Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
- djonko brajs
#1 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
kad sam ja ovo najavio ima brat bratu jedno 180 postova iza. sad ce da omalovazavaju vijest jer je sa "advancea". to im je vrhunski domet ekonomske analize.
-
flexibila
#2 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Ako mozes kopiraj tekst.Mostarska Fronta wrote:Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom, novim sustavom se rješava usluga VISA i MasterCard - Šok za Washington iz Berlina: "Njemačka priznaje yuan kao sredstvo plaćanja na međunarodnim i njemačkim tržištima"
http://www.advance.hr/vijesti/rusija-pr ... recommends
-
flexibila
#3 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Mostarska Fronta wrote:evo postavio je kolega ovde http://mostarskafronta.info/index.php?t ... larom.198/flexibila wrote:Ako mozes kopiraj tekst.Mostarska Fronta wrote:Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom, novim sustavom se rješava usluga VISA i MasterCard - Šok za Washington iz Berlina: "Njemačka priznaje yuan kao sredstvo plaćanja na međunarodnim i njemačkim tržištima"
- _mufljuz_
#4 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
sad kad dijaspora bude slala Juane u BIH.....
treba cekat ispod prozora da ljudi pobacaju
treba cekat ispod prozora da ljudi pobacaju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
ja samo nijemcima vjerujem
dakle marka => euro
dakle marka => euro
- _mufljuz_
#6 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
ako je ovo tacna i provjerena vijest - imperiji je ovo veliki udarac.... (nece puno toga dobrog biti po nas)....
samo me kopka ako je ovo tacna informacija - je li ovo planirano na duze staze pa ih cika Samir pratio ili je nakon pizdarije sa prisluskivanjem poceo ovaj šuk...
samo me kopka ako je ovo tacna informacija - je li ovo planirano na duze staze pa ih cika Samir pratio ili je nakon pizdarije sa prisluskivanjem poceo ovaj šuk...
-
Bodkin
- seln
#8 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Nema sta, sve relevatni mediji.
- agnostic_front
-
wtf2
#10 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Zna se kako su prosli oni koji su odbijali dolar kao jedino platezno sredstvo. Tako ce i ovi. Dajte im samo malo vremena.Mostarska Fronta wrote:Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom, novim sustavom se rješava usluga VISA i MasterCard - Šok za Washington iz Berlina: "Njemačka priznaje yuan kao sredstvo plaćanja na međunarodnim i njemačkim tržištima"
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
znači brate rublja
-
daddy-kool
#12 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Ovdje imamo dva ključna pitanja:
1. Da li će preCednik preći na rublje?
2. Da li rublje imaju zlatno pokriće?
-
HM 2011
#13 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
prec3dnik se t4eba ocitovat...daddy-kool wrote:Ovdje imamo dva ključna pitanja:
rublja ima pokrice u svemu dijamanti zlato srebro nafta gas - najveci je problem u sustini standardan problem - gdje je granica maksimalne emisije koju je moguce pokriti bez inflacije..
- seln
#14 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Da, svi ce preci na valutu koja ovisi od volje jednog dzepnog diktatora i stampa se u politicki nestabilnoj drzavi.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#15 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Oni nisu imali nuklearno oruzjewtf2 wrote:Zna se kako su prosli oni koji su odbijali dolar kao jedino platezno sredstvo. Tako ce i ovi. Dajte im samo malo vremena.Mostarska Fronta wrote:Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom, novim sustavom se rješava usluga VISA i MasterCard - Šok za Washington iz Berlina: "Njemačka priznaje yuan kao sredstvo plaćanja na međunarodnim i njemačkim tržištima"
- Paranoid
#16 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Prvo sam pomislio da se kod tebe smetnje nalazina relaciji mozak-tastatura...ali u poslednjem trenutku si pokazao pozitivne znakove..male ali ipak su pozitivne.Mostarska Fronta wrote:biće karindžanja
Bice od tebe nesto pa makar i u rubljima zaradjivao kruh..
-
FreakyStyley
#17 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Nesturcan sam potpuno po pitanju ovakvih stvari. Zanima me da li ce, ako da, kako, ovo uticati na dolar? Inace, sta se ocekuje vezano za USD u nekoj blizoj buducnosti, da raste ili da opada?
