Rušenje ljevičarskog sna
-
ljutiajvar
#26 Re: Rušenje ljevičarskog sna
@Joe
Otkud tebi da je ljevičarski san komunizam u smislu staljinizma? Koliko je tebi godina 6?
Otkud tebi da je ljevičarski san komunizam u smislu staljinizma? Koliko je tebi godina 6?
-
Objektivni navijac
#27 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Ova cifra za Druga Staljina je glupost nivoa krajnje retardacije. Ruska komisija ,postavljena od Druga Putina je dosla do broja od 4,2 miliona u cjelom periodu SSSR-a. Naravno voljeli bi da je 62 miliona neprijatelja radnicke klase i covjecanstva bilo eliminisano ali nazalost nije. Drug Staljin je bio strasno premekan i neodlucan.Opetja033 wrote:
Zivio Staljin i Svjetska Revolucija
-
Drinski
#28 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Pa ja to i ne sporim.drndalo wrote: Nije istina! Reci ces mi da smo mi bili radisan narod, ali smo prestali biti 80-ih godina ? Jesmo al' u ku*cu !
500 godina Osmanske vladavine je ostavilo velikog traga u radnim navikama, to je bio najveci socijalizam ikada, svi su imali jedno veliko NISTA, osim par Aga i Begova... I nakon 15-ak takvih generacija, dolazi Austrija, ali je kratko tu, ni jednu punu generaciju da bi nesto realno promijenila, Feudalnu kraljevine necu ni spominjati po tom pitanju, Titio isto nije mogao (na zalost) zivjeti jedno 120 godina, bar 2 generacije, da se malo mentalitet pocne mijenjati...
- Arata
#29 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Ovi kapitalisti se baš smatraju bogovima. Pa evo npr., u čisto kapitalističkom društvu kakvo predlažete, imaš super posao, radiš ko zmaj, šef te diže u nebesa. Jednog dana prelaziš ulicu i lupi te autom derle od 19-godina. Završiš u bolnici a on u zatvoru. Postao si invalid nesposoban za rad. Isti taj šef ti da nogu jer mu takav ne trebaš. Odu sve pare na ljekove i terapije, i na kraju moraš prodati stan (ako si ga mogao priuštiti) da možeš kupiti ženi i djeci hranu. Postajete beskućnici, djeca ti ostala bez ikakve šanse da nađu neki iole normalan posao jer su beskućnici. Niko neće zaposliti neobrazovanog čovjeka koji se kupa jednom mjesečno u nekom potoku. To je život i takve stvari se dešavaju. E sad jesmo li mi dovoljno ljudi da pomognemo drugom u nevolji, to je pitanje. Izgleda da je bitnije da se ne troše tuđe pare. Trebali smo ove ljude poslije poplava pustiti da pomru od žeđi i gladi, odakle im obraz da troše tuđe pare...
- sinuhe
#30 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Jedino ako nisi pratio drustveni razvoj zadnjih 200 godina. Cak i u Kraljevini Jugoslaviji Cehoslovak Bata je gradio radnicka naselja -Borovo u Vukovaru.
- Opetja033
#31 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Kao argument uzimas komisiju postavljenu od covjeka koji je rekao da je raspad SSSR najveca geostrateska kataastrofa koja se mogla dogoditi. Bravo, bravo.Objektivni navijac wrote:Ova cifra za Druga Staljina je glupost nivoa krajnje retardacije. Ruska komisija ,postavljena od Druga Putina je dosla do broja od 4,2 miliona u cjelom periodu SSSR-a. Naravno voljeli bi da je 62 miliona neprijatelja radnicke klase i covjecanstva bilo eliminisano ali nazalost nije. Drug Staljin je bio strasno premekan i neodlucan.Opetja033 wrote:
Zivio Staljin i Svjetska Revolucija
Naravno, lijepo se svrstati na stranu revizionista jer ste svi isti. Kako oni koji negiraju zrtve gruzijskog ekonomskog maga, tako i oni koji negiraju zrtve Holokausta pa do onih koji smanjuju/negiraju broj zrtava genocida u Srebrenici. Sve je to ista skola, sve je to ista mracna ideologija.
