Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
spacek
#3426 Re: Rukometna reprezentacija BiH
...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:42, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#3427 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Iznenadio me Prce izjavom poslije utakmice, kako više ovako ne može, kako tim ispašta zbog grešaka pojedinaca. Pa ti si bolan bio najgori, koga ti ba prozivaš.
- It_is_a_Leclerc
#3428 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Uopšte nije tako rekao. Zašto izvlačite iz konteksta ?! Čovjek je rekao da nije problem u timu, cijelom, već u pojedinačno lošim partijama pojedinaca i njihovom pristupu, vjerovatno misleći i na sebe.SkyLimit wrote:Iznenadio me Prce izjavom poslije utakmice, kako više ovako ne može, kako tim ispašta zbog grešaka pojedinaca. Pa ti si bolan bio najgori, koga ti ba prozivaš.
Al' najlakše je iz zatrke hraknuti na Nikolu. Ha-ja. Time se potvrđuje kvalitet u pljuvanju.
-
SSemir
#3429 Re: Rukometna reprezentacija BiH
čojk proziva sebe. jel to toliko tesko bilo skontati?SkyLimit wrote:Iznenadio me Prce izjavom poslije utakmice, kako više ovako ne može, kako tim ispašta zbog grešaka pojedinaca. Pa ti si bolan bio najgori, koga ti ba prozivaš.
- SkyLimit
#3430 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Čovjek kaže tačno ovim riječima: "ne znam, stvarno moramo sjesti između sebe i reći ovako ne može, ponašanje pojedinaca nije dobro, stvarno nije dobro", i vi zaista mislite da on samog sebe proziva?
Toliko se pričalo o tom timskom duhu koji posjeduje ova reprezentacija, a čim su došle prve frustracije, igrači prozivaju svoje suigrače, selektor proziva svoje igrače. Baš me zanima kako će ekipa reagovati protiv Tunisa, ili će zbiti redove i odigrati najbolju utakmicu do sada, ili će se raspasti.
Toliko se pričalo o tom timskom duhu koji posjeduje ova reprezentacija, a čim su došle prve frustracije, igrači prozivaju svoje suigrače, selektor proziva svoje igrače. Baš me zanima kako će ekipa reagovati protiv Tunisa, ili će zbiti redove i odigrati najbolju utakmicu do sada, ili će se raspasti.
- It_is_a_Leclerc
#3431 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Mislimo. Izjava je iz konteksta, i data je vruće glave, u momentu poslije utakmice. Nema potrebe da se dušmanski podmeće i šilji za neki raskol, a još je gore pljuvati Nikolu Prcea, bez kojeg bi ovo SP gledali, kao i dosad, na tv ekranu.
I neće se raspasti. Ima igrati i poslije Tunisa, ma kako završili. Nije isto biti 17 ili 24.
I neće se raspasti. Ima igrati i poslije Tunisa, ma kako završili. Nije isto biti 17 ili 24.
- Pismonosa
#3432 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Dobijamo Tunis, 88% 
- Ultravox
#3433 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pismonosa wrote:Dobijamo Tunis, 88%
- SkyLimit
#3434 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da je to rekao Vranješ, Malinović ili B. Burić, i ja bi rekao da imaju pravo, momci koji odrade sve što se od njih očekuje a ekipa opet izgubi, već baš Prce, koji ima više izgubljenih lopti nego golvoa na ovom prvenstvu nekoga proziva. Nije uredu nikako.
Znam ja koji su "pojedinci" na koga on misli, pa Marković je otvoreno kritikovao Vražalića što me iznenadilo, on i Ovčina su na udaru, a niko ne vidi da se od njih očekuje do igraju po 60 minuta svaku utakmicu, pa nisu roboti da to izdrže, pogotovo Ovčina koji još nije ni zaigrao vrhunski klupski rukomet. Niko ne misli da je to možda razlog njihovih nešto lošijih partija.
Jučer selektor Makedonije vidio da jednog Lazarova ne ide i prikovao ga na klupu pa još proigraše bolje bez njega, a mi za Vražalića i Ovčinu nemamo adekvatne zamjene. Mikić je tu kao nekakva alternativa za Ovčinu, a Vražalić je bio jedino desno krilo u ekipi dok se nije povrijedio Savić pa je priključen Zulfić umjesto njega.
