Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#5026 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

E jbg :(
Prce tacno ne moze. Nije to ni sjena onog Prcea.
Malinovic :thumbup: takvi trebaju.
Imamo jos sansu. Malu, ali imamo. Nadati se da ce, ipak, Danci odigrati jedan revijalni mec.
insaneinthebrain

#5027 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

Koshpa wrote:
Velkoski wrote:Selam iz Zenice pljuvači iza tastatura!

ili ispred :|
Kurac bi ti bio u Zenici da ne moras raditi :D
:lol: :lol: :lol:
and

#5028 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by and »

Edin H. wrote:
BHF_Manijak wrote:Od ovih mladjih vrijede Malinovic, Peric, decki koji su bas talenti. Ovo ostalo Bogu plakati. Mozda bi se i Vrazalic dohaviz'o, da ga vise koriste. Ovako 2 lopte na krilu za 60 minuta, pa da je ne znam ti ko ne bi proradio...
Fakat ne kontam zasto se vise ne razvlaci i igra na krila.
inače nema nekih uigranih akcija ni za pivota,ni za krila pogotovo s igračem više.sve se svodi na individualne akcije
Timotije

#5029 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Timotije »

Danci su klasa za sebe, iako im ni za kurac ne treba, poderace nas s pola snage. Ovo ce ih dokrajciti, raspad sistema, gotovo! Jesmo brate limitirani, kad to sebi jednog dana priznam bice mi lakse.
Proslu noc sanjam, 88 minut, ja Salihovicu dodajem lopte (iz ruke) i on suta na gol Izraelaca kroz nekakvu maglu.... Osluskujemo u nadi obojica èho`nase publike i sve se vise znojimo.... :D
Jeste, sport je, mora se i gubiti, ali rukometasi su mi nabili kompleks nize vrijednosti, u picku lijepe materine vise :evil:
Bas mi je uzasno krivo....
It_is_a_Leclerc

#5030 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Remi je realan rezultat, jer smo i mi i oni pokazali i odlične i grozne strane. Nažalost, to nama ne ide u prilog i možemo samo proklinjati sudbinu što nikad nas neće odlučujuća lopta, gol u zadnjoj sekundi, neko čudo koje se drugima redovno dešava.

Žao mi je stvarno ovih momaka jer su stvarno pokazali da mogu i da znaju. Nažalost, uvijek na istim minama ginemo - uhvati nas protivnik u žrvanj trčanja i mi tu redovno bacimo par lopti u bunar.

Ali, naravno, koliko god se mi ljutili i nervirali najteže je našim igračima koji su dali sve što su mogli da pobijede. I bili su fakat blizu. Pitanje je kad će i hoće li uskoro biti ovako blizu.

No, iz ovog remija koji je, kako selektor kaže, težak poraz, treba izvući pouke i naučiti nešto za nove kvalifikacije. Tako valjda nastaju veliki.
Merengues

#5031 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Merengues »

“Mi svoju šansu nismo iskoristili još ni u Bjelorusiji. Pogotovo jer smo mi bili bolji u obje utakmice. Imamo te nedostatke u kvalitete, odgovornost su samo preuzimali Prce i Malinović, ali su i oni ostali bez goriva. Čestitam Bjelorusiji na plasmanu na Evropsko prvenstvo”

Ok što se ja predam i većina navijača ali mislim da se ti ne smiješ predavati pa da izlaziš na megdan kombinaciji najboljih rukometaša svijeta a ne reprezentaciji koju uz malo više sreće i njihovog ne pretjeranog zalaganja ipak možeš pobijediti :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5032 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
BHF_Manijak wrote:Od ovih mladjih vrijede Malinovic, Peric, decki koji su bas talenti. Ovo ostalo Bogu plakati. Mozda bi se i Vrazalic dohaviz'o, da ga vise koriste. Ovako 2 lopte na krilu za 60 minuta, pa da je ne znam ti ko ne bi proradio...
Fakat ne kontam zasto se vise ne razvlaci i igra na krila.
Pa da bi igrao na krila moras imati nekoga ko ce ih razigravati. Nas prvi bek Karacic je povrijedjen, nas prvi pivot na kojem su se bazirale cijele kvalifikacije nas je ostavio ko posljednja pizda, Dusko Celica koji je odveo Zagreb u osminu finala LP povrijedjen. a Bjelorusi su dosli kompletni sa poluspremnim Rutenkom koji kad je potpuno spreman igra kao iz neke druge galaksije.
Opet kazem mi smo jos uvijek prije Bjelorusije na tabeli i opet sami o sebi odlucujemo pa kad smo mogli igrati sa Islandom zasto ne bi mogli i sa Danskom. Kao i veceras bilo kakva pobjeda nas vodi na EP. Jebo navijaca koji ne vjeruje u svoju reprezentaciju pa makar to bilo i suludo a pogotovo jebo navijace koji nisu nikad u zivotu osjetili taj adrenalin sporta, pobjede i poraze, krv i znoj. U moje vrijeme su se ti zvali pickice.
Bosanski_kralj

