RTV TAKSA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
flora.sa

#1 RTV TAKSA

Post by flora.sa »

Šta mislite o pokrenutoj akciji FTV o prinudnoj naplati RTV takse...Da li Vi plaćate RTV Taksu, zašto je plaćate, odnosno zašto je ne plaćate?

Ja je plaćam redovno, ali me začudila jedna rečenica koju sam čula na dnevniku.

RTV Taksa se ne plaća zbog gledanja i slušanja RTV programa, nego ZBOG POSJEDOVANJA RADIO I TV PRIJEMNIKA??!!!!

Kakve veze ima RTV sa mojom željom da posjedujem RTV prijemnik?
da li moram platiti RTV taksu, iako-znam da je nelogično, ali, ako želim da ih imam samo kao dekoraciju u svom domu?

vaša mišljenja, molim!
kub lajkan

#2 Re: RTV TAKSA

Post by kub lajkan »

flora.sa wrote:Ja je plaćam redovno, ali me začudila jedna rečenica koju sam čula na dnevniku.

RTV Taksa se ne plaća zbog gledanja i slušanja RTV programa, nego ZBOG POSJEDOVANJA RADIO I TV PRIJEMNIKA??!!!!
Pa to je dobar izgovor ako im neko kaze da ne zeli placati jer im se ne svidja program.

To ti dodje kao porez koji placas drzavi jer imas TV. Kao i kod registracije za auto...

Inace, otkako su ovi nacisti protiv FTV i BHT1 dodje mi da placam duplu pretplatu...
flora.sa wrote: Kakve veze ima RTV sa mojom željom da posjedujem RTV prijemnik?
da li moram platiti RTV taksu, iako-znam da je nelogično, ali, ako želim da ih imam samo kao dekoraciju u svom domu?
Da drzis saksije na njoj :? :D
Qler

Post by Qler »

pa i tasxa se placa zbog posjedovanja TV/Radio prijemnika.

U Njemackoj je nesto bilo da TV pretplatu placaju sad i oni koji posjeduju racunar, zbog TV kartica :roll:

Njih boli briga sta ces ti gledati, dok god imas na cemu da gledas, placaj :D :-?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Qler wrote:pa i tasxa se placa zbog posjedovanja TV/Radio prijemnika.

U Njemackoj je nesto bilo da TV pretplatu placaju sad i oni koji posjeduju racunar, zbog TV kartica :roll:

Njih boli briga sta ces ti gledati, dok god imas na cemu da gledas, placaj :D :-?
ali, valjda u njemackoj placas drzavi a ne nekoj TV Kuci....
izvinite, ali ja PBS ne smatram drzavnom telvizijom....
ono je izivljavanje nad ljudima....

sto se tice poreza, do kraja zivota, sa 72 KM godisnje pretplate, prosjecan stanovnik moze kupiti par TV aparata....

bas bezze....

ja je ne placam dokle god ne pocnu ulaziti u kuce i brojati TV prijemnike i mjeriti dimenziju ekrana.....
jer, slijedeci korak je: Sto veci ekran, to veca taksa....

da nije tuzno, rekla bih da nam zivot postaje top lista nadrealista...
flora.sa

Post by flora.sa »

Qler wrote:pa i tasxa se placa zbog posjedovanja TV/Radio prijemnika.

zašto onda fabrike namještaja ne bi uvele taksu na posjedovanje regala, komoda, kreveta, veš mašina, pegli...
imaju pravo, po toj logici, zar ne?
Qler

Post by Qler »

pa sto mene napadate :(

ljudi, ja samo citam cijesti, da Bog da ih nikad ne procito' :D:D:D:D

izgleda da se pravo na informisanost placa, dok je lezanje na racun drzave :D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Qler wrote:pa sto mene napadate :(

ljudi, ja samo citam cijesti, da Bog da ih nikad ne procito' :D:D:D:D

izgleda da se pravo na informisanost placa, dok je lezanje na racun drzave :D:D:D

na koju crnu informisanost, dodje ti racun, ti cekas opomenu jer to dolazi bez pretplate, i oni kasne sa opomenom, i onda ti CVIK telefon...

mozes se u posti placati racun preko uplatnice, ali to je onda diskutabilno kada ce leci uplata...nekad legne prvi dan , nekd poslije 7 dana....

iskreno, ja sam za uvodjenje neke takse, ali ne ovako kako to rade....

