Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
uglavnomja

#6601 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

evo ja sam laik za te procedure
i svasta mi nije jasno, mislim nesto jeste :D , ali nesto i nije

dakleM, postoji taj tehnicki spisak koji se preda nekoliko mjeseci ranije, ok, jasno, sa 28 ili koliko vec igraca

za svaku utakmicu se mora dostaviti novi spisak, je i tako?

dostavlja ga delegat ehf-a (nidje veze) na osnovu zvrljotina po tehnickom spisku :?:

e to mi sad proceduralno nije jasno

koliko to spiskova dobije rs pa moze koristiti originale ili sam kopira sebi koliko mu treba (ako ima kopir :oops: ) pa onda za svaku tekmu nove zvrljotine?

ili vise puta zvrljaju po jedinom originalu, ono raznim olovkama?

i opet mi ne ide u glavu, da savez odredjuje sastav strihiranjem nekog spiska, koji PREPISUJE delegat

eto, ok, tokmak sam, ne kontam, ali za mene nidje veze

svako razumno objasnjenje, sukladno 21. vijeku i 2018. godini cu rado prihvatiti :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6602 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

uglavnomja wrote:evo ja sam laik za te procedure
i svasta mi nije jasno, mislim nesto jeste :D , ali nesto i nije

dakleM, postoji taj tehnicki spisak koji se preda nekoliko mjeseci ranije, ok, jasno, sa 28 ili koliko vec igraca

za svaku utakmicu se mora dostaviti novi spisak, je i tako?

dostavlja ga delegat ehf-a (nidje veze) na osnovu zvrljotina po tehnickom spisku :?:

e to mi sad proceduralno nije jasno

koliko to spiskova dobije rs pa moze koristiti originale ili sam kopira sebi koliko mu treba (ako ima kopir :oops: ) pa onda za svaku tekmu nove zvrljotine?

ili vise puta zvrljaju po jedinom originalu, ono raznim olovkama?

i opet mi ne ide u glavu, da savez odredjuje sastav strihiranjem nekog spiska, koji PREPISUJE delegat

eto, ok, tokmak sam, ne kontam, ali za mene nidje veze

svako razumno objasnjenje, sukladno 21. vijeku i 2018. godini cu rado prihvatiti :)
Vrlo je jednostavno:

1. Do odredjenog roka a u ovom slucaju to je kako i pise bio 16.10 RS BiH je bio duzan da EHF-u dostavi spisak od 28 igraca i dodatnih lica koji ce biti akreditovani za kvalifikacije.
2. Kada EHF dobije taj spisak oni ga ubacuju u svoj sistem iz kojeg dobijes onakav spisak i taj spisak prije svake utakmice se dostavlja delegatu takmicenja.
3. Delegat takj spisak prije utakmice dostavlja reprezentacijama koje su duzne da zaokruze 16 igraca koji ce igari i predaju delegatu koji onda opet na osnuvu tog sispak pravi novi spisak za zvanici zapisnik tj prekucava ga elektronski i printa.
4. Nakon toga spiskovi se opet prije utakmice dostavljaju reprezentacijama na provjeru i ako je sve u redu to je onda to.

Naravno da je to najsigurniji sistem jer ako reprezentacija zaokruzi 16 igraca i potpise se ovlasteno lice kako ti to mozes onda falsifikovati? To je dokaz sta je dostavio savez delegatu. Naravno ako savez zaokruzi 15 igraca delegat je duzan da provjeri sa savezom i napomene da li je taj broj konacan jer se zna koliko je tacno roster. Dakle nema aposlutno nista nejasno i u svim kolektivnim sportovima je sistem vise manje isti. Mi smo pogrijesili samo na stavi 4 jer onaj ko je gledao ociti da nije dobro pregledao i vidio da je upisano 15 umjesto 16 zaokruzenih igraca i tu je nasa greska. Zato i jeste bitan onaj papir sa zaokruzenim igracima i potpisom nekoga od nasih ko je taj posao radio.
uglavnomja

#6603 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

ok, uglavnom jasno, tehnicki dio. ali u doba elektronike zaokruzivati olovkom :-)

ono sto meni nije jasno je:

kako se moze poslati zvanican spisak-zaokruzena imena od strane repke za odredjenu utakmicu, a da na tom tehnickom spisku nema datuma slanja ni datuma utakmice ni imena protivnika? mislim nema predvidjene mogucnosti da se to upise.
to mi je van pameti, ne mogu zamisliti toliku neodgovornost krovnog europskog-svjetskog saveza da zvanican dokument bude bez osnovnih podataka.