#5033 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ne postoji igrač koji me više nervira od Terzića. Pa jebo mater kako on uvijek u ključnim momentima može zajebati, ko kakav osamnaestogodišnjak. Ko fol on nam najiskusniji igrač.
hrasno38

#5034 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:Ne postoji igrač koji me više nervira od Terzića. Pa jebo mater kako on uvijek u ključnim momentima može zajebati, ko kakav osamnaestogodišnjak. Ko fol on nam najiskusniji igrač.
Tako je i on i Toromanovic kad su igrali na SP-u mi smo konstantno padali. Danas dok ne udje Terzic konstantno 2-3 razlike za nas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5035 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Evo i na TV kazu nismo se uspjeli plasirati na EP :-) :oops:
Ni njima niko nije javio da igramo jos jednu.
Edin H.

#5036 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:Evo i na TV kazu nismo se uspjeli plasirati na EP :-) :oops:
Ni njima niko nije javio da igramo jos jednu.
Ne moraju ni oni sve znati :D , a mozda hoce da zavaraju protivnika :roll:
dr socrates

#5037 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dr socrates »

Čestitke rukometašima BiH na borbenosti,momci su zaista dali sve od sebe i zaista je žalosno slušati uvrede i pljuvanja na njihov račun.
Sada su šanse za plasman na EP zaista male,teško je očekivati čudo u Danskoj.

Nisu mi jasne kritike na račun selektora Markovića koji je jedini uspio našu selekciju odvesti na neko veliko takmičenje.

Neki njegovi prethodnici su imali znatno bolji igrački kadar na raspolaganju od njega pa nisu uspjeli ništa da naprave.
Čak i da nije uspio da odvede BiH na SP u Kataru Marković je uspio da uradi nešto što niko prije njega nije kada je u pitanju BH sport i treba mu "skinuti kapu" radi toga.

On je naime formirao istinsku multietničku reprezentaciju i možda je to razlog što mu se osporava stručnost i traži njegov odlazak.Nekima nije po volji što u reprezentaciji ima i previše "ovih drugih",par igrača je u redu, ali da oni čine okosnicu reprezentacije... E to je već previše!

Volio bih da to nije tako, ali poznajući zemlju u kojoj živim i u kojoj sam rođen čini mi se da je to suština priče.
MOSALJOZE

#5038 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Edin H. wrote: Fakat ne kontam zasto se vise ne razvlaci i igra na krila.
Ovčina,a pogotovo Vražalić od SP imaju ogromnih problema sa samopouzdanjem.Može se promašiti nije to problem,tačno vidiš na njima strah.
Za večeras im mogu samo prigovoriti za onih 4-5 prodanih lopti,kada smo imali svoju priliku,zalaganje kao i uvijek za 10.
Edin H.

#5039 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

MOSALJOZE wrote:.
Za večeras im mogu samo prigovoriti za onih 4-5 prodanih lopti,kada smo imali svoju priliku,zalaganje kao i uvijek za 10.
:thumbup:
hrasno38

#5040 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
MOSALJOZE wrote:.
:thumbup:
:thumbup: :bih:
phillie

#5041 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Steta... imali smo priliku i nismo je iskoristili. Sad se moramo nadati da Litvanija dobije Bjelorusiju, posto mi to izgleda realnije nego da mi dobijemo Dansku.
Malinovic Peric Grahovac top
Prce flop
Protiv Islanda nas je sreca pogledala..ovaj put nije..idemo dalje
SkyLimit

#5042 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

dr socrates wrote:Čestitke rukometašima BiH na borbenosti,momci su zaista dali sve od sebe i zaista je žalosno slušati uvrede i pljuvanja na njihov račun.
Sada su šanse za plasman na EP zaista male,teško je očekivati čudo u Danskoj.

