Ruke mi se tresu :(
Moderator: anex
-
Bo Bo
#1 Ruke mi se tresu :(
Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Moj problem je sljedeci:Primjer-Sjedim u kaficu,sa drustvom,narucujem kafu,konobar donosi.Ja ne smijem da uzmem soljicu i da je donesem do usta,jer bi mi se odmah pocela tresti ruka,i toga me je stid.zato i ne pijem nikad kafu.primjer2-Odem u neku ustanovu po neki papir,trebam se potpisati,meni se ruka trese.Tako ima dosta primjera.
Zanima me,dali je neko imao slican problem?
Moj problem je sljedeci:Primjer-Sjedim u kaficu,sa drustvom,narucujem kafu,konobar donosi.Ja ne smijem da uzmem soljicu i da je donesem do usta,jer bi mi se odmah pocela tresti ruka,i toga me je stid.zato i ne pijem nikad kafu.primjer2-Odem u neku ustanovu po neki papir,trebam se potpisati,meni se ruka trese.Tako ima dosta primjera.
-
MAN-lion's coach
#2 Re: Ruke mi se tresu :(
....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:31, edited 1 time in total.
- yellow cat
#3 Re: Ruke mi se tresu :(
Nemoj se previše opterećivati s tim. Jedna, meni bliska osoba, ima identičan problem.. Ako je u poznatom okruženju, sve je ok, ali u nepoznatom okruženju ruka se malo zatrese. Sve je stvar psihe. Mislim da je problem ako previše razmišljaš o tome, probaj se opustiti i i vidjećeš da će ti se ruke manje tresti. Nema te šta biti stid, to je sve normalno, čak je i simpatično. Samo opušteno.Bo Bo wrote:Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Ništa, najstrašnije što ti se u životu može desiti zbog toga je da nikad nećeš postati hirurg. A pretpostavljam da ti to najmanje smeta
-
Bo Bo
#4 Re: Ruke mi se tresu :(
hahaha,ma jok,kakav hirurgyellow cat wrote:Nemoj se previše opterećivati s tim. Jedna, meni bliska osoba, ima identičan problem.. Ako je u poznatom okruženju, sve je ok, ali u nepoznatom okruženju ruka se malo zatrese. Sve je stvar psihe. Mislim da je problem ako previše razmišljaš o tome, probaj se opustiti i i vidjećeš da će ti se ruke manje tresti. Nema te šta biti stid, to je sve normalno, čak je i simpatično. Samo opušteno.Bo Bo wrote:Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Ništa, najstrašnije što ti se u životu može desiti zbog toga je da nikad nećeš postati hirurg. A pretpostavljam da ti to najmanje smeta
Ja kad ne mislim na to,mogu casu koja je napunjena do samog vrha odniheti gdje god hocu,al kad sam u guzvi,ne mogu ni pola case donijeti do usta,zatrese se ruka.Po netu sam trazio,vidim ima jos ljudi isti problem,ali niko nije napisao da se izlijecio.Izgleda ,nema lijeka
Tenx na podrsci
- NightSkyWalker
#5 Re: Ruke mi se tresu :(
Mislim da to nije veliki problem. Razumijem da u odredjenim situacijama moze biti problematicno, ali generalno to nije nista opasno. To je do napetosti zivaca i zivotnog ritma. Opusti se, ne razmisljaj o tome, i bice sve ok!
Kod mene je slucaj da mi nekada dodje opterecenje u nogama i ne mogu da ih smirim. Kao da imam mravinjak u samim kostima i onda mi se noge pocnu tresti. Al nije to nista opasno.
Kod mene je slucaj da mi nekada dodje opterecenje u nogama i ne mogu da ih smirim. Kao da imam mravinjak u samim kostima i onda mi se noge pocnu tresti. Al nije to nista opasno.
- yellow cat
#6 Re: Ruke mi se tresu :(
A jel de da pivsku flašu bez problema držiš?
Tad ti se ruke ne tresu?
Unaprijed sorry ako ne konzumiraš alkohol.
-
Bo Bo
#7 Re: Ruke mi se tresu :(
hahahahahahayellow cat wrote:A jel de da pivsku flašu bez problema držiš?Tad ti se ruke ne tresu?
![]()
Ne konzumiram alkohol,mozda je i to razlog sto ne cugam
-
Bo Bo
#8 Re: Ruke mi se tresu :(
Joj vjeruj da je ruzno.Kad dodju gosti na rucak ili veceru,a jelo se jede sa kasikom,i to mi je problem :SNightSkyWalker wrote:Mislim da to nije veliki problem. Razumijem da u odredjenim situacijama moze biti problematicno, ali generalno to nije nista opasno. To je do napetosti zivaca i zivotnog ritma. Opusti se, ne razmisljaj o tome, i bice sve ok!![]()
A taj tvoj problm ima i moj jaran,slicno.On je isao kod dosta doktora,al nista na kraju.