ne trazim dlaku u jajetu, sad me fakat zanima kako to fercera
hrasno38

#6604 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

uglavnomja wrote:ok, uglavnom jasno, tehnicki dio. ali u doba elektronike zaokruzivati olovkom :-)

ono sto meni nije jasno je:

kako se moze poslati zvanican spisak-zaokruzena imena od strane repke za odredjenu utakmicu, a da na tom tehnickom spisku nema datuma slanja ni datuma utakmice ni imena protivnika? mislim nema predvidjene mogucnosti da se to upise.
to mi je van pameti, ne mogu zamisliti toliku neodgovornost krovnog europskog-svjetskog saveza da zvanican dokument bude bez osnovnih podataka.

ne trazim dlaku u jajetu, sad me fakat zanima kako to fercera

Ovo je dakle nezvanicni spisak na osnovu kojeg se pravi zvanicni zapisnik naravno sa svim podacim i ovaj spisak ti moze dati samo delegat prije same utakmice ili na dan utakmice nebitno. Mislim nema tu mjesta za malverzacije i slicne stvari na sta pojedini ovdje na forumu asociraju i sistem je vrlo jednostavan i dobar ako naravno delegat radi svoj posao kako treba. Delegat je bio duzan prije nego sto prekucane spiskove da na provjeru reprezentacijama i sam da ih pregledai uporedi sa onima koje je dobio.
phillie

#6605 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Na oko, komplikuju bezveze. Znaci, delegat vec ima prosireni spisak, koji je dobio od EHF-a. Na tehnicki sastanak obje reprezentacije donose iskucane spiskove sa 16 imena igraca i ostalog osoblja. Delegat sa selektorima provjeri oba spiska i stavi potpis i pecat. Tako bih ja radio da se ja pitam :D

A posto se ne pitam, na tehnickom sastanku delegat dadne spiskove selektorima da zaokruze imena, pa onda on to prepisuje (valjda prekucava), pa onda opet svi provjeravaju sta je delegat napisao. Ako slucajno nema printera, skenera ili kopir aparata, eto problema.

Ev' me ko Baho :D
hrasno38

#6606 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

phillie wrote:Na oko, komplikuju bezveze. Znaci, delegat vec ima prosireni spisak, koji je dobio od EHF-a. Na tehnicki sastanak obje reprezentacije donose iskucane spiskove sa 16 imena igraca i ostalog osoblja. Delegat sa selektorima provjeri oba spiska i stavi potpis i pecat. Tako bih ja radio da se ja pitam :D

A posto se ne pitam, na tehnickom sastanku delegat dadne spiskove selektorima da zaokruze imena, pa onda on to prepisuje (valjda prekucava), pa onda opet svi provjeravaju sta je delegat napisao. Ako slucajno nema printera, skenera ili kopir aparata, eto problema.

Jah ali onda mora delegat provjeravati svako ime da li je prijavljeno EHF-u ili nije za utakmice. Ovo je sasvim OK nacin i ko je god bio u Evropi zna da oni ne boluju previse od formalnosti tipa potpisa, pecata, ovjera i slicnih sranja. Ma koliko se upinjalo nasa greska je ovdje zaista minorna u odnosu na delagata i onoga ko je prekucavao spisak. Naravno u svoj prici i mi smo minorna drzava u odnosu na Svicu tako da i danas jos uvijek nema odluke. Da su bile na nasem mjestu Svabe ili Hrvati kao dokazane rukometne svjetske sile ovo bi bilo davno zavrseno naravno u njihovu korist. Predpostavljam da se trazi bilo kakav nacin da nas naguze zato se ovoliko oteze.
phillie

#6607 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

hrasno38 wrote:
phillie wrote:Na oko, komplikuju bezveze. Znaci, delegat vec ima prosireni spisak, koji je dobio od EHF-a. Na tehnicki sastanak obje reprezentacije donose iskucane spiskove sa 16 imena igraca i ostalog osoblja. Delegat sa selektorima provjeri oba spiska i stavi potpis i pecat. Tako bih ja radio da se ja pitam :D

