RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post Reply
Ibrahimovski

#1 RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post by Ibrahimovski »

Svi znamo da SDA i SBiH u RS-u izlaze koaliciono na sljedeće lokalne izbore... Ali, sudeći po nekim informacijama, koje su skroz zanimljive, SDA i SBiH spremni su koalirati i sa SNSD-om Milorada Dodika u nekim opštinama... U Rudom se već naveliko priča među bošnjačkim povratnicima kako SDA i SBiH vrbuju svoje odane glasače da daju podršku Dodikovom kandidatu. Razlog je jer su se i jedni i drugi i treći skroz zabrinuli kandidaturom Bojana Bajića za načelnika opštine Rudo. SBiH i SDA su sigurni da ne mogu proći sa svojim načelnikom, ali im je izgleda Dodik obećao štošta za ovu prljavu uslugu. Bajić ima veliku podršku svih birača u Rudom... Bošnjački povratnici ga jako puno cijene jer se još od '98. stalno kačio sa svim i svakim boreći se za njihova prava...
Pa to je stvarno odvratno od strane bošnjačkih, uvijek javno antidodikovskih partija... Prodat će te jadne ljude tamo, izmanipulirati ih po stoti put, ostaviti ih na cjedilu... ali s Dodikom će, kao i uvijek biti, braća, k'o dva oka u jednoj bolesnoj glavi...
Last edited by Ibrahimovski on 03/09/2008 14:45, edited 1 time in total.
cogni

#2 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by cogni »

Ibrahimovski wrote:Svi znamo da SDA i SBiH u RS-u izlaze koaliciono na sljedeće lokalne izbore... Ali, sudeći po nekim informacijama, koje možda i nisu tačne, ali jesu skroz zanimljive, SDA i SBiH spremni su koalirati i sa SNSD-om Milorada Dodika u nekim opštinama... U Rudom se već naveliko priča među bošnjačkim povratnicima kako SDA i SBiH vrbuju svoje odane glasače da daju podršku Dodikovom kandidatu. Razlog je jer su se i jedni i drugi i treći skroz zabrinuli kandidaturom Bojana Bajića za načelnika opštine Rudo. SBiH i SDA su sigurni da ne mogu proći sa svojim načelnikom, ali im je izgleda Dodik obećao štošta za ovu prljavu uslugu. Bajić ima veliku podršku svih birača u Rudom... Bošnjački povratnici ga jako puno cijene jer se još od '98. stalno kačio sa svim i svakim boreći se za njihova prava...
Pa to je stvarno odvratno od strane bošnjačkih, uvijek javno antidodikovskih partija... Prodat će te jadne ljude tamo, izmanipulirati ih po stoti put, ostaviti ih na cjedilu... ali s Dodikom će, kao i uvijek biti, braća, k'o dva oka u jednoj bolesnoj glavi...
Izvor na webu?
Ibrahimovski

#3 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by Ibrahimovski »

Ne, obavještajna služba s terena... Ovo je priča, trač možda... U duhu svakog foruma... Ali priča se o tome... Još ništa nigdje nije pisano... Jednostavno sam načuo pa čekam da vidim ima li još neko nešto o tome!
cogni

#4 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by cogni »

Ibrahimovski wrote:Ne, obavještajna služba s terena... Ovo je priča, trač možda... U duhu svakog foruma... Ali priča se o tome... Još ništa nigdje nije pisano... Jednostavno sam načuo pa čekam da vidim ima li još neko nešto o tome!
Meni djeluje nevjerojatno, ali i prerano.
Šapat

#5 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by Šapat »

Ne znam sta je tu cudno? Pa ov oje sasvim ocekivan potez vlastodrzaca koji su svjesni da se vise nego opasno ljuljaju na svojim pozicijama. I to ne samo pojedinacnim, nego ukupnim i stranackim.

Pa i cijelo ovo vrijeme sve rade dogovorno, a to samo slijepi i blesavi ne vide. Mjesec-dva je Dodik "crna ovca", pa stafetu preuzme Silajdzic, pa Tihic, pa Covic ili Ljubic, i onda ukrug - i tako prodje jedna godina. Narodu se stalno bacakaju nacionalisticke koske da glodje i zanima se necim, gore pobrojnai i njihove politicke opcije u pozadini zadovoljno trljaju ruke jer narod ne vidi koliko su u medjuvremenu klepili, a istovremeno je svaka od gornjih opcija nahranila svoje nacionalisticko-lopovske apetite i napunila baterije upravo kroz maloumni narod koji se upecao na njihove nebulozne price o podjelama, ugrozenostima, nacionalnim kljucevima, vitalnim nacionalnim interesima i sl.

Ovom narodu stvarno treba odati najvece postojece priznanje - za glupost i sljepocu. :skoljka:
dalinton

#6 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by dalinton »

SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji zbog straha od Naše Stranke. :-D Ljudi... pa... nemam ni komentara.
Ibrahimovski

#7 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by Ibrahimovski »

Ne boje se Naše stranke u cjelosti... Boje se Bajića, koji u Rudom ima sasvim dobre šanse da prođe...
zlatiborka

#8 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by zlatiborka »

Ibrahimovski wrote:Ne boje se Naše stranke u cjelosti... Boje se Bajića, koji u Rudom ima sasvim dobre šanse da prođe...