-
loki loki
#9 Re: Ruke mi se tresu :(
sine, da ti kazem ono sto trebas cuti. mani se savjeta i misljenja sa foruma.
vrlo vjerovatno da nije u pitanju nista opasno i svi se nadamo da je tako, ali radi svake sigurnosti posjeti neurologa, eventualno i psihologa.
oni su ljudi koji ce ti sigurno pomoci. pa da fino ides na kafu ko co'ek
sa srecom.
vrlo vjerovatno da nije u pitanju nista opasno i svi se nadamo da je tako, ali radi svake sigurnosti posjeti neurologa, eventualno i psihologa.
oni su ljudi koji ce ti sigurno pomoci. pa da fino ides na kafu ko co'ek
sa srecom.
- yellow cat
#10 Re: Ruke mi se tresu :(
loki loki wrote:sine, da ti kazem ono sto trebas cuti. mani se savjeta i misljenja sa foruma.
Nemoj tako, doktor je doktor, ali koliko god grozno zvuči, lijepo je znati da u nevolji nisi sam
- NightSkyWalker
#11 Re: Ruke mi se tresu :(
Znam, ovo za moje nema lijeka. Postoje neke tablete koje to navodno ublaze, ali nema nista sto to moze skroz popraviti. Osjecaj je ruzan do bola, kao da noge hoce da eksplodiraju od nekog pritiska, i onda se pocnu same pomicati. Obicno se to javlja pred spavanje.Bo Bo wrote:Joj vjeruj da je ruzno.Kad dodju gosti na rucak ili veceru,a jelo se jede sa kasikom,i to mi je problem :SNightSkyWalker wrote:Mislim da to nije veliki problem. Razumijem da u odredjenim situacijama moze biti problematicno, ali generalno to nije nista opasno. To je do napetosti zivaca i zivotnog ritma. Opusti se, ne razmisljaj o tome, i bice sve ok!![]()
A taj tvoj problm ima i moj jaran,slicno.On je isao kod dosta doktora,al nista na kraju.
Mada mislim da to kod tebe nije nista opasno, ipak bi trebao otici doktoru onako radi reda i da tacno znas sta je u pitanju. Mozda ti daju kakve tablete da se to ublazi.
- plejka2
#12 Re: Ruke mi se tresu :(
Znam za slucaj slican momak hodo po doktorima niko nista pomogao nije.Dobije savjet da ode malo do hodze onog jel gradacac ili gracanica ne sjecam se tacno sada i eno ga sad normala mirniji od meneBo Bo wrote:Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Tvoj problem konkretno nije od rodjenja nego od prvog srednje.Ako do tada nisi imao neke velike traume i problem nastao sam od sebe sto bi rekli nicim izazvan tu je ja mislim upetljana visa sila
- Ja_Ja
#13 Re: Ruke mi se tresu :(
Mislim da je to vise na nervnoj bazi. Ja sam imao slican problem u mladjim danima ali kako sam stario sve sam se manje koncentrisao i razmisljao na to tako da sam vremenom haman pa gotovo zaboravio na blago drhtanje ruku. Evo sada se pokusavam sjetiti kada sam zadnji put sam sebe uhvatio da mi je ruka drhtala i ne mogu se sjetiti. Moj ti je savjet samo da se ne opterecujesh time i to ce polahko otici kako je i doslo. No u svakom slucaju preporucujem posjetu neurologu zbog mira u samom sebi.
- Ja_Ja
#14 Re: Ruke mi se tresu :(
Mani se hodza i gluposti oni nikom nisu nista dobrog donijeli svojim "dzinskim" poslovima.plejka2 wrote:Znam za slucaj slican momak hodo po doktorima niko nista pomogao nije.Dobije savjet da ode malo do hodze onog jel gradacac ili gracanica ne sjecam se tacno sada i eno ga sad normala mirniji od meneBo Bo wrote:Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Zanima me,dali je neko imao slican problem?![]()
Tvoj problem konkretno nije od rodjenja nego od prvog srednje.Ako do tada nisi imao neke velike traume i problem nastao sam od sebe sto bi rekli nicim izazvan tu je ja mislim upetljana visa sila
- plejka2
#15 Re: Ruke mi se tresu :(
Ja kazem da jesu navedem primjer ti kazes da nisuJa_Ja wrote:Mani se hodza i gluposti oni nikom nisu nista dobrog donijeli svojim "dzinskim" poslovima.plejka2 wrote:Znam za slucaj slican momak hodo po doktorima niko nista pomogao nije.Dobije savjet da ode malo do hodze onog jel gradacac ili gracanica ne sjecam se tacno sada i eno ga sad normala mirniji od meneBo Bo wrote:Imam 23 godine.I vec od prvog razreda srednje skole,ruke mi se tresu.E sad,nije to ono normalno drhtanje ruke.
Zanima me,dali je neko imao slican problem?![]()
Sad jos ispade da lazem
Ko ne vjeruje u to njegova stvar pomoc treba potrazit na svakom koraku a ne sjedit kuci i cekat da problem nestane sam od sebe.
- NightSkyWalker
#16 Re: Ruke mi se tresu :(
A da probas otici Torabiju? 
