https://www.cnbc.com/2020/12/11/coronav ... aleya.htmlJohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:24 Svejedno. Prešaltat se nisu mogli. Mogli su od nule krenuti odmah s ruskom "platformom", a nisu, jer Oxford koristi majmunski virus kao vektor, a Sputnik humani, ali da su se u devetom mjesecu išta mogli prešaltati ti je mogao reći samo netko tko nije nikad vidio ni epizodu Hitne službe, a kamoli medicinu završio.
RUSIJA
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#10426 Re: RUSIJA
- JohnnyS
#10427 Re: RUSIJA
To samo kaže da se treba istraživati mogu li se kombinirati ove dvije vakcine s obzirom na globalnu nestašicu vakcina pa da prvu primiš OAZ, a drugu Sputnik jer je slična tehnologija. Ali u momentu kad je to napisano, OAZ je već bio u upotrebi. I jedan i drugi, neovisno razvijeni jedno o drugog na platformi poznatoj još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Oxford je koristio svoja iskustva s pokrenutim istraživanjem cjepiva protiv prvog SARSa dok su Rusi ako se ne varam Sputnik išli raditi po svom cjepivu za ebolu. Ali nema nikakve priče da su ovi htjeli odustati, pa ih Rusi izvukli. To je ne samo neistina već i fantazija.Challenger_ wrote: ↑19/02/2021 14:29https://www.cnbc.com/2020/12/11/coronav ... aleya.htmlJohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:24 Svejedno. Prešaltat se nisu mogli. Mogli su od nule krenuti odmah s ruskom "platformom", a nisu, jer Oxford koristi majmunski virus kao vektor, a Sputnik humani, ali da su se u devetom mjesecu išta mogli prešaltati ti je mogao reći samo netko tko nije nikad vidio ni epizodu Hitne službe, a kamoli medicinu završio.
- ultima_palabra
#10428 Re: RUSIJA
To je nesto sasvim drugo od onoga sto si napisao. Kao prvo, obje vakcine su bile gotove kad je uspostavljen kontakt. Kao drugo, Rusi su kontaktirali Oxford/AZ.Challenger_ wrote: ↑19/02/2021 14:29https://www.cnbc.com/2020/12/11/coronav ... aleya.htmlJohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:24 Svejedno. Prešaltat se nisu mogli. Mogli su od nule krenuti odmah s ruskom "platformom", a nisu, jer Oxford koristi majmunski virus kao vektor, a Sputnik humani, ali da su se u devetom mjesecu išta mogli prešaltati ti je mogao reći samo netko tko nije nikad vidio ni epizodu Hitne službe, a kamoli medicinu završio.
-
Evenine
#10429 Re: RUSIJA
Bas htjedoh reci to. Nisi vakcine vocke da ih tek tako kalemis jednu na drugu. Da su napravili istinski hibrid morali bi ispocetka sve testirati.JohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:33To samo kaže da se treba istraživati mogu li se kombinirati ove dvije vakcine s obzirom na globalnu nestašicu vakcina pa da prvu primiš OAZ, a drugu Sputnik jer je slična tehnologija. Ali u momentu kad je to napisano, OAZ je već bio u upotrebi. I jedan i drugi, neovisno razvijeni jedno o drugog na platformi poznatoj još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Oxford je koristio svoja iskustva s pokrenutim istraživanjem cjepiva protiv prvog SARSa dok su Rusi ako se ne varam Sputnik išli raditi po svom cjepivu za ebolu. Ali nema nikakve priče da su ovi htjeli odustati, pa ih Rusi izvukli. To je ne samo neistina već i fantazija.Challenger_ wrote: ↑19/02/2021 14:29https://www.cnbc.com/2020/12/11/coronav ... aleya.htmlJohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:24 Svejedno. Prešaltat se nisu mogli. Mogli su od nule krenuti odmah s ruskom "platformom", a nisu, jer Oxford koristi majmunski virus kao vektor, a Sputnik humani, ali da su se u devetom mjesecu išta mogli prešaltati ti je mogao reći samo netko tko nije nikad vidio ni epizodu Hitne službe, a kamoli medicinu završio.
