Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#6476 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

A Sarajevo vrvi od vrhunske zabave?

Gdje god da se igra, dolaze isti ljudi, isti transparenti... samo sto su u Sarajevu vece dvorane pa izgleda prazno.

Ljudi ne idu jer je pracenje nasih reprezentacija mazohizam, uz par iznimaka u ovih 20 godina.
It_is_a_Leclerc

#6477 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jel ti ovo meni tu fenomenalnu sarajevsku publiku predstavljaš prilogom sa utakmice na kojoj su ljudi delegata gađali kišobranom i mobitelom? :lol:

Ja poštujem lokal patriotizam, ali treba biti realan - grad koj.i nije u stanju napuniti dvoranu protiv Islanda, ili protiv Rusije u košarci, jednostavno se diskvalifikuje iz bilo kakve buduće priče.

Uostalom, ako Tuzla napuni Mejdan protiv Kosova i Slovačke, onda stvarno zaslužuje i da vidi jedan baraž.
Pusti bolan tu suplju pricu to mozda prolazi u tvojim krajevima ali u ovim ne! Eto ti znas ko je gadjao kisobranima i mobitelima....tebi javili da su to sarajlije!!! Tuzla naravno da ce napuniti jer im je to rijetka vrhunska zabava koju mogu gledati. S obzirom na sve tuzlanske klubove kada su tuzlaci mogli gledati neku ozbiljniju medjunarodnu utakmicu.
Ja sam i napisao da nemam stvarno nista protiv toga da se baraz igra u Mejdanu i savez od ulaznica uzme 50.000 ili ipak je bolje da igra u Zetri i uzme 150.000! Koliko je to puta Tuzla pogurala reprezentaciju bilo koju a koliko je puta Kanton Sarajevo.....zahvaljujuci KS i rukomet i kosarka igraju!! Tako da te price mozda i prodju u tvojoj mahali!!!
Jok eto, Modričani su gađali. Pa to je bila najjezivije organizovana utakmica IKAD gdje je dozvoljeno ljudima da unesu kišobrane i da ih bacaju na delegata zbog čega smo ispali iz baraža.

Kad je Sarajevo zadnji put ugostilo "vrhunsku međunarodnu utakmicu" u rukometu ili košarci? Osvrnite se oko sebe. Pa vaši ljudi su vam ugasili košarku i rukomet u glavnom gradu.

Ima nekih stvari bitnijih od para i zarade. Znaju to i igrači košarkaške, rukometne i fudbalske reprezentacije BiH. A vi se zapitajte zašto nijedna od njih ne želi igrati u "metropoli".

Jedan od razloga je ovo spočitavanje mahale svakom ko nije imao privilegiju da se rodi u kožnim cipelama na vrhu solitera. :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6478 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Partijaner wrote:Treba u Zenici igrat, moderna dvorana, ima mjesta za sve.
Sto da ne 6.100 mjesta!!! Skenderija 6.500-7000. Zetra 12.000 a Mejdan 4060 za rukomet i oko 5000 za kosarku! E sad da nam je normalna drzava uopste ne bi bilo bitno gledati finansijske aspekte utakmica a posto je kasa prazna samo cudaci mogu tvrditi da je bolje igrati sa manje gledalaca. Ta fama oko atmosfere je cisto supljiranje jer ko je bio na utakmicama u Skenderiji i Zetri na svjetskom juniroskom znat ce o cemu pricam! fantasticna je atmosfera bila i u Vitezu, Gorazdu, Biahcu, Visokom......
Edin H.

#6479 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Partijaner wrote:Treba u Zenici igrat, moderna dvorana, ima mjesta za sve.
A ko vam je rakao da ce se uopste igrati, ovaj slucaj sa "viska" igracem jos uvijek nije rijesen.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6480 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:A Sarajevo vrvi od vrhunske zabave?

Gdje god da se igra, dolaze isti ljudi, isti transparenti... samo sto su u Sarajevu vece dvorane pa izgleda prazno.

Ljudi ne idu jer je pracenje nasih reprezentacija mazohizam, uz par iznimaka u ovih 20 godina.
U odnosu na ostale gradove u BiH DA!
It_is_a_Leclerc

#6481 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Za sve važne utakmice sve bude puno?
How yes no.
Rukometni baraž protiv Islanda - 2000 ljudi bilo. Bukvalno teatarska atmosfera. A najvažnija utakmica jedne generacije. Nakon plasmana na SP, ekipi priređen doček ispred BBI. Došlo 300 ljudi.
Eto, da ne idem dalje u prošlost. I da ne spominjem blamaže poput poluprazne Skenderije na košarkaškoj utakmici BIH - Rusija, BiH - Slovačka i tako dalje, i tako dalje.

Tuzla ima iznimnu dvoransku publiku. Pa na utakmicama KK Sloboda bude 2000-3000 ljudi svaki put, a i na utakmicama RK Slobode i RK Jedinstvo bude jako dobra posjeta, iako se igra u maloj dvorani. Toliko o tome kako se u Tuzli ne dešava ništa.

