Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#5451 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ganjeta »

Blažević odličan u drugom i mali Zulfić dobar, puno bolje rješenje na krilu od Vražalića.

Malo su nas sudije gurale, konačno :) .

I baraž opet, koji je ovo po redu?
BosnianHardcore

#5452 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BosnianHardcore »

sta dalje sad ?
Nasa Stvar

#5453 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nasa Stvar »

hrasno38 wrote:
Nasa Stvar wrote:Eto jesam vam reko,ocm rutinski,nismo dopustili ni jednog momenta da pobjeda dodje u pitanje :thumbup:
Jesi rekao i jeste rutinski ....bar je I meni tako izgledalo da u svakom trenutku drze konce u svojim rukama.
:thumbup:
Pa bgm,odavno lakse nisam pregledu neku tekmu nasih reprezentacija
It_is_a_Leclerc

#5454 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaže komentatorica: "Cijela Jugoslavija igra na EP-u, samo Bosanci tamo nisu". Nije li to divno :oops:

Uglavnom, ovo i dalje izgleda kao da nema ni glavu ni rep, što je određena konstanta otkad je Riba izgubio od Bjelorusije.

Trebalo bi se desiti čudo, pa da dobijemo nekog protivnika koji trenutno igra EP.
BHF_Manijak

#5455 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

ganjeta wrote:Blažević odličan u drugom i mali Zulfić dobar, puno bolje rješenje na krilu od Vražalića.

Malo su nas sudije gurale, konačno :) .

I baraž opet, koji je ovo po redu?
A k'o kad se u rukometnim kvalifikacijama sve svodi na baraz, hebo ih baraz. :mrgreen:
Logovan

#5456 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Svaka čast reprezentativcima. :thumbup: Čestitke. :bih:
Mali_Vuk

#5457 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Bravo, momci! :thumbup:
lijek-za-sve

#5458 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by lijek-za-sve »

bravo momci :bih: :bih: :bih:
napokon malo radosti u svom ovom crnilu i sivilu....hajmo jos baraz :bih: :bih: :bih:
luckylaka

#5459 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

lijek-za-sve wrote:bravo momci :bih: :bih: :bih:
napokon malo radosti u svom ovom crnilu i sivilu....hajmo jos baraz :bih: :bih: :bih:
Ko su eventualni protivnici u barazu.Ima li iko losiji od nas recimo Kipar,Lihtenstajn,Malta i sl.Ne pratim puno ovaj sport.
It_is_a_Leclerc

#5460 Re: Rukometna reprezentacija BiH

luckylaka wrote:
Ko su eventualni protivnici u barazu.Ima li iko losiji od nas recimo Kipar,Lihtenstajn,Malta i sl.Ne pratim puno ovaj sport.
Eventualni protivnici su sve ekipe koje na EP-u ne uđu u polufinale, a mi se na to EP nismo uspjeli plasirati.

Dakle, standardne ekipe tipa Švedska, Norveška, Island, Srbija, Makedonija, Hrvatska... :(
luckylaka

#5461 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
luckylaka wrote:
Eventualni protivnici su sve ekipe koje na EP-u ne uđu u polufinale, a mi se na to EP nismo uspjeli plasirati.

Dakle, standardne ekipe tipa Švedska, Norveška, Island, Srbija, Makedonija, Hrvatska... :(
Uhh pa bolje da ne igramo dalje i ovo je uspjeh.Dze su ovi slabiji od nas.Mi cijeli zivot u nekom barazu.Jesmo kurate srece :P
lijek-za-sve

#5462 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by lijek-za-sve »

bez borbe nema predaje.... :bih: :bih:
SkyLimit

#5463 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nije bilo baraza za ovaj Euro sto upravo treba da pocne. Bilo je dovoljno osvojiti drugo mjesto u grupi sa Danskom, Bjelorusijom(sa povrijedjenim Rutenkom) i Litvanijom za plasman na prvenstvo. Nismo uspjeli.
mistek

#5464 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije, mi se evo dvije godine patimo sa selekcijama koje su daleko od respektabilnih u svijetu rukometa, dakle Litvanija, Slovacka... Mi od ove utakmice dramu pravimo, k'o da protiv Makedonije ili Rusije igramo jebo te led, al' bi zato da smo redovni ucesnici na EP, SP... :-) :roll:
Pa dobro, nije baš da smo mi Rusija pa da se tako postavljamo. Prije par godina nas je i Estonija tukla i kući, i na strani. Jednostavno, nemamo širinu da bi se digli iznad nivoa Slovačke i sličnih reprezentacija i šamarali ih glatko. Realno, put na SP je teži od puta na Euro. Postoji praktično 12-13 reprezentacija koje su nedodirljive. Desilo se da smo dobili jednu takvu i prošli na SP, ali Bog zna kada opet. Na Euru se boriš za još 2-3 mjesta, koja su eto ove godine pripala recimo Crnogorcima, Bjelorusima i sl. Mi smo prošle kvale imali veliku šansu, ali ispalo kako je ispalo.