Sputnik V jest bolji od OAZ vakcine ali ovo je fake news.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#10430 Re: RUSIJA
Za tu tvrdnju imam nekoliko izvora ispod formata MSM, a dio njih ne dolazi sa engleskog govornog područja. Kad budem imao vremena probaću naći MSM izvor koji potkrepljuje ono što sam podvukao.JohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:33To samo kaže da se treba istraživati mogu li se kombinirati ove dvije vakcine s obzirom na globalnu nestašicu vakcina pa da prvu primiš OAZ, a drugu Sputnik jer je slična tehnologija. Ali u momentu kad je to napisano, OAZ je već bio u upotrebi. I jedan i drugi, neovisno razvijeni jedno o drugog na platformi poznatoj još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Oxford je koristio svoja iskustva s pokrenutim istraživanjem cjepiva protiv prvog SARSa dok su Rusi ako se ne varam Sputnik išli raditi po svom cjepivu za ebolu. Ali nema nikakve priče da su ovi htjeli odustati, pa ih Rusi izvukli. To je ne samo neistina već i fantazija.
- JohnnyS
#10431 Re: RUSIJA
Čekam s nestrpljenjem.Challenger_ wrote: ↑19/02/2021 15:03Za tu tvrdnju imam nekoliko izvora ispod formata MSM, a dio njih ne dolazi sa engleskog govornog područja. Kad budem imao vremena probaću naći MSM izvor koji potkrepljuje ono što sam podvukao.JohnnyS wrote: ↑19/02/2021 14:33To samo kaže da se treba istraživati mogu li se kombinirati ove dvije vakcine s obzirom na globalnu nestašicu vakcina pa da prvu primiš OAZ, a drugu Sputnik jer je slična tehnologija. Ali u momentu kad je to napisano, OAZ je već bio u upotrebi. I jedan i drugi, neovisno razvijeni jedno o drugog na platformi poznatoj još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Oxford je koristio svoja iskustva s pokrenutim istraživanjem cjepiva protiv prvog SARSa dok su Rusi ako se ne varam Sputnik išli raditi po svom cjepivu za ebolu. Ali nema nikakve priče da su ovi htjeli odustati, pa ih Rusi izvukli. To je ne samo neistina već i fantazija.
- spreca
#10432 Re: RUSIJA
U Rusiju mozes sa srpskim a i nasim pasosom do mjesec dana bez vize za vrijeme od 6 mjeseci,mozes posjetiti sva nabrojana mjesta pa i Krim,ali posle posjete krimu zaboravi na Ukrainu ukoliko ti ostane neki trag u Pasosu da si posjecivao Krim jer bi mogao imati problema jer oni jos uvijek krim tretiraju kao svoju teritoriju i ulazak u krim bi se tretirao kao povreda pravila granicnih prelaza...u Rusiji obavezno u hotel na spavanje jer ce te oni prijaviti kod MVD, na ulasku u rusiju obavezno na granici trazi od granicne policije Migracionu Kartocku koju ces predati granicnoj sluzbi pri izlasku iz RusDidier wrote: ↑19/02/2021 14:26 Ljudi, imam pitanje, pa ne bih da otvaram novu temu.
Zna li neko koliko je bezbjedno putovati na Krim? Imam plan da ovo ljeto putujem iz Gruzije do Istanbula, ali sjevernom stranom Crnog mora, pa bih volio vidjeti ima li neko iskustva s tim. Usput bih volio vidjeti Krasnodar, Soči, Sevastopolj... Imam tri različita pasoša, naš, srpski i EU, pa se nadam da neće biti problema oko ulaska, ali svaka informacija bi mi dobro došla.
- Didier
#10433 Re: RUSIJA
Hm, baš sam mislio s Krima otići do Odese, pa tu na trajekt za Stambol. Meni i ne bi bio problem jer imam više pasoša, ali saputnici neće imati. Dobro je da si mi to rekao, pretpostavio sam da se tako nešto može desiti. Probaću naći ima li neki prevoz direktno s Krima do Rumunije barem ili dalje...spreca wrote: ↑19/02/2021 15:07U Rusiju mozes sa srpskim a i nasim pasosom do mjesec dana bez vize za vrijeme od 6 mjeseci,mozes posjetiti sva nabrojana mjesta pa i Krim,ali posle posjete krimu zaboravi na Ukrainu ukoliko ti ostane neki trag u Pasosu da si posjecivao Krim jer bi mogao imati problema jer oni jos uvijek krim tretiraju kao svoju teritoriju i ulazak u krim bi se tretirao kao povreda pravila granicnih prelaza...u Rusiji obavezno u hotel na spavanje jer ce te oni prijaviti kod MVD, na ulasku u rusiju obavezno na granici trazi od granicne policije Migracionu Kartocku koju ces predati granicnoj sluzbi pri izlasku iz RusDidier wrote: ↑19/02/2021 14:26 Ljudi, imam pitanje, pa ne bih da otvaram novu temu.
