Malo su nas sudije gurale, konačno
I baraž opet, koji je ovo po redu?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
hrasno38 wrote:Jesi rekao i jeste rutinski ....bar je I meni tako izgledalo da u svakom trenutku drze konce u svojim rukama.Nasa Stvar wrote:Eto jesam vam reko,ocm rutinski,nismo dopustili ni jednog momenta da pobjeda dodje u pitanje
A k'o kad se u rukometnim kvalifikacijama sve svodi na baraz, hebo ih baraz.ganjeta wrote:Blažević odličan u drugom i mali Zulfić dobar, puno bolje rješenje na krilu od Vražalića.
Malo su nas sudije gurale, konačno.
I baraž opet, koji je ovo po redu?
Ko su eventualni protivnici u barazu.Ima li iko losiji od nas recimo Kipar,Lihtenstajn,Malta i sl.Ne pratim puno ovaj sport.lijek-za-sve wrote:bravo momci![]()
![]()
![]()
napokon malo radosti u svom ovom crnilu i sivilu....hajmo jos baraz![]()
![]()
Eventualni protivnici su sve ekipe koje na EP-u ne uđu u polufinale, a mi se na to EP nismo uspjeli plasirati.luckylaka wrote:Ko su eventualni protivnici u barazu.Ima li iko losiji od nas recimo Kipar,Lihtenstajn,Malta i sl.Ne pratim puno ovaj sport.lijek-za-sve wrote:bravo momci![]()
![]()
![]()
![]()
Uhh pa bolje da ne igramo dalje i ovo je uspjeh.Dze su ovi slabiji od nas.Mi cijeli zivot u nekom barazu.Jesmo kurate sreceIt_is_a_Leclerc wrote:Eventualni protivnici su sve ekipe koje na EP-u ne uđu u polufinale, a mi se na to EP nismo uspjeli plasirati.luckylaka wrote:Ko su eventualni protivnici u barazu.Ima li iko losiji od nas recimo Kipar,Lihtenstajn,Malta i sl.Ne pratim puno ovaj sport.lijek-za-sve wrote:bravo momci![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle, standardne ekipe tipa Švedska, Norveška, Island, Srbija, Makedonija, Hrvatska...
Pa dobro, nije baš da smo mi Rusija pa da se tako postavljamo. Prije par godina nas je i Estonija tukla i kući, i na strani. Jednostavno, nemamo širinu da bi se digli iznad nivoa Slovačke i sličnih reprezentacija i šamarali ih glatko. Realno, put na SP je teži od puta na Euro. Postoji praktično 12-13 reprezentacija koje su nedodirljive. Desilo se da smo dobili jednu takvu i prošli na SP, ali Bog zna kada opet. Na Euru se boriš za još 2-3 mjesta, koja su eto ove godine pripala recimo Crnogorcima, Bjelorusima i sl. Mi smo prošle kvale imali veliku šansu, ali ispalo kako je ispalo.BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije, mi se evo dvije godine patimo sa selekcijama koje su daleko od respektabilnih u svijetu rukometa, dakle Litvanija, Slovacka... Mi od ove utakmice dramu pravimo, k'o da protiv Makedonije ili Rusije igramo jebo te led, al' bi zato da smo redovni ucesnici na EP, SP...![]()

Pa majku mi @Leclerc pa zar ti stvarno mislis da u reprezentaciju treba pozivati smradove koji mole boga da ispadne razlog pa da ne igraju za nju i koji vazda postavljaju neke uslove. Pa sta je trebao zvati Toromanovica koji je nastupio ko pravi mali papcic gori od Nurkica trazeci da u svom gradu igra svih 60 minuta. Pa nije reprezentacija Harlem pa da zabavlja raju. Mislim stvarno si OK sugovornik i 90% tvojih pisanja vidim zaista i mudrost i normalu ali brate sa ovim prizvanjem i u kosarci I u rukometu nikada se necu moci sloziti.It_is_a_Leclerc wrote:Selektor se odrekao naših ponajboljih igrača.
To je otprilike uzrok i posljedica ovog baraža.