- Alfons Kauders
#32 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Nije da tu nema istine, ali rekao bih da je to samo jedan od faktora. Dubrovcani nisu bili pod Turcima, i Crnogorci su nekako ostali po strani dobar dio vremena - pa bas i nisu na glasu kao pretjerano radisni.drndalo wrote:Nije istina! Reci ces mi da smo mi bili radisan narod, ali smo prestali biti 80-ih godina ? Jesmo al' u ku*cu !Drinski wrote:ma nama nedostaje kult rada, a taj kult rada su počeli da ruše kojekakvi liberali, evropejci, demokrate, poletarci i sl. nehljebari tamo 80 - tih godina jer je to "nazadno" (ispada da prosjecan skandivanac ima vise osjecaja za kolektivitet i za rad, nego nas socijalista) a iskreno nije niti bilo tesko da se to sruši.Alfons Kauders wrote: Za nas su socijalizam i rad bila dva ne samo srodna, vec nerazdvojiva pojma. Mi smo odrasli na pricama o radnim akcijama generacija nasih staraca, na Sirotanovicu i Strahanovu, omladini koja za godinu dana napravi prugu Brcko-Banovici. Nas su ucili da cijenimo rad i radnike, da radimo i da se zrtvujemo, kako za svoju dobrobit tako i za dobrobit drugih.
500 godina Osmanske vladavine je ostavilo velikog traga u radnim navikama, to je bio najveci socijalizam ikada, svi su imali jedno veliko NISTA, osim par Aga i Begova... I nakon 15-ak takvih generacija, dolazi Austrija, ali je kratko tu, ni jednu punu generaciju da bi nesto realno promijenila, Feudalnu kraljevine necu ni spominjati po tom pitanju, Titio isto nije mogao (na zalost) zivjeti jedno 120 godina, bar 2 generacije, da se malo mentalitet pocne mijenjati...
@Opetja033
To sto neko iz "debelog" kapitalizma stavi sliku na internet sa bombasticnim naslovom "istina o Socijalizmu" ne znaci automatski da to i jeste... I na tarabi pise pi*ka, pa je probaj *******...
I da, u izvedbi raznih socijalizama, bilo je velikih razlika... I u najsocijalistickija vremena, "kapitalizmi" poput austrijskog ili svedskog su bili socijalistickiji od najkapitalistickijeg socijalizma...
Isto tako to ne bi objasnilo kako se nasa raja relativno brzo adaptira i uklopi u radnu snagu na zapadu.
-
ratamahatta
#33 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Najdraze mi je citati komentare ovih koji ne znaju razliku izmedju komunizma i socijalizma.....knjigu u ruke, manite se americko/ruske propagande......
To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.
Mark Twain
To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.
Mark Twain
- Alfons Kauders
#34 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Ne kontam.Arata wrote:Ovi kapitalisti se baš smatraju bogovima. Pa evo npr., u čisto kapitalističkom društvu kakvo predlažete, imaš super posao, radiš ko zmaj, šef te diže u nebesa. Jednog dana prelaziš ulicu i lupi te autom derle od 19-godina. Završiš u bolnici a on u zatvoru. Postao si invalid nesposoban za rad. Isti taj šef ti da nogu jer mu takav ne trebaš. Odu sve pare na ljekove i terapije, i na kraju moraš prodati stan (ako si ga mogao priuštiti) da možeš kupiti ženi i djeci hranu. Postajete beskućnici, djeca ti ostala bez ikakve šanse da nađu neki iole normalan posao jer su beskućnici. Niko neće zaposliti neobrazovanog čovjeka koji se kupa jednom mjesečno u nekom potoku. To je život i takve stvari se dešavaju. E sad jesmo li mi dovoljno ljudi da pomognemo drugom u nevolji, to je pitanje. Izgleda da je bitnije da se ne troše tuđe pare. Trebali smo ove ljude poslije poplava pustiti da pomru od žeđi i gladi, odakle im obraz da troše tuđe pare...
Ispada da u kapitalizmu nema zdravstvenog osiguranja i da invalidi skapavaju od gladi?
