Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2151 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Neće Građan, jer je pivot, a tu smo dosta jaki sa Toromanovićem, Vranješom i Burićem. Sa druge strane, Vražalić je jedino desno krilo s kojim zasad raspoložemo, tako da i ja vjerujem da će Zulfić ići.
SkyLimit

#2152 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Imamo strašan defanzivni potencijal, Terzić i Vranješ su vrhunski odbrambeni igrači, a i Karačić, Panić i Čelica igraju dobru odbranu, šteta što nemamo golmana koji bi to mogao adekvatno ispratiti.

U napadu bi moglo štekati, nemamo beka ubicu, većina naših bekova igra u svojim klubovima puno više u odbrani nego u napadu, mislim imamo jednog, ali iz nepoznatih razloga nema ga u reprezentaciji.

Zabrinjava i forma Toromanovića, mislim da već nekoliko kola nije dao gola u francuskom prvenstvu, jednostavno ne dobija previše prilike, mada on je uvijek na nivou u dresu reprezentacije.

Od Vražalića očekujem najviše, naš najškolovaniji rukometaš, ulazi sa krila, trčanje kontre, ubacivanje na drugog pivota, čak i iznenadni šutevi sa vanjskih pozicija, sve zna :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2153 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

It_is_a_Leclerc wrote:Neće Građan, jer je pivot, a tu smo dosta jaki sa Toromanovićem, Vranješom i Burićem. Sa druge strane, Vražalić je jedino desno krilo s kojim zasad raspoložemo, tako da i ja vjerujem da će Zulfić ići.
RazumIm, al' samo kažem.. Gledajući i prateći Bosnu proteklih godinu dana sam došao da zaključka da Zulfić i nije čemu te da se gleda samo kvalitet Građan bi imao puno veću prednost, neovisno od pozicije.

Inače, koliko vidim po komentarima, u Zenici su pravo kivni jer nema nijednog njihovog igrača. :mrgreen: Objektivno, bar jedan je zaslužio poziv, u vrhu su konstantno, jbg.
Iker C

#2154 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Velkoski wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Neće Građan, jer je pivot, a tu smo dosta jaki sa Toromanovićem, Vranješom i Burićem. Sa druge strane, Vražalić je jedino desno krilo s kojim zasad raspoložemo, tako da i ja vjerujem da će Zulfić ići.
RazumIm, al' samo kažem.. Gledajući i prateći Bosnu proteklih godinu dana sam došao da zaključka da Zulfić i nije čemu te da se gleda samo kvalitet Građan bi imao puno veću prednost, neovisno od pozicije.

Inače, koliko vidim po komentarima, u Zenici su pravo kivni jer nema nijednog njihovog igrača. :mrgreen: Objektivno, bar jedan je zaslužio poziv, u vrhu su konstantno, jbg.
Vjerovatno samo površno pratiš rukomet ako smatraš da je Građan dobar igrač. Momak je totalno ograničen igrač, u modernom rukometu je nezamislivo da pivot ne zna igrati u odbrani. U napadu je solidan ali njegov stil igre može proći u našoj ligi jer ne pravi nikako prostor za bekove. Npr. Halilković je puno bolji igrač ali u Bosni nema prostora zbog nekih drugih razloga. Efendić definitivno zaslužuje da bude treći golman u repki ali Marković forsira Dejanović jer su dobri prijatelji. Mada je Dejanović opravdao ukazano povjerenje i treba da ide u Katar zbog utakmice na Islandu. Ali generalno Efendić je puno kvalitetniji od njega.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2155 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Poredim poziv za njega i Zulfića, ne kažem da je vrhunski igrač.

Svakako oni neće ni ići na SP.

i znam da nisu ista pozicija, ne poredim ni to! :D
Iker C

#2156 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Velkoski wrote:Poredim poziv za njega i Zulfića, ne kažem da je vrhunski igrač.