Jah ali onda mora delegat provjeravati svako ime da li je prijavljeno EHF-u ili nije za utakmice. Ovo je sasvim OK nacin i ko je god bio u Evropi zna da oni ne boluju previse od formalnosti tipa potpisa, pecata, ovjera i slicnih sranja. Ma koliko se upinjalo nasa greska je ovdje zaista minorna u odnosu na delagata i onoga ko je prekucavao spisak. Naravno u svoj prici i mi smo minorna drzava u odnosu na Svicu tako da i danas jos uvijek nema odluke. Da su bile na nasem mjestu Svabe ili Hrvati kao dokazane rukometne svjetske sile ovo bi bilo davno zavrseno naravno u njihovu korist. Predpostavljam da se trazi bilo kakav nacin da nas naguze zato se ovoliko oteze.
Provjera bi mu uzela deset minuta zivota :D A ako ne boluju previse od formalnosti, sto se onda sere. Nuic igrao i u prvoj utakmici, nije kaznjen, igrao i u drugoj, dao jedan gol dakle skoro i nije uticao na konacnu pobjedu.

Inace mi je EHF kao organizacija dno dna i njihovi sistemi takmicenja. Kad se samo sjetim naseg plasmana na SP. Pobjedimo Island u barazu i iz tog baraza odemo i mi i Island :D (nesto dobili wild card lol) Izvlacenje grupa, izasao predsjednik rukometnog saveza domacina i pitaju ga "u koju cete vi grupu" kaze "mi cemo u grupu A" :D pa dje to ima :D
hrasno38

#6608 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

phillie wrote:
hrasno38 wrote:

Provjera bi mu uzela deset minuta zivota :D A ako ne boluju previse od formalnosti, sto se onda sere. Nuic igrao i u prvoj utakmici, nije kaznjen, igrao i u drugoj, dao jedan gol dakle skoro i nije uticao na konacnu pobjedu.

Inace mi je EHF kao organizacija dno dna i njihovi sistemi takmicenja. Kad se samo sjetim naseg plasmana na SP. Pobjedimo Island u barazu i iz tog baraza odemo i mi i Island :D (nesto dobili wild card lol) Izvlacenje grupa, izasao predsjednik rukometnog saveza domacina i pitaju ga "u koju cete vi grupu" kaze "mi cemo u grupu A" :D pa dje to ima :D
Ma to je druga prica meni je samo bitno da mi ne popusimo jer zaista prema svemu vidjenom nismo to zasluzili. Mada nasa kurata sreca u tim jebenim barazima u svim sportovima je poznata i ne gine nam neki rukometni bauk!
It_is_a_Leclerc

#6609 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa zaokružuju se imena onih igrača čije pasoše i potvrde o registraciji donosi direktor reprezentacije na tehnički sastanak.
Ovo nije zapisnik sa utakmice što je uslikano. Zapisnik sa utakmice imate na stranici EHF-a i on je pravljen po ovom tehničkom, na njemu ima Nuić. Dakle, razlika je samo u tome što su u EHF-u otkucali pravilno, kod nas nisu. I to je sve. Na zapisniku s utakmice imaju i imena protivnika, sudaca, itd. itd. Na ovom, kao što vidite, imaju boje dresova i sl.

Međutim, problem je u tome što je naš direktor reprezentacije potpisao zapisnik sa utakmice na kome je 15 imena. I sad trebaju i Dunav i Sava da nas operu od toga. Bukvalno istraga ide. Kad su ga pitali zašto, on je rekao - "Pa ko to još gleda". Mislim, stvarno :lol:

Dakle, u najkraćem:

a) Nuić je prijavljen, registrovan i IMAO je pravo nastupa.
b) EHF ima tehnički zapisnik po kojem su napravili izvještaj na svojoj stranici
c) Delegat je to potvrdio u subotu navečer u razgovoru s tri osobe iz našeg saveza
d) Naš savez mora biti kažnjen za potpisivanje zapisnika koji nije ispravan

Sve osim potvrde našeg prolaska bilo bi čista krađa. Ali, kako se rukovodi EHF-om, ništa me iznenadilo ne bi. Uostalom, činjenica da su Švicarci u Mejdanu zvali čovjeka koji je član borda EHF-a, inače Švicarca, da se "konsultiraju" dovoljno govori.
Romanista 101%

#6610 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Savez? Jeste li zadovoljni kako sve funkcioniše?

