Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#4801 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ima li neko u prijateljima Enida Tahirovića ?! NAvodno je objavio na fb nešto kontraverzno o reprezentaciji
kandelabar

#4802 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by kandelabar »

It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednog našeg stručnjaka da ga nismo probali na mjestu selektora ?!

Od Abaza Arslanagića, Kasima Kamenice, Halida Demirovića...

Shvatite da je Dragan Marković vrlo vjerovatno jedan od dva najbolja bh. trenerska imena u ovom trenutku.
Mi smo doskora ISland poderali u baražu jedva nekako al smo ih sj.ebali nakon toga igramo 10tak utakmica ko qrac
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4803 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Slo Burner »

Realno imamo najnekvalitetniju reprezentaciju zadnjih 10-15 godina i sa njima smo igrali prvo svjetsko i imamo mec loptu za evropsko. I zbog tog je Markovic bolji od Papeta neka ga tu...
Iskreno se nadam da ce sad kad nemamo Toromanovica poravnati racune sa Halilbegovicem i pozvati ga
Last edited by Slo Burner on 04/05/2015 09:30, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#4804 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

Mrakovic je bio dobar izbor jer je njemu motivacija igraca na vrhunskom nivou (bila), mislim da se to promijenilo u posljednje vrijeme, a posebno danas. U trenutku kada je bio onaj prekid i natezanje kome pripada lopta, on okupio igrace i treba im reci nesto da se vrate, da im skrene paznju, on mlitavo im govori, a u njega niko ne gleda vec tamo zvjeraju kakva ce biti odluka... Nije mi Markovic onaj stari, nema zara, a to se vidi odmah i na ekipi
MOSALJOZE

#4805 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ne budite smiješni,čuj nema volje :lol: Sada jesmo u problemu,ali ne velikom.Mi o svemu odlučujemo sa Bjelorusijom,i to je ključna utakmica.
U ciklusu za EP,kada smo ispali od Njemačke,mnogi su tražili da Marka ode,on je ostao,i napravio odličan posao u prošlom kval.ciklusu.Prije par dana je produžio ugovor za još 4 godine.Ne kažem da može bolje raditi,prije svega pozvati odredjene igrače(sky to zna najbolje),ali možemo biti zadovoljni dosadašnjim radom.
Dead Man Walking

#4806 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

U padu smo od SP, i to ogromnom. Bezidejnost u napadu je konstanta, a i odbrana je sve losija. Dati 15 golova jednoj Litvaniji je katastrofa, gol svake 4 minute jebote - sramota. Cisto sumnjam da sa ovom ekipom imamo sanse protiv Bjelorusije, nesto ne stima i tendencija da igramo sve gore se nastavlja. Jedino logicno rjesenje je novi selektor, mada pojma nemam ko bi bio taj.
bingov buraz

#4807 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Jedina sansa nam je da Rutenka opet promijeni reprezentaciju :mrgreen:
trcicu trceci

#4808 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

I ja dijelim misljenje da treba novi selektor, neko rece kao pa navedi ko je bolji od Markovica, mislim da to nije bitno, bitnija je sama promjena. Zasto ne dovesti nekoga stranca, mozda i to pokusati uvesti u rukometu, treba pokusati nesto jer bila bi sramota nakon SP da se ne plasiramo na E.
I ne kontam sto Prce igra onoliko, fakat je lik spor, dao je jedan gol u bitnom trenutku kada smo padali u igri u drugom poluvremenu, ali mislim da je on najveci krivac sto nemamo kontre. Cinjenica je da Markovic nista nije promijenio od SP, a imao je da vidi sve slabosti...
BHF_Manijak

#4809 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

It_is_a_Leclerc wrote:Ima li neko u prijateljima Enida Tahirovića ?! NAvodno je objavio na fb nešto kontraverzno o reprezentaciji
Pa dobro, nije tajna da on ne mirise Markovica i da ima stosta reci na racun Saveza zbog toga, a dosta toga sto kaze i stoji. Vidjet cemo dokad ce sve to trajati.

