Rukomet

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BECHO

#1 Rukomet

Post by BECHO »

Evo nasi igraju danas 12. Januara trecu tekmu u okviru kvalifikacija za WM 2007 u Njemackoj. Imamo li sanse za plasman poslije onog debakla protiv 'velesile' Holandije u Lukavcu?

Trenutni rezultat:

http://www.tbwsport.com/Default.aspx?centar=todayLive
BECHO

Post by BECHO »

Pobjeda u Italiji,

29:32

Image
BECHO

Post by BECHO »

38:27 u revans utakmici protiv Italije u Zivinacama!

Nasa reprezentacija je u sinocnjoj utakmici kvalifikacija za EP zasluzeno pobijedila odgovarajucu reprezentaciju Italije rezultatom 38-27. Najefikasniji u nasoj reprezentaciji su bili Prce sa 10 i Stojanovc sa 8 golova a opet su odlicne odbrane nasih golmana Vujovica i Tahirovica donijele prevagu u ovoj utakmici koja je odigrana pred prepunom dvoranom u Zivinicama. Selektor BiH, Vojislav Radja je izjavio da je atmosfera bila "juznoamericka" i da su nasi navijaci najzasluzniji za ovako visoku pobjedu.
Sto se BHFanaticosa tice, bila ih je par stotina. Bile su tu ekipe iz Kozarca, Sarajeva, Visokog Lukavca i naravno grada domacina, Zivinica, svi oni predvodjeni Dinchijem i Nizom su stvorili strasno dobru atmosferu zato im svaka cast!

Slijedeca tekma je u Visokom protiv Grcke, 19. januara. /bhf/

1. BiH 4 3 0 1 126:111 6
2. GRČKA 3 2 0 1 83:72 4
3. HOLANDIJA 3 2 0 1 84:82 4
4. ITALIJA 4 0 0 4 99:127 0

Image
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma nek se sve utakmice igraju u zivinicama!!

iz njihove dvorane samo su protivnici izašli poraženi!!
svaka čast! :D
Skoro

Post by Skoro »

Koji je rezultat iz grcke? na poslu sam, nemam nikakvih info :bih:
Skoro

Post by Skoro »

Pa ima li iko da odgovori!!!!!! jel' zijan? Ma garant jeste
winetou

Post by winetou »

:D znači opet drugi u grupi :-)
manki

Post by manki »

i ja tražim rezultat ima sat vremena :x ako neko zna rezultat plz može li postati ja posijedi heheh :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

zoom66 wrote:izgubili smo uz sudijsku pomoc 31:28...:-)
:roll: Ne vjerujem ti, ..... :oops: ... link??? :D
manki

Post by manki »

sport.ba - Kilkis: Poraz rukometaša BiH u Grčkoj :(
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Sta kazu, neka frka.

Grcki rukometasi bi se kefali, navijaci sisli u teren, vracaju se cigani da pucaju na prazan go iz sedmerca 5 minuta poslje kraja utakmice 30-28.

Bjezi protiv nas se je i bog urotio. Ispadamo zbog jednog gola, koliko vec prvenstava, ljude salju busom u Grcku, ko kumpijere...
La_Forge

Post by La_Forge »

ma najjači smo bili kad su vodili Marić-Hasanefendić, ovi ostali vala slabo ..
Pooll

Post by Pooll »

Kud upalih radio :x Bas sam se nasekirao... onaj spiker je urek'o sudije... ccc... bas sranje... :( :(
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Skandal u završnici utakmice Grčka - BiH: Publika utrčala na teren / Udareni selektor Rađa i Hurem

Odlučujuća utakmica između rukometnih reprezentacija Grčke i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo okončana je jučer u Kilkisu općom tučom na terenu u kojoj su naši igrači i selektor izvukli deblji kraj.

Sedam sekundi prije kraja dosuđen je sedmerac za Grke. Stvorila se gužva, a nekoliko navijača je utrčalo na teren. U općem metežu rulja je barbarski krenula na naše igrače. U gužvi je selektor Rađa dobio udarac, a Hurema je udario pomoćni trener Grčke.
Naši su igrači morali spašavati živu glavu ispred razularenih domaćih navijača, igrača, pa i rukovodstva. Jedini je bio pribran grčki selektor Goran Perkovac.Utakmica, praktično, nije ni završena, jer je kasnije izveden sedmerac, ali nije isteklo onih sedam sekundi, pošto je nakon gola masa ponovo nagrnula na parket i sve je bilo gotovo.

