Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#2201 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Mustang1 wrote:Mislim da bi trebalo jer znam kako je kad smo na euru u kosarci igraki p o10 stranica dok trepnes i nepregledno do bola sve na jednoj temi
Kad se sjetim tog ludila. :D Morao si po 5, 6 puta kliknuti submit da bi postavio post.
MOSALJOZE

#2202 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ja imam osjećaj da ćemo baš iznenaditi na SP.Tunis nije jači od nas,samo što svi potenciraju tu prljavu igru itd...Poratu sam posluku Chmolji on kaže kako neće otvarati podforum.
It_is_a_Leclerc

#2203 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Tunis se zna tući, ali nije sve ni u tome. Oni su 2013. iznenadili jer su dobili Njemačku, ako se ne varam i Crnu Goru poslali kući, što govori u prilog tome da nisu bezazleni. Ja bih nama dao veće šanse protiv Austrije zbog stila igre, nego protiv Tunisa koji igra fizički rukomet, tako da kažem, sa puno trke, što mi tradicionalno vrlo teško kontrolišemo.

Protiv Hrvatske ja mislim da nemamo realnih šansi, a protiv Makedonije je utakmica problematična upravo zbog toga što će Kiro dotad biti zagrijan. U prve dvije utakmice tradicionalno maši sve pod milim Bogom, al' onda kad ga uhvati :run:

Sve u svemu, računam da su nam dvije pobjede realno očekivanje, a za ovu treću će trebati "krv propišati"
Logovan

#2204 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Ja imam osjećaj da ćemo baš iznenaditi na SP.Tunis nije jači od nas,samo što svi potenciraju tu prljavu igru itd...Poratu sam posluku Chmolji on kaže kako neće otvarati podforum.
Zato forum samo propada, ne napreduje ni sekunde.
MOSALJOZE

#2205 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Logovan wrote:
MOSALJOZE wrote:Ja imam osjećaj da ćemo baš iznenaditi na SP.Tunis nije jači od nas,samo što svi potenciraju tu prljavu igru itd...Poratu sam posluku Chmolji on kaže kako neće otvarati podforum.
Zato forum samo propada, ne napreduje ni sekunde.
burek je otišao na vrijeme :(
SkyLimit

#2206 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Za utakmice se prijavljuje 16 igrača, ali je dozvoljeno u slučaju povrede ubaciti novog igrača, pa će još nekoliko igrača putovati u Katar kao eventualne zamjene . Kažu da će i Marko Panić ići u Katar iako nažalost nije u stanju nastupati, lijep potez u svakom slučaju.

Očekujem sastav od ovih 16 igrača:
Golmani - Grahovac, B. Burić

Desna krila - Vražalić, Zulfić

Lijeva krila - Ovčina, Mikić

Pivoti - Toromanović, Vranješ, S. Burić

Desni bekovi - Malinović, Savić

Srednji bekovi - Karačić, Perić

Lijevi bekovi - Prce, Terzić, Čelica

Zamjene: Dejanović, Građan, Milas.

Čak i bez Panića imamo širinu na bekovskim pozicijama, ali ne znam kako će Vražalić i Ovčina izdržati da igraju praktično svaku utakmicu po 60 minuta na krilima, ove njihove zamjene realno ne mogu meda na nivou SP. O nekim povredama jednog od njih dvojice ne želim ni misliti.
It_is_a_Leclerc

#2207 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Panić uopšte nije napadački kapacitet koliko je jak u defanzivi. Izuzetno smo puno izgubili njegovim neigranjem.
Romanista 101%

#2208 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

znaci sudar brace Karacic jedan protiv drugog :-)
It_is_a_Leclerc

#2209 Re: Rukometna reprezentacija BiH

IGOR KARAČIĆ : "Moj dvoboj sa Ivanom je velika stvar za Mostar"

Slavko GOLUŽA idući će tjedan i službeno objaviti početak akcije "SP Katar 2015". Hrvatski rukometaši okupit će se u Zagrebu 26. prosinca, a nakon toga Goluža će odabrati igrače koje će voditi sa sobom na svjetsku smotru. Među kandidatima je i Igor Karačić, srednji vanjski Vardara.