ja bi sve pare u jedan kosh, ili bi ukinula emitovanje RTRSa u federaciji, a FTV u RSu....ovako se narod sit naplaca pretplata, a nista za gledati....
black

Post by black »

To je najvise zbog ne placanja RTV takse od strane onih kojima je prijem signala losh..posto ima dosta podrucja gdije signal FTV-a uzasno los haman da ga i nema tzv "dzepovi"...i naravno svi koji se nalaze u tim zonama ne placaju taksu..jer zasto placati za nesto sto ne gledas..nadlezni iz FTV-a su upoznati sa tim vec odavno i mjerili su signal po terenu i sami priznaju da nesto nije u redu..da bi trebalo praviti dodatna "ogledala" ali da oni nemaju sredstava za takve radove...bla bla..vec godinama pokusavaju na razne nacine da prisile i te ljude da placaju taksu,cak je i do suda dolazilo, da bi eto sad pokusali i na taj nacin braneci se time da kao et placa se na posjedovanje TV ili radio prijemnika bez obzira da li iste i koristio ili ih imao kao dekoraciju..cak et idu dotle da ce kao ici od stana do stana i zapecatiti TV prijemnike kod onih koji ne placaju taksu...

8)
flora.sa

Post by flora.sa »

black wrote:To je najvise zbog ne placanja RTV takse od strane onih kojima je prijem signala losh..posto ima dosta podrucja gdije signal FTV-a uzasno los haman da ga i nema tzv "dzepovi"...i naravno svi koji se nalaze u tim zonama ne placaju taksu..jer zasto placati za nesto sto ne gledas..nadlezni iz FTV-a su upoznati sa tim vec odavno i mjerili su signal po terenu i sami priznaju da nesto nije u redu..da bi trebalo praviti dodatna "ogledala" ali da oni nemaju sredstava za takve radove...bla bla..vec godinama pokusavaju na razne nacine da prisile i te ljude da placaju taksu,cak je i do suda dolazilo, da bi eto sad pokusali i na taj nacin braneci se time da kao et placa se na posjedovanje TV ili radio prijemnika bez obzira da li iste i koristio ili ih imao kao dekoraciju..cak et idu dotle da ce kao ici od stana do stana i zapecatiti TV prijemnike kod onih koji ne placaju taksu...
8)
mislim da im je ovo zadnje više nego smiješno...prvo niko nema pravo ući u kuću, ukoliko nema dozvolu za to, a drugo zapečatiti nešto, mislim da može samo sud...
:?

stvarno, ovom logikom, taksu može uvesti svaka firma koja proizvodi kućanske aparate.
zašto ne bih plaćala posjedovanje fena, kad već plaćam posjedovanje televizije??!!

niđe veze...
:D
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Jedno pitanje;
Kome i zasto placaju TV taksu-pretplatu stanovnici Brcko distrikta? :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

flora.sa wrote:
mislim da im je ovo zadnje više nego smiješno...prvo niko nema pravo ući u kuću, ukoliko nema dozvolu za to, a drugo zapečatiti nešto, mislim da može samo sud...

stvarno, ovom logikom, taksu može uvesti svaka firma koja proizvodi kućanske aparate.
zašto ne bih plaćala posjedovanje fena, kad već plaćam posjedovanje televizije??!!

niđe veze...

kada bi mi usli u kucu da pecate, njima bi sudbina bila zapecacena....bez zeze....
agresija u sred mira.....

sto se tice taksi za fen, nisi ti daleko...bice taksa i za kompjutere....a tek za mobitele....ma PDV ce biti mala maca .....
Bosanac sa dna kace

:shock: :shock: :shock:
Mene sve strah da nam nece uvest taksu na halu i kolicinu posranih govana! :shock:
flora.sa

Post by flora.sa »

Bosanac sa dna kace wrote::shock: :shock: :shock:
Mene sve strah da nam nece uvest taksu na halu i kolicinu posranih govana! :shock:
Ako se ovako nastavi, uskoro možemo očekivati i račun za utrošeni zrak, i proizvedeni ugljen dioksid.
samo da se neko sjeti da otvori firmu za mjejrenje sitog.
Bosanac sa dna kace

flora.sa wrote:
Bosanac sa dna kace wrote::shock: :shock: :shock:
Ako se ovako nastavi, uskoro možemo očekivati i račun za utrošeni zrak, i proizvedeni ugljen dioksid.
samo da se neko sjeti da otvori firmu za mjejrenje sitog.
Sto bi se tu macnula dobra lova! :D
Post Reply