Šteta! Grčka je, uprkos naklonosti sudija, gubila ritam kako je utakmica odmicala. Naši su, uglavnom, držali gol zaostatka, koji ih je vodio u baraž. Možda i posljednju pravu priliku imao je Hurem, koji je u 57. minuti promašio zicer pri rezultatu 29:27.Kasnije smo imali priliku stići minus sa igračem više (pet na četiri), ali je, zbog ulaska gledalaca na teren, to bilo teško izvodljivo.Grci su prošli zahvaljujući boljem međusobnom omjeru za dva gola. To znači da su nas u konačnici skupo koštale i greške iz finiša visočke utakmice, kada smo za minutu prokockali tri gola prednosti.Samo sat nakon utakmice, bh. ekspedicija je autobusom krenula iz Grčke i danas ujutro dolazi u BiH.

dokle ce nam agresori nesportskim ponasanjem krasti bodove...
majku li im.....
Shoba

Post by Shoba »

jah...a zijanili smo od holandije na svom terenu....
Edin H.

Post by Edin H. »

Zna li neko (mozda iz prve ruke) nesto o ovoj tucnjavi navijaca na utakmici izmedju SiCG i Hrvatske?
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Terzić u hrvatskoj reprezentaciji od naredne godine ? :shock: ...

Ovi retardi koji raspravljaju i da li se Džomba i Smailagić klanjaju Allahu su prilično uvjereni u to : http://www.forum.hr/showthread.php?t=130176
edu

Post by edu »

ako se ovo desi supak je terzic..a ne njihov savez....ja navijam za vatrene na prvenstvu..i nadam se da ce biti prvi!
Brando

Post by Brando »

ako se ovo desi supak je terzic..a ne njihov savez....ja navijam za vatrene na prvenstvu..i nadam se da ce biti prvi!
:oops: podapisujem :oops:
jebi ga hoce covjek da osvoji nesto u zivotu a s nama ne moze da ode ni na prvenstvo :-?
al' zamislite gdje bi im kraj bio srednji vanjski balic i terzic :shock: :-) vladali bi jos 7-8 godina bez problema...naci ce oni balicu nasljednika jer su htjeli dovesti i karabatica koji igra istu poziciju
BECHO

Post by BECHO »

Edin H. wrote:Zna li neko (mozda iz prve ruke) nesto o ovoj tucnjavi navijaca na utakmici izmedju SiCG i Hrvatske?
Cuo sam od jednog poznanika (Srbina) koji je bio na utakmici da je frka pocela u onom trenutku kada su srpski navijaci ispalili neku vrstu rakete na protivnicki hrvatski tabor. Ovi su im uzvratili i tu je pocelo skandiranje uvrijedljivog karaktera. Inace je utakmica bilo velikog rizika tako da su angazovani vise od 1000 policajaca ali i prevodioci, zahvaljuci kojima su otklonjeni transparenti i ostale navijacke utensilije koje bi na bilo koji nacin uvrijedile onog drugog. Sutradan sam u nekim od svicarskh novina procitao da je pri samom ulazu, jednoj grupi hrvatskih mladica oduzet veliki transparent sa likom Ante Gotovine. Poslije utakmice je prema tom listu (op.a Tages Anzeiger) doslo do masovne tuce izmedju otprilie 50 pripadnika 'zaracenih' strana, da je bilo gadjanja kamenjem i da su Srbi koji su bilo malobrojniji u odnosu na Hrvate pobjegli prema gradu odmah po zavrsetku utakmice dok su Hrvati sa svojima slavili pobjedu u dvorani.
BECHO

Post by BECHO »

edu wrote:ako se ovo desi supak je terzic..a ne njihov savez....ja navijam za vatrene na prvenstvu..i nadam se da ce biti prvi!
I ja sam navijao za Hrvate ali ispusise i to dobro od Francuza i Danaca!
karanana

Post by karanana »

Prijateljska utakmica izmedju Hrvatske i Slovenije. Tekma se igra u Sirokom Brijegu. Ko je "domacin"?
in33sa

Post by in33sa »

karanana wrote:Prijateljska utakmica izmedju Hrvatske i Slovenije. Tekma se igra u Sirokom Brijegu. Ko je "domacin"?
Utakmica je humanitarnog tipa, sirokobrijezani su pozvali Hrvatsku i Sloveniju. Mislim da novac ide za neku humanitarnu zakladu za lijecenje neke bolesti, ne znam preciznije podatke.

U petak igraju iste reprezentacije u Splitu, tekma je takodje humanitarnog karaktera, novac ide za porodice poginulih vatrogasaca.

Ne vidim u cemu je problem, Ivanisevic i Ljubicic su u Zetri imali humanitarni mec, pa niko nije postavljao pitanje "ko je tu domacin"
Post Reply