"Kako da budem zadovoljan jer nemamo Saveza? Ne mogu da vjerujem da se dešavaju neke stvari. Predstavljaš reprezentaciju, a nisi nikome bitan. Nismo Džeko i društvo, ali i mi igramo za BiH. Glavni razlog za sve ovo su ljudi koji su vodili Savez. Igrali smo protiv Švedske baraž, dolazilo je oko 2000 ljudi u Sarajevu. Sramota, pa toliko me ljudi gledalo u Maglaju. Ovo sve je bruka i sramota, rupa bez dna. Oni se trude i ja to cijenim, ali ovo je državna reprezentacija, je li moguće da ne zanima nikoga? Političari dolaze da se slikaju, a niko da pomogne da se nešto napravi. Novinari skoro ne pišu, osim kada se napravi neka euforija, a kada fudbaler prdne, onda se objavi. Ovdje je stvarno teško ispravljati krive Drine. Prošlog januara sam bio u dilemi, odlučio sam bio da prestanem da branim, pa sam se smirio, razgovarao sam s bratom i porodicom i nekako to prebrodio. Nisam zvijezda, niti nešto glumim, ali za nas niko ne mari. Nema ovdje napretka. Pa zar da mi karijera prođe u tome da brojim koliko sam baraž i kvalifikacijskih mečeva odigrao? Nemam stvarno riječi, tužan sam jer je ovo ipak reprezentacija koja predstavlja državu, a država je digla ruke. Vjerujte, ono što smo mi uradili protiv Švicarske na parketu je čista suprotnost od onoga što se stvarno dešava".

Benjamin Buric
hrasno38

#6611 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Romanista 101% wrote:Savez? Jeste li zadovoljni kako sve funkcioniše?

"Kako da budem zadovoljan jer nemamo Saveza? Ne mogu da vjerujem da se dešavaju neke stvari. Predstavljaš reprezentaciju, a nisi nikome bitan. Nismo Džeko i društvo, ali i mi igramo za BiH. Glavni razlog za sve ovo su ljudi koji su vodili Savez. Igrali smo protiv Švedske baraž, dolazilo je oko 2000 ljudi u Sarajevu. Sramota, pa toliko me ljudi gledalo u Maglaju. Ovo sve je bruka i sramota, rupa bez dna. Oni se trude i ja to cijenim, ali ovo je državna reprezentacija, je li moguće da ne zanima nikoga? Političari dolaze da se slikaju, a niko da pomogne da se nešto napravi. Novinari skoro ne pišu, osim kada se napravi neka euforija, a kada fudbaler prdne, onda se objavi. Ovdje je stvarno teško ispravljati krive Drine. Prošlog januara sam bio u dilemi, odlučio sam bio da prestanem da branim, pa sam se smirio, razgovarao sam s bratom i porodicom i nekako to prebrodio. Nisam zvijezda, niti nešto glumim, ali za nas niko ne mari. Nema ovdje napretka. Pa zar da mi karijera prođe u tome da brojim koliko sam baraž i kvalifikacijskih mečeva odigrao? Nemam stvarno riječi, tužan sam jer je ovo ipak reprezentacija koja predstavlja državu, a država je digla ruke. Vjerujte, ono što smo mi uradili protiv Švicarske na parketu je čista suprotnost od onoga što se stvarno dešava".

Benjamin Buric
Sve se slazem sa Buricem samo je izostavio jednu veoma veoma vaznu stvar a to je da je jedini KS i Kuric davao pare da bi se moglo igrati....niti su davali Tuzlanski niti USK niti bilo koji drugi!
Edin H.

#6612 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:Koli klosarluk......
https://www.klix.ba/sport/rukomet/hasic ... /180115136

"Danas sam imao 50 poziva vlasnika ulaznica koji nisu uspjeli ući u Mejdan i svima sam se javio i ispričao za probleme koje su imali. U dogovoru sa čelnicima RSBiH odlučeno je da svi ljubitelji rukometa, koji su ulaznice kupili u RSTK, a nisu ušli u dvoranu, budu obeštećeni tako što njihove karte važiti za utakmicu baraža. O tome ću tražiti i pismenu saglasnost saveza, a uskoro ćemo početi evidentirati sve oštećene osobe koje su ulaznice kupili kod nas", kazao je Hasić za Fenu.