Nisu mi jasne kritike na račun selektora Markovića koji je jedini uspio našu selekciju odvesti na neko veliko takmičenje.

Neki njegovi prethodnici su imali znatno bolji igrački kadar na raspolaganju od njega pa nisu uspjeli ništa da naprave.
Čak i da nije uspio da odvede BiH na SP u Kataru Marković je uspio da uradi nešto što niko prije njega nije kada je u pitanju BH sport i treba mu "skinuti kapu" radi toga.

On je naime formirao istinsku multietničku reprezentaciju i možda je to razlog što mu se osporava stručnost i traži njegov odlazak.Nekima nije po volji što u reprezentaciji ima i previše "ovih drugih",par igrača je u redu, ali da oni čine okosnicu reprezentacije... E to je već previše!

Volio bih da to nije tako, ali poznajući zemlju u kojoj živim i u kojoj sam rođen čini mi se da je to suština priče.
Momak ti si izgleda zaluto ovdje.

Inače zašto je proklestvo tolikih sportista da ne znaju reći dosta na vrijeme, Prce nas je partijama protiv Islanda u baražu zadužio za sva vremena, ali brate ne ide više, toliko je trom i mlakog šuta da to izgleda tragikomično. Najgore u svemu tome što Marković planira graditi igru preko njega do 2025. godine, evo i večeras ga je pohvalio, pomalo i bezobrazno od njega, pa nismo slijepi. Mada naravno nije Prce jedini problem u igri ove reprezentacije. A mi nismo večeras izgubili Europsko, već u turističkom obilasku u "nebitnoj"utakmici u Litvaniji.
van Basten

#5043 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

ovo večeras je isključivi poraz selektora, i to treba otvoreno reći.
- napad neuigran, sterilan, 3na 6... ne ide to...
- zadnjih deset minuta su nam prodavali istu akciju... krilo uđe u sredinu, pivot se zabije između Vražalića i Panića, Rutenka zaprijeti šutem, spusti pivotu ovaj razgrne Vražalića i belaj. JA sam s tribina pročitao tu akciju nakon 2 napada, moj brat još na zagrijavanju komentariše kako Rutenka uopšte ne skače, vjerovatno ne može... ali jok... niko iz struke da na to skrene pažnju pa svaki put se Panić zaleti da blokira neki imaginarni skok šut i ostavi Vražalića 1 na 1 sa 20ak kila težim protivnikom.
- izmjene... bez ikakvog smisla i reda... zadese se na terenu istovremeno po dva lijeva beka pa dva srednja pa dva desna... Malinović završi na krilu, Prce na crti...al najjači detalj je bio kada je nakon 30ak sec napada sa igračem manje skontao da igramo 5 na 6 (nekoliko puta se desilo da nam igrač ostane na klupi iako bi trebao igrati), iako je Perić već bio sa markerom pa je uzeo tajm out da bi uveo još jednog igrača jer nam je već počelo prijeititi pasivno... a kako bi nam taj uludo potrošeni tajm out valjao 20 sec do kraja da probamo dogovoriti kakvu akciju i izrađen šut za pobjedu... moje mišljenje, i odlučujuća greška večeras.
- ...
Freamon Lester

#5044 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Freamon Lester »

phillie wrote:Steta... imali smo priliku i nismo je iskoristili. Sad se moramo nadati da Litvanija dobije Bjelorusiju, posto mi to izgleda realnije nego da mi dobijemo Dansku.
Malinovic Peric Grahovac top
Prce flop
Protiv Islanda nas je sreca pogledala..ovaj put nije..idemo dalje
Litvanija ako dobije Bjelorusiju sa 3 razlike oni su se kvalifikovali. :izet: Sansa nam je jedino da mi dobijemo ili obe utakmice zavrse nerjeseno.
Freamon Lester