Zna li neko koliko je bezbjedno putovati na Krim? Imam plan da ovo ljeto putujem iz Gruzije do Istanbula, ali sjevernom stranom Crnog mora, pa bih volio vidjeti ima li neko iskustva s tim. Usput bih volio vidjeti Krasnodar, Soči, Sevastopolj... Imam tri različita pasoša, naš, srpski i EU, pa se nadam da neće biti problema oko ulaska, ali svaka informacija bi mi dobro došla.
Hvala puno!
- spreca
#10434 Re: RUSIJA
Ja bi to sve zamjenio za Odessu,Odessa je interesantnija od svih tih mjesta,Sevastopolj vojna Luka ,ostalo kao i drugi ruski gradovi,Ja sam bio u Odessi oko 5,5 godina i ostala mi je u bas dobrim sjecanjima,imao mnogo prijatelja medju Ukraincima,oni su nesto kao i mi po mentalitetu, vole humor i vole da se sale,Odesa je poznata po mnogim glumackim,pjevackim i humoristickim talentima,u Odessi je bilo mnogo jevreja ali su mnogi posle raspada SSSRA otisli za Izrael ali ih je mnogo i ostalo i njihov humor je najaci....Odessiti su prijatan narod grad je jako lijep ima se sta i vidjeti a najbolje je uzeti nekog mjesnog gida da vas sprovede po Odessi a mozete obici i mjesta okolo Odesse, kako god sretno vamDidier wrote: ↑19/02/2021 16:47Hm, baš sam mislio s Krima otići do Odese, pa tu na trajekt za Stambol. Meni i ne bi bio problem jer imam više pasoša, ali saputnici neće imati. Dobro je da si mi to rekao, pretpostavio sam da se tako nešto može desiti. Probaću naći ima li neki prevoz direktno s Krima do Rumunije barem ili dalje...spreca wrote: ↑19/02/2021 15:07U Rusiju mozes sa srpskim a i nasim pasosom do mjesec dana bez vize za vrijeme od 6 mjeseci,mozes posjetiti sva nabrojana mjesta pa i Krim,ali posle posjete krimu zaboravi na Ukrainu ukoliko ti ostane neki trag u Pasosu da si posjecivao Krim jer bi mogao imati problema jer oni jos uvijek krim tretiraju kao svoju teritoriju i ulazak u krim bi se tretirao kao povreda pravila granicnih prelaza...u Rusiji obavezno u hotel na spavanje jer ce te oni prijaviti kod MVD, na ulasku u rusiju obavezno na granici trazi od granicne policije Migracionu Kartocku koju ces predati granicnoj sluzbi pri izlasku iz RusDidier wrote: ↑19/02/2021 14:26 Ljudi, imam pitanje, pa ne bih da otvaram novu temu.
Hvala puno!
-
zlajaBHF
#10435 Re: RUSIJA
Koliko sam upoznat, nije dopusteno putovati sa razlicitim pasosima. Znaci, poneses jedan i taj koristis. Mislim da ne mozes uci sa jednim a izaci sa drugim pasosem. Mozda mozes, ali je protuzakonito.Didier wrote: ↑19/02/2021 16:47Hm, baš sam mislio s Krima otići do Odese, pa tu na trajekt za Stambol. Meni i ne bi bio problem jer imam više pasoša, ali saputnici neće imati. Dobro je da si mi to rekao, pretpostavio sam da se tako nešto može desiti. Probaću naći ima li neki prevoz direktno s Krima do Rumunije barem ili dalje...spreca wrote: ↑19/02/2021 15:07U Rusiju mozes sa srpskim a i nasim pasosom do mjesec dana bez vize za vrijeme od 6 mjeseci,mozes posjetiti sva nabrojana mjesta pa i Krim,ali posle posjete krimu zaboravi na Ukrainu ukoliko ti ostane neki trag u Pasosu da si posjecivao Krim jer bi mogao imati problema jer oni jos uvijek krim tretiraju kao svoju teritoriju i ulazak u krim bi se tretirao kao povreda pravila granicnih prelaza...u Rusiji obavezno u hotel na spavanje jer ce te oni prijaviti kod MVD, na ulasku u rusiju obavezno na granici trazi od granicne policije Migracionu Kartocku koju ces predati granicnoj sluzbi pri izlasku iz RusDidier wrote: ↑19/02/2021 14:26 Ljudi, imam pitanje, pa ne bih da otvaram novu temu.