Ovo, međutim, neće važiti za one koji su karte kupili u Sarajevu, Visokom i drugim mjestima u BiH gdje su također distribuirane. :shock:
E da Hasica debelo opale po dzebu na osnovu diskriminacije potrosaca ne bi vise laprdao :skoljka:
It_is_a_Leclerc

#6613 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:

Benjamin Buric
Sve se slazem sa Buricem samo je izostavio jednu veoma veoma vaznu stvar a to je da je jedini KS i Kuric davao pare da bi se moglo igrati....niti su davali Tuzlanski niti USK niti bilo koji drugi!
Nadam se da si samo neinformisan (kao i obično), a ne i zlonamjeran.
hrasno38

#6614 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:

Benjamin Buric
hrasno38 wrote:Sve se slazem sa Buricem samo je izostavio jednu veoma veoma vaznu stvar a to je da je jedini KS i Kuric davao pare da bi se moglo igrati....niti su davali Tuzlanski niti USK niti bilo koji drugi!
It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se da si samo neinformisan (kao i obično), a ne i zlonamjeran.
Samo jedan u moru primjera.....

http://sportske.ba/ako-niste-znali-vece ... acija-bih/
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/spo ... m-okvirima

- Iskreno, nikom ne bih poželio da se u ovom trenutku susreće sa stvarima s kojima se mi susrećemo. U ovim trenucima mi pomoću filmskih trikova dolazimo do nekih rješenja, a sve u cilju da se ne ugasi reprezentativni rukomet. Ljudi kojima je posao da se brinu o državnim reprezentacijama nisu baš na zadovoljavajućem nivou, ali moram izdvojiti časne izuzetke, koji razumiju problematiku i težinu trenutka i preuzimaju na sebe odgovornost za očuvanje nečega što ima prefiks bh. i koji su u ovom trenutku olakšali naš put za organizaciju ove utakmice sa Estonijom. Tu mislim na Vladu Kantona Sarajevo, premijera Elmedina Konakovića, te posebno na ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića. Posebno sam obradovan i da je Vlada FBiH pronašla odgovarajući modalitet kako da putem Javnog preduzeća Elektroprivreda podrži organizaciju meča sa Estonijom, rekao je Muzurović.

Izgleda da si ti taj koji je neinformisan a ja zlonamjeran nisam ni u mislima!!!!
It_is_a_Leclerc

#6615 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Naravno da jesi. Ne samo neinformisan, nego si se totalno pogubio u tim svojim bjesomučnim traganjima za neoborivim dokazima o "finom Sarajevu koje eto daje pare", a niko drugi ne daje.

Evo, za tvoju informaciju, Vlada TK je samo ovu reprezentativnu akciju financirala sa 25.000 maraka, i potpuno snosila troškove smještaja, boravka i putovanja naše i reprezentacije Švicarske. Dakle, samo za ovu utakmicu.

O motivima gospodina Muzurovića da hvali ove neradnike, nehljebe i grobare sarajevskog sporta (što mi, da vam budem iskren, i ne pada naročito teško) znaju oni koji se sjećaju gdje je isti bio prije ove funkcije.

A što se financiranja saveza tiče, nek' se žale onima koji su im dozvolili da ilegalno otvore ID broj. :kiss:
moa

#6616 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by moa »

Koga bi vi voljeli da vidite u barazu?
bingov buraz

#6617 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Sad i kantoni trebaju finansirati reprezentaciju,treba vidjeti i na opcinskim vijecima da se uvede,mjesne zajednice sto da ne :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#6618 Re: Rukometna reprezentacija BiH

moa wrote:Koga bi vi voljeli da vidite u barazu?
Pa, po svemu sudeći, ako nas EHF pusti, nema nam druge nego repriza s Islandom.

:skoljka:
van Basten

#6619 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

moa wrote:Koga bi vi voljeli da vidite u barazu?
Bjelorusiju ili Češku. A ne bih imao ništa protiv ni Srbije ako Nenadić ostane pri stavu da se oprosti od njih, on im je svakako pola ekipe
Point.

#6620 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Point. »

Ovo se nesto oduzilo. Ko da biraju novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.
hrasno38

#6621 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da jesi. Ne samo neinformisan, nego si se totalno pogubio u tim svojim bjesomučnim traganjima za neoborivim dokazima o "finom Sarajevu koje eto daje pare", a niko drugi ne daje.