Nego, je li i minute dobio Loncar u ove dvije utakmice?
It_is_a_Leclerc

#4810 Re: Rukometna reprezentacija BiH

trcicu trceci wrote:I ja dijelim misljenje da treba novi selektor, neko rece kao pa navedi ko je bolji od Markovica, mislim da to nije bitno, bitnija je sama promjena. Zasto ne dovesti nekoga stranca, mozda i to pokusati uvesti u rukometu, treba pokusati nesto jer bila bi sramota nakon SP da se ne plasiramo na E.
I ne kontam sto Prce igra onoliko, fakat je lik spor, dao je jedan gol u bitnom trenutku kada smo padali u igri u drugom poluvremenu, ali mislim da je on najveci krivac sto nemamo kontre. Cinjenica je da Markovic nista nije promijenio od SP, a imao je da vidi sve slabosti...
Kojeg stranca ? Od kojih para ?!

Jel znate vi da Rukometni savez BiH ne postoji, odnosno postoji grupa građana koja se organizovala protivno Zakonu o sportu BIH, zbog čega Rukometni savez ne može predstavljati BIH na međunarodnom nivou, već to ide preko EHF-a ?! RS BIH se sastoji iz Rukometnih saveza BiH, RS i Herceg Bosne, što je protivzakonito, i zbog čega se ne može registrovati u sudu.

Premijer liga pluta iznad vode zahvaljujući Borcu i Izviđaču. Prva liga BiH je totalno neregularna. Ove godine naprimjer Krajina kupila ulazak u Premijer ligu, a da nije odigrala ni doigravanje. Omladinskih reprezentacija nema, omladinski pogoni u klubovima postoje na tri mjesta. Savez funkcionira po principu burazerskih talova.

Nijedan stranac neće džaba da radi ovo što radi Marković, a pogotovo to neće raditi u savezu koji to nije, sa bazom od 30-ak igrača koje imamo u svim kategorijama..
phillie

#4811 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Kad vec spomenu Premijer ligu, jel se to ove godine nece igrati doigravanje? Kako ce se odredjivati prvak?
SkyLimit

#4812 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Evo Toromanović za Avaz otvorio dušu:
"Nisam mogao više da podnosim konstatan nerad! Nakupilo mi se sve od Svjetskog prvenstva, kada nije bilo objašnjenja zašto nemamo kontru, polukontru, tečana napad. Sve je to škripalo, a mi ni nakon prvog narednog okupljanja nismo popravljali te stvari", rekao je Toromanović.

Iako je igrao 53 minuta u Cazinu objasnio je da na liniju od šest metara za to vrijeme nije dobio nijednu upotrebljivu loptu.

"Za cijeli meč Senjamin Burić je dobio jednu i izborio sedmerac. Generalno smo odigrali katastrofalno, a isto se ponovilo i u drugoj utakmici".

O Draganu Markoviću, koji je selektor "zmajeva" i čovjek čija je maksima "reprezentacija je svetinja", Toromanović je rekao da je potpuno u pravu. Ali...

"Znam ja mnogo bolje od Markovića da je reprezentacija svetinja. Selektor je dopustio očit pad discipline kao da smo se zadovoljili samim odlaskom na Mundijal u Kataru i kao da poslije toga ništa više nije bitno".

