Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dječak sa šibicama

#1901 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Odlican je Tunis, francuska skola rukometa, pola igraca im igra u trenutno (uz bundesligu) najjacoj ligi svijeta, francuskoj.

Puno udaraju, momacki, kao i Francuzi, par odlicnih igraca, pivot Tej iz Montpelliera, Jallouz iz Kiela lijevi vanjski, Hedoui, Touati zvijezda aktualnog prvaka francuske Danuerquea, i tako dalje.
It_is_a_Leclerc

#1902 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kao i uvijek, preuveličavamo naše protivnike.

Jedino Hrvatska je osjetno bolja od nas.

Makedonci su tu negdje s nama.
Tunis je ok. Ali nije jači od nas.
Austrija nam je parirala jedino u momentima kad nam se reprezentacija umalo raspala.
Iran je loš.

Grupa je bila ok. Mogla je biti bolja jedino da nas je izabrao Katar.
al-em

#1903 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by al-em »

vee-jay wrote:kad se igra SP?
januar
vee-jay

#1904 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by vee-jay »

dobro, ima onda jos pola godine da se momcad uigra...
dječak sa šibicama

#1905 Re: Rukometna reprezentacija BiH

vee-jay wrote:dobro, ima onda jos pola godine da se momcad uigra...
Nema, jer do decembra se nece ni okupljati :D

Jedino nekad na u novembru mozda, bice onih EHF slobodnih sedmica, kad se igraju turniri. Druge prilike do nove godine nema, obicno ekipe pocnu sa pravim pripremama nakon novogodisnjih praznika. Nema puno vremena, klupske obaveze okupiraju, tu samo najjaci i najuigraniji hvataju pravi ritam. Previse je SP i EP, svakog januara po jedno, plus olimpijske igre svako 4 godine.
It_is_a_Leclerc

#1906 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Igraju se kvalifikacije za EP do decembra.
aveos

#1907 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by aveos »

Zna li se raspored utakmica,valjalo bi da igramo s Hrvatskom u zadnjem kolu (pustit ce nam :D )
Logovan

#1908 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Romanista 101% wrote:Image
Dosta teška grupa ali ne treba se predavati, možemo mi ubilježiti dovoljno pobjeda za prolazak dalje. :bih: :thumbup:
Romanista 101%

#1909 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

kaze Tahirovic za Francuze igraju toplo-hladno :lol: :roll:
dječak sa šibicama

#1910 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Romanista 101% wrote:kaze Tahirovic za Francuze igraju toplo-hladno :lol: :roll:
Pa zadnje dvije tri godine, da.

Jesu osvojili EP ovog januara, svaka cast, ali 2012 na EP i 2013 na SP su ih Hrvati izbacivali u cetvrtfinalu i u grupi (u Novom Sadu 2012)

U medjuvremenu su osvojili i OI.

Zato je dobro rekao, igraju toplo hladno, iako se moze reci da im je tu Hrvatska naplatila neke dugove. Mozda i to osvojili, da su prosli Hrvatsku na ta dva takmicenja. Oni su cudo, ako se docepaju polufinala, ne moze im vise niko nista. Zadnjih 6 takmicenja, kad su dohvatili polufinale, uzeli su i 6 zlata. Dva OI (Peking i London) dva SP (Hrvatska i Svedska 2009. i 2011.) dva EP (Austrija 2010. i Danska 2014.)
Zadnji put su polufinale izgubili jos 2008 na EP u Norveskoj, od Hrvatske takodje.
Last edited by dječak sa šibicama on 20/07/2014 22:29, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1911 Re: Rukometna reprezentacija BiH

aveos wrote:Zna li se raspored utakmica,valjalo bi da igramo s Hrvatskom u zadnjem kolu (pustit ce nam :D )
Nista od toga, ni u teoriji, u grupama se moraju pobijediti svi protivnici koji idu dalje, jer se prenose bodovi u drugu rundu.

Sto ne znaci da BiH ne moze pobijediti Hrvatsku. Ali poznavajuci Hrvatsku na takmicenjima, tesko, u zadnjih 10-ak godina samo su Rusi uspjeli uzeti bodove/nanijeti poraz Hrvatskoj u prvom krugu. Niko vise.

Ali pravila su tu da se krse :D
dječak sa šibicama

#1912 Re: Rukometna reprezentacija BiH

It_is_a_Leclerc wrote:Igraju se kvalifikacije za EP do decembra.
To sam zaboravio, u oktobru protiv Bjelorusije i Danske, odlicni ispiti.
It_is_a_Leclerc

#1913 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Realno gledajući, trebalo bi biti pravi maher pa izgubiti dovoljno utakmica da ne budemo ispred 2 ekipe. Međutim, ja mislim da bi bilo dobro biti makar 3., radi prenošenja bodova
dječak sa šibicama

#1914 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ipak ce se igrati osmina finala, ako je vjerovati novinarima.

Sto znaci, ukrstaju se grupe A i B, prva 4 idu na grupu A, ako pretpostavimo da ce tamo Spanci i Slovenci biti prva dva, osvajanje drugog ili prvog mjesta u grupi moze lako znaciti i cetvrtfinale.

