Još jednom da vidim da li sam shvatio.stalaktit wrote:Tako je. Osim ako prije nisi bio dovoljno brz da staneš ispred njega i zatvoriš ga prije nego je kasno. Ako si pored njega, a ne ispred, zakasnio si i nema diranja.
Teoretski, ne postoji odbrameni igrač sve do linije 7 metara, krilo ima ogroman ugao. Odbrambeni je negdje skoro kod linije 7 metara i stoji paralelno sa linijom od 7 metara i stoji tu minutu, ne miče se. Napadač se zalijeće sa krila i eto ćejf mu da ima baš baš ogroman ugao. On dolazi do odbrambenog koji je na 7 metara i u toj situaciji će odbrambeni stojati pored njega, a ne ispred, jer stoji paralelno sa linijiom od 7 metara, nije okrenut prema krilu, zaboravio na njega. Ako kojim slučajem krilo zakači odbrambenog, to je sedmerac i isključenje?
I ovo je uvedeno sad nekad pred ovo SP?
EDIT: Da se dopunim. Napad ili dva poslije isključenja Toreta, mislim da je bilo kad smo imali igrača više, nakon onog promašaja Vražalića (a prije promašaja Ovčine, mislim), Malinoviću se svira probijanje, iako se OBA odbrambena igrača očigledno kreću u odbrani, i to u sedmercu.