Hvala puno!
- jeza u ledja
#10436 Re: RUSIJA
A kako iz Gruzije do Socija? I tu ima jedna fantomska drzavica izmedju koja moze praviti problem.
- Didier
#10437 Re: RUSIJA
spreca wrote: ↑19/02/2021 17:28
Ja bi to sve zamjenio za Odessu,Odessa je interesantnija od svih tih mjesta,Sevastopolj vojna Luka ,ostalo kao i drugi ruski gradovi,Ja sam bio u Odessi oko 5,5 godina i ostala mi je u bas dobrim sjecanjima,imao mnogo prijatelja medju Ukraincima,oni su nesto kao i mi po mentalitetu, vole humor i vole da se sale,Odesa je poznata po mnogim glumackim,pjevackim i humoristickim talentima,u Odessi je bilo mnogo jevreja ali su mnogi posle raspada SSSRA otisli za Izrael ali ih je mnogo i ostalo i njihov humor je najaci....Odessiti su prijatan narod grad je jako lijep ima se sta i vidjeti a najbolje je uzeti nekog mjesnog gida da vas sprovede po Odessi a mozete obici i mjesta okolo Odesse, kako god sretno vam
Pa da, ali kako doći autom iz Gruzije do Odese, a da nemam problem? Jebo Krim, ali tuda se ide
To ću tek da istražim, Google inače ne savjetuje putovanje ako nije sigurno. Recimo, ako želiš na Kosovo, ne prikazuje ti ulaze iz Srbije, mada opet nisam još sve istražio u ovom pojasu. Ako neko ima savjete, bujrumjeza u ledja wrote: ↑19/02/2021 17:43 A kako iz Gruzije do Socija? I tu ima jedna fantomska drzavica izmedju koja moze praviti problem.
- Didier
#10438 Re: RUSIJA
Tako je, ali kad izlazim iz Rusije, koristiću isti pasoš kao i kad sam ušao, a kad ulazim u Ukrajinu, koristiću drugi. Takve stvari radim cijeli život, i nisam nikad imao problem.
- spreca
#10439 Re: RUSIJA
Probaj saznati dali ima neka Varijanta iz Gruzije za Odessu morskim putem, ili da ides za Tursku a odatle nekim trajektom za Odessu, ili idite malo u Antaliju a u Odessu neki drugi put, ima jedna cura od Tuzle radi u Gruziji na Wizzeiru u gradu KutaisiDidier wrote: ↑19/02/2021 17:56spreca wrote: ↑19/02/2021 17:28
Ja bi to sve zamjenio za Odessu,Odessa je interesantnija od svih tih mjesta,Sevastopolj vojna Luka ,ostalo kao i drugi ruski gradovi,Ja sam bio u Odessi oko 5,5 godina i ostala mi je u bas dobrim sjecanjima,imao mnogo prijatelja medju Ukraincima,oni su nesto kao i mi po mentalitetu, vole humor i vole da se sale,Odesa je poznata po mnogim glumackim,pjevackim i humoristickim talentima,u Odessi je bilo mnogo jevreja ali su mnogi posle raspada SSSRA otisli za Izrael ali ih je mnogo i ostalo i njihov humor je najaci....Odessiti su prijatan narod grad je jako lijep ima se sta i vidjeti a najbolje je uzeti nekog mjesnog gida da vas sprovede po Odessi a mozete obici i mjesta okolo Odesse, kako god sretno vam
Pa da, ali kako doći autom iz Gruzije do Odese, a da nemam problem? Jebo Krim, ali tuda se ide.
