rubik kocka
- supercali
#1 rubik kocka
znate li je sastaviti i ako znate koliko vam treba

- muha_sa
#2 Re: rubik kocka
prije jedno 30 godina sam je sastavljo za par minutasupercali wrote:znate li je sastaviti i ako znate koliko vam treba
sad ne bih ni za cio dan
- ho oponopono
#4 Re: rubik kocka
...jok bavim se avionima, kamionima, nemam vremena za rad ruku... 
-
L u c i f e r
#5 Re: rubik kocka
Cca 4 min bez vjezbe, sam provalio sistem... 
- muha_sa
#6 Re: rubik kocka
nekad hit bila
mi se takmicili ko ce prije 
- McMoy
#7 Re: rubik kocka
Strašan izum i hit u neka doba bila.
Negdje je još uvijek interesantna, ali ovako:

Negdje je još uvijek interesantna, ali ovako:
-
Paul F.
#9 Re: rubik kocka
Ako me sjećanje dobro služi, tako je Aleskandar Veliki otpetljao onaj čvor.S4mpion wrote:
Cirka 30 sekundi posla.
- Lalena
#10 Re: rubik kocka
Interesantno, nikada nisam mjerila vrijeme, sastavljam je iz razonode, volim je imati u tasnici...
A brzina zavisi i od kvalitete kocke - imala sam jednu koja skripi, zaglavi se, jedno vrijeme se mogla okretati samo na jednu stranu
Jedva sam nasla gdje da kupim malo bolju...
Kada sam bila dijete, svako je znao makar prva dva sloja sastaviti... Danas, djeca pojma nemaju niti ih interesuje, niti imaju strpljenja pokusavati...
A brzina zavisi i od kvalitete kocke - imala sam jednu koja skripi, zaglavi se, jedno vrijeme se mogla okretati samo na jednu stranu
Kada sam bila dijete, svako je znao makar prva dva sloja sastaviti... Danas, djeca pojma nemaju niti ih interesuje, niti imaju strpljenja pokusavati...
- dobar osjecaj
#11 Re: rubik kocka
Dijete kojem sam je ja poklonila je shvatilo da je najbolje da skine plocice i stavi ih na druga mjesta i tako je brzo sastavilo sve bojeLalena wrote:Interesantno, nikada nisam mjerila vrijeme, sastavljam je iz razonode, volim je imati u tasnici...
A brzina zavisi i od kvalitete kocke - imala sam jednu koja skripi, zaglavi se, jedno vrijeme se mogla okretati samo na jednu stranu![]()
- Lalena
#12 Re: rubik kocka
I ja sam nakon dugo godina, kupila jednu da poklonim djetetu, a onda je zadrzala za sebedobar osjecaj wrote:Dijete kojem sam je ja poklonila je shvatilo da je najbolje da skine plocice i stavi ih na druga mjesta i tako je brzo sastavilo sve bojeLalena wrote:Interesantno, nikada nisam mjerila vrijeme, sastavljam je iz razonode, volim je imati u tasnici...
A brzina zavisi i od kvalitete kocke - imala sam jednu koja skripi, zaglavi se, jedno vrijeme se mogla okretati samo na jednu stranu![]()
- dust in the wind
#13 Re: rubik kocka
jesmo ostarili bogte..samo se necega prisjecamo, a mladje boli briga za nase hobije ondasnje.
- dobar osjecaj
#14 Re: rubik kocka
Boli i mene briga za njihova svakodnevnja kukanja tipa "jutros sam shvatio/la da sam bipolaran", "danas se osjecam depresivno, necu u skolu" i za mnoge druge furke koje su meni odbojne i dosadne kao i njima r.kocka. Naravno da ne govorim o djeci sa stvarnim problemima i smetnjama nego osobama zeljnim paznje koju se nadaju dobiti kroz prividnu patnju kroz koju vjestacki prolaze. S deset godina nisam ni znala sta je ni depresija ni bipolarnost.dust in the wind wrote:jesmo ostarili bogte..samo se necega prisjecamo, a mladje boli briga za nase hobije ondasnje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: rubik kocka
nikad je nisam složio
jednom sam se danima navečer mučio i 2 kocke mi ostale pogrešne i odustao
jednom sam se danima navečer mučio i 2 kocke mi ostale pogrešne i odustao