#5045 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Freamon Lester »

van Basten wrote:ovo večeras je isključivi poraz selektora, i to treba otvoreno reći.
- napad neuigran, sterilan, 3na 6... ne ide to...
- zadnjih deset minuta su nam prodavali istu akciju... krilo uđe u sredinu, pivot se zabije između Vražalića i Panića, Rutenka zaprijeti šutem, spusti pivotu ovaj razgrne Vražalića i belaj. JA sam s tribina pročitao tu akciju nakon 2 napada, moj brat još na zagrijavanju komentariše kako Rutenka uopšte ne skače, vjerovatno ne može... ali jok... niko iz struke da na to skrene pažnju pa svaki put se Panić zaleti da blokira neki imaginarni skok šut i ostavi Vražalića 1 na 1 sa 20ak kila težim protivnikom.
- izmjene... bez ikakvog smisla i reda... zadese se na terenu istovremeno po dva lijeva beka pa dva srednja pa dva desna... Malinović završi na krilu, Prce na crti...al najjači detalj je bio kada je nakon 30ak sec napada sa igračem manje skontao da igramo 5 na 6 (nekoliko puta se desilo da nam igrač ostane na klupi iako bi trebao igrati), iako je Perić već bio sa markerom pa je uzeo tajm out da bi uveo još jednog igrača jer nam je već počelo prijeititi pasivno... a kako bi nam taj uludo potrošeni tajm out valjao 20 sec do kraja da probamo dogovoriti kakvu akciju i izrađen šut za pobjedu... moje mišljenje, i odlučujuća greška večeras.
- ...
Ovo veceras je bio festival gluposti. Mislim da se to nije vidjelo na tv-u jer ocigledno niko ne spominje. Kada smo imali igraca manje krenemo u napad i izmjene napravimo i odemo u napad sa dva igraca manje(jednim iskljucenim i jednim viska koji ostane sjediti na klupi). I tako dva puta. Selektor i klupa tek na reakciju tribina obracaju paznju na to.

I na kraju imamo napad za pobjedu i iz aviona vidis da nemamo uigranu akciju za takvu situaciju kada ostajemo bez tajm auta. :-) Svako ko je bar dva puta gledao rukomet gdje je rezultatski egal zna da ili se pravi visak na krilu ili pucas sa 9-10 metara. Spustati na 6 da ti igraca protivnicka odbrana uhvati jednostavno nema nikakvog smisla. Normalno iz takvog zahvata je i krenuo mlak sut.

Amaterizam, ogromni amaterizam. :-) O izmjenama i napadima Bjelorusije, pa i polovnom Rutenki suvisno je govoriti. Oj majko mila pravimo izmjenu dva njihova igraca na krilu i nas ide na zamjenu ostavi ih same. :-) Jednostavno festival gluposti. Jedino sta je valjalo je atomosfera na tribinama.
samkoF

#5046 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by samkoF »

dulekrele wrote:Pa dokle vise majka mu stara. Dokle vise da poslije svake utakmice rukometne repke moram da dobijem jos jednu sijedu vlas.

I ne samo poslije rukometne nego i poslije utakmica kosarske i nogometne repke.Tako nam je sudjeno
It_is_a_Leclerc

#5047 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Da je ušlo ono na kraju, sad bi se ali dijametralno suprotna pjesma pjevala. Sve bi bilo savršeno, heroji, legende, zmajevi. Sad su amateri. I to je ok. I to treba poštovati.
dulekrele

#5048 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

It_is_a_Leclerc wrote:Da je ušlo ono na kraju, sad bi se ali dijametralno suprotna pjesma pjevala. Sve bi bilo savršeno, heroji, legende, zmajevi. Sad su amateri. I to je ok. I to treba poštovati.
Da imaju kvalitet uslo bi. Ali rukomet je ipak na nivou prosjecnih reprezentacija. Moramo se pomiriti sa time.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5049 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Zadnjih 10 minuta je bilo takmicenje ko ce vise puta pogrijesiti. Mi probijanje, oni faul u napadu, onda mi opet probijanje, oni izgubljenu loptu, pa gazenje linije, pa aut....i na kraju nerijeseno.
Grijesili su i jedni i drugi.
Mi u prvom dosta dobri, steta sto nismo napravili neku znacajniju razliku. Na kraju se sve svelo na onaj zadnji sut.
Nego, kad mi to postasmo velesila? Ova ista Bjelorusija nas u SP za plasman otresla ko slinu. Od reprezentacije koja nije bila ni u kakvim planovima za velika takmicenja, mi smo bili na svjetskom i do zadnjeg kola se guramo za EP. Hajmo malo biti realni. Najlakse je psovati, pljuvati.
Pitarrr82

#5050 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Pitarrr82 »

Sami smo sebi krivi i nista drugo a jedino dobro je da se vidi da ekipa ima potencijala, mislim da pojedinci ne mogu vise...
Post Reply