Realno, u svijetu rukometa postoji nekoliko rangova, stepenica, i jako je teško preći iz jedne u drugu.
A grupa: Hrvatska, Danska, Francuska, Španija, Švedska, Poljska
B grupa: Island, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Norveška, Srbija, Rusija
Ovdje mogu zakazati Srbi zbog mentaliteta i slabo ko od ostalih.
Nakon njih slijedi C gdje su Makedonija, Češka, Bjelorusija kao jači dio i nekih 5-6 ekipa koje gledaju da izbace nekog od ovih jačih tipa BiH, Austrije, Crne Gore, Slovačke, Portugala, Rumunije, pa i Litvanije, Latvije, zavisi u kakvoj je ko formi.

Slovaci su prije dvije godine dobili Mađarsku recimo u gostima, izgubili samo 4 razlike od Hrvata, Litvanci rutinski izborili baraž u prošlim kvalifikacijama za SP. Isto tako i za SP 2013. Prije 5 godina Litvanci u obje tekme dobili Rumune, Slovaci duplo Crnogorce i Šveđane kući, Slovaci igrali 3 EP i 2 SP u posljednjih 10 godina.

Evo večeras su Turci tukli Češku. Hej, Turci, realno debelo ispodprosječna evropska ekipa.

U baražu, kada se otpišu 3 najgore sa EP, recimo Bjelorusija, Crna Gora i Srbija, jedina šanse su nam Makedonija, te eventualno Slovenija i Norveška.
SkyLimit

#5465 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Podrska nije izostala ni u Slovackoj
Image
It_is_a_Leclerc

#5466 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Selektor se odrekao naših ponajboljih igrača.

To je otprilike uzrok i posljedica ovog baraža.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5467 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Selektor se odrekao naših ponajboljih igrača.

Pa majku mi @Leclerc pa zar ti stvarno mislis da u reprezentaciju treba pozivati smradove koji mole boga da ispadne razlog pa da ne igraju za nju i koji vazda postavljaju neke uslove. Pa sta je trebao zvati Toromanovica koji je nastupio ko pravi mali papcic gori od Nurkica trazeci da u svom gradu igra svih 60 minuta. Pa nije reprezentacija Harlem pa da zabavlja raju. Mislim stvarno si OK sugovornik i 90% tvojih pisanja vidim zaista i mudrost i normalu ali brate sa ovim prizvanjem i u kosarci I u rukometu nikada se necu moci sloziti.
Nasa Stvar

#5468 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nasa Stvar »

hrasno svaka ti je na mjestu :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#5469 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:

Pa majku mi @Leclerc pa zar ti stvarno mislis da u reprezentaciju treba pozivati smradove koji mole boga da ispadne razlog pa da ne igraju za nju i koji vazda postavljaju neke uslove. Pa sta je trebao zvati Toromanovica koji je nastupio ko pravi mali papcic gori od Nurkica trazeci da u svom gradu igra svih 60 minuta. Pa nije reprezentacija Harlem pa da zabavlja raju. Mislim stvarno si OK sugovornik i 90% tvojih pisanja vidim zaista i mudrost i normalu ali brate sa ovim prizvanjem i u kosarci I u rukometu nikada se necu moci sloziti.
Ja sam prvi kritikovao Toromanovića, i danas ga kritikujem. Ne možeš kao kapiten napustiti reprezentaciju između dvije utakmice. To je nedopustivo. Međutim, interes reprezentacije mora biti na prvom mjestu. Ne može selektor (sad govorim o njemu) po principu - "Ko neće, ne mora" odškartati dva-tri igrača sa kojima bismo bili 30 % jača ekipa. Mora se preko nečeg preći, i nekad malo progutati animozitet.

Evo ti primjera baš danas u Sloveniji koji je kao bomba odjeknuo, da Veselin Vujović neće Gajića voditi na EP. I odmah su se mediji tamo digli, javnost uzbrukala, i Vujović je morao vratiti Dragana u tim.

Tako se to mora i tako to ide. Meni je jako žao što Marković svojim ponašanjem rastjeruje igrače, umjesto da ih okuplja, jer to je selektorov posao.

(P.S. Toromanović je otišao zbog verbalnog sukoba na klupi. Marković ga je kritikovao zato što se nije orktivao i nije mogao doći do lopte. Bio sam 5 metara od situacije ;) )
BHF_Manijak

#5470 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Malo me nervira i sva ova patetika koja se zadnjih dana proteze oko reprezentacije. Jebo te napravice jos malo k'o da smo reprezentacija beskucnika, ono jedva za tena skupili.