Jednostavno, vaša sarajevocentričnost, umišljenost u neki status sportske metropole, a koja zapravo ima ponuditi dvije olupine od fudbalskih klubova, vam ne da da stvari sagledate realno. A one su takve da svaka reprezentacija (košarkaška, fudbalska, rukometna) bježi iz glavnog grada k'o od kuge,
De rukometni strucnjak sa vanserijskim nebulozama reci mi onako svojim ogromnim iskustvom kada se to rukomet ozbiljno igrao u Tuzli :? Hehehehe sada vec postajes bezobrazn jer te dvije olupine su jedine sa medjunarodnim uspjesima iz F BiH ili cijele BiH a da ne govorim i ne spominjem uspjehe u drzavi
Rukomet se u Tuzli ozbiljno igra decenijama. Samo što, za razliku od npr. RK Bosna, Tuzlaci i danas svoje klubove financiraju i u njih ulažu, a ne da žive od uspjeha od prije 40 godina i kukaju po medijima za prikupljanjem sadake da im ne ugase vodu.

Eto, i od RK Bosna i od KK Bosna su napravili olupine. Nekadašnji giganti koji sada služe za liječenje frustracija trećerazrednim evropskim ekipama. Baš kao Željo i Sarajevo.
Logovan

#6482 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

isx wrote:Kakva crna Skenderija. Bilo bi 500 ljudi kao i obično. Tuzla, eventualno Zenica.
Ma nisi u pravu, bilo bi 100 ljudi.

Joj kakve gluposti pišete za Sarajevo. :facepalm:
red evil

#6483 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by red evil »

Jedina istina je da ni u jednom gradu nema vrhunskog sporta ni u Sarajevu ni u Tuzli ni u Zenici... sve je to vrlo slabo. Ne pije vode zasićenost.
ultima_palabra

#6484 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

red evil wrote:Jedina istina je da ni u jednom gradu nema vrhunskog sporta ni u Sarajevu ni u Tuzli ni u Zenici... sve je to vrlo slabo. Ne pije vode zasićenost.
U Sarajevu bude po godinu-dvije, operu se pare i sve po starom. U Tuzli i Zenici nema i nece ni biti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6485 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

A klubovi tuzlanske regije svake godine trofeje ganjaju? Joj, LeClercu :mrgreen:
uglavnomja

#6486 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

Logovan wrote:
isx wrote:Kakva crna Skenderija. Bilo bi 500 ljudi kao i obično. Tuzla, eventualno Zenica.
Ma nisi u pravu, bilo bi 100 ljudi.
:
i to da naFataju raju po platou i daju im po 100 markica samo da sjede na tekmi :oops:
Nadzorna_ploca

#6487 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

ultima_palabra wrote:
red evil wrote:Jedina istina je da ni u jednom gradu nema vrhunskog sporta ni u Sarajevu ni u Tuzli ni u Zenici... sve je to vrlo slabo. Ne pije vode zasićenost.
U Sarajevu bude po godinu-dvije, operu se pare i sve po starom. U Tuzli i Zenici nema i nece ni biti.
Azmir se ne slaze sa tobom. :lol:
Inace Sarajevo metropola sto bi Adzem rekao.
bingov buraz

#6489 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

“Dužan sam vam prenijeti ono što znam. Delegata utakmice poznajem i imam tu slobodu da ga nazovem i pitam. Sinoć je rekao da će sve biti u redu. Maloprije (14h i 30m) je objasnio šta se desilo. Imaju dva sastava, dvije kopije koje će on poslati. U 10 sati ujutro na sastanku je bilo Nuićevo ime, a pred samu utakmicu na drugom spisku nije bilo Nuićevog imena. Problem je kako on kaže u “kompjuterskoj tehnici”, ali i u činjenici da nije bilo printera itd. On će ujutro poslati u EHF kompletnu dokumentaciju, a sad čija je krivica, nekoga od naših ljudi ili do delegata ja ne znam. Znam da bi bilo tužno i neobjašnjivo da zbog jedne gluposti budemo eliminisani. Delegat mi je rekao da je ogorčen na Švicarce i njihovo ponašanje, da smo ih dva puta čisto dobili i da bi bilo ružno da ispadnemo, ali da će EHF na osnovu dokumentacije odlučiti. Šta reći, uvijek i iznova stvari koje se ne smiju dešavati jer i na samoj utakmici nismo znali zašto je isključen Nuić”, pozdrav. Baho.