Evo, za tvoju informaciju, Vlada TK je samo ovu reprezentativnu akciju financirala sa 25.000 maraka, i potpuno snosila troškove smještaja, boravka i putovanja naše i reprezentacije Švicarske. Dakle, samo za ovu utakmicu.

O motivima gospodina Muzurovića da hvali ove neradnike, nehljebe i grobare sarajevskog sporta (što mi, da vam budem iskren, i ne pada naročito teško) znaju oni koji se sjećaju gdje je isti bio prije ove funkcije.

A što se financiranja saveza tiče, nek' se žale onima koji su im dozvolili da ilegalno otvore ID broj. :kiss:
Vidis to je taj malogradjanski bezobrazluk koji se siri prema glavnom gradu BiH....kome god iz sporta da je zafalilo otisao je kod Kurica i dobio pare. Samo sto to vama van Sarajeva naravno para usi. Isto tako je i cinjenica da KS ima ubjedljivo najvise para ali i uplacuje ubjedljivo najvise poreza. Ovo 25.000 je sramota da spominjes uopste...

"Bh. rukometaši putuju u Finsku, obezbijeđeno 30.000 KM

Edin Spržo

Kakvo je stanje u bh. rukometu, najbolje pokazuje činjenica da je glavna vijest da će rukometna reprezentacija BiH ipak nekako otputovati na treći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine protiv Finske 4. maja.

"Zmajevi" su zbog alarmantnog stanja u Rukometnom savezu BiH tek u posljednji trenutak pronašli novac za avionske karte, ali još nisu sakupili dovoljno sredstava da plate sva dugovanja prema hotelima u kojima su boravili, kao i troškove pojedinim igračima za dolazak na pripreme.

"U posljednji trenutak mi je u pomoć pritekao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Odobrio nam je 30.000 KM, što će biti dovoljno za karte i jedan dio duga prema hotelima 'Hills' i 'Holivud'. Sada nam nedostaje dvadesetak hiljada za smještaj i dvoranu na Ilidži, kao i za troškove nekih igrača koji dolaze, neki automobilom, neki avionom. Nadam se da će nam neko izaći u susret, iako je ovo bio posao Izvršnog odbora RS BiH koji je krajem avgusta prošle godine znao kakav je program rada", kazao je selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

U međuvremenu u RS BiH, koji za dvomeč protiv Finske neće izdvojiti ni feninga (obezbijeđeni uslovi za revanš u Goraždu), a i kako bi kada su mu računi blokirani, vlada haotična situacija. Ne nazire se kada će krovni savez izvršiti potrebnu preregistraciju s kojom bi konačno djelovao po zakonu i Ustavu BiH. Iako je prošao zakonski rok, Rukometni savez Federacije, koji je osnovan 19. marta, još čeka na odgovor iz Ministarstva kulture i sporta Federecije za upis u registar, što je jedan od uslova da se izvrši dugo očekivana preregistracija.

Pa idemo dalje.....

https://faktor.ba/vijest/bilal-uman-jut ... bih-220107

Pa opet dalje....ako izuzmemo BH Telecom, BH Postu i EP BiH koji to ima sponzor da je van Sarajeva na stranici RS BiH???? Svi bi vi reprezentativni sport ali kurac da date za taj sport jer kad treba dati pare onda nemate ali kad treba organzivoati utakmice i uzeti poneku pinku od toga onda je Sarajevo supak!!!
kakotakonikako

#6622 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by kakotakonikako »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da jesi. Ne samo neinformisan, nego si se totalno pogubio u tim svojim bjesomučnim traganjima za neoborivim dokazima o "finom Sarajevu koje eto daje pare", a niko drugi ne daje.

Vidis to je taj malogradjanski bezobrazluk koji se siri prema glavnom gradu BiH....kome god iz sporta da je zafalilo otisao je kod Kurica i dobio pare. Samo sto to vama van Sarajeva naravno para usi. Isto tako je i cinjenica da KS ima ubjedljivo najvise para ali i uplacuje ubjedljivo najvise poreza. Ovo 25.000 je sramota da spominjes uopste...

"Bh. rukometaši putuju u Finsku, obezbijeđeno 30.000 KM

Edin Spržo

Kakvo je stanje u bh. rukometu, najbolje pokazuje činjenica da je glavna vijest da će rukometna reprezentacija BiH ipak nekako otputovati na treći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine protiv Finske 4. maja.