Kad bi birao da li da me pukne auto i ucini invalidom u zapadnoj ili istocnoj Njemackoj prije 30 godina, sta bi izabrao? (znam da nije neki izbor al jbg)
-
Objektivni navijac
#35 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Naravno da je raspad SSSR najveca geostrateska katastrofa ,naravno. Vratice se opet SSSR. Na dobrom se je putu ali ovaj put nece bili gledanja kroz prste za kulake i izdajnikeOpetja033 wrote:Objektivni navijac wrote:Opetja033 wrote: Kao argument uzimas komisiju postavljenu od covjeka koji je rekao da je raspad SSSR najveca geostrateska kataastrofa koja se mogla dogoditi. Bravo, bravo.![]()
Naravno, lijepo se svrstati na stranu revizionista jer ste svi isti. Kako oni koji negiraju zrtve gruzijskog ekonomskog maga, tako i oni koji negiraju zrtve Holokausta pa do onih koji smanjuju/negiraju broj zrtava genocida u Srebrenici. Sve je to ista skola, sve je to ista mracna ideologija.
Ne treba nikakva komisija nego samo malo ciste logike da se vidi da je cifra od 62 miliona pretjerana i da u nju mogu vjerovati samo retardirani kleronacionalisti i vjerski extremisti.
- Opetja033
#36 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Kao vjernik ne mogu ti napisati ono sto bih ti najradije sada napisao a vezano je za tvoju prvu recenicu jer kada vidim kakve gluposti pises, ne bi me iznenadilo i da su u pravu (boldirano).Arata wrote:Ovi kapitalisti se baš smatraju bogovima. Pa evo npr., u čisto kapitalističkom društvu kakvo predlažete, imaš super posao, radiš ko zmaj, šef te diže u nebesa. Jednog dana prelaziš ulicu i lupi te autom derle od 19-godina. Završiš u bolnici a on u zatvoru. Postao si invalid nesposoban za rad. Isti taj šef ti da nogu jer mu takav ne trebaš. Odu sve pare na ljekove i terapije, i na kraju moraš prodati stan (ako si ga mogao priuštiti) da možeš kupiti ženi i djeci hranu. Postajete beskućnici, djeca ti ostala bez ikakve šanse da nađu neki iole normalan posao jer su beskućnici. Niko neće zaposliti neobrazovanog čovjeka koji se kupa jednom mjesečno u nekom potoku. To je život i takve stvari se dešavaju. E sad jesmo li mi dovoljno ljudi da pomognemo drugom u nevolji, to je pitanje. Izgleda da je bitnije da se ne troše tuđe pare. Trebali smo ove ljude poslije poplava pustiti da pomru od žeđi i gladi, odakle im obraz da troše tuđe pare...
Ali evo, kada si se vec dotakao poplava kod nas da ti odgovorim:
Reakcije tokom i nakon poplava je nesto na sta bi svaki libertarijanac mogao drkice u beskonacnost da baca i da uzima kao argument u svim raspravama. Maltene totalni kolaps drzave i njenih institucija, osim OS. Prva 2-3 dana sve se baziralo na aktivnostima obicnog naroda, drustveno odgovornih firmi i vojske. Od akcija spasavanja, preko evakuacije ljude pa do pomoci u ishrani na licu mjesta. I gle cuda, nije doslo do kolapsa i anarhije. Libertarijanski pristup socijalnim pitanjima 1/1.
Da ne bude zabune - ne slazem se sa libertarijancima po tom pitanju. Jer dobar dio njih se zalaze da se pitanja socijalno ugrozenih slojeva drustva upravo rijesavaju kroz rad vjerskih zajednica, volonterskog rada pojedinaca/organizacija, kroz programe drustveno odgovornih firmi (a imali bi mnogo vise novca jer bi bili oslobodjeni od poreza). U slucajevima prirodnih katastrofa tu se pojavljuje i vojska.
Nalupao si se gluposti raznoraznih ali uzimanjem u usta poplava kod nas, sam si sebi zapravo skocio u stomak.
Last edited by Opetja033 on 05/06/2014 09:12, edited 1 time in total.
- animals
#37 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Objektivni navijac wrote:
Naravno da je raspad SSSR najveca geostrateska katastrofa ,naravno. Vratice se opet SSSR. Na dobrom se je putu ali ovaj put nece bili gledanja kroz prste za kulake i izdajnike![]()
Ne treba nikakva komisija nego samo malo ciste logike da se vidi da je cifra od 62 miliona pretjerana i da u nju mogu vjerovati samo retardirani kleronacionalisti i vjerski extremisti.
Majke ti sto ne ides zivjeti u majcicu Rusiju..ili si i ti jedan od onih koji zive na trulom zapadu, a trube o nirvanama u nekakvim totalitarnim rezimima..