Jedan od najboljih igrača makedonskog diva morao je pauzirati nekoliko tjedana od rukometa zbog ozljede koljena koju je zadobio u dvoboju protiv Čehovskih Medveda u Ligi prvaka.

"Ništa strašno. Dobio sam udarac u koljeno, stvorio se hematom, ali kroz četiri, pet dana bit ću u punom pogonu", rekao nam je Karačić koji se nada da će uskoro otići na svoje prvo veliko natjecanje s A selekcijom.

"Plasman u Rio je realan cilj"

Goluža je u svibnju zvao Karačića za prijateljske utakmice u Južnoj Koreji, a jedan od najboljih srednjih vanjskih prošle sezone u Ligi prvaka sjajno je zamijenio Duvnjaka u kvalifikacijama za Euro.

"Bio sam u kadetskim i juniorskim reprezentacijama, ali u slučaju da me izbornik Goluža pozove bilo bi to prvo veliko. Hrvatska uvijek cilja na najviše, imamo vrhunske igrače. Realan je cilj plasman u Rio, a kasnije ćemo vidjeti", rekao je.

Čeka se utakmica protiv brata

Hrvatska u skupini u Kataru igra protiv Bosne i Hercegovine pa tako postoji mogućnost da Igor Karačić u hrvatskom dresu zaigra protiv brata Ivana Karačića, reprezentativca BiH.

"Igrali smo jedan protiv drugog u SEHA ligi, prvenstvu... Uvijek su to bile dobre utakmice. Da na SP-u zaigramo jedan protiv drugog, to bi sigurno bio veliki meč za naš grad koji bi imao dva brata u istoj skupini na SP-u", za kraj će rođeni Mostarac.
Bizarno, brate.
SkyLimit

#2210 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Dosta se trude u Kataru da animiraju stanovništvo kako dvorane ne bi zjapile prazne tokom prvenstva, rukomet je u Kataru popularan koliko i bejzbol u BiH

Promo klipovi prvenstva, jako kvalitetno urađeno

https://www.youtube.com/watch?v=7f-V8uVc1Yc
https://www.youtube.com/watch?v=v7ZL8MqmMKg

Dvorana Ali bin Hamad, u kojoj mi igramo protiv Austrije, Makedonije i Tunisa

Image
Image
Image

Dvorana Duhail, gdje igramo protiv Hrvatske

Image

Adekvatnu fotografiju dvorane Lusail gdje igramo protiv Irana ne mogu da pronađem, vrte se samo slike projekta
It_is_a_Leclerc

#2211 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nenormalne su pare skršili u Kataru. Baš sam gledao ovu himnu prvenstva, koja je snimana - u Parizu, Brazilu, Dohi i Marakešu. Trebalo je to sve plaćati, vozati, snimati... Dvorane sve nove, napucane, ali će pouzdano biti prazne. U Kataru se svaki sport, pa i rukomet, vještački drži na životu mameći izlizana evropska imena za dobru lovu, u njihove klubove.

Inače, na BHT-u sad bili gosti Terzić, Korkarić i Marković. Fino pričali, selektor kaže da će Prce vjerovatno biti osoboljen "donekle", hajd ga znaj šta to znači.
SkyLimit

#2213 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Dvije vijesti sa današnje presice koje mi baš ulijevaju optimizam:

- Ivan Karačić se u potpunosti oporavio od povrede

- stručni štab je znatno ojačan pred SP, sada će sa igračima biti i kondicioni trener, trener golmana, čovjek zadužen samo za analizu protivnika...nije kao do sada, Dragan i Zuhdija sve sami :-D
It_is_a_Leclerc

#2214 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Neka uči fudbalski savez od rukometnog. A rukomenti nije dobio ni marke premija, nagrada, već samo nešto malo od vlade FBiH i od sponzora. :thumbup:
MOSALJOZE

#2215 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Neka me neko ispravi ako griješim,ali sam negdje čitao da mi nećemo puno profitirati sa odlaskom na SP(odnosi se na ekonomski aspekt)S druge strane promocija države,promocija IGRAČA,novo iskustvo itd...
SkyLimit

#2216 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nema u rukometu para. Uopćeno bavljanje rukometom mi se čini neisplativim, grub sport, fizički prezahtjevan, mogućnost od povreda velika, a lova i nije neka. Bolje ganjat školu.