Svakako oni neće ni ići na SP.

i znam da nisu ista pozicija, ne poredim ni to! :D
Realno pored Vražalića nemamo puno alternativa na desnom krilu pa zato je Zulfić blizu SP. Velić izgleda ne želi da igra za nas a Ereš se ne razvija na očekivan način. A što se tiče pivota tu smo poprilično jaki Toromanovič, Burić i Vranješ su nekoliko nivoa iznad Građana.
It_is_a_Leclerc

#2157 Re: Rukometna reprezentacija BiH

I Bezbradica je bolji od Građana. Ako ništa, igra SEHA-u redovno.
Iker C

#2158 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

It_is_a_Leclerc wrote:I Bezbradica je bolji od Građana. Ako ništa, igra SEHA-u redovno.
Bezbradica je srednji bek tako da to poređenje nije relevantno.
It_is_a_Leclerc

#2159 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Iker C wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I Bezbradica je bolji od Građana. Ako ništa, igra SEHA-u redovno.
Bezbradica je srednji bek tako da to poređenje nije relevantno.
Odbrambeno.
SkyLimit

#2160 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Je li moguće da je rukometna reprezentacija toliko nebitna, da dok se kod selektora fudbalske reprezentacije piše i o pravičnosti izbora trećeg golmana, nema novinara koji će pitati selektora rukometne reprezentacije zbog čega trenutno našeg ponajboljeg beka Halilbegovića nema u reprezentaciji? Mislim, možda je do njega, možda on neće, ali valjda je red da se to razjasni :roll:
phillie

#2161 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Jbg, fudbaleri za plasman na SP dobiju milione eura, rukometasi zbog plasmana moraju platiti kotizaciju. A od nasih novinara ne ocekuj da rade svoj posao, jer to njima nije u "opisu posla". Isto tako mnogo manji broj forumasa prati rukomet nego nogomet.
It_is_a_Leclerc

#2162 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Problem je što su trenutno svi zadovoljni Markovićevim radom i ekipom. I samim tim, naši novinari podrazumijevaju da se tu nema šta raditi. A to tako ne funkcionira, inače. Hrvatski mediji redovno deru Golužu, po mnogim osnovama, iako se svaki put vrate sa medaljom.
SkyLimit

#2163 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Pretpostavljam da Marković vidi našu najaču postavu ovako: u napadu Vražalić - Panić - Karačić - Toromanović - Prce - Ovčina, a kad se branimo ulazi Vranješ umjesto Toromanovića i Terzić umjesto Prcea.

Ko je prvi golman reprezentacije, to mislim ni selektor ne zna. Grahovac brani odlično, ali u 2. francuskoj ligi. Burić nije prvi golman ekipe, ali je član dosta dobrog Gorenja.

Dobro je da imamo dosta mladu ekipu, praktično svi osim možda Prcea bi mogli igrati i na EP 2016(ako se plasiramo):

Prce - 34 godine

Terzić - 31 godina

Toromanović - 30 godina

Grahovac - 30 godina

Karačić - 29 godina

Čelica - 28 godina

Savić - 27 godina

Vranješ - 26 godina

Ovčina - 25 godina

B. Burić - 24 godine

S. Burić - 24 godine

Vražalić - 24 godine

Panić - 23 godine

Perić - 22 godine

Malinović - 22 godine
Iker C

#2164 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Marković se odrekao nekolicine igrača za rad dobre atmosfere u ekipi. U prošlosti smo imali puno bolju ekipu po imenima ali nije bilo hemije. Marković se kockao i na kraju je uspio. Sve dok ostvaruje dobre rezultate ima moju podršku. Još jedan plus je to što nije ponovio Papetovu grešku,pozvao je isključivo igrače koji su izborili SP.
SkyLimit

#2165 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Najbolji tim svijeta za godinu 2014 prema Planet Handball

Image

Jedan igrač Islanda i dva Danske, a mi smo itekako dobro igrali protiv tih reprezentacija.
MOSALJOZE

#2166 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Bravo za Kiru :thumbup: Što se tiče naše reprezentacije neka odigraju svaku utakmicu ko protiv Danske ja im neću ništa zamjeriti.
:bih:
It_is_a_Leclerc

#2167 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Odličan Vranješ u nesretnom porazu Szegeda od Kielce-a.
U 21h, na Areni se može pogledati Terzić u dresu Veszprema protiv Loewena.
MOSALJOZE

#2168 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

I nije vala Mirsad nešto odigrao do sada,jednom koraci,nešto slabiji u odbrani,valjda će biti bolje
SkyLimit

#2169 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Veszprem je već osigurao prolaz u narednu fazu, pa je i to, uz raspoloženog protivnika kojem su bodovi potrebni, prestrogi sudijski kriterij koji ne odgovara čvrstoj ekipi kao što su oni, jedan od razloga što će večeras zabilježiti prvi poraz u sezoni, i to kako stvari stoje, poprilično ubjedljiv.