- stakasa
#38 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Opet Turci izgovor... Dobro je Alfons spomenuo, eto su zaobisli Crnogorce pa ih ne mozes bagerom pomjerit. Dok ti isti Turci rade ko konji.
Problem socijalizma je sto nema vlastite odgovornosti. Premisa da ce neko drugi bolje vodit racuna o tebi nego ti sam nije normalna
Problem socijalizma je sto nema vlastite odgovornosti. Premisa da ce neko drugi bolje vodit racuna o tebi nego ti sam nije normalna
- JThomas
#39 Re: Rušenje ljevičarskog sna
to su sve tekovine socijalizma i radničkog pokreta koje je kapitalizam morao preuzeti da bi opstao. napraviti kompromis jedne vrste.Alfons Kauders wrote:Ne kontam.Arata wrote:Ovi kapitalisti se baš smatraju bogovima. Pa evo npr., u čisto kapitalističkom društvu kakvo predlažete, imaš super posao, radiš ko zmaj, šef te diže u nebesa. Jednog dana prelaziš ulicu i lupi te autom derle od 19-godina. Završiš u bolnici a on u zatvoru. Postao si invalid nesposoban za rad. Isti taj šef ti da nogu jer mu takav ne trebaš. Odu sve pare na ljekove i terapije, i na kraju moraš prodati stan (ako si ga mogao priuštiti) da možeš kupiti ženi i djeci hranu. Postajete beskućnici, djeca ti ostala bez ikakve šanse da nađu neki iole normalan posao jer su beskućnici. Niko neće zaposliti neobrazovanog čovjeka koji se kupa jednom mjesečno u nekom potoku. To je život i takve stvari se dešavaju. E sad jesmo li mi dovoljno ljudi da pomognemo drugom u nevolji, to je pitanje. Izgleda da je bitnije da se ne troše tuđe pare. Trebali smo ove ljude poslije poplava pustiti da pomru od žeđi i gladi, odakle im obraz da troše tuđe pare...
Ispada da u kapitalizmu nema zdravstvenog osiguranja i da invalidi skapavaju od gladi?
Kad bi birao da li da me pukne auto i ucini invalidom u zapadnoj ili istocnoj Njemackoj prije 30 godina, sta bi izabrao? (znam da nije neki izbor al jbg)
čisti kapitalizam je utopija, kao i komunizam. ali najbliže smo mu bili kad su djeca radila u rudnicima po 16 sati - jer se vlasniku kapitala moglo. a ondje gdje države nisu uređene i gdje mu se može i današnji kapitalizam se ponaša isto tako i tjera djecu da rade 16 sati na dan - npr. u jugoistočnoj aziji gdje se šiju majice i patike...
- Arata
#40 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Pa ako nemaš para da platiš, nema ni osiguranja. Bar mi se čini da za to zalažete u svojim komentarima. A npr., u USA da osiguraš porodicu ti treba oko 16000$, što nisu male pare za nekoga ko ne radi. Znači vaše riječi su: "trošiti tuđe pare", a ako si osiguran a te pare nisu tvoje jer ne zarađuješ, onda su tuđe.Alfons Kauders wrote: Ne kontam.
@Opetja033
Nisi ti razumio moj komentar nikako. Tebe je izgleda kao vjernika nešto uvrijedilo, pa ponesen bjesom ne možeš da razmišljaš. A već ako nešto pomisliš to i napiši, valjda bog zna i za te grešne stvari na koje pomisliš
- Alfons Kauders
#41 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Pa niko ne zagovara nekakav "cisti" kapitalizam u kojem bi na ulici od robova mogao kupovati bubrege, a navece se razvalit heroinom koji je u slobodnoj prodaji.JThomas wrote:to su sve tekovine socijalizma i radničkog pokreta koje je kapitalizam morao preuzeti da bi opstao. napraviti kompromis jedne vrste.Alfons Kauders wrote:Ne kontam.Arata wrote:Ovi kapitalisti se baš smatraju bogovima. Pa evo npr., u čisto kapitalističkom društvu kakvo predlažete, imaš super posao, radiš ko zmaj, šef te diže u nebesa. Jednog dana prelaziš ulicu i lupi te autom derle od 19-godina. Završiš u bolnici a on u zatvoru. Postao si invalid nesposoban za rad. Isti taj šef ti da nogu jer mu takav ne trebaš. Odu sve pare na ljekove i terapije, i na kraju moraš prodati stan (ako si ga mogao priuštiti) da možeš kupiti ženi i djeci hranu. Postajete beskućnici, djeca ti ostala bez ikakve šanse da nađu neki iole normalan posao jer su beskućnici. Niko neće zaposliti neobrazovanog čovjeka koji se kupa jednom mjesečno u nekom potoku. To je život i takve stvari se dešavaju. E sad jesmo li mi dovoljno ljudi da pomognemo drugom u nevolji, to je pitanje. Izgleda da je bitnije da se ne troše tuđe pare. Trebali smo ove ljude poslije poplava pustiti da pomru od žeđi i gladi, odakle im obraz da troše tuđe pare...
