shalla wrote:Capsicum wrote:Apsolutno, dobre patike su prioritet broj jedan. Sat je samo malo elegantnija opcija, u kojoj ne moras nositi mobitel, nista ti ne leta po dzepovima, ne zvecka, ne bojis se da ce ti ispasti itd. Meni recimo dosta znaci zbog live mjerenja pulsa, pracenja pace-a, predjenog puta, a i koristim ga kao regularni sat, za navigaciju pri planinarenju i sl. Definitivno se moze bez njega, ali ko si moze priustiti svakako je dobrodosla stvar. Nekad se treba i pocastit malo, zivot je kratak

Slažem se, sat nije prijeka potreba ali eto kontam lakše je pratiti nego na mobitelu... Iako, ovo što kaže "dobar osjećaj", moja žena trči sad po 15-17K (sprema se za Splitski polumaraton) i trči haman pa isti pace bez gledanja na sat, kaže tačno znam kako idem i uspijevam da držim konstantu...
Gledao sam ovaj, čini se sasvim ok za moj trenutni level trčanja, samo ne znam koliko su ovi kinezi pouzdani
https://www.ebay.com/itm/Running-Watch- ... 1438.l2649
Nemoj

Tih kineskih satova sad ima koliko hoces. Cijena jeste privlacna, cak i dobro izgledaju, izrada je ok, ali u svemu ostalom uglavnom ces se razocarati. Sa svakim ces imati neke ili sve od ovih problema:
- slabo trajanje baterije
- nedovoljna preciznost pri mjerenju parametara koji su bitni za trening (pređena razdaljina, puls, nadmorska visina, brzina, kadenca itd)
- sporost pri povezivanju sa GPS-om (kvalitetniji satovi to odrade za 1-2 sekunde, a kod ostalih ćeš čekat i po nekoliko minuta)
- nepouzdanost software-a - znači kreneš trčat polumaraton i zaštopa sat pred sami kraj i ti ostaneš bez zabilježenog svog podviga (not funny)
- nepostojanje vlastite platforme za analizu treninga
- nepostojanje mogućnosti povezivanja sa željenim aplikacijama/servisima za trening
- nema servisa kod nas, niti rezervnih dijelova
- nema ispravljanja bugova niti dodavanja novih mogućnosti
Bolje skupljaj pare za neki entry level Garmin ili Suunto, nekih cca. 500 KM. Možda da ti žena kupi za rođendan ili godišnjicu