Brazil, Cile, Bjelorusija, Katar, i nisu neki bauk.
Mustang1

#1916 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Cini mi se da je grupa dobra ali ne pada mi na pamet biti optimista nakon fudbala ali sreca Susic nema brata u rukometu odnosno Markovic nema brata sa agencijom za prodaju rukometnih igraca :D
van Basten

#1917 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

grupa po mjeri... Hrvatska i Iran svijet za sebe, ostale 4. ekipe će se ravnopravno boriti za mjesta 2.-5. ... mislim da se može, uz finu pripremu, proći dalje.
definitivno će puno značiti raspored po kolima... valjalo bi sa Iranom igrati 3. ili 4. kolo, a sa Hrvatskom zadnje.
GaizkaMendieta

#1918 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by GaizkaMendieta »

dječak sa šibicama wrote:Ipak ce se igrati osmina finala, ako je vjerovati novinarima.

Sto znaci, ukrstaju se grupe A i B, prva 4 idu na grupu A, ako pretpostavimo da ce tamo Spanci i Slovenci biti prva dva, osvajanje drugog ili prvog mjesta u grupi moze lako znaciti i cetvrtfinale.

Brazil, Cile, Bjelorusija, Katar, i nisu neki bauk.
Nakon prvog kruga ide 1/8 finala, nije format kao na EP :wink:
Bosanski_kralj

#1919 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

dječak sa šibicama wrote:
aveos wrote:Zna li se raspored utakmica,valjalo bi da igramo s Hrvatskom u zadnjem kolu (pustit ce nam :D )
Nista od toga, ni u teoriji, u grupama se moraju pobijediti svi protivnici koji idu dalje, jer se prenose bodovi u drugu rundu.

Sto ne znaci da BiH ne moze pobijediti Hrvatsku. Ali poznavajuci Hrvatsku na takmicenjima, tesko, u zadnjih 10-ak godina samo su Rusi uspjeli uzeti bodove/nanijeti poraz Hrvatskoj u prvom krugu. Niko vise.

Ali pravila su tu da se krse :D
Priznaj da ćeš navijati za Hrvatsku. :oops:
phillie

#1920 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Sinoc nesto kristic govorio o prenosenju bodova u drugi krug, pa sam i ja pomislio da ce se formirati nove grupe...al opet kontam, to znaci dvije grupe po osam, 4 nove utakmice...pa ne bi do marta zavrsili...
Dakle, samo je bitno ne biti 4. u grupi i tako izbjeci Spaniju, a onda napasti i frtalj finala :D :D :D EUFORIJA :D :D
Josip321

#1921 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Josip321 »

Hrvatska jeste svijet za sebe u ovoj skupini. Uvijek se nadje neka ekipa protiv koje favorit odigra lošije ali uglavnok na kraju favorit odlazi sa maksimalnim učinkom.
Iran vjerojatno jeste najslabiji ali sumnjam da je svijet za sebe. Oni su nepoznanica. Sada na prvu, znam samo Jamalia iz Vesprema.
Ostale ekipe jesu vjerojatno u 5 dg. Ali svejedno mi se Tunis čini najopasnijim. Imaju dobrih igrača. Ali najopasniji su jer igraju divlju odbranu. Sa njima se malo vremena igra na postavljenu odbranu. Igraju presing po čitavom terenu i mlate. Sa njima se treba samo brzo trčati i još brže lopte riješavati.
MOSALJOZE

#1922 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

U bilo kojem sportu,samo SRCE NA TEREN,pa kakav god rezultat bio.A kad daš maximum kao protiv Islanda,rezultat dodje na svoje.
It_is_a_Leclerc

#1923 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Tunis je ekipa koja igra na mah, na čistu trku i udaranje. Ne znam kako ih je Hasanefendić posložio i je li uspio izbiti iz glave to rukometno nasilje ( sjetimo se crvenog kartona protiv Hr u Londonu, na OI ). Ipak su oni sa Hasanefendićem uspjeli ući u polufinale SP-a 2005. ( uz, dakako, skandalozno suđenje u svoju korist).

Austrija je, po mom mišljenju, daleko slabija od nas. Ipak, pobijedili su Norvežane (nikad slabije, doduše) u baražu, imaju par standardnih bundesligaša. Međutim, poznajemo ih i mislim da više nećemo onako potcjenjivački ući u utakmicu kao u kvalifikacijama, i da se neće desiti raspad reprezentacije kakav se desio pred samu tu utakmicu.

Iran računam kao amatere koje ne možemo dovoljno potcijeniti da bismo izgubili.

E sad. Po meni su te tri utakmice ključ plasmana u drugi krug. pobijedimo li ih, i uz dva poraza, od realno jačih ekipa Hrvatske i Makedonije, idemo u II krug kao trećeplasirani, vjerovatno na Sloveniju, što i nije tako loše. Uspijemo li nešto napraviti protiv Makedonije (nadam se da će ta utakmica biti igrana predzadnja), onda se vidi i četvrtfinale.
Romanista 101%

#1924 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Ja mislim da bi realno bilo da budemo 3 u grupi, mada ni 4 mjesto nije lose ali to znaci sudar sa Spancima gdje su nam sanse 10%.
jasmin93

#1925 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by jasmin93 »

Rukometni savez i apsurdna organizacija PL BiH...

http://sport033.com/kada-ce-savezi-poce ... voj-posao/
Post Reply