Rugby

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Sezam

#26 Re: Rugby

Post by Sezam »

Epitop wrote:
Sezam wrote:Da ne otvram novu temu...prati li ko 6 nations?...Prava furka... :thumbup:
Teško je gledati redovno jer sve klipove i linkove na live stream cenzurišu zbog autorskih prava.
Prava steta...evo sad sam odgledao Wales 23: England 15...odlicna utakmica bila...
Epitop

#27 Re: Rugby

Post by Epitop »

http://www.zeragbi.blogspot.com/
Na ovom blogu možeš vidjeti vijesti o ragbiju u BiH.
Tercius

#28 Re: Rugby

Post by Tercius »

Steta sto se za vrijeme RWC 2011, nemogu sve utakmice pratiti ne nekim od sportskih kanala, al et dobro je sto se sportklub sjetio svaku 10tu uvrstiti u svoj program.
ReD aka Socijalista

#29 Re: Rugby

Post by ReD aka Socijalista »

Tercius wrote:Steta sto se za vrijeme RWC 2011, nemogu sve utakmice pratiti ne nekim od sportskih kanala, al et dobro je sto se sportklub sjetio svaku 10tu uvrstiti u svoj program.

Evo upravo gledam Engleska-Skotska na svabskom sport1. Duel je strasan pogotovo kad pogledamo to sve historijski :D
Tercius

#30 Re: Rugby

Post by Tercius »

ReD aka Socijalista wrote:
Tercius wrote:Steta sto se za vrijeme RWC 2011, nemogu sve utakmice pratiti ne nekim od sportskih kanala, al et dobro je sto se sportklub sjetio svaku 10tu uvrstiti u svoj program.

Evo upravo gledam Engleska-Skotska na svabskom sport1. Duel je strasan pogotovo kad pogledamo to sve historijski :D

A jasta je, gledao sam jednu emisiju prije par godina koja je bas na temu duela izmedju Engleske i Skotske.Hehehe i kad su igracki Skotske jednostano ukrali taj pehar od Engleza pobjegli u grad,u pabu pili pivo iz njega i tako dalje i tako dalje.
Malo sam pratio Englesku, Skotsku,Irsku na prvenstvu.Irci se nabrijali ove godine, gaze jednostavno i mislim da bi taj mec izmedju Irske i Engleske bilo jako interesantno gledati.

Al stvarno bruka za ove nase ovdje sportske kanale, na eurosport 2 pustaju olimpijadu kerova,na drugom snooker,opet na nekom tamo neka 3 liga kosarka, mislim nidje veze da se neproprati svjetsko prvnestvo u ragbiju.
Tvrtko II Kotromanić

#31 Re: Rugby

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Tercius wrote:
ReD aka Socijalista wrote:

A jasta je, gledao sam jednu emisiju prije par godina koja je bas na temu duela izmedju Engleske i Skotske.Hehehe i kad su igracki Skotske jednostano ukrali taj pehar od Engleza pobjegli u grad,u pabu pili pivo iz njega i tako dalje i tako dalje.
Malo sam pratio Englesku, Skotsku,Irsku na prvenstvu.Irci se nabrijali ove godine, gaze jednostavno i mislim da bi taj mec izmedju Irske i Engleske bilo jako interesantno gledati.

Al stvarno bruka za ove nase ovdje sportske kanale, na eurosport 2 pustaju olimpijadu kerova,na drugom snooker,opet na nekom tamo neka 3 liga kosarka, mislim nidje veze da se neproprati svjetsko prvnestvo u ragbiju.
ma taj rivalitet skotske i engleske je posebno naglasen u ragbiju jer tu skotska moze (za razliku od ostalih sportova) i pobijedit ponekad engleze :D

inace prvo javno izvodjenje skotske himne je bilo bas u ragbi mecu protiv engleske (tad je God save the queen bila izvizdana)
Tercius

#32 Re: Rugby

Post by Tercius »

Upravo tako, a i ragbi je sport sam po sebi onako pun testesterona pa to bash i izgleda ko popriste bitke na malo civilizovan nacin :D
ReD aka Socijalista

#33 Re: Rugby

Post by ReD aka Socijalista »

Pobjedise Englezi, nije na pocetku izgledalo tako...16:12
Tercius

#34 Re: Rugby

Post by Tercius »

Francuzi ko da su se predplatili na sudije u svim mogucim sportovima...kakvi bogalji.
Post Reply