Znači čovjek je nekako i trpio dok u napadu nismo imali vanjski šut, akcije za krila, kontru, igru sa igračem više, ali barem se znalo spustiti lopta za pivota, e sad kad više ni toga nema Toromanović be like
Image
Emilija Kovačev

#4813 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Emilija Kovačev »

Nije kopirana antologijska rečenica, za čitanki:
"Selektor je ponavljao 'ne razumijem, ne razumijem', a njegov pomoćnik Zuhdija Korkarić rekao 'sačekaj da ručamo'. To me dodatno razbjesnilo, stajao sam i htio da puknem", naglasio je između ostalog Toromanović.
:lol: :run:
It_is_a_Leclerc

#4814 Re: Rukometna reprezentacija BiH

E moj Muhamede...Pa ne radi se to tako... Ovo nije klub, već reprezentacija. Ako ima problema u igri i ako nisi zadovoljan, onda radiš na tome da se to promijeni ili popravi. Ne napuštaš je, u svojstvu kapitena, kao zadnji miš. To jednostavno tako ne funkcionira u ozbiljnim kolektivima. Ma šta mi mislili o našoj trenutnoj igri, o formi i rezultatima, Dragan Marković je SELEKTOR i njegovo je da odluči kako će i ko će igrati. Uloga kapitena je da mu u tome pomogne, a ne da k'o zadnja pobjegulja bježi.

Još jednom - Muhamed Toromanović je izdao.
BHF_Manijak

#4815 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne svidja mi se ovo. Moglo se ovo mnogo "diplomatskije" rijesiti. Sta sad, cim je neko nezadovoljan atmosferom i nacinom rada u reprezentaciji treba da ide? Zar nije mogao mnogo ranije napraviti sa selektorom sastanak, kao kapiten tima, i sa jos par iskusnijih igraca i ukazati na nedostatke u smislu "mi mislimo da bi se to i to selektor moglo popraviti"?! Ovako je bas pickasto ispalo.
Kao necu da budem odgovoran za eventualni neuspjeh. Bezze pravo, a kapiten si. OK, vidimo i mi jebi ga da nam je igra drama losa, da smo impotentni prema naprijed, da nam je kontra uzasna itd.., ali to ti kao kapiten i iskusan igrac treba da sa selektorom rijesis na treninzima, pa ti se onda nece reci "sacekaj dok rucamo".
VCorp

#4816 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by VCorp »

It_is_a_Leclerc wrote:E moj Muhamede...Pa ne radi se to tako... Ovo nije klub, već reprezentacija. Ako ima problema u igri i ako nisi zadovoljan, onda radiš na tome da se to promijeni ili popravi. Ne napuštaš je, u svojstvu kapitena, kao zadnji miš. To jednostavno tako ne funkcionira u ozbiljnim kolektivima. Ma šta mi mislili o našoj trenutnoj igri, o formi i rezultatima, Dragan Marković je SELEKTOR i njegovo je da odluči kako će i ko će igrati. Uloga kapitena je da mu u tome pomogne, a ne da k'o zadnja pobjegulja bježi.

Image

Evo ti sa profila SELEKTORA Markovića kako se sprema na dan utakmice u Cazinu. Da nisam bio tu lično ne bih rekao, igrača ni na mapi.

Kako će i ko igrati ? Pivot najviše zavisi od timske igre. Muhamed je 15 godina u reprezentaciji, kad je zadnji put završila utakmica da je Tore imao ispod pet golova ? A inače je uvijek prvi strijelac ekipe na utakmicama, čini mi se da je i prvi strijelac reprezentacije uopće. Bio je kapiten BiH. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo otišli na SP, jedan od najboljih naših igrača na SP.

Bio je sa reprezentacijom i kad je pola ovih što komentira nije zanimala dok je gubila.
ŠTO NIJE ONDA BJEŽAO NEGO SAD ?!

Je li pokušao pričati s njima ? Šta je rekao kreten kapitenu a ovome pun rac svega, sačekaj da završimo se ručkom ?

Može se po mnogima srati ali Muhamed nije zaslužio sigurno ovo, pogotovo što po njemu sere manji broj ljudi nego inače ovih što pričaju o izdaji. Zato nemoj o pobjeguljama.
VCorp

#4817 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by VCorp »

It_is_a_Leclerc wrote: Ove godine naprimjer Krajina kupila ulazak u Premijer ligu, a da nije odigrala ni doigravanje.

