Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- P308
#4276 Re: Rukometna reprezentacija BiH
S obzirom da je u jednom trenutku bilo 10-11 razlike, na kraju je dobro zavrsilo. Momcima svaka cast 
- Capajebo
#4277 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nekako me je Terzic najvise nervir'o cijelo ovo prvenstvo. Od njega sam ocekiv'o najvise kao igraca koji igra u najjacem klubu od svih nasih reprezentativaca. A on skoro pa najgori 
Malinovic, Peric, braca Buric, Vranjes, Karacic, Toromanovic
Malinovic, Peric, braca Buric, Vranjes, Karacic, Toromanovic
-
todd_smith
#4278 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ma nemas sta traziti protiv Hrvata koji su jedni of glavnih autsajdera za osvajanje
bice bolje jbg
bice bolje jbg
- Capajebo
#4279 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Velika vecina ovih ustasa je iz Bosne, to je posebna mentalno zaostala skupina ljudi.It_is_a_Leclerc wrote:Jača je Hrvatska, i puno bolja. Mora im se čestitati. I poželjeti sreću dalje.
Mi imamo veliki potencijal. To je evidentno. Mora se raditi samo, i ulagati. Savez nam ne valja, i to se mora promijeniti.
Veliki plus našim navijačima. Na ustaško divljanje velike većine hrvatskih navijača odgvorili su sa - Volim te Bosno !
- pirmin
#4280 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Cuj glavnih autsajdera

- Solzenjicin
#4281 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Capajebo, pola ustaša ti u reprezentaciji idiote.
- Mračajski proto
#4282 Re: Rukometna reprezentacija BiH
C I V I L I Z I R A J S ESolzenjicin wrote:Capajebo, pola ustaša ti u reprezentaciji idiote.
- It_is_a_Leclerc
#4283 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nije. Hrvatski igrači i igrači Hrvati u BIH su vrhunski ljudi i profesionalci, i nemaju ništa sa bagrom iščapljine i busovaće koja ih sramoti po tribinamaSolzenjicin wrote:Capajebo, pola ustaša ti u reprezentaciji idiote.
- bingov buraz
#4284 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa kad imaju favoriti za ispadanje mogu i autsajderi za osvajanje.
Mi istrcali 3 kontre ja prezadovoljan
Ova zamjenska krila bolja od startnih,zamjerka selektoru sto nam starter mora dobiti crveni da to vidimo.
Mi istrcali 3 kontre ja prezadovoljan
- Capajebo
#4285 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ha? Ne cujem dobro, de malo glasnijeSolzenjicin wrote:Capajebo, pola ustaša ti u reprezentaciji idiote.
- It_is_a_Leclerc
#4286 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da, kakva glupost Ovčine. Mogao je ruku slomiti protivniku. Zaista nepotreban stav.bingov buraz wrote:Pa kad imaju favoriti za ispadanje mogu i autsajderi za osvajanje.
Mi istrcali 3 kontre ja prezadovoljanOva zamjenska krila bolja od startnih,zamjerka selektoru sto nam starter mora dobiti crveni da to vidimo.
- SkyLimit
#4287 Re: Rukometna reprezentacija BiH
I Ovčina je jednim dijelom hrvatskog porjekla, pa željan dokazivanja 
Sin Gordane Ovčine, nekad odlične rukometašice.
Sin Gordane Ovčine, nekad odlične rukometašice.
- Logovan
#4288 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sad pročitao na facebooku status:
Do nekog drugog prvenstva i boljih generacija rukometaša
Kako me nerviraju ovakvi i slični komentari. Jebo te život, pa po prvi put smo otišli na neko takmičenje, ovi momci su nam to donijeli, a levat kaže "boljih generacija rukometaša". Pu jebem ti Bošnju glupog da ti jebem.
Kako me nerviraju ovakvi i slični komentari. Jebo te život, pa po prvi put smo otišli na neko takmičenje, ovi momci su nam to donijeli, a levat kaže "boljih generacija rukometaša". Pu jebem ti Bošnju glupog da ti jebem.
