Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#4851 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ni meni nije jasno, sta su se uskukali. Ja sam treci dan, otkako su poceli prodavati karte, otisao da se raspitam, i onaj mi rece: "pozuri, vec je otislo 1,500 karata"...mada, da je tolika navala bila, vec bi ih nestalo, a vidim ima jos za kupiti...
Ne sumnjam da ce biti puna dvorana, ali vjerovatno ce biti karata i na dan utakmice. Ipak nije u pitanju fudbal, vec "samo" rukomet.
SkyLimit

#4852 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Rutenka je opet povrijeđen pred utakmicu sa nama, samo zbog važnosti utakmice će vjerovatno stisnuti zube i igrati. Inače uopće nije došao na okupljanje reprezentacije u Bjelorusiji već je na terapijama u Barceloni, dolazi iz Španije u BiH gdje će se priključiti ekipi i poslije utakmice opet odlazi nazad u Barcelonu, neće igrati protiv Litvanije.

Selektor Bjelorusije je pozvao ove igrače:

Golmani: Charapenka(Meshkov Brest), Matskevich(SKA Minsk), Saldatsenka(SKA Minsk)

Lijeva krila: Brouka(SKA Minsk), Yurynok(Vitjaz)

Desna krila: Baranau(Meshkov Brest), D. Rutenka(Meshkov Brest)

Srednji bekovi: Pukhouski(SKA Minsk), Bachko(SKA Minsk), Nikulenkau(Meshkov Brest)

Desni bekovi: Shylovich(Meshkov Brest), Kniazeu(SKA Minsk), Astrashapkin(Meshkov Brest)

Lijevi bekovi: S. Rutenka(Barcelona), Chystabayeu(Permskie Medvidi), Zaitsau(SKA Minsk)

Pivoti: Babichev(Meshkov Brest), Tsitou(Azoty - Pulawy), Karalek(SKA Minsk), Lukyanchuk(SKA Minska)

Znači od 20 pozvanih igrača njih 9 igra za KSA Minsk a 7 za Meshkov Brest. Ostala četvorica su Yurynok koji jedini igra za klub iz domaćeg prvenstva a da nije jedan od ova dva, Chystabayeu koji igra u Rusiji, Tsitou koji igra za Azoty - Pulawy u Poljskoj i naravno Rutenka u Barseloni.
It_is_a_Leclerc

#4853 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako kaže selektor Marković - "Vidim, danas među vama (novinarima) nema ni onih koje sam ja vodio u Katar. Da mene nije bilo ne bi ga očima vidjeli"

:roll:
BHF_Manijak

#4854 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Totalno slaba popracenost rukometne reprezentacije. Gotovo ni slova ovih dana, a igraju utakmicu kvalifikacija. Poraz od Litvanije debelo je za to kriv, a i odlazak na pripreme u Zenicu.
phillie

#4855 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ma ja nasim novinarima treba na vrata doci da se oni ne bi zahmetili... pu jbm ti takvo novinatstvo. Pa nisu na Grenland otisli... a uz to i nogometasi u Zenici pa mogu dvije muhe jednim udarcem, al jooook ko ce hodati po Bosni...
Rob_Atl

#4856 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Rob_Atl »

ma jebi ga potrefilo se kad je i repka u zenici, vaznije je uslikat jel dzeko jeo sta za dorucak nego napisat o rokumetu nesto
phillie

#4857 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Pa to kazem.... mogu usput i o rulometadima pisati, ne moraju maksuz dolaziti zbog njih u Zenicu. Doduse na duplom sportu ima clanaka o reprezentaciji. ...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4858 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Slo Burner »

S druge strane nisam siguran da bi se Markovicu svidjelu to sto bi novinari pisali. mozda bolje ovako u tisini kao protiv Islanda
phillie

#4859 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Poznavajuci nase novinare prije utakmice bi pisali o sjajnoj atmosferi, odlicnom radu na pripremama, o ozljedama koje nas nece sprijeciti da damo sve od sebe.... iz razloga sto je i Ep blizu pa ne bi da se zamjere...
It_is_a_Leclerc

#4860 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ne sekiram se ja što nema medijske popraćenosti. Ne daj Bože poraza, i pljuvači i "poznavaoci rukometnih prilika" će odmah osuti paljbu kao da su spavali pred Arenom.
SkyLimit

#4861 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Rutenka je zasigurno jedan od najvećih sportista kojeg ćemo imati priliku gledati u BiH u posljedne vrijeme. Čovjek je 6 puta bio klupski prvak Europe, jednom sa Celje, tri puta sa Ciudad Real i dva puta sa Barcelonom. Drugi najbolji strijelac rukometne Lige prvaka svih vremena. Treba ga dostojanstveno dočekati i dostojanstveno poraženog ispratiti :D
It_is_a_Leclerc

#4862 Re: Rukometna reprezentacija BiH

- Selektor je jako optimističan, ali ja mislim da neću igrati zbog moje povrede. Atmosfera je super, i ako nikad nismo bili u ovako teško situaciji, sreća nas nikad nije mazila sa pobjedama, možda ta sreća sutra dođe i odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo - izjavio je Ivan Karačić.
Dan prije utakmice :facepalm:
SkyLimit