To ću tek da istražim, Google inače ne savjetuje putovanje ako nije sigurno. Recimo, ako želiš na Kosovo, ne prikazuje ti ulaze iz Srbije, mada opet nisam još sve istražio u ovom pojasu. Ako neko ima savjete, bujrumjeza u ledja wrote: ↑19/02/2021 17:43 A kako iz Gruzije do Socija? I tu ima jedna fantomska drzavica izmedju koja moze praviti problem..
- jeza u ledja
#10440 Re: RUSIJA
Pa valjda obidjes Krim. Gugl kaze da ne mozes autom iz Gruzije u Abhaziju. Al nisam detaljno citao
https://caravanistan.com/border-crossings/abkhazia/
- spreca
#10441 Re: RUSIJA
Abhazija je dio Gruzije koji se je odcjepio i bez medjunarodnog je priznanja osim rus i par nekih drzava za koje nisam nikada cuojeza u ledja wrote: ↑19/02/2021 18:25 Pa valjda obidjes Krim. Gugl kaze da ne mozes autom iz Gruzije u Abhaziju. Al nisam detaljno citao
- jeza u ledja
#10442 Re: RUSIJA
Znam zato sam je i spomenuo.
-
neko_sa_strane
#10443 Re: RUSIJA
Nisi nikada čuo za Nikaragvu, Venecuelu i Siriju?spreca wrote: ↑19/02/2021 19:22Abhazija je dio Gruzije koji se je odcjepio i bez medjunarodnog je priznanja osim rus i par nekih drzava za koje nisam nikada cuojeza u ledja wrote: ↑19/02/2021 18:25 Pa valjda obidjes Krim. Gugl kaze da ne mozes autom iz Gruzije u Abhaziju. Al nisam detaljno citao
- spreca
#10444 Re: RUSIJA
Gdje nadje siriju?neko_sa_strane wrote: ↑19/02/2021 19:38Nisi nikada čuo za Nikaragvu, Venecuelu i Siriju?spreca wrote: ↑19/02/2021 19:22Abhazija je dio Gruzije koji se je odcjepio i bez medjunarodnog je priznanja osim rus i par nekih drzava za koje nisam nikada cuojeza u ledja wrote: ↑19/02/2021 18:25 Pa valjda obidjes Krim. Gugl kaze da ne mozes autom iz Gruzije u Abhaziju. Al nisam detaljno citao
Государства-члены ООН, признавшие независимость Абхазии и Южной Осетии Россия Никарагуа Венесуэла Науру Вануату Тувалу. Другие государства, признавшие независимость Абхазии и Южной Осетии Республика Абхазия и Республика Южная Осетия Нагорно-Карабахская Республика Приднестровская Молдавская Республика.
Jakih drzava a posebno Науру Вануату Тувалу i Miletovu drzavu ce priznati ove velesile
-
neko_sa_strane
#10445 Re: RUSIJA
Na Wikipediji na engleskom pominje se i Sirija uz nabrojane otočke zemlje u Pacifiku.spreca wrote: ↑19/02/2021 20:33Gdje nadje siriju?
Государства-члены ООН, признавшие независимость Абхазии и Южной Осетии Россия Никарагуа Венесуэла Науру Вануату Тувалу. Другие государства, признавшие независимость Абхазии и Южной Осетии Республика Абхазия и Республика Южная Осетия Нагорно-Карабахская Республика Приднестровская Молдавская Республика.
Jakih drzava a posebno Науру Вануату Тувалу i Miletovu drzavu ce priznati ove velesile![]()
- ultima_palabra
#10446 Re: RUSIJA
Fali Republika Srpska Krajina.
- spreca
#10447 Re: RUSIJA
Nju ce priznati Южная Осетия Нагорно-Карабахская Республика Приднестровская Молдавская Республика. i jos one Vanatu Banatu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10448 Re: RUSIJA
Ne fali eno je u Siriji podrzana od Amerike.
-
neko_sa_strane
#10449 Re: RUSIJA
Vidim pominjete Odesu. Govore li išta u Ukrajini ko je pobio one ljude za vrijeme protesta u Ukrajini, udavio ih telefonskom žicom i zapalio?
- eltroxin
#10450 Re: RUSIJA
Obumbaneko_sa_strane wrote: ↑19/02/2021 23:27 Vidim pominjete Odesu. Govore li išta u Ukrajini ko je pobio one ljude za vrijeme protesta u Ukrajini, udavio ih telefonskom žicom i zapalio?