čisti kapitalizam je utopija, kao i komunizam. ali najbliže smo mu bili kad su djeca radila u rudnicima po 16 sati - jer se vlasniku kapitala moglo. a ondje gdje države nisu uređene i gdje mu se može i današnji kapitalizam se ponaša isto tako i tjera djecu da rade 16 sati na dan - npr. u jugoistočnoj aziji gdje se šiju majice i patike...
Problem je sto crveni nikad nisu uspjeli skontat da i demokratski, kapitalisticki sistemi mogu ponuditi socijalnu sigurnost i socijalnu pravdu. Zapravo to ih je i sahranilo, jer su mnogi, ukljucujuci nas, samo sa ceznjom mogli gledati preko grane. Zato su i gradili zidove i pucali ljudima u ledja kad bi pokusali otici na drugu stranu, ili ih slali u zatvore kad bi otkrili da su slusali "kapitalisticku propagandu" u vidu BBC World Service ili VoA.
Jer gle cuda, obicni ljudi su vrlo brzo skontali da u socijalistickoj utopiji zive gore od onih koje toboze izrabljuju na zapadu. Ali eto, valjda su se svi oni koji su iz DDR-a isfuravali na sve moguce i nemoguce nacine, zapravo zajebali, jer im je bilo bolje nego preko granice.
- Opetja033
#42 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Nije me uvrijedilo nista, naprotiv u jednom trenutku sam posao da ti odgovorim kako i nije cudo da pristalice kapitalizma na taj nacin gledaju na sebe kada su na drugoj strani ljudi poput tebe, tj koji ne znaju napisati nijedan jedini argument izmisljajuci neke stvari o umiranju od gladi, itd. A i kada iznesu argument - to na kraju zapravo ispadne kontraargument jer uzimaju za primjer slucaj koji zapravo libertarijanci a nikako socijalisti mogu uzimati kao dokaz.Arata wrote:Pa ako nemaš para da platiš, nema ni osiguranja. Bar mi se čini da za to zalažete u svojim komentarima. A npr., u USA da osiguraš porodicu ti treba oko 16000$, što nisu male pare za nekoga ko ne radi. Znači vaše riječi su: "trošiti tuđe pare", a ako si osiguran a te pare nisu tvoje jer ne zarađuješ, onda su tuđe.Alfons Kauders wrote: Ne kontam.
@Opetja033
Nisi ti razumio moj komentar nikako. Tebe je izgleda kao vjernika nešto uvrijedilo, pa ponesen bjesom ne možeš da razmišljaš. A već ako nešto pomisliš to i napiši, valjda bog zna i za te grešne stvari na koje pomisliš
Jer ponavljam ti: ono sto se desavalo tokom poplava i neposredno nakon njih je upravo nesto sto moze sluziti kao argument libertarijanaca koji se zalazu za "Night-watchman state". Socijalistima ni pod razno.
Last edited by Opetja033 on 05/06/2014 09:34, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#43 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Pa da li mi zivimo u Americi ili u Evropi? Jesu li u Bosni svi oni koji ne plate osiguranje osudjeni na tihu i bolnu smrt? Ili ih pak osiguravamo na neke druge nacine? Sta je s ostatkom Evrope? Nisam siguran da to bas tako ide u Irskoj, Portugalu, Finskoj...Arata wrote:Pa ako nemaš para da platiš, nema ni osiguranja. Bar mi se čini da za to zalažete u svojim komentarima. A npr., u USA da osiguraš porodicu ti treba oko 16000$, što nisu male pare za nekoga ko ne radi. Znači vaše riječi su: "trošiti tuđe pare", a ako si osiguran a te pare nisu tvoje jer ne zarađuješ, onda su tuđe.Alfons Kauders wrote: Ne kontam.