Od koga je kupila jebem ti čarši'sku priču ? :lol: Krajinu jedva Čelik dobio u Cazinu, ostale u ligi pregazila. Je li Krajina kriva što oni drugi nemaju uopće ambicije i financije da uđu u ligu ? S obzirom da imaš dosta pametnog napisano kao forumaš očekivao sam da ne pušiš makar tu priču. Isto tako je neko pustio priču da će prodati utakmicu sad protiv Žepča pa su bile pizdarije, navijači nisu došli na tribine jednom nikako prije toga. To je sve naš jezik, ne kažu džabe da kod nas u Cazinu ujutro prdneš a navečer se priča da si se usrao.
It_is_a_Leclerc

#4818 Re: Rukometna reprezentacija BiH

VCorp wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ove godine naprimjer Krajina kupila ulazak u Premijer ligu, a da nije odigrala ni doigravanje.

Od koga je kupila jebem ti čarši'sku priču ? :lol: Krajinu jedva Čelik dobio u Cazinu, ostale u ligi pregazila. Je li Krajina kriva što oni drugi nemaju uopće ambicije i financije da uđu u ligu ? S obzirom da imaš dosta pametnog napisano kao forumaš očekivao sam da ne pušiš makar tu priču. Isto tako je neko pustio priču da će prodati utakmicu sad protiv Žepča pa su bile pizdarije, navijači nisu došli na tribine jednom nikako prije toga. To je sve naš jezik, ne kažu džabe da kod nas u Cazinu ujutro prdneš a navečer se priča da si se usrao.
Pročitaj Pravilnik o igranju Prve lige BiH. Jasno piše da pobjednik Prve lige grupa sjever (to je Krajina) za ulazak u Premijer ligu BiH igra protiv prvaka Prve lige grupa jug (to je Čapljina). Ta utakmica nikad nije odigrana, jer su predstavnici Krajine, tačnije Emir Dautović, preko korumpiranog saveza sredili da Krajina sad uđe, jer ima više para, a Čapljina sjedeće godine, kad se malo skupi.
VCorp wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:E moj Muhamede...Pa ne radi se to tako... Ovo nije klub, već reprezentacija. Ako ima problema u igri i ako nisi zadovoljan, onda radiš na tome da se to promijeni ili popravi. Ne napuštaš je, u svojstvu kapitena, kao zadnji miš. To jednostavno tako ne funkcionira u ozbiljnim kolektivima. Ma šta mi mislili o našoj trenutnoj igri, o formi i rezultatima, Dragan Marković je SELEKTOR i njegovo je da odluči kako će i ko će igrati. Uloga kapitena je da mu u tome pomogne, a ne da k'o zadnja pobjegulja bježi.

Image

Evo ti sa profila SELEKTORA Markovića kako se sprema na dan utakmice u Cazinu. Da nisam bio tu lično ne bih rekao, igrača ni na mapi.

Kako će i ko igrati ? Pivot najviše zavisi od timske igre. Muhamed je 15 godina u reprezentaciji, kad je zadnji put završila utakmica da je Tore imao ispod pet golova ? A inače je uvijek prvi strijelac ekipe na utakmicama, čini mi se da je i prvi strijelac reprezentacije uopće. Bio je kapiten BiH. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo otišli na SP, jedan od najboljih naših igrača na SP.

Bio je sa reprezentacijom i kad je pola ovih što komentira nije zanimala dok je gubila.
ŠTO NIJE ONDA BJEŽAO NEGO SAD ?!

Je li pokušao pričati s njima ? Šta je rekao kreten kapitenu a ovome pun rac svega, sačekaj da završimo se ručkom ?