Očito su Mikić i Zulfić tu onako u ekipi da popune broj igrača, jer im Marković toliko vjeruje da misli da je i dalje bolje držati u igri umorne i isfrustrirane Ovčinu i Vražalića nego ubaciti njih svježe i odmorne, što dovoljno govori o njihovim kvalitetama.
Znam ja koji su "pojedinci" na koga on misli, pa Marković je otvoreno kritikovao Vražalića što me iznenadilo, on i Ovčina su na udaru, a niko ne vidi da se od njih očekuje do igraju po 60 minuta svaku utakmicu, pa nisu roboti da to izdrže, pogotovo Ovčina koji još nije ni zaigrao vrhunski klupski rukomet. Niko ne misli da je to možda razlog njihovih nešto lošijih partija.
Jučer selektor Makedonije vidio da jednog Lazarova ne ide i prikovao ga na klupu pa još proigraše bolje bez njega, a mi za Vražalića i Ovčinu nemamo adekvatne zamjene. Mikić je tu kao nekakva alternativa za Ovčinu, a Vražalić je bio jedino desno krilo u ekipi dok se nije povrijedio Savić pa je priključen Zulfić umjesto njega.
Očito su Mikić i Zulfić tu onako u ekipi da popune broj igrača, jer im Marković toliko vjeruje da misli da je i dalje bolje držati u igri umorne i isfrustrirane Ovčinu i Vražalića nego ubaciti njih svježe i odmorne, što dovoljno govori o njihovim kvalitetama.
Last edited by SkyLimit on 20/01/2015 15:00, edited 5 times in total.
- phillie
#3435 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hajd, valjda Hasanefendic nece biti shupak pa nam zajebati drugi krug

-
incognito071
#3436 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sta god i kako god uvijek i samo ponosan na momke!!
Mi kao mala zemlja koja i nema svoj rukomet haman mozemo samo biti sretni i ponosni sto smo uopste na SP.
Protiv Tunisa momci ce pokazati kako zasluzujemo drugi krug, zivi bili pa vidjeli!

Mi kao mala zemlja koja i nema svoj rukomet haman mozemo samo biti sretni i ponosni sto smo uopste na SP.
Protiv Tunisa momci ce pokazati kako zasluzujemo drugi krug, zivi bili pa vidjeli!
- It_is_a_Leclerc
#3437 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Evo šta kaže bez premca najbolji svih vremena, Ivano Balić
Neće to ovdje niko prenijeti. Da je rekao kako je Tunis svemirska, nepobjediva ekipa, čiji su bekovi snajperisti, a krila torpeda, čiji trener je praktički Ulrika Wilbeka naučio kako se postavlja odbrana, vjerujem da bi se ovdje likovalo nad tim defetizmom, strahom i kukavičlukom."Bosna i Hercegovina ima šanse protiv Tunisa. Ako ti dobro pripremiš za utakmicu, možeš svakoga dobiti, ne treba se nikoga bojati. Treba respektirati, ali vjerovati u sebe. Tunis ima i dobrih i loših stvari, ali ne bih želio ja treneru da solim pamet. Vjerujem kako će se dobro pripremiti," kaže Balić.
- MOSALJOZE
#3438 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Tuniska javnost a i novinari su ga već razapeli noga mu je svakakophillie wrote:Hajd, valjda Hasanefendic nece biti shupak pa nam zajebati drugi krug![]()
![]()
- Lincoln-Burrows
#3439 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Tunis je zemlja u ekonomskom i političkom rasulu, malkice bolja od Libije,
ako ih BiH sada ne dobije neće nikad, ovo je strašna prilika, njihovi igrači možda
i imaju nekakav kvalitet ali motivacija im nije visoka.
ako ih BiH sada ne dobije neće nikad, ovo je strašna prilika, njihovi igrači možda
- phillie
#3440 Re: Rukometna reprezentacija BiH
A mi jaki ko Svajcarska, sto ekonomski, sto politickiLincoln-Burrows wrote:Tunis je zemlja u ekonomskom i političkom rasulu, malkice bolja od Libije,
-
SSemir
#3441 Re: Rukometna reprezentacija BiH
da je ovo faktor koji utice na igru sportasa, mi bi bili na dnu svih svjetskigh rang listi u svim sportovima.Lincoln-Burrows wrote:Tunis je zemlja u ekonomskom i političkom rasulu, malkice bolja od Libije,
zamislite tek kakva bi nam tek bila igra u sjedecoj odbojci
- insaneinthebrain
#3442 Re: Rukometna reprezentacija BiH
karamo sutra tunis, vidjecete

- It_is_a_Leclerc
#3443 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Očekujem da gos. Marka sutra održi ovakav govor pred utakmicu
-
lakilaka
#3444 Re: Rukometna reprezentacija BiH
srce govori pobjeda, razum govori poraz.