Generalno smo sami krivi sto je finansijski teska situaciju u Savezu. Ali i u svjetskom rukometu se ne vrti previse love, barem ako ga poredimo sa ostalim sportovima. Eto bili smo na SP i dobili haman kar'nu za to, mislim nikakve finansijske nagrade. Jebi ga, tako funkcionise ovaj sport.

Zato kazem Rukometni savez BiH je sam sebi kriv sto dosad nije samoodrziv. Pa nisu u stanju prijaviti ga da se vodi kao institucija, kamo li sta vise. Mi na papiru, pravno, saveza i nemamo i onda palamude kako im drzava treba ovo, kako im treba ono.
It_is_a_Leclerc

#5471 Re: Rukometna reprezentacija BiH

BHF_Manijak wrote:Malo me nervira i sva ova patetika koja se zadnjih dana proteze oko reprezentacije. Jebo te napravice jos malo k'o da smo reprezentacija beskucnika, ono jedva za tena skupili.

Generalno smo sami krivi sto je finansijski teska situaciju u Savezu. Ali i u svjetskom rukometu se ne vrti previse love, barem ako ga poredimo sa ostalim sportovima. Eto bili smo na SP i dobili haman kar'nu za to, mislim nikakve finansijske nagrade. Jebi ga, tako funkcionise ovaj sport.

Zato kazem Rukometni savez BiH je sam sebi kriv sto dosad nije samoodrziv. Pa nisu u stanju prijaviti ga da se vodi kao institucija, kamo li sta vise. Mi na papiru, pravno, saveza i nemamo i onda palamude kako im drzava treba ovo, kako im treba ono.
Tako je.

Kad je bio konkurs na Vijeću ministara za podjelu nekakvih para, uredno im je vraćena dokumentacije i obrazloženje da ne ispunjavaju 1. uslov za primanje sredstava, a to je - da je sportski kolektiv registriran u BiH.

Pošto Rukometni savez BiH i ne postoji po zakonu, ne mogu ni dobiti lovu.

Ali je zato bio lelek na ovim portalima, kako ih država ne voli, kako ih muči, pati.. Evo sad čitam na duplom sportu, kaže - "Selektore, izvini".. :zzzz:
karanana

#5472 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by karanana »

tako je.
patetika.

oprosti nam dragane!
Romanista 101%

#5473 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

cuj ovih dupelizaca sa sporta " Dragane, oprosti nam " :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5474 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Sta selektor ima sa registracijom saveza? To bi on trebao ganjati papire?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5475 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:

Ja sam prvi kritikovao Toromanovića, i danas ga kritikujem. Ne možeš kao kapiten napustiti reprezentaciju između dvije utakmice. To je nedopustivo. Međutim, interes reprezentacije mora biti na prvom mjestu. Ne može selektor (sad govorim o njemu) po principu - "Ko neće, ne mora" odškartati dva-tri igrača sa kojima bismo bili 30 % jača ekipa. Mora se preko nečeg preći, i nekad malo progutati animozitet.

Evo ti primjera baš danas u Sloveniji koji je kao bomba odjeknuo, da Veselin Vujović neće Gajića voditi na EP. I odmah su se mediji tamo digli, javnost uzbrukala, i Vujović je morao vratiti Dragana u tim.

Tako se to mora i tako to ide. Meni je jako žao što Marković svojim ponašanjem rastjeruje igrače, umjesto da ih okuplja, jer to je selektorov posao.

(P.S. Toromanović je otišao zbog verbalnog sukoba na klupi. Marković ga je kritikovao zato što se nije orktivao i nije mogao doći do lopte. Bio sam 5 metara od situacije ;) )
Pa vidi koliko ja vidim bas i ne rastjurejo i sto me jos vise raduje i te kako ubacuje mlade igrace. Pazi koga boli kurac vise sta javnost prica...selektor je taj koji dobija platu i koji preuzima rizik na sebe. Mozemo mi pricati sta hocemo ali ovo je ubjedljivo nas najbolji selektor do sada pa sve i da ne prodje ove kvalifikacije kao sto je i Safet Susic u fudbalu. I jesu jadni i sa razlogom kukaju jer predstavljaju BiH a ne mjesnu zajednicu Hladivode. Koja jos danas reprezentacija putuje 10 sati autobosom na utakmice??? A ako prodju na SP svi ce odjednom biti tu prvi oni supci sa BHT-a pa onda i VM i svi ce biti tu da se ogrebu za neko putovanje ili slikanje. I zamolio bih te da mi navedes na koje to igarce mislis da ih nije pozvao a trebao je.
Post Reply