"Zmajevi" su zbog alarmantnog stanja u Rukometnom savezu BiH tek u posljednji trenutak pronašli novac za avionske karte, ali još nisu sakupili dovoljno sredstava da plate sva dugovanja prema hotelima u kojima su boravili, kao i troškove pojedinim igračima za dolazak na pripreme.

"U posljednji trenutak mi je u pomoć pritekao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Odobrio nam je 30.000 KM, što će biti dovoljno za karte i jedan dio duga prema hotelima 'Hills' i 'Holivud'. Sada nam nedostaje dvadesetak hiljada za smještaj i dvoranu na Ilidži, kao i za troškove nekih igrača koji dolaze, neki automobilom, neki avionom. Nadam se da će nam neko izaći u susret, iako je ovo bio posao Izvršnog odbora RS BiH koji je krajem avgusta prošle godine znao kakav je program rada", kazao je selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

U međuvremenu u RS BiH, koji za dvomeč protiv Finske neće izdvojiti ni feninga (obezbijeđeni uslovi za revanš u Goraždu), a i kako bi kada su mu računi blokirani, vlada haotična situacija. Ne nazire se kada će krovni savez izvršiti potrebnu preregistraciju s kojom bi konačno djelovao po zakonu i Ustavu BiH. Iako je prošao zakonski rok, Rukometni savez Federacije, koji je osnovan 19. marta, još čeka na odgovor iz Ministarstva kulture i sporta Federecije za upis u registar, što je jedan od uslova da se izvrši dugo očekivana preregistracija.

Pa idemo dalje.....

https://faktor.ba/vijest/bilal-uman-jut ... bih-220107

Pa opet dalje....ako izuzmemo BH Telecom, BH Postu i EP BiH koji to ima sponzor da je van Sarajeva na stranici RS BiH???? Svi bi vi reprezentativni sport ali kurac da date za taj sport jer kad treba dati pare onda nemate ali kad treba organzivoati utakmice i uzeti poneku pinku od toga onda je Sarajevo supak!!!
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#6623 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Čekaj, sramota spominjati kako Vlada TK plaća skoro 50 avionskih karti za Švicarsku, te trodnevni smještaj reprezentativaca dvije reprezentacije u BIH u hotelu, sve troškove prijevoza i organizacije? A nije sramota spominjati kad to uradi Kurić? :lol:

Drugo, KS potkrada ostatak FBiH neprincipijelnim i nepoštenim Zakonom o raspodjeli javnih prihoda, pa kad je već tako, neka onda i pomognu gdje mi ostali, koji nismo eto imali tu privilegiju da se rodimo u metropoli, ne možemo. Ne vidim ništa sporno.

Treće, sponzora ima i bilo bi ih još i više da se sponzorstva ne dogovaraju po principu tala. Tako npr. Hotel Hills tuži RS BIH za pare, a RS BIH i dalje koristi njihove usluge, jer su direktor Muzurović, direktor hotela i Dino Konaković dobri jarani. Smiješno. Jadno. Žalosno.

Četvrto, problem financiranja saveza će uskoro biti riješen. Nisam ja kriv što su ovi tvoji, tipa Konakovića i Kurića, dozvolili da se za neregistrovano društvo otvori ID broj, pa ih sad Porezna uprava hoće ugasiti. Da su genijalci razmišljali, ove kuknjave u medijima ne bi bilo.

Peto, može KS dati milion maraka, ali su igrači i selektori rekli svoje. U Sarajevu igrati ne žele, a zanimljivo je kako si u izjavi Benjamina Burića taj detalj preskočio boldirati.

I šesto, ja znam da su neki ljudi možda navikli da su reprezentacije njihove privatne prćije, da je Sarajevo planeta, a ostatak BIH seljaci u čizmama i bez zuba. Ali, ja vas moram razočarati i obavijestiti da su ta vremena pluskvamperfekat. Sada su došli neki drugi ljudi, i umjesto da im se pomogne da rade, da se izvede cijela priča na svjetlost dana, ovdje imamo guranje klinova u točak i malograđanska ismijavanja.
uglavnomja

#6624 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

:-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6625 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Moj LeClercu, kad već sve pišeš, spomeni i to kako se u tim saopćenjima nikad ne ispusti prilika da se očeše o Sarajevu kad su u pitanju Tuzla, Zenica...tako da ne znam ko kome gura klinove u točak :roll:
Post Reply