#4863 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Pa Tarabochia je bolji igrač od Karačića, vidjet ćeš. A s obzirom da igra sa Prceom i Savićem u istom klubu i neuigranost neće biti problem, bar kad to bude bekovska linija.
It_is_a_Leclerc

#4864 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Pa da. Ali svi znamo da je Kosta Savić teška rezerva Malinoviću, a da je Malinović u deficitu ostalih - naš glavni bek.
BHF_Manijak

#4865 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

phillie wrote:Ma ja nasim novinarima treba na vrata doci da se oni ne bi zahmetili... pu jbm ti takvo novinatstvo. Pa nisu na Grenland otisli... a uz to i nogometasi u Zenici pa mogu dvije muhe jednim udarcem, al jooook ko ce hodati po Bosni...
A da razmislis da nije do novinara, vec do medija hoce li te poslati ili ne. Vecina to gleda samo kao na trosak, a ne da ti mozes otici i napraviti pricu. Jebi ga on ti odmah racuna put, dnevnicu, putarinu dok platis na autoputu, bla bla bla... Jebi ga, takav nacin razmisljanje kod vecine.
phillie wrote:Poznavajuci nase novinare prije utakmice bi pisali o sjajnoj atmosferi, odlicnom radu na pripremama, o ozljedama koje nas nece sprijeciti da damo sve od sebe.... iz razloga sto je i Ep blizu pa ne bi da se zamjere...
A kad se pucaju kritike, onda je "pljuvaci, remete atmosferu, zabadaju nos tamo gdje im nije mjesto, jesu li oni treneri s diplomom pa da znaju treba li igrati ovaj ili onaj, treba li to ovako ili onako" itd itd itd... :)
phillie

#4866 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ma mialio sam na njih sveukupno... pa i avaz i oslobodjenje i mnogi portali imaju dopisnike iz Zenice i opet vrlo malo clanaka o rukometu...

Za ovo drugo...ne pisu prije tekme, ok. (Mada se samo kod nas ukazivanje na nesto lose zove pljuvanjem). Ali onda nemoj poslije izgubljene utakmice naostriti olovke pa pisati o svemu onome sto se odvijalo i mjesec dana prije tekme....
BHF_Manijak

#4867 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

phillie wrote:Ma mialio sam na njih sveukupno... pa i avaz i oslobodjenje i mnogi portali imaju dopisnike iz Zenice i opet vrlo malo clanaka o rukometu...

Za ovo drugo...ne pisu prije tekme, ok. (Mada se samo kod nas ukazivanje na nesto lose zove pljuvanjem). Ali onda nemoj poslije izgubljene utakmice naostriti olovke pa pisati o svemu onome sto se odvijalo i mjesec dana prije tekme....
Za prvi dio se se slazem, u pravu si 100%.

Za drugi dio, kako ko, opet zavisi, ja znam ljude koji su pisali nakon Svjetskog i prije dvomeca sa Litvanijom sta ne valja i sta bi trebalo mijenjati.
phillie

#4868 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Svaka im cast. Ali na zalost takvih je malo.
nema me tamo

#4869 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Kakva je ono situacija na tabeli i to zaboravio sam..
Mi remijem ili pobjedom idemo direktno na Evropsko?
perfect_guy

#4870 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

nema me tamo wrote:Kakva je ono situacija na tabeli i to zaboravio sam..
Mi remijem ili pobjedom idemo direktno na Evropsko?
s remijem moramo dobiti dansku, a s pobjedom vjerovatno završavamo posao
phillie

#4871 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Nama nerijeseno nista ne znaci, jer u posljednjem kolu idemo Danskoj, dok Bjelorusija igra protiv Litvanije. Evo sad gledam tabelu, pitanje je dal nam i pobjeda bilo sta osigurava (osim pobjede sa vise od 8 golova razlike :-) ).

Jebala nas je Litvanija, bas nas je jebala....

Danska 10 bodova (plasirala se)
Mi 3 boda
Bjelorusija 3 boda
Litvanija 2 boda

Trenutno imamo bolju gol razliku od Bjelorusije, ali ako se na kraju bude gledao medjusobni omjer, vjerovatno smo donji....

Da napomenem da ide dalje i najbolji treceplasirani, a na toj ljestvici, od osam reprezentacija Bjelorusija (a tu bi i mi bili) je sedma :( dakle ne uzdati se u ovo.
nema me tamo

#4872 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Ja, ja sad se sjecam..
Da smo dobili Litvaniju i remi bi nam odgovarao..
Ovako bice jebeno, još je Rutenka tu da pokvari planove.

A koje jos utakmice imamo do kraja osim Danske protiv koje cemo opet izgubit?
phillie

#4873 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

To je to, mane sevi...
nema me tamo

#4874 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Samo pobjeda znaci, bice jebeno.
It_is_a_Leclerc

#4875 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nikakva gol razlika se ne pika. Gleda se samo međusobni omjer.
Pobjeda sa +1 je dovoljna.

Inače, je li se meni čini ili neuništivog Zuhdije Korkarića nema u štabu na ovim pripremama ??
Post Reply