- Capajebo
#4289 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Prosjecnom Bosnji je isto igrali na Mojmilu protiv Luxemburga il' na SP protiv Hrvatske.Logovan wrote:Sad pročitao na facebooku status:
- Logovan
#4290 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Eh to.Capajebo wrote:Prosjecnom Bosnji je isto igrali na Mojmilu protiv Luxemburga il' na SP protiv Hrvatske.Logovan wrote:Sad pročitao na facebooku status:
-
Bodkin
#4291 Re: Rukometna reprezentacija BiH
gledam ljude po fejsu, 95% ih ne zna ni pravila rukometa niti je ikad gledala rukomet niti je znala da imamo reprezentaciju. ali daju sebi za pravo da pisu kako su se nasi usrali, ispadaju lopte, ne zalazu se, ne mogu neki tamo tunis da dobiju
pa majku vam jebem i vama i zakerbergu sto je napravio fejs pa moram sad citati komentare priglupih ljudi
-
Pjanic15
- bingov buraz
#4293 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Istina,da postoji filter za idiotluk fejsbuk bi bio siromasniji za 95% sadrzaja.Bodkin wrote:gledam ljude po fejsu, 95% ih ne zna ni pravila rukometa niti je ikad gledala rukomet niti je znala da imamo reprezentaciju. ali daju sebi za pravo da pisu kako su se nasi usrali, ispadaju lopte, ne zalazu se, ne mogu neki tamo tunis da dobijupa majku vam jebem i vama i zakerbergu sto je napravio fejs pa moram sad citati komentare priglupih ljudi
-
Mustang1
#4294 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa tako ti je to .. Tzv. Glory Hunteri .. Nemaju pojma ni o cemu ali culi su od drugih da je to u modi pa se petljaju svugdje ali ne propustaju priliku da popljuju
- It_is_a_Leclerc
#4295 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pola ih ne može potrčati 20 metara da ne izdahne dušu Bogu. I oni našli nekom prigovarati.Bodkin wrote:gledam ljude po fejsu, 95% ih ne zna ni pravila rukometa niti je ikad gledala rukomet niti je znala da imamo reprezentaciju. ali daju sebi za pravo da pisu kako su se nasi usrali, ispadaju lopte, ne zalazu se, ne mogu neki tamo tunis da dobijupa majku vam jebem i vama i zakerbergu sto je napravio fejs pa moram sad citati komentare priglupih ljudi
Puj !
- Josip321
#4296 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Čujem da je Bosna izgubila. A kako je igrala BH?
Ljudi, Hrvatska je svega dva-tri puta dobila utakmicu za treće mjesto. Uglavnom je gubila. Znam, nije isto igrati za treće mjesto i beznačajnu utakmicu u skupini. Ali morate shvatiti da su igrači danas bili vjerojatno demoralizirani. To nije opravdanje. Ali je vjerojatno činjenica.
I usput, ono najvažnije, Hrvatska je kvalitetnija i sa drugim sastavom.
Ljudi, Hrvatska je svega dva-tri puta dobila utakmicu za treće mjesto. Uglavnom je gubila. Znam, nije isto igrati za treće mjesto i beznačajnu utakmicu u skupini. Ali morate shvatiti da su igrači danas bili vjerojatno demoralizirani. To nije opravdanje. Ali je vjerojatno činjenica.
I usput, ono najvažnije, Hrvatska je kvalitetnija i sa drugim sastavom.
- It_is_a_Leclerc
#4297 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Tačno tako.
Meni je teško izbiti onaj Tunis iz glave, a sjedio pred tv-om, a kako li je tek nekom ko je gorio sat vremena i onda onako izgubio.
A i Hrvatska je def. bolji protivnik na gotovo svim pozicijama, čak i u ovom sastavu. Plus, momci očito imaju veliki motiv da se dokažu pred drugi krug.