-
dekolte
#18 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Zavisi kakva vojska SAD bude. Ako bude nadmocna u odnosu na ostale, ocekuje se procvat dolara, ako izgube primat, ocekuje se totalna propast dolara jer se stampa bez granica, sto znaci dolar bi brzo bez jake americke vojske izgubio status medjunarodne valute.FreakyStyley wrote:Nesturcan sam potpuno po pitanju ovakvih stvari. Zanima me da li ce, ako da, kako, ovo uticati na dolar? Inace, sta se ocekuje vezano za USD u nekoj blizoj buducnosti, da raste ili da opada?
Po ekonomskim pokazateljima, Euro je daleko najbolja i najsavrsenija valuta na svijetu, nijedna valuta Euru ne moze prismrditi po ekonomskim parametrima, kontroli stampanja i omiljenosti u svijetu.
-
dekolte
#19 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Mah, kad ti dvije zemlje imaju nuklearno oruzje, ono ti je bespotrebno, jer upotrebom sa jedne strane, dolazi odgovor sa druge strane i to je onda gotovo. Prema tome niti Amerima koristi sto imaju nuke nii Rusima, kad se oni sukobljavaju. Izreal- Arapi je nuke oruzje odlucujuca prednost, medjutim Amerika-Rusija, nuke oruzje je beskorisno. Oni i kad bi ratovali, ne bi ratovali sa nuke oruzjem, nego konvencionalnim oruzjem, a tu je Amerika daleko ispred Rusije. Rusija sad nesto pokusava, medjutim americki vojni budzet je cini mi se veci nego EU i ruski zajedno, plus moze mu se dodati i kineski. Prema tome, Putina nuke oruzje nece spasiti. Zapad ga moze za prilicno kratko vremensko doba unistiti ekonomskim sankcijama, pa ce ga onda sami Rusi srediti.UnscarD wrote:Oni nisu imali nuklearno oruzjewtf2 wrote:Zna se kako su prosli oni koji su odbijali dolar kao jedino platezno sredstvo. Tako ce i ovi. Dajte im samo malo vremena.Mostarska Fronta wrote:Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom, novim sustavom se rješava usluga VISA i MasterCard - Šok za Washington iz Berlina: "Njemačka priznaje yuan kao sredstvo plaćanja na međunarodnim i njemačkim tržištima"
Vojni budzeti u milijardama dolara
1 United States 640.0
2 China 188.0
3 Russia 87.8
4 Saudi Arabia 67.0
5 France 61.2
6 United Kingdom 57.9
- Paranoid
#20 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Alfons je moj zemljak i imamo zajednicko samo mjesto rodjenja...nista vise.Mostarska Fronta wrote:da ne koristiš možda još i nik alfons kauders??Paranoid wrote:Prvo sam pomislio da se kod tebe smetnje nalazina relaciji mozak-tastatura...ali u poslednjem trenutku si pokazao pozitivne znakove..male ali ipak su pozitivne.Mostarska Fronta wrote:biće karindžanja
Bice od tebe nesto pa makar i u rubljima zaradjivao kruh..
- Ali Kemal
#21 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Potpuno netacno i u skladu sa razmisljanjima iz proslog vijeka. Americka vojska je glavni razlog strmoglavljenja americke privrede, tacnije vodjenja besmislenih ratova od kojih nije bilo nikakve koristi, nego samo su kostali ogromne novce.dekolte wrote:Zavisi kakva vojska SAD bude. Ako bude nadmocna u odnosu na ostale, ocekuje se procvat dolara, ako izgube primat, ocekuje se totalna propast dolara jer se stampa bez granica, sto znaci dolar bi brzo bez jake americke vojske izgubio status medjunarodne valute.FreakyStyley wrote:Nesturcan sam potpuno po pitanju ovakvih stvari. Zanima me da li ce, ako da, kako, ovo uticati na dolar? Inace, sta se ocekuje vezano za USD u nekoj blizoj buducnosti, da raste ili da opada?
Vojno prisustvo u bezbroj zemalja svijeta i sve te vojne baze samo podrivaju americku privredu, medjutim vojni lobi je toliko jak i kao kancer unistava americko drustvo.
Potreban je samo jedan normalan predsjednik, nesto ni nalik Obami ili Bušu, pa da Ameriku demilitarizuje, raspusti NATO pakt i smiri muslimanski svijet, tako da cijeli svijet postane jedno sigurnije mjesto.