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6490 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:https://.klix.ba/sport/rukomet/clanovi-skole-rukometa-iz-bijeljine-bodrili-zmajeve/180114050 :thumbup:
joj vijesti :shock: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6491 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:
Tomahawk11 wrote:https://.klix.ba/sport/rukomet/clanovi-skole-rukometa-iz-bijeljine-bodrili-zmajeve/180114050 :thumbup:
Bolja nego ova :mrgreen:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-r ... /180114029

Naslov sa tekstom ima veze upravo u rečenici sa naslovom, ostalo nabacano svega i svačega :-)
Logovan

#6492 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Velkoski wrote:
Makar nije naslov: nećete vjerovati ko je bodrio zmajeve protiv Švicarske (FOTO) (VIDEO). :D
isx

#6493 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by isx »

Vidim užarena telefonska linija sa delegatom non-stop.
Bosanski_kralj

#6494 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Poznavajući EHF, bojim se da ćemo najebati.
al-em

#6495 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by al-em »

U tuzli nema printera, nema sanse da tamo baraz organizuju.
bersK

#6496 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bersK »

Što nas leclerc nalupa ko da smo Grahovo, a ne glavni grad. Neka mi nađe u nekadašnjoj Goodyear ligi u kojoj je igrala Bosna jednu utakmicu da nije bilo puno ko šipak, ja ću zauvijek obrisat svoj nalog na ovom forumu.

Pa onda spinovanje s ovom utakmicom protiv Mađarske. Tad smo doživjeli jedno od najgorih navlačenja na goste ikada u našem sportu, pa je onaj debilni delegat fasovo po prnjoki. S punim pravom. Doborac razjebo nogu, ovaj mu svira probijanje. Za vas iz Tuzle, Zenice, Cazina, dolazak reprezentacije u grad je manifestacija (dobro, ne pričam o fudbalskoj, pošto je ona u Zenici odavno) je manifestacija epskih razmjera. Kako i ne bi kad nemate nikakvih dešavanja približnog ranga u gradu.

Sjećam se tamo nekad 2006-2007, stari i ja smo na svaku, ali svaku utakmicu Bosne u Goodyear ligi išli. Jedva se ulazilo (ali su svi bili unutra, za razliku od nekog drugog grada 11 godina poslije). Ljudi su jedni drugima u krilu sjedili.

Pa onda se sjećam nekad tamo 2014, mislim da je bilo juniorska repka pripremne utakmice, Ilidža. Nurkić je tad igrao za tu ekipu. Još nisam našao pravi izraz da opišem popunjenost u gledalištu.

Onda se nadovežu i juniorska prvenstva u rukometu, tad sam prvi put Burića, Malinovića i druge gledao uživo. Igrali smo protiv levatskih ekipa (Kongo, ja mislim da je bio, znam da je bila neka ekipa što je zaboravila dresove), ali je bilo sve po P.S-u i sve puno.

Dođe meni Leclerc i prospe priču o Sarajevu kao antisportskom gradu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6497 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mali_milojica »

Iskreno govoreći,glabaona nam je.
Švicarci prolaze zbog administrativne greške.
Glavni i važeći je zapisnik onaj pred samu utakmicu koji se dostavlja. Igrao je čovjek koji nije bio u zapisniku.
Kraj price,vidimo se drugom prilikom.
It_is_a_Leclerc

#6498 Re: Rukometna reprezentacija BiH

O tome koliko si pažljivo gledao, dovoljno govori to da ni ne znaš protiv koga smo igrali, a gledao nisi Burića nego Denisa Serdarevića.

:lol:

Imaš li ti kakav argument iz ove decenije. Čuj Goodyer liga. Samo još fali navođenje KK Bosne kao evropskog prvaka.

Uostalom, ne pitam se ja. Pitaju se igrači, a oni kažu - Nikad više Sarajevo.
It_is_a_Leclerc

#6499 Re: Rukometna reprezentacija BiH

mali_milojica wrote:Iskreno govoreći,glabaona nam je.
Glavni i važeći je zapisnik onaj pred samu utakmicu koji se dostavlja. Igrao je čovjek koji nije bio u zapisniku.
Netačno.
Glavni zapisnik je onaj sa tehničkog sastanka na kojem se utvrdi ko su igrači i da li mogu igrati.

No, s obzirom da su naši potpisali krnji zapisnik bez gledanja i da su Švicarci daleko utjecajniji u EHF-u od nas, ne bi me čudilo ni da bude ovako kako ti kažeš.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6500 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mali_milojica »

It_is_a_Leclerc wrote:
mali_milojica wrote:Iskreno govoreći,glabaona nam je.
Netačno.
Glavni zapisnik je onaj sa tehničkog sastanka na kojem se utvrdi ko su igrači i da li mogu igrati.

No, s obzirom da su naši potpisali krnji zapisnik bez gledanja i da su Švicarci daleko utjecajniji u EHF-u od nas, ne bi me čudilo ni da bude ovako kako ti kažeš.
Sta kad se desi da se izmedju tehničkog i zapisnika pred utakmicu igrač oklizne u kupatilu iskrene nogu i ne može igrati?
Jel ne smiješ dopisati ime igrača koji je planiran da utakmicu gleda sa tribina i ideš u utakmicu sa igračem manje u zapisniku?
Glavni zapisnik je onaj koji se daje cca 1h pred utakmicu i na njemu nema niti više može biti izmjena. Kraj diskusije.
Nuić nije bio na njemu i nije smio igrati. Kraj diskusije.
Jedino nas može spasiti da SLO delegat preuzme krivicu na sebe,ali tu mu je kraj karijere. A sve se bojim da će to uraditi
Post Reply