Ruksak za Backpackere

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#1 Re: Ruksak za Backpackere

Post by holowey »

Lucky Strike wrote:Zdravo, ljudi. Treba mi jedna informacija pa sam zato i otvorio ovu temu.

Zanima me gdje se u Sarajevu moze kupiti jedan kvalitetan, a ne tako skup ruksak za putovanja? Znate one ruksake kakve turisti nose, da ima poprilicno dosta mjesta i da se nece poderati nakon dva tri putovanja.

Oprostite sto sam samo radi ovoga otvorio temu, ali moram pitati jer ja nisam uspio naci ruksak koji bi mi odgovorao.

Hvala na pomoci..

Pozdrav
kod nas u intersportu mozes naci poneki mckinley ruksak http://www.mckinley.eu/hardware/rucksacks
nisu losi kvalitetom, cijenom su tu negdje sa kvalitetom, ali jbg kao i za sve ostalo kod nas nije bas neki izbor...

ako ti se pruzi sansa da negdje vani kupis rei ruksak http://www.rei.com isplatice ti se svaka para koju das... izuzetno su kvalitetni... ja sam mnogo godina koristio rei ruksak od 120 litara, sa unutrasnjim okvirom, bez problema nosio u njemu skoro 80kg stvari (jbg, kad provedes pola godine na putu, nakupi se svega i svacega)

kad budes kupovao ruskak, obavezno probaj na licu mjesta prije placanja, trazi da ti stave nesto u ruksak osjeti kako ti stoji na ledjima... nismo svi anatomski isto gradjeni pa ti mozda nece svaki odgovarati... i ni za zivu glavu vanjski okvir jer ce kad tad da te pocne zuljati... trazi sa sto vise odvojenih pregrada, vodootporan, ako ima jos neki dodatak tipa odvojiv mali ruksak, kabanica, produzetke ispod ili iznad ruksaka, "kapu" na vrhu i tome slicno, neka ti to bude plus...

sretno u potrazi i sretan put :thumbup:
hali gali halid

#2 Re: Ruksak za Backpackere

Post by hali gali halid »

Pogledaj u Biž sportu, i ona radnja u BBI-u, gdje ima Salomonki, ne znam koji je sprat.
Post Reply