Meni je teško izbiti onaj Tunis iz glave, a sjedio pred tv-om, a kako li je tek nekom ko je gorio sat vremena i onda onako izgubio.
A i Hrvatska je def. bolji protivnik na gotovo svim pozicijama, čak i u ovom sastavu. Plus, momci očito imaju veliki motiv da se dokažu pred drugi krug.
- MOSALJOZE
- SkyLimit
#4299 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Naša U21 rukometna reprezentacija nije uopće nastupila u ovomjesečnim kvalifikacionim turnirima za SP, za razliku od Kosova i Farskih Ostrva(naprosto to moram naglasiti svaki put). Kad smo mi organizovali to prvenstvo i jednom sakupili reprezentaciju dobili smo Malinovića, Perića, Milasa...
Za U19 reprezentaciju se zadnji put čulo tamo kad su igrali kvalifikacioni turnir u Danskoj za plasman na EP 2014. Jako teška grupa sa domaćinom i Francuskom, još je tu bila i Bugarska. Dječaci su dobili Bugarsku(29 : 23), pružili dobar otpor ali ipak izgubili od favorita Francuske(31 : 36) i Danske(29 : 32). Francuzi su na kraju i osvojili to EP, Danska završila kao četvrta.
Hrstić i Lončar su manje više sami igrali. Recimo protiv Francuske njih dvojica kombinovano su dala 19 golova.
Hrvatska je 2006. i 2010. godine bila prvak Europe u toj U19 konkurenciji. Osvojilo Svjetsko U19 prvenstvo 2009. godine. Srebrene i bronzane medalje sa tih omladinskih prvenstava da ne nabrajam.
Imaju RK Zagreb koji redovno igra dobro u Ligi Prvaka i svake godine iz njega se proda pokoji domaći igrač u najveće europske klubove.
Mi ulažemo manje u rukomet od Farskih Ostrva i onda se čudimo kako gubimo
Za U19 reprezentaciju se zadnji put čulo tamo kad su igrali kvalifikacioni turnir u Danskoj za plasman na EP 2014. Jako teška grupa sa domaćinom i Francuskom, još je tu bila i Bugarska. Dječaci su dobili Bugarsku(29 : 23), pružili dobar otpor ali ipak izgubili od favorita Francuske(31 : 36) i Danske(29 : 32). Francuzi su na kraju i osvojili to EP, Danska završila kao četvrta.
Hrstić i Lončar su manje više sami igrali. Recimo protiv Francuske njih dvojica kombinovano su dala 19 golova.
Hrvatska je 2006. i 2010. godine bila prvak Europe u toj U19 konkurenciji. Osvojilo Svjetsko U19 prvenstvo 2009. godine. Srebrene i bronzane medalje sa tih omladinskih prvenstava da ne nabrajam.
Imaju RK Zagreb koji redovno igra dobro u Ligi Prvaka i svake godine iz njega se proda pokoji domaći igrač u najveće europske klubove.
Mi ulažemo manje u rukomet od Farskih Ostrva i onda se čudimo kako gubimo
- MOSALJOZE
#4300 Re: Rukometna reprezentacija BiH
E to je ono što Danci,Švedjani,Njemci,Islandjani,Francuzi...imaju.Općenito u svakom sportu,zavisno od broja igrača,kada se oni redovno sastaju 5-10 godina igraju normalno da ćeš imati jedan odličan tim,koji se jako dobro poznaje.To je pravi pristup,kojeg mi nažalost još ne koristimo.
edit vidjećemo to na primjeru mladih košarkaša.Kada ti spojiš Buzu,Vrabca,Nurkića i ostale tek ćemo tada vidjeti koliko je ovaj sistem dobar
edit vidjećemo to na primjeru mladih košarkaša.Kada ti spojiš Buzu,Vrabca,Nurkića i ostale tek ćemo tada vidjeti koliko je ovaj sistem dobar