@Opetja033
Ah da, sto se tice osiguranja - ja kao truli kapitalista zagovaram reformu istog u BiH, po kojoj bi se ukinulo. Zato jer smatram da je sistem neefikasan i da bi bilo bolje osigurati sve gradjane bez obzira na status. Toliko o trosenju "tudjih" i "mojih" para - meni nimalo ne smeta da finansiram zdravstveno za sve gradjane, bez izuzetka i bez nepotrebnog sistema osiguranja. Jer jebi ga, smatram drustvo ima duznost da se brine o svima kojima trebaju te usluge. Ali sta ja znam, ja sam ipak zli kapitalista.
Sad fino otidji na one revolucionarne teme koje su otvaral "plenumasi" i vidi malo sta oni misle o tome.
- agent_zero
#44 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Za naše krajeve jedini ispravan, pravilan, pravedan i pravičan sistem je socijalizam.
Nikad mi nećemo biti njemačka, danska, norveška, engleska, amerika da bi kod nas to pilo vode. Ovdje je sve osim socijalizma i onog sistema iz bivše juge samo raj za kriminalce, mafijaše, ratne profitere, korumpirani birokratski aparat... da ne nabrajam dalje, mogli bi do sutra.
Dakle, živio socijalizam, dole ovaj kvazikapitalizam!
Nikad mi nećemo biti njemačka, danska, norveška, engleska, amerika da bi kod nas to pilo vode. Ovdje je sve osim socijalizma i onog sistema iz bivše juge samo raj za kriminalce, mafijaše, ratne profitere, korumpirani birokratski aparat... da ne nabrajam dalje, mogli bi do sutra.
- Alfons Kauders
#46 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Sto se mene tice moze.agent_zero wrote:Za naše krajeve jedini ispravan, pravilan, pravedan i pravičan sistem je socijalizam.
Pod uslovom da mislis na socijalizam Alije Sirotanovica, ne "socijalizam" Aldina Siranovica.
- stakasa
#47 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Probali, nije islo, dosli izbori, hajde ljudi kako bi htjeli, evo glasajte pa ko pobjedi neka tako bude. I sasadi se socijalisticka ideja, izgubi potporu u narodu, odlucili ljudi, sta ces, ne mozes ih na silu natjerat da nesto voleagent_zero wrote:Za naše krajeve jedini ispravan, pravilan, pravedan i pravičan sistem je socijalizam.
-
The 51st State
#48 Re: Rušenje ljevičarskog sna
e samo je to trebalo jutube panegerik karinasu koji bez kapitalistickih para ne bi mogo provoditi svoju "meku diktaturu" ni pet godina....
- Alfons Kauders
#49 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Pitam se samo na sta bi to licilo. FBiH trosi oko 35% budzeta na socijalu i BIZ...stakasa wrote:Probali, nije islo, dosli izbori, hajde ljudi kako bi htjeli, evo glasajte pa ko pobjedi neka tako bude. I sasadi se socijalisticka ideja, izgubi potporu u narodu, odlucili ljudi, sta ces, ne mozes ih na silu natjerat da nesto voleagent_zero wrote:Za naše krajeve jedini ispravan, pravilan, pravedan i pravičan sistem je socijalizam.
Dakle zanima me o kakvoj "preraspodjeli" se uopste radi. Valjda bi trebalo biti 100%?
Ne draga gospodo, ili drugovi, kod nas se ne trazi socijalizam, vec sadakalizam. Sirotanovic vs. Siranovic.
-
zeleni walter
#50 Re: Rušenje ljevičarskog sna
Na ovim prostorima ne postoji ni ljevica ni desnica. Postoje teško psihički bolesni primitivci, malograđani, lažovi i seoske varalice koje su opljačkale sebi slične druge još primitivnije od sebe. Sve što je bilo intelektualaca i srednje klase, pobjeglo je u ratu iz BiH, tamo se snašlo i ne vraća se više nazad. Priče o nekoj ljevici, i desnici su obična glupost ovdje na sceni je obična seljačko-primitivna plemenska pljačka naroda i države.