Može se po mnogima srati ali Muhamed nije zaslužio sigurno ovo, pogotovo što po njemu sere manji broj ljudi nego inače ovih što pričaju o izdaji. Zato nemoj o pobjeguljama.
Muhamed nije imao pravo otići. To nije sportski, ljudski, kapitenski. Bez ikakve dileme čin je potpuno pogrešan. Muhamed je cijelu utakmicu dramio na klupi, mahao rukama, i ponašao se nesportski. Sad kad je otišao, on je zatvorena priča za reprezentaciju, i nema potrebe da se o njemu dalje govori. Izgleda da Tore ipak ima afinitete da bojkotuje i ruši svaki autoritet koji se stavi pred njega.
trcicu trceci

#4819 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

Haj ne kakite, pogledajte sve sta se desavalo u prethodnih 6 godina sa reprezentacijom Hrvatske, bilo je tu dosta afera ako igraca... Meni je ovo momacki sto je uradio, najlakse se bilo uklopiti u sivilo, ovako je znao da ce uslijediti pljuvacina, ali ce i njegov odlazak otvoriti neka pitanja i promjene, i vec je otvorio.

Dobar potez i kapitenski! Sada ovi neka gledaju kako ce promijeniti stanje i izvuci se iz ovoga, a ne kukati ko tetke i prebacivati odgovornost na jednog od nasih najboljih igraca svih vremena u repki.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4820 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Pa sad malo po malo i neke stvari uvijek i polako isplivaju na svjetlo dana. Sta kaze u izvanrednom tekstu jedna bivsa rukometasica...

http://www.cazin.net/vijesti/clanak/otv ... je-trebalo
trcicu trceci

#4821 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

ako je tebi ovo izvanredan tekst, zapitaj se malo... neutemeljeno i senzacionalisticki
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4822 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Nije Marković prekrižio Toromanovića, nego je on prekrižio sam sebe.

"ovo Vam pišem kao ponosna Cazinjanka"

Sve jasno.
SkyLimit

#4823 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Poenta teksta stoji, no neke stavke jednostavno nisu tačne, recimo Edina Bašića nije prekrižio selektor već se on sam izjasnio da njegovo tijelo načeto povredama nije u stanju izdržati igranje i za klub i za reprezentaciju. Mene je ovih dana najviše iznervirala izjava Markovića da niko nije zadovoljio u Litvaniji "osim Prcea", čovjek je veteran sa stomačićem i umjesto da mu se dozirano smanjuje minutaža na lijevom beku, selektor ga je izgleda naumio forsirati do maksimuma i graditi igru preko njega dok se ne istroši skroz :| Halilbegovića i da pozove, nema šanse da bi on prihvatio da kao najbolji strijelac poljske lige i u najboljim godinama ulazi na par minuta da odmori Prcea, a 100% bi mu Marković naumio tu ulogu. I Begović je svojevremeno poručio Sušiću da ako će ga zvati da bude rezerva Hasagiću, nek ga ne zove nikako.
It_is_a_Leclerc

#4824 Re: Rukometna reprezentacija BiH

trcicu trceci wrote:ako je tebi ovo izvanredan tekst, zapitaj se malo... neutemeljeno i senzacionalisticki
Šta konkretno nije tačno u ovom tekstu ?!

Mislim, možemo ga mi kvalifikovati ovako ili onako, ali hajte da vidimo argumente. Žena je rekla, više-manje, cijelu istinu. Rukometni savez BiH je najobičnija nakupina abitnih osobica koje 20 godina nakon rata priznaju postojanje Herceg Bosne. Marković kohabitira s njima, iako ni njemu nije ugodno, ali zna čovjek da, ako želi nešto uraditi, ne može protiv struje.

Muhamed je prenaglio. Otišao je u vrlo kritičnom momentu. Sve je ovo mogao reći i selektoru, i saigračima... Mislim, kakav je to kapiten koji preko medija kritikuje nedisciplinu vlastitih saigrača ?!
Iker C

#4825 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Kakva crna Čapljina ljudi su pri dnu 1.lige jug. Za prvo mjesto se bore Goražde i Igman Ilidža. Prvo se informiši pa kreiraj teorije zavjere.
Post Reply