zanima me otkad se kod nas daje ova vakcina, ima li ko iskustava kao odrastao sa rubeolom ili sa vakcinom. jucer procitah da je moguce imati rubeolu a da ne primjetis.
Rubeola - vakcina
Moderator: anex
-
encian
#1 Rubeola - vakcina
jucer mi doktor rece da sam imuna na rubeolu - imam vise nego dovoljno antitijela da ne brinem. koliko znamo ja i moja mama
, ja nisam imala rubeolu, a sumnjamo i da sam primila vakcinu. rijec je o MMR vakcini koja se sada daje rutinski djeci od nekih 15 mjeseci i izazvala je toliku buko oko moguce veze sa autizmom zbog visokog sadrzaja merkurija.
zanima me otkad se kod nas daje ova vakcina, ima li ko iskustava kao odrastao sa rubeolom ili sa vakcinom. jucer procitah da je moguce imati rubeolu a da ne primjetis.
-
melb26sa
#2 Re: Rubeola - vakcina
Mozda ti se mama ne sjeca da si je primila - ako imas anitijela onda nemas sta da brines jer se antitijela pojavljuju u jednom od dva slucaja: 1. vakcinacija i 2. kad prebolis bolest.encian wrote:jucer mi doktor rece da sam imuna na rubeolu - imam vise nego dovoljno antitijela da ne brinem. koliko znamo ja i moja mama, ja nisam imala rubeolu, a sumnjamo i da sam primila vakcinu. rijec je o MMR vakcini koja se sada daje rutinski djeci od nekih 15 mjeseci i izazvala je toliku buko oko moguce veze sa autizmom zbog visokog sadrzaja merkurija.
Ne znam koje si godiste ali ja sam je primila '79 godiste.