-
gulanfer_
#17 Re: Ruke mi se tresu :(
Da bi se islo kod hodza, covjeku impliciras da ima problema sa dzinima. Ako vec to sugerises bez imalo odgovornosti onda mu reci kojim hodzama da ide, i zasto? Posto to ne znas, mojne prepadat bezveze i naokolo i stititi organizovani kriminal.
A sad oko teme, svima se nama desavalo u tim periodima, da se znojimo previse , da nam se ruke tresu kad smo u "publici" da se unezgodimo... Poradi na smirivanju samog sebe i na jacanju samopouzdanja i mani se hodza za taj problem
Sve je to normalno!
A sad oko teme, svima se nama desavalo u tim periodima, da se znojimo previse , da nam se ruke tresu kad smo u "publici" da se unezgodimo... Poradi na smirivanju samog sebe i na jacanju samopouzdanja i mani se hodza za taj problem
Sve je to normalno!
- plejka2
#18 Re: Ruke mi se tresu :(
Kao prvo da kucnem u drvogulanfer_ wrote:Da bi se islo kod hodza, covjeku impliciras da ima problema sa dzinima. Ako vec to sugerises bez imalo odgovornosti onda mu reci kojim hodzama da ide, i zasto? Posto to ne znas, mojne prepadat bezveze i naokolo i stititi organizovani kriminal.
A sad oko teme, svima se nama desavalo u tim periodima, da se znojimo previse , da nam se ruke tresu kad smo u "publici" da se unezgodimo... Poradi na smirivanju samog sebe i na jacanju samopouzdanja i mani se hodza za taj problem![]()
Sve je to normalno!
Mjesas babe i zabe
Nisam rekao hodza nego hodze koji se nalazi u gradačcu ili gracanici tacno ne znam.Ko se razumije malo bolje i vise od mene moze ga uputiti na tacnu adresu naravno ako zeli otici.Nista ja ne impliciram samo dajem savjet za razliku od tebe sto ga tjesis da je to sasvim normalno.Kad je normalno zasto se meni to ne desava?
Sad opet mozes reci nije svako isti bla bla bla ali suplje mi je pun kufer i tebi slicnih!
Aj zdravo sad i pozdravi ako ko uspita
-
gulanfer_
#19 Re: Ruke mi se tresu :(
Posto ti ne znas za te hodze oko Gracanice i Gradacca , ja npr. znam. I znam kako ta stvar hoda . A sad cemo malo i o religiji jer ces prepast momka sa ovim pa ce i na te stvari pomisljat jer Boze moj , tresu mu se ruke kad je u gomili ljudi
A inace ne? Helem, trebo si momku reci koliko je taj hodza para uzo za tu njegovu seansu smirivanja ruku ( obrnuta reakcija psihe , kao sto ti nesvjesno stvaras kod momka
) Uglavnom, koliko je para ta seansa kod hodze i kako se zove, pa da popricamo na primjeru? Bolje da si momku preporucio psihologa, ako je student, ima ih dobrih na studenstskoj klinici u Sarajevu. I ako nisi bas upucen a dajes savjete, nemoj siriti sveopstu manipulaciju sa kojim se nadriljekari bogate. Do tada, svako dobro 
-
loki loki
#20 Re: Ruke mi se tresu :(
plejka, mogla bi i ti malo do psihijatra. decko ocigledno ima problem koji se moze izlijeciti kod doktora i nema nikave potrebe da mu sugerises da se obraca lokalnim vracevima iz kalesije, tim prije sto takvi savjeti mogu nanijeti realnu stetu.
-
Bo Bo
#21 Re: Ruke mi se tresu :(
Hvala svima na savjetima 
Jasam jednom otisao do svoje doktorice i rekao joj svoj problem,a ona je meni na to "Ma pusti to,nije tebi nista,zdrav si,samo ne misli na to"!.
Al opet cu otici,moram se ovog rijesiti
Jos jednom,hvala svima
Jasam jednom otisao do svoje doktorice i rekao joj svoj problem,a ona je meni na to "Ma pusti to,nije tebi nista,zdrav si,samo ne misli na to"!.
Al opet cu otici,moram se ovog rijesiti
Jos jednom,hvala svima
-
loki loki
#22 Re: Ruke mi se tresu :(
doktoricu nabi na civiliuk.
trazi da da da uputnicu neurologu.
trazi da da da uputnicu neurologu.
- jazzer
#23 Re: Ruke mi se tresu :(
Je l' zajebano pishati
?
Sorry ako te vrijedja sala al' vidim da si i sam saljivdzija
.
Sorry ako te vrijedja sala al' vidim da si i sam saljivdzija
-
loki loki
#24 Re: Ruke mi se tresu :(
sto zajebano....
ljepse je njemu kad pisa nego nama dvojici.
ljepse je njemu kad pisa nego nama dvojici.
-
Bo Bo
#25 Re: Ruke mi se tresu :(
hahhaahaa,e tu je 100% pravacjazzer wrote:Je l' zajebano pishati?
Sorry ako te vrijedja sala al' vidim da si i sam saljivdzija.