Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sigicalo

#5301 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by sigicalo »

Iz nekih novinarskih izvora saznajem da ce Bilal Suman biti novi selektor. Bice potvrdjeno iduce sedmice. On je trener negdje u Danskoj ako se ne varam.
SkyLimit

#5302 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Definitivno je potrebno svjeze krvi i ta promjena bi protresla negativnu atmosferu koja se stvorila
u i oko rukometne reprezentacije :thumbup:
Naravno,u nas se svaki pozitivan potez povuce malo prekasno, moglo se nauciti na tudjim greskama(fudbalski savez i ostanak Susica poslije SP) i sada bi vjerovatno razmisljali o utakmicama na Europskom prvenstvu naredne godine.

Onako iz ugla navijaca ove bi promjene ocekivao od Sumana:

1) Povratak u reprezentaciju svih onih kvalitetnih rukometasa koji su prestali nastupati za BiH zbog licnih razmirica sa Markovicem. Tu prije svega mislim na Faruka Halilbegovica, dok u reprezentaciji nemamo ni jednog igraca koji je u stanju uzdici se i pocjepati mrezicu sa velike udaljenosti, mi dozvoljavamo luksus da jedan od najboljih bombardera iz jake poljske lige ne nastupa za reprezentaciju.

2) Pronalazak jos opcija na krilima osim Vrazalica i Ovcine. Ova dvojica su do sada uglavnom igrala cijele utakmice u oba pravca(cak i kad im nista nije polazilo za rukom) jer Markovic svakako nije vjerovao Mikicu i slicnima koje je onako reda radi pozivao u reprezentaciju. U takvom tempu bi posustala i kvalitetnija krila od njih, ima momaka koji igraju po Europi, ima dobrih mladih krilnih igraca i u BiH(samo iz Izvidjaca bi se imalo sta probrati), samo ih je potrebno uvesti u reprezentaciju.

3) Da i nasa reprezentacije bude u stanju odigrati kontru i polukontru, znamo kako je to do sada izgledalo. Upravo ti lagani golovi su cesto pravili razliku izmedju nas i protivnika, i to u njihovu korist.

4) Smanjenje uloge Nikole Prce, ima covjek 35 godina i ne mozemo zavisiti od njegovog forsiranja kao u vrijeme Markovica. U normalnim okolnostima prva opcija na toj poziciji bi bio Halilbegovic, a Prce bi bio zamjena zajedno sa Vladanom Loncarom iz Pick Szegeda, kojem sto prije treba dati minutazu u seniorskoj reprezentaciji jer se radi o vrhunskom potencijalu kojeg bi mogle kaparisati i neke druge reprezentacije.

:bih:
It_is_a_Leclerc

#5303 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Bilal Šuman ?

Daj Bože kćeri da se za cara udaš. Al' cigani oko kuće hodaju.
SkyLimit

#5304 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Samo, Bilalu bi bio bas uvaljen vruc krompir. Markovic je imao nekoliko godina neuspjesnih ciklusa dok nije napravio rezultat, a Bilala vec pocetkom narednog mjeseca cekaju prve dvije utakmice kvalifikacija, docekujemo Slovacku i opet se vracamo na mjesto zlocina u Litvaniju. Dvije nimalo lagane utakmice gdje su nam potrebne dvije pobjede ako ne zelimo vec u startu ugroziti nase sanse za prvo mjesto u grupi koje vodi u baraz. Koga, kako i sta on da uigra u tako kratkom vremenu? Promjena na trenerskoj klupi se trebala desiti ranije, puno je vremena proslo od kako je reprezentacija odigrala svoju posljednu utakmicu.
It_is_a_Leclerc

#5305 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Slažem se. Sve što on može, eventualno, je vratiti ove što ih je Marković rastjerao - Toromanović, Halilbegović, eventualno Harmandić. Krila su deficitarna do Boga.Evo Ovčina je prešao u Vogošću da igra, što je tuga da ne može biti veća. I tu ćemo još kuburiti dok ne iskoči neko ime.