Ovo je baš zanimljiva sezona Lige Prvaka, Barcelona je prvi favorit, Paris SG na papiru najača ekipa, Kiel je uvijek jak, Vesprem je jako uigran i igraju kolektivno, Kielce i Lowen favoriti iz sjene, Flensburga uvijek niko ne spominje a on dogura do kraja, zanimljivije pratiti nego fudbalsku i rukometnu inačicu ovog takmičenja.

Ja držim fige Terziću da postane klupski prvak Europe. Nadam se da će se preko SP još poneki naš igrač prodati u ove najače ekipe.
SkyLimit

#2170 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Dobar igrač ova Majda Mehmedović(očigledno Bošnjakinja) što igra za žensku reprezentaciju Crne Gore, a Crna Gora je jako dobra u ženskom rukometu, imamo li mi uopće žensku reprezentaciju?
phillie

#2171 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Nemamo, i ako imamo, sve je na amaterskom nivou. Tako bar kaze Camila Micijevic koja igra za Hrvatsku, a inace je iz Mostara i igrala je u Lokomotivi.
It_is_a_Leclerc

#2172 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nemamo. Jedina reprezentacija koja postoji u kontinuitetu je seniorska. Juniorska muška se formira samo u slučaju kad se procijeni da ima potrebe za nju. I tako u svakom sportu. Velika sramota za one koji moraju i trebaju finansirati rad državnog saveza, a to vješto prepuštaju Valdi Federacije.
SkyLimit

#2173 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Prijatno me iznenađuje Sport Centar, zbog nekih propusta nisam ih smatrao ozbiljnim portalom, ali što se tiče rukometne reprezentacije oni to najbolje prate, redovno izvještavaju o stanju sa povredama i formi naših reprezentativaca, prave intervjue, sve za desetku. I Dnevni List i Nezavisne Novine također korektno prate rukometnu reprezentaciju.

Čuo sam da je Rukometni Savez obećao da će 17 naših novinara, onih koji su i do sada pisali i izvještavali o reprezentaciji u medijima, o svom trošku voditi u Katar. Dobro i za novinare, i za navijače i za Savez. Navijači će dobiti izvještaje sa lica mjesta, a Savez novinare koji neće pitati ništa škakljivo, jer bit će slobodnih mjesta i u avionu za Poljsku 2016, ako se plasiramo naravno.
SkyLimit

#2174 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

E ovaj broj Sporta obavezno kupujem, konačno je neki novinar pitao selektora za Halilbegovića, mada ne vjerujem da u članku ima išta više informacija nego što sama naslovnica kaže. Ovo SP i nekako, ali u interesu reprezentacije je da srede nesuglasice i da našeg najboljeg beka gledamo u dresu reprezentacije u nastavku kvalifikacija za EP 2016.

Image

Ako Prce ne bude 100% spreman, onda bi se neigranje Halilbegovića tek osjetilo
Nisam igrao posljednje četiri utakmice. Prvo sam izvrnuo lijevi zglob protiv Metaloplastike u Challenge Cupu, vratio se sedmicu poslije i onda povrijedio desni zglob na treningu. Sad se oteklina smirila i opala, ne mogu se još potpuno osloniti na nogu, ali ide na bolje, govori Nikola Prce.

- Ranije sam operisao ligamente u lijevom zglobu, sad imam umjetne pa mi to nije ni bilo problem, ali sa desnim zglobom je teže, dodaje.

Kasno jučer je trebao imati jasniju sliku o težini povrede jer je čekao nalaz magnetne rezonance.
MOSALJOZE

#2175 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ovi neki već pišu da najvjerovatnije neće igrati,dobili potvrdu iz saveza :shock: :?
Post Reply