Meni je samo krivo što nemamo jedan jak klub koji bi mogao okupiti naše najbolje igrače i igrao Ligu Prvaka, za 5000 maraka mjesečno možeš imati većinu naših reprezentativaca.

Ima jedan dobar stariji članak o tome, naravno zvijezde kao Karabatić zarade još puno novca od sponzora
Rukometni 'siromasi' - svjetski prvak zarađuje 175.000 € godišnje

Najbolji rukometaši godišnje zarađuju oko 120.000 eura, tvrdi Andrej Golić u izjavi za internetsko izdanje Jutarnjeg lista (29.1.). Golić vrlo dobro poznaje prilike na tržištu, on je bivši francuski reprezentativac i igrač RK Zagreb, a danas menadžer. Kako prenosi Jutarnji.hr, u današnjem rukometu nema profesionalaca koji godišnje zarađuju više od pola milijuna eura. Najbolji igrač svijeta ujedno je i najbolje plaćeni igrač: Francuz Nikola Karabatić u njemačkom Kielu navodno zarađuje 400.000 eura.
http://www.dw.de/rukometni-siromasi-svj ... /a-3987504
dječak sa šibicama

#2217 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

To je malo starija informacija, u medjuvremenu su pojedini rukometasi "dogurali" do ili preko milion eura zarade godisnje.

Narcisse, Duvnjak, Hansen, Nagy, imaju tu cifru. I dalje je to sica, u odnosu na nogomet pa cak i kosarku, ali rukomet je "mali sport".

Nagy je navodno potpisao za godisnju platu od 1.200.000 eura, Narcisse i Duvnjak imaju po 100.000 manje (navodno, to se drzi kao poslovna tajna, iako izadje u javnost), Hansen oko milion, dok je Kopenhagen bio u zamahu Steffanson je tada bio iznad 900.000 skoro milion.

Mozda ih ima jos, ovi najbolji, Karabatic sumnjam da ima takav ugovor, spanski rukomet je u padu pa i Barcelona mora kresati plate.
Mustang1

#2218 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Napravit cemo na ovom podforumu sebi par tema i kucati pa nek nas sve pobanuju kad nece da prave novi podforum :D Bolje i to nego onaj buckuris sto je bio kad je kosarka bila
MOSALJOZE

#2219 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Mustang1 wrote:Napravit cemo na ovom podforumu sebi par tema i kucati pa nek nas sve pobanuju kad nece da prave novi podforum :D Bolje i to nego onaj buckuris sto je bio kad je kosarka bila
Kaže chmoljo previše podforuma.Pa neće SP trajati godinu,odma ga izbrišeš kad se završi i kraj priče.
Mustang1

#2220 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Pa jest vala i njemu ce puno lakse biti jer ce biti prepucavanja 10000 % posto smo sa Hrvatima u grupi nemoguce da nece biti padobranaca .. Jos kad pocne 10 stranica po sekundi a sve prepucavanja i psovke.. Pa nek onda pregleda i cisti :D

Nije to ni puno tema ali bi bilo puno bolje ali eto svejedno skontat cemo mi nesto :D
It_is_a_Leclerc

#2222 Re: Rukometna reprezentacija BiH

SkyLimit wrote:Nema u rukometu para. Uopćeno bavljanje rukometom mi se čini neisplativim, grub sport, fizički prezahtjevan, mogućnost od povreda velika, a lova i nije neka. Bolje ganjat školu.

