Ruski mentalitet:
Da li Rusija može biti ponovo supersila?
Ruska demografska kriza:
Da li je ovakav mentalitet kompatabilan sa "zapadnim" Južnim Slavenima (Hrvatima, Slovencima i u neku ruku Bošnjacima)? Ili ćemo uvijek gledati Ruse kroz prizmu neprijateljstva? I da li se isplati biti na njihovoj strani s obzirom na snagu njihovih rivala i rusku demografsku budućnost (koja će se odraziti u ekonomiji najviše)?
RUSIJA i njezine perspektive
- Joe McCarthy
- Klavikula
#2 Re: RUSIJA i njezine perspektive
Najvise se isplati biti na svojoj strani, nit kontra zapada nit kontra Rusije, jer kako jednom prilikom rece Muhamed Filipovic, njih glava nece zaboliti sto ih mi mrzimo, a neke od nas bi mogla.
zivio!

zivio!
- Stoner
#3 Re: RUSIJA i njezine perspektive
Nisam nesta upucen u ruska desavanja i politiku, ali mi se cini da se onaj Putin dobro zajebaje sa njihovom ekonomijom. Pale investicije, palo trziste kapitala 20%, odliv kapitala, soft diktatura a evo sad i sankcije. Jaka vojska, jak nacionalizam, tehnoloski zaostaju za Zapadom, nekvalifikovana radna snaga i kult licnosti Putina.
Ako prezive Putina moglo bi nesto od njih biti, ne dijelim misljenje sa vecinom ljudi da je liliputanac dobar i sposoban drzavnik.
Mozda grijesim.
Ako prezive Putina moglo bi nesto od njih biti, ne dijelim misljenje sa vecinom ljudi da je liliputanac dobar i sposoban drzavnik.
Mozda grijesim.
- Joe McCarthy
#4 Re: RUSIJA i njezine perspektive
Licno ja se zalazem za onu klasicnu Jeffersonovu:Klavikula wrote:Najvise se isplati biti na svojoj strani, nit kontra zapada nit kontra Rusije, jer kako jednom prilikom rece Muhamed Filipovic, njih glava nece zaboliti sto ih mi mrzimo, a neke od nas bi mogla.
zivio!
"Peace, commerce, and honest friendship with all nations — entangling alliances with none.”
- Klavikula
#5 Re: RUSIJA i njezine perspektive
apsolutno