- Point.
#3445 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Na zalost, ne vidim kako mozemo dobiti Tunis. Previse grijesimo, previse. Mi smo maltene sami sebe pobijedili protiv Austrije i Makedonije. Bojim se da cemo sebi zabiti i autogol i protiv afrikanaca.
-
nuki_cika
#3446 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Naš problem je što mi nemamo per"euforične igre"" gdje zabiti 4 ,5 golova zaredom za u par minuta i na taj način prelomiti utakmicu u našu korist ,što je u sportovima kao što je rukomet ili košarka ponekad od vitlane vžanosti .Na taj način se protivnik pshički slomi i nakon toga ide sve lakše .Drugi ključan problem jesu naše kontre koje su bogu plkati ,u ove dije utakmice protiv austrije i makedonije smo prpopustili da dadnemo bar 7 ili laganih 8 golova kontrama ,a nismo ih dali jer ih i ne znamo ni izvesti 
-
nuki_cika
#3447 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Naš problem je što mi nemamo periode"euforične igre"" gdje zabiti 4 ,5 golova zaredom u par minuta i na taj način prelomiti utakmicu u našu korist ,što je u sportovima kao što je rukomet ili košarka ponekad od vitlane vžanosti .Na taj način se protivnik pshički slomi i nakon toga ide sve lakše .Drugi ključan problem jesu naše kontre koje su bogu plkati ,u ove dije utakmice protiv austrije i makedonije smo prpopustili da dadnemo bar 7 ili laganih 8 golova kontrama ,a nismo ih dali jer ih i ne znamo ni izvesti 
-
palermo
#3448 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Koje su to ekipe?Na prste jedne ruke ih možeš nabrojati. Iskustvo se u sportu (baš kao i u životu)plaća.....nekad neuspjesima, nekad polovičnim uspjesima koje drugi etiketiraju kao neuspjehe.north wrote:Znači, ako prvi put učestvuješ na nekom velikom takmičenju u bilo kojem sportu, jal rukomet jal fudbal, pomiri se da nećeš proći grupu i da je sasvim normalno da zijaniš i to SAMO zbog neiskustva, inače bi pravili dar-mar...hm, ne znam što ti treba toliko iskustvo da bi sa dva igrača više dao gol ili da jednom, ali samo jednom u utakmici normalno istrčiš kontru i zabiješ gol a da ne praviše jebene tehničke greške toliko puta..itd,itd..bilo je debitanata i u rukometu i u fudbalu koji su prolazili grupe i ostvarivali zapažene rezultate, samo smo mi izgleda došli do zaključka da kad prvi put učestvuješ, trebaš biti ponosan što si se plasirao, šta ponosan ponavljati to narednih pedeset godina i da ne očekuješ ništa veliko, pa ni prolaz grupe ko te god u njpj zapao...simpatično razmišljanje, zato i jesmo tu gdje jesmo...
Tvoje je da budeš blizu svoga maksimuma, sve ostaloje bonus koji dolazi kroz sportsku sreću.....a kao što opet znamo iz života, mnogoje lakše dobiti i na lutriji ako kupuješ svaki dan srećku (iliti da prevedem, trebao bi biti učesnik makar par svjetskih ili evropskih prvenstava da dočekaš da te sreća pomiluje).
Ja baš ništa momcima ne zamjeram, a ako dobiju Tunis.....ihahhaaaaaaaaaaajjjjjjjj
- thekupus
#3449 Re: Rukometna reprezentacija BiH
jadni iran izgleda uvijek na nas nabasa na ovim prvenstvima haha
- bingov buraz
#3450 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ono kad vidis da Buric skine zicer a vec u sljedecoj sekundi nasi bacaju kontru