Meni je samo krivo što nemamo jedan jak klub koji bi mogao okupiti naše najbolje igrače i igrao Ligu Prvaka, za 5000 maraka mjesečno možeš imati većinu naših reprezentativaca.

Ima jedan dobar stariji članak o tome, naravno zvijezde kao Karabatić zarade još puno novca od sponzora
Rukometni 'siromasi' - svjetski prvak zarađuje 175.000 € godišnje

Najbolji rukometaši godišnje zarađuju oko 120.000 eura, tvrdi Andrej Golić u izjavi za internetsko izdanje Jutarnjeg lista (29.1.). Golić vrlo dobro poznaje prilike na tržištu, on je bivši francuski reprezentativac i igrač RK Zagreb, a danas menadžer. Kako prenosi Jutarnji.hr, u današnjem rukometu nema profesionalaca koji godišnje zarađuju više od pola milijuna eura. Najbolji igrač svijeta ujedno je i najbolje plaćeni igrač: Francuz Nikola Karabatić u njemačkom Kielu navodno zarađuje 400.000 eura.
http://www.dw.de/rukometni-siromasi-svj ... /a-3987504
Rukomet je itekako isplativ i profitabilan sport u nekim zemljama u kojima se u njega ulažu, poput Francuske, Španije i naročito Njemačke gdje skoro da i nema utakmice od druge lige, pa do derbija kola da se može naći slobodno mjesto na tribinama.
Sociolog

#2223 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sociolog »

Pa Ivano Balić je do do 2004, igrao amaterski rukomet, to pretpostavljam vecina znate... Sam je xxx puta govorio, kako je tek poćeo igrati za novac od 2004, igrao pouluamaterski u Metkovićima...s 24 godine otišao u profesionalce, ostalo je istorija...
It_is_a_Leclerc

#2224 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Koji dominantna scena sa ovom djecom iz škole gdje treniraju rukometaši, koji su prekinuli nastavi da bi ih vidjeli :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#2225 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Sociolog wrote:Pa Ivano Balić je do do 2004, igrao amaterski rukomet, to pretpostavljam vecina znate... Sam je xxx puta govorio, kako je tek poćeo igrati za novac od 2004, igrao pouluamaterski u Metkovićima...s 24 godine otišao u profesionalce, ostalo je istorija...
To je posebna prica, on je tada igrao u Metkovicu, taj klub je tada bio toliko jak da je osvojio Kup EHF i to protiv Flensburga.

Istina, Balic je 2001. bio jos uvijek premlad (22 godine) i mislim cak jos uvijek clan Brodomerkura iz Splita, a u Metkovicu su tada igrali Metlicic, Kaleb, Dominikovic, danasnji makedonski selektor Ivica Obrvan kao trener-igrac.
Problemi pocinju naredne godine, 2002. kada Balic dolazi, ali dolazi i mladi Lackovic iz Zagreba sto je naljutilo alfu i omegu hrvatskog rukometa Zorana Gopca, koji kaznjava Metkovic i Lackovica suspenzijom sa izmisljenom greskom kod registracije igraca... Metkovic je tada uzeo i titulu prvaka Hrvatske, koja im je oduzeta, a nakon toga iz revolta klub napusta Jambo, i mnogi igraci na celu sa Metlicicem i Dominikovicem koji odlaze u Ademar Leon i Kiel.
Balic dolazi u klub koji je pred stecajem, logicno da je igrao za kikiriki.

Pitaj ga danas koliko zaradjuje u Wetzlaru :D

Isplati se rukomet, ali samo igracima koji se pokazu i dokazu. Kod nas se ne isplati, ali mi smo posebna prica, kod nas ni nogosutaci nemaju neka primanja. A da napravis neki veliki transfer iz Premijer lige ili igrajuci Premijer ligu, mozes samo sanjati. Modric i Dzeko, i to je to.
Bilo je jos onih nekih pokusaja poput Alena Skore, ali znamo kako to neslavno zavrsi.
Post Reply