Dobar intervju Bojana Bajica..... :bih: :thumbup:

http://pescanik.net/content/view/1927/156/
mostarac

#9 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by mostarac »

cogni wrote:
Ibrahimovski wrote:Ne, obavještajna služba s terena... Ovo je priča, trač možda... U duhu svakog foruma... Ali priča se o tome... Još ništa nigdje nije pisano... Jednostavno sam načuo pa čekam da vidim ima li još neko nešto o tome!
meni djeluje sasvim vjerovatno i vec vidjeno. Pa povratnici Srbi u Mostaru su listom glasali za Silajdzica na proslim izborima, a ne za Komsica :-) :-) :-) :-)
dalinton

#10 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by dalinton »

Ibrahimovski wrote:Ne boje se Naše stranke u cjelosti... Boje se Bajića, koji u Rudom ima sasvim dobre šanse da prođe...
Rudo je to mjesto... ko bude načelnik Rudog žariće i paliti cijelom BiH. Rudo je opština za koju se isplati stvarati tajne koalicije prije izbora i vrbovati narod po selima.
nokia6170

#11 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
zasto nevjerovatno..pa u doboju su nacelnika iz sds-a upravo izabrali sda politicari. zato u snsd-u danas pricaju o tom nacelniku sa pridjevom "balijski srbin"
Real Khan

#12 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji

Post by Real Khan »

Ja sam ovu priču već ranije čuo dok sam oko 1. maja sjedio sa povratnicima u Strgačini (općina Rudo). Tada sam iz prve ruke saznao da je SBiH-ovce Dodik kupio za šaku mekinja (konkretno priključak struje koji se namjerno čitavu deceniju odugovlačio bez veze. Došao im Dodik i rekao abrakadabra i svi mu maltene počeli pušiti kitu kao da im je on izmislio struju).

Sve je ovo tačno, osim onoga da se ta koalicija boji Naše stranke. Njima je tamo glavni problem SDS i radikali koji sve više jačaju a tradicionalno imaju solidnu svoju izbornu bazu. Bajića se boje možda malo, ali i prije Naše stranke taj deal između SBiH i SNSD-a postoji. Sjetite se samo izbora 2006. ("referendum" vs. "ukinut ću RS"), pa onda "dogovor oko reforme policije", pa onda onaj idiotski intervju Amile Alikadić-Husović u kojem u zvijezde okiva Dodika i svršava u gaće...ma, da ne nabrajam dalje. Stvar je očigledna. A što se tiče SDA u Rudom, vjerujem da i oni očekuju svoj komadić Dodikovog kolača vlasti...Samo, šteta povratnika jer ih vozaju ovi "naši" kao male mačiće. Nekima sam uspio razjasniti kako bi mogli Bošnjaci na izborima osvojiti mjesto Načelnika i najmanje 1/3 mjesta u Skupštini opštine, ali šta se može kada ljudi slijepo slušaju šta im kažu SDA i SBiH...
HAVANA

#13 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post by HAVANA »

Svi su oni u raznoraznim talovima još od 1992g.Jedni bez drugih neće opstati.Što se tiče Bojana Bajića svaka mu čast na hrabrosti da da to radi u takvoj sredini.Treba nam više ljudi tog profila u čitavoj BiH.
Alfons Kauders

#14 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post by Alfons Kauders »

Ibrahimovski wrote: Pa to je stvarno odvratno od strane bošnjačkih, uvijek javno antidodikovskih partija... Prodat će te jadne ljude tamo, izmanipulirati ih po stoti put, ostaviti ih na cjedilu... ali s Dodikom će, kao i uvijek biti, braća, k'o dva oka u jednoj bolesnoj glavi...
ne kontam sta je tu odvratno i sta te tu cudi... sda i sbih rade s dodikom vec 2.5 godine...
jeza u ledja

#15 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post by jeza u ledja »

Meni je tesko povjerovati da taj Bajic ima ikakve sanse u Rudom.
dallton

#16 Re: RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Baj

Post by dallton »

Ne znam zbog cega se neki cude da bi sda, snsd i sbih zajednicki mogli da pokusaju da zeznu bajica, a jos me vise cude neki koji se malo s prezirom odnose prema rudom kao mjestu..Prvo svaka cast bajicu (cije sam intervjue citao momak se cini potpuno zreo i trezven) sto se bori za svoje grad pa kakav god on bio. Da ce mu podmetati nogu i u takvim malim mjestima koja objektivno nemaju ogromni uticaj je vise po principu domino efekta - ako covjek pokaze da zna sta radi i da je sposoban, onda ce i Nasa Stranka dobiti vise glasova tu, pa u drugim mjestima, pa mic po mic eto ih gore u parlamentu(ima), pa sve tako, a to nije jedna od gore navedenih S ovo S ono stranaka ne zeli, svi znamo da se oni samo skupa tale a fola kao svadjaju javno...

Buduci da su sada opstinski izbori, ja licno NEMA SANSE da glasam za bilo koga iz sda ili sbih ili bilo koje druge stranke tog tipa. Moj glas je ili predstavnika nase stranke pa makar imao i 18 godina i jedva srednju skolu ili za nekoga iz SDPa s tim sto cu tada vise obracati paznju na licnosti nego stranku iz poznatih razloga. U ovom momentu mislim da sam skloniji da dam glas nekome iz nase stranke, promjena je svakako prijeko potrebna
Post Reply