-
flexibila
#22 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Oni nisu imali nuklearno oruzje
[/quote]
Mah, kad ti dvije zemlje imaju nuklearno oruzje, ono ti je bespotrebno, jer upotrebom sa jedne strane, dolazi odgovor sa druge strane i to je onda gotovo. Prema tome niti Amerima koristi sto imaju nuke nii Rusima, kad se oni sukobljavaju. Izreal- Arapi je nuke oruzje odlucujuca prednost, medjutim Amerika-Rusija, nuke oruzje je beskorisno. Oni i kad bi ratovali, ne bi ratovali sa nuke oruzjem, nego konvencionalnim oruzjem, a tu je Amerika daleko ispred Rusije. Rusija sad nesto pokusava, medjutim americki vojni budzet je cini mi se veci nego EU i ruski zajedno, plus moze mu se dodati i kineski. Prema tome, Putina nuke oruzje nece spasiti. Zapad ga moze za prilicno kratko vremensko doba unistiti ekonomskim sankcijama, pa ce ga onda sami Rusi srediti.
1 United States 640.0
2 China 188.0
3 Russia 87.8
4 Saudi Arabia 67.0
5 France 61.2
6 United Kingdom 57.9[/quote]
Pitanje je na sta se trosi taj Amero army budzet....dali na finansiranje vojnih baza po svijetu i birokratije (citaj zohara) ili na nesto drugo...
Mah, kad ti dvije zemlje imaju nuklearno oruzje, ono ti je bespotrebno, jer upotrebom sa jedne strane, dolazi odgovor sa druge strane i to je onda gotovo. Prema tome niti Amerima koristi sto imaju nuke nii Rusima, kad se oni sukobljavaju. Izreal- Arapi je nuke oruzje odlucujuca prednost, medjutim Amerika-Rusija, nuke oruzje je beskorisno. Oni i kad bi ratovali, ne bi ratovali sa nuke oruzjem, nego konvencionalnim oruzjem, a tu je Amerika daleko ispred Rusije. Rusija sad nesto pokusava, medjutim americki vojni budzet je cini mi se veci nego EU i ruski zajedno, plus moze mu se dodati i kineski. Prema tome, Putina nuke oruzje nece spasiti. Zapad ga moze za prilicno kratko vremensko doba unistiti ekonomskim sankcijama, pa ce ga onda sami Rusi srediti.
1 United States 640.0
2 China 188.0
3 Russia 87.8
4 Saudi Arabia 67.0
5 France 61.2
6 United Kingdom 57.9[/quote]
Pitanje je na sta se trosi taj Amero army budzet....dali na finansiranje vojnih baza po svijetu i birokratije (citaj zohara) ili na nesto drugo...
- agnostic_front
#23 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
@Kemal,
Jašta će, da nije možda Ron Paul?
Bolje da razmontiraju healthcare, social security koji žderu mnogo mnogo više para nego vojska. Mislim, može se i na vojsci štediti, ali izlazak iz NATO-a, nema šanse, neka ih. Amerikanci su bili neutralni na početku i Prvog i Drugog svjetskog rata, pa to nije spriječilo te ratove.
Jašta će, da nije možda Ron Paul?
Bolje da razmontiraju healthcare, social security koji žderu mnogo mnogo više para nego vojska. Mislim, može se i na vojsci štediti, ali izlazak iz NATO-a, nema šanse, neka ih. Amerikanci su bili neutralni na početku i Prvog i Drugog svjetskog rata, pa to nije spriječilo te ratove.
- Ali Kemal
#24 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Pazi ti previdjas da ljudi uplacuju da bi koristili zdravstvenu i socijalnu zastitu, sto je osnova jednog dobrog drustva, ali od bacanja para na vojsku korist imaju samo vojna lica i kompanije koje rade za vojsku, svi ostali samo stetu.
- agnostic_front
#25 Re: Rusija prelazi na rubalj i ne želi poslovati s dolarom
Da, vojna lica kojih je jedan-dva miliona, i vojska koja ukinula odvratni komunizam na pola planete. Kako nije niko imao koristi? Evo da nisu oslobodili Južnu Koreju od zlotvora, da li bismo danas imali Samsung, LG i da ne nabrajam dalje?
I potrošnja na vojsku je nekih 4% BDP-a, toliko i Rusija troši.
I potrošnja na vojsku je nekih 4% BDP-a, toliko i Rusija troši.