Rupa na cesti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- SAID5
#1 Rupa na cesti
Koga zvati kada se uruši cesta. U naselju je na mjestu gdje je bila rupa, cesta bukvalno propala nakon ovih predizbornih kopanja (mislim da je vodovod nesto radio). Uglavnom, široka je cesta, ali ako neko potrefi 100% ode točak
- poznanik
#2 Re: Rupa na cesti
Policiju ili kantonalnu inspekciju za saobraćaj. Prvi će nastojati prenijeti odgovornost na druge organe (na inspekcije), a inspekcije neće ni pomisliti da dođuSAID5 wrote:Koga zvati kada se uruši cesta. U naselju je na mjestu gdje je bila rupa, cesta bukvalno propala nakon ovih predizbornih kopanja (mislim da je vodovod nesto radio). Uglavnom, široka je cesta, ali ako neko potrefi 100% ode točak
-
preludezalude
#3 Re: Rupa na cesti
A znate li da je bilo slucajeva da su ljudi tuzili za takve stvari. Znaci, vozi i upadne tockom u rupu i nacini stetu na autu. Tuzi se sluzba za odrzavanje cesta ALI PAZI SAD, zbog pricinjenne stete na autu uzrokovane neobiljezenim ostecenjem na kolniku. I na sudu se to dobije glatko. Samo da se zna. Treba im uzimati pare i na taj nacin ih prisiliti da rade svoj posao.
-
sema911
#4 Re: Rupa na cesti
ako moze to proci tako na sudu hajmo i mi ogulit drzavu i onako mi nesto sklopoce u predenjme tocku pa da upadnem
-
motorola01
#5 Re: Rupa na cesti
Mislim da tuzis firmu koja je zaduzena za odrzavanje tog puta, a ne drzavu. Jedino im se tako i moze stati u kraj, jer nista ne rade, a pare se uzimaju.sema911 wrote:ako moze to proci tako na sudu hajmo i mi ogulit drzavu i onako mi nesto sklopoce u predenjme tocku pa da upadnem
- poznanik
#6 Re: Rupa na cesti
I bilo bi mnogo utuženja zbog štete na m/v u saobraćaju, nastalih usljed neuslovnih i oštećenih saobraćajnica, da sudovi nisu propisali obavezu tužioca da prvo plati sudsku taksu, kako bi se osigurao od neplaćanja od strane izgubljenih u sporovima. A takse nisu zanemarljivih iznosa, tako da mnogi u startu odustaju, znajući, uz to, i da bi proces svakako potrajao nekoliko godina, što na kraju dovodi do gubitka smisla, što tužbu jednostavno obezvrijedimotorola01 wrote:Mislim da tuzis firmu koja je zaduzena za odrzavanje tog puta, a ne drzavu. Jedino im se tako i moze stati u kraj, jer nista ne rade, a pare se uzimaju.sema911 wrote:ako moze to proci tako na sudu hajmo i mi ogulit drzavu i onako mi nesto sklopoce u predenjme tocku pa da upadnem
-
HarisLav
#7 Re: Rupa na cesti
To ti ide ovako prijatelju 100 %(radim na tome)...kada primjetis nesto sto ometa saobracaj, bila ogromna rupa na cesti, neki predmet ili slicno, odmah pozoves policiju i obavjestis ih o o tome...Poslije policija zove "nadzora" koji je zaduzen za odrzavanje tog dijela cesta, a on poziv preusmjeri na firmu koja je zaduzena za obrzavanje cesta...Firma u dogovoru sa nadzorom uradi sto je potrebno na tom lokalitetu...(stavi znak, skloni predmet ili vec sta je potrebno)...Znaci tebi je tu najbitnije da obavjestis policiju i to je to...I sigurno ce se to uraditi...SAID5 wrote:Koga zvati kada se uruši cesta. U naselju je na mjestu gdje je bila rupa, cesta bukvalno propala nakon ovih predizbornih kopanja (mislim da je vodovod nesto radio). Uglavnom, široka je cesta, ali ako neko potrefi 100% ode točak
- poznanik
#8 Re: Rupa na cesti
@Harise, Lave, @SAID5 živi u BiHHarisLav wrote:To ti ide ovako prijatelju 100 %(radim na tome)...kada primjetis nesto sto ometa saobracaj, bila ogromna rupa na cesti, neki predmet ili slicno, odmah pozoves policiju i obavjestis ih o o tome...Poslije policija zove "nadzora" koji je zaduzen za odrzavanje tog dijela cesta, a on poziv preusmjeri na firmu koja je zaduzena za obrzavanje cesta...Firma u dogovoru sa nadzorom uradi sto je potrebno na tom lokalitetu...(stavi znak, skloni predmet ili vec sta je potrebno)...Znaci tebi je tu najbitnije da obavjestis policiju i to je to...I sigurno ce se to uraditi...SAID5 wrote:Koga zvati kada se uruši cesta. U naselju je na mjestu gdje je bila rupa, cesta bukvalno propala nakon ovih predizbornih kopanja (mislim da je vodovod nesto radio). Uglavnom, široka je cesta, ali ako neko potrefi 100% ode točak
- SAID5
#9 Re: Rupa na cesti
Zvao sam mjesnu zajenicu, policiju i rekli su da ce pokrpat ovi sto su kopali vodu. Pa da vidimo.
- SAID5
#10 Re: Rupa na cesti
Prije par dana su pokrpali, ko ni sebi, ni svom al' hajde...
Sent from TPTLK
Sent from TPTLK
-
HarisLav
#11 Re: Rupa na cesti
Zalite se firmi koja je radila ona je zbog toga kriva.Nek popravi........
- Lucazode
#12 Re: Rupa na cesti
SAID5 wrote:Koga zvati kada se uruši cesta. U naselju je na mjestu gdje je bila rupa, cesta bukvalno propala nakon ovih predizbornih kopanja (mislim da je vodovod nesto radio). Uglavnom, široka je cesta, ali ako neko potrefi 100% ode točak
Da to nije na Aneksu