RUSIJA i njezine perspektive

Post Reply
Joe McCarthy

#1 RUSIJA i njezine perspektive

Post by Joe McCarthy »

Ruski mentalitet:

Da li Rusija može biti ponovo supersila?

Ruska demografska kriza:

Da li je ovakav mentalitet kompatabilan sa "zapadnim" Južnim Slavenima (Hrvatima, Slovencima i u neku ruku Bošnjacima)? Ili ćemo uvijek gledati Ruse kroz prizmu neprijateljstva? I da li se isplati biti na njihovoj strani s obzirom na snagu njihovih rivala i rusku demografsku budućnost (koja će se odraziti u ekonomiji najviše)?
Klavikula

#2 Re: RUSIJA i njezine perspektive

Post by Klavikula »

Najvise se isplati biti na svojoj strani, nit kontra zapada nit kontra Rusije, jer kako jednom prilikom rece Muhamed Filipovic, njih glava nece zaboliti sto ih mi mrzimo, a neke od nas bi mogla.

zivio!
:bih:
Stoner

#3 Re: RUSIJA i njezine perspektive

Post by Stoner »

Nisam nesta upucen u ruska desavanja i politiku, ali mi se cini da se onaj Putin dobro zajebaje sa njihovom ekonomijom. Pale investicije, palo trziste kapitala 20%, odliv kapitala, soft diktatura a evo sad i sankcije. Jaka vojska, jak nacionalizam, tehnoloski zaostaju za Zapadom, nekvalifikovana radna snaga i kult licnosti Putina.

Ako prezive Putina moglo bi nesto od njih biti, ne dijelim misljenje sa vecinom ljudi da je liliputanac dobar i sposoban drzavnik.

Mozda grijesim.
Joe McCarthy

#4 Re: RUSIJA i njezine perspektive

Post by Joe McCarthy »

Klavikula wrote:Najvise se isplati biti na svojoj strani, nit kontra zapada nit kontra Rusije, jer kako jednom prilikom rece Muhamed Filipovic, njih glava nece zaboliti sto ih mi mrzimo, a neke od nas bi mogla.

zivio!
:bih:
Licno ja se zalazem za onu klasicnu Jeffersonovu:

"Peace, commerce, and honest friendship with all nations — entangling alliances with none.”

:thumbup:
Klavikula

#5 Re: RUSIJA i njezine perspektive

Post by Klavikula »

apsolutno :thumbup:
Post Reply