporacijskog društvenog uređenja sa novčanikom punim rub ... pardon mrskog dollara istovremeno potpomažuči sile zla i tame plačajuči porez i bildajući imperiju i njenu fašističku vojsku kupovinom proizvoda i robe

ništa dok ne pokreneš revoluciju slabo ti je ovo piskaranje nema efekta ... ili u najmanju ruku dok se ne baciš pod tenkovske gusjenice tek tada če te ozbiljno shvatiti
Challenger__

#1103 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Još malo o rusko-kineskom sporazumu, "The Independent":

Image
Russia-China gas deal: The strengthening of ties between these two nations bodes ill for US power

Already, Beijing is increasingly supportive of Moscow's position on Ukraine

But in the end, political considerations prevailed, and these could make a very big difference. Already, China is increasingly supportive of Russia position on Ukraine. Now, the prospects of resolving crises in Syria and elsewhere through the United Nations Security Council, where both countries have veto power, are even more remote. Between them, they could make it even harder to secure a satisfactory nuclear deal with Iran. In each case, the loser will be the other party in geopolitics’ eternal triangle: the US.
izvor - "The Independent"

Ukratko: Rusko-kineski gasni sporazum je "bolan udarac za treću, američku stranu, u vječnom geopolitičkom trouglu".
Gojeni H

#1104 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:Još malo o rusko-kineskom sporazumu, "The Independent":

Image
Russia-China gas deal: The strengthening of ties between these two nations bodes ill for US power

Already, Beijing is increasingly supportive of Moscow's position on Ukraine

But in the end, political considerations prevailed, and these could make a very big difference. Already, China is increasingly supportive of Russia position on Ukraine. Now, the prospects of resolving crises in Syria and elsewhere through the United Nations Security Council, where both countries have veto power, are even more remote. Between them, they could make it even harder to secure a satisfactory nuclear deal with Iran. In each case, the loser will be the other party in geopolitics’ eternal triangle: the US.
izvor - "The Independent"

Ukratko: Rusko-kineski gasni sporazum je "bolan udarac za treću, američku stranu, u vječnom geopolitičkom trouglu".
Zar zaista mislis da Amerikanci ovaj korak nisu predvidjeli?

S obzirom na trenutnu energetsku zavisnost Kine, cak i uz ovaj dogovor sa Rusijom, zar mislis da Kina moze rizikovati poremecaj u odnosima sa nekim od izvoznika?
Challenger__

#1105 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Ne vidim nikakvu vezu između teksta i tvojih pitanja.

____

EDIT: Američka geostrategija u Heartlandu je zasnovana na pristupu antagonizacija-konfrontacija-izolacija potencijalnih konkurenata. U ovom slučaju Kine i Rusije. Autor tog pristupa je Kissinger. Ovaj sporazum (koji je samo vrh ledenog brijega rusko-kineskog partnerstva) je debakl te strategije. To je jasno svima, vidimo i autoru "Indenpendenta".
Gojeni H

#1106 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:Ne vidim nikakvu vezu između teksta i tvojih pitanja.
Nista onda. Samo po starom.
Challenger__

#1107 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Svašta.

- Njihova strategija (razdvajanje i antagonizacija Kine i RF) je doživjela poraz, a ti me pitaš da li su predvidjeli poraz. Ili, za razliku od autora teksta ("Indenpendent") misliš da su oni ibermenši, da autor teksta bunca, da ovo nije gubitak, minus, nego neka vrsta USA trijumfa iz sjene??

:lol:

Izvini, morao sam.
BHCluster

#1108 Re: RUSIJA

Post by BHCluster »

Ovdje su Kinezi dobro Ruse nategli za ovaj dogovor oko plina.
FreedomUSA

#1109 Re: RUSIJA

Post by FreedomUSA »

Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?
Gojeni H

#1110 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

FreedomUSA wrote:Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?
:lol: :lol:
Pa legendo gdje si ti do sada bio, sto se nisi registrovao?

@FreedomUSA za forumasa hevte.
FreedomUSA

#1111 Re: RUSIJA

Post by FreedomUSA »

Gojeni H wrote:
FreedomUSA wrote:Moje skromno mišljenje je da Rusija donosi opresiju. Ukrajincima je bilo dosta ruskog terora. Cilj njihovih vojnih operacija je otimanje resurca i teritorija. Sa druge strane, američke vojne operacije su u svrhu demokratiziranja. Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija. SAD nikada nisu bile zainteresovane za nova područja kao Putin i njegova Rusija. Dok Amerika pomaže drugima, Rusija otima i spaja teritorije, a pritom krade i pljačka. Nek mi neko kaže kada je Amerika zadnji put nešto aneksirala?

Ne razumijem šta želiš reći?
hillbill

#1112 Re: RUSIJA

Post by hillbill »

FreedomUSA wrote:
Gojeni H wrote:

Ne razumijem šta želiš reći?
prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
FreedomUSA

#1113 Re: RUSIJA

Post by FreedomUSA »

hillbill wrote: prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
Da, to mi kaže osoba sa 11 postova.

Ja sam se lično bavio politikom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam dugo godina živio, i čije državljanstvo sa ponosom posjedujem. Zadnjih pet godina živim u Njemačkoj iz poslovnih razloga, ali nije isključeno da ću se jednog dana ponovo vratiti u najbolju zemlju na svijetu - SAD.
agnostic_front

#1114 Re: RUSIJA

Post by agnostic_front »

SAmo ti tipkaj freedome.
Co0l

#1115 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

:mrgreen:
hillbill

#1116 Re: RUSIJA

Post by hillbill »

FreedomUSA wrote:
hillbill wrote: prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
Da, to mi kaže osoba sa 11 postova.

Ja sam se lično bavio politikom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam dugo godina živio, i čije državljanstvo sa ponosom posjedujem. Zadnjih pet godina živim u Njemačkoj iz poslovnih razloga, ali nije isključeno da ću se jednog dana ponovo vratiti u najbolju zemlju na svijetu - SAD.
ja sam 4 godine regitrovan i imam 11 postova....sto ce reci da se tesko odlucujem na komentar.
Da sam na tvom mjestu......malo bi se zamislio ...............................samim tim sto si zasluzio komentar
topcam
Vozim: uzbrdo

#1117 Re: RUSIJA

Post by topcam »

Co0l

#1119 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Cuj Putinstan :lol:
Avetinho

#1120 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Stvarno sam glup. Tek sam sad shvatio da je anti fasista oklupajko 69.
Necu ga majkemi prijavit, vrlo me zabavlja, a i imam koga zajebavat.
insomnia78

#1121 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Samo da ga Jeferson opet ne prijavi efbiaju :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
vivaldi

#1122 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?
FreedomUSA

#1123 Re: RUSIJA

Post by FreedomUSA »

vivaldi wrote:
FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
Nije prisilom! U tome je poenta!
Challenger__

#1124 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:
Ili Novi Meksiko i čitav američki jugozapad plus Kalifornija. Kao da su američko-meksičke ratove vodili Rusi i poklanjali meksičku teritoriju SAD-u. Ama, lik lupa, on nema blage veze šta piše.
vivaldi

#1125 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

FreedomUSA wrote:
vivaldi wrote:
Nije prisilom! U tome je poenta!
haj ne valjaj gluposti ili bolje receno ne lazi.
Post Reply