Godinama se ganjamo sa opstinom, milion dopisa, molbi, sve uredno arhivirano. Samo lazna obecanja, bice sruseno, sredit ce se itd... Dodju "strucnjaci" iz civilne, nalijepe zutu traku sa natpisom "opasnost od rusenja" i to je to.
Prije par godina pola zida je palo u avliju. Ostala polovina i dan danas stoji, opasno se nagela... Srecom, u tom trenutku niko nije bio u avliji. Dimnjak smo srusili na vlastiti rizik moj stari buraz i ja...
Rece nacelnik da ima oko 130 rusevnih objekata (ne znam da li je mislio na podrucju kantona ili opstine), i da ja za njihovo uklanjanje potrebno izdvojiti oko milion KM.
Slijedi crni humor: na listi prioriteta za rusenje su objekti koji "ugrozavaju saobracajnice". Okej, razumuljivo. Kuca o kojoj pricam je udaljena od prilicno frekventne ulice jedno 15 cm. Vjerovatno su isti oni "strucnjaci" koji dolaze povremeno da nalijepe zute trake procjenili da nije opasnost za ulicu, jer je nageta na drugu stranu. Zamolio bih iste da dodju i da mi objasne otkud svakodnevno crijepovi na ulici? Evo primjera jednog prioriteta: http://www.starigrad.ba/bs2/vijest.php?id=4475
Kuca o kojoj ja pricam je duplo visa od ove, dovoljno je da i taj crijep padne nekom na glavu, pitanje je da li bi zivu glavu izvukao, nalazi se uz ulicu, i granici sa necijom avlijom.
Ima li neko slican problem, i na kojin nacin ga je rijesio/rjesava?