Ja sam prvi kritikovao Toromanovića, i danas ga kritikujem. Ne možeš kao kapiten napustiti reprezentaciju između dvije utakmice. To je nedopustivo. Međutim, interes reprezentacije mora biti na prvom mjestu. Ne može selektor (sad govorim o njemu) po principu - "Ko neće, ne mora" odškartati dva-tri igrača sa kojima bismo bili 30 % jača ekipa. Mora se preko nečeg preći, i nekad malo progutati animozitet.hrasno38 wrote:Pa majku mi @Leclerc pa zar ti stvarno mislis da u reprezentaciju treba pozivati smradove koji mole boga da ispadne razlog pa da ne igraju za nju i koji vazda postavljaju neke uslove. Pa sta je trebao zvati Toromanovica koji je nastupio ko pravi mali papcic gori od Nurkica trazeci da u svom gradu igra svih 60 minuta. Pa nije reprezentacija Harlem pa da zabavlja raju. Mislim stvarno si OK sugovornik i 90% tvojih pisanja vidim zaista i mudrost i normalu ali brate sa ovim prizvanjem i u kosarci I u rukometu nikada se necu moci sloziti.It_is_a_Leclerc wrote:Selektor se odrekao naših ponajboljih igrača.
Tako je.BHF_Manijak wrote:Malo me nervira i sva ova patetika koja se zadnjih dana proteze oko reprezentacije. Jebo te napravice jos malo k'o da smo reprezentacija beskucnika, ono jedva za tena skupili.
Generalno smo sami krivi sto je finansijski teska situaciju u Savezu. Ali i u svjetskom rukometu se ne vrti previse love, barem ako ga poredimo sa ostalim sportovima. Eto bili smo na SP i dobili haman kar'nu za to, mislim nikakve finansijske nagrade. Jebi ga, tako funkcionise ovaj sport.
Zato kazem Rukometni savez BiH je sam sebi kriv sto dosad nije samoodrziv. Pa nisu u stanju prijaviti ga da se vodi kao institucija, kamo li sta vise. Mi na papiru, pravno, saveza i nemamo i onda palamude kako im drzava treba ovo, kako im treba ono.
Pa vidi koliko ja vidim bas i ne rastjurejo i sto me jos vise raduje i te kako ubacuje mlade igrace. Pazi koga boli kurac vise sta javnost prica...selektor je taj koji dobija platu i koji preuzima rizik na sebe. Mozemo mi pricati sta hocemo ali ovo je ubjedljivo nas najbolji selektor do sada pa sve i da ne prodje ove kvalifikacije kao sto je i Safet Susic u fudbalu. I jesu jadni i sa razlogom kukaju jer predstavljaju BiH a ne mjesnu zajednicu Hladivode. Koja jos danas reprezentacija putuje 10 sati autobosom na utakmice??? A ako prodju na SP svi ce odjednom biti tu prvi oni supci sa BHT-a pa onda i VM i svi ce biti tu da se ogrebu za neko putovanje ili slikanje. I zamolio bih te da mi navedes na koje to igarce mislis da ih nije pozvao a trebao je.It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam prvi kritikovao Toromanovića, i danas ga kritikujem. Ne možeš kao kapiten napustiti reprezentaciju između dvije utakmice. To je nedopustivo. Međutim, interes reprezentacije mora biti na prvom mjestu. Ne može selektor (sad govorim o njemu) po principu - "Ko neće, ne mora" odškartati dva-tri igrača sa kojima bismo bili 30 % jača ekipa. Mora se preko nečeg preći, i nekad malo progutati animozitet.hrasno38 wrote:Pa majku mi @Leclerc pa zar ti stvarno mislis da u reprezentaciju treba pozivati smradove koji mole boga da ispadne razlog pa da ne igraju za nju i koji vazda postavljaju neke uslove. Pa sta je trebao zvati Toromanovica koji je nastupio ko pravi mali papcic gori od Nurkica trazeci da u svom gradu igra svih 60 minuta. Pa nije reprezentacija Harlem pa da zabavlja raju. Mislim stvarno si OK sugovornik i 90% tvojih pisanja vidim zaista i mudrost i normalu ali brate sa ovim prizvanjem i u kosarci I u rukometu nikada se necu moci sloziti.It_is_a_Leclerc wrote:Selektor se odrekao naših ponajboljih igrača.
Evo ti primjera baš danas u Sloveniji koji je kao bomba odjeknuo, da Veselin Vujović neće Gajića voditi na EP. I odmah su se mediji tamo digli, javnost uzbrukala, i Vujović je morao vratiti Dragana u tim.
Tako se to mora i tako to ide. Meni je jako žao što Marković svojim ponašanjem rastjeruje igrače, umjesto da ih okuplja, jer to je selektorov posao.
(P.S. Toromanović je otišao zbog verbalnog sukoba na klupi. Marković ga je kritikovao zato što se nije orktivao i nije mogao doći do lopte. Bio sam 5 metara od situacije)