Mada, ja i dalje sumnjam da će jedan takav čovjek pristati da veže zastave sa ovim lopovima u savezu. Za njih i jest Marković s kojim se, uoči utakmica u Tuzli i Cazinu, lijepo ponapijaju, pa opanjkavaju igrače i pričaju gadosti o njima.
SkyLimit

#5306 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Sad sam pustio bas da cujem njegova razmisljanja ranije ove godine :-D
It_is_a_Leclerc

#5307 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Joj. Markovića i spiska. :facepalm:

Vlado Lončar kao rezerva, a na spisku mu neki lik iz Prijedora, Vogošće i Kaknja.
Herb

#5308 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Herb »

I sta bi na kraju? Je li Marka i dalje tu?
It_is_a_Leclerc

#5309 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Da. Fakat, zna li neko ?!

Danas je zasjedao IO RSBIH ? Šta su lupeži odlučili ?
SkyLimit

#5310 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Markovic ostaje, sto znaci da automatski odlazi moja zelja da idem na utakmice reprezentacije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5311 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

It_is_a_Leclerc wrote:Joj. Markovića i spiska. :facepalm:

Vlado Lončar kao rezerva, a na spisku mu neki lik iz Prijedora, Vogošće i Kaknja.
Šta fali Vogošći života ti? Ne znam koliko pratiš domaće aktuelnosti, al' Vogošća od ove sezone ima pare, ima dobre igrače i prije svega kontinuitet. Velike šanse su da će uzeti titulu prvaka.

Marković ostaje do januara koliko sam ja skontao, a onda će biti raspisan konkurs.
It_is_a_Leclerc

#5312 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Velkoski wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Joj. Markovića i spiska. :facepalm:

Šta fali Vogošći života ti? Ne znam koliko pratiš domaće aktuelnosti, al' Vogošća od ove sezone ima pare, ima dobre igrače i prije svega kontinuitet. Velike šanse su da će uzeti titulu prvaka.

Marković ostaje do januara koliko sam ja skontao, a onda će biti raspisan konkurs.
Ja im to iskreno i od srca želim. Međutim, bh. rukomet je u raspadanju, i biti prvak u konkurenciji u kojoj jedan klub igra, a drugi (Borac i Izviđač) vegetiraju, i nije neki uspjeh. Igrači iz domaće lige nisu nivo ozbiljnog evropskog rukometa.

I da...

Ostaje Marković. Kakva jebena sramota... Pa šta još treba taj čovjek da razvali i uništi, da bi ga neko sklonio ?
It_is_a_Leclerc

#5313 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Svi koji su danas gledali utakmicu Vogošće PH u EHF-ovom Challengu, mogli su vidjeti kakva je taraba Alen Ovčina. Čovjek je dao sve od sebe da mu tim izgubi. Strašno i neoprostivo.
It_is_a_Leclerc

#5314 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Tihi bojkot Markovićevog selektorstva i bezobraznog RS BIH se nastavlja

http://sportsport.ba/rukomet/grahovac-i ... nje/174514

Da se spremi Zulfić
Koshpa

#5315 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Koshpa »

Utakmica na BHT :bih: :thumbup:
cyprus

#5316 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Jel se meni čini ili ovo nije bilo uobičajenog kreveljenja uz državnu himnu sa tribina?

hodža

#5317 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hodža »

Smanjio bht zvuk
insaneinthebrain

#5318 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

markovicu ubi se ako izgubimo od slovacke :roll:
Edin H.

#5319 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Jel se meni čini ili ovo nije bilo uobičajenog kreveljenja uz državnu himnu sa tribina?

Kakvog kreveljenja?
escobar__

#5320 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by escobar__ »

Aludira na himnu Republike BiH. Ali da, pjevala se ta himna, ne znam ali vjerovatno ju je "BHT" opet utišao. Uglavnom, u Mejdanu se čula ta himna.
Ludzak

#5321 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Mi bi bez starca Prcea bili jedna obična taraba, gora nego sada.
House

#5322 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by House »

:bih: deri slovake
channel10

#5323 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by channel10 »

Jesu li ovo kvalifikacije za kvalifikacije, odnosno baraz?
insaneinthebrain

#5324 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

odlijepismo se na kraju, jedva
lijek-za-sve

#5325 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by lijek-za-sve »

bravo momci...idemo ovo lagano privesti kraju :bih:
Post Reply