RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Moderator: anex
-
jalija s bistrika
#26 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
To su valjda oni(RTL-hr) što nemaju para i što im je loš program??????????????????????????? 
- amrica
#27 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Na RTL-u nista ni novo ni pametno sto vec nije vidjeno, osim SP u rukometu.Isabell wrote:Pa ako ce se sa njegovim signalom saltati kao i sa HTV 2 onda ga ne moraju ni paliti.
Oni su dobili prava za SP u rukometu naredne godine koje se igra u HR, pa bi to bilo zanimljivo pratiti.
Slazem se vecinom, sport na HRT 2!!!!!! Samo sipak nam svima od lijepih zelja.
- zaphodia
#28 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
A ti bas, bas neces da procitas sta ja pisem? Ili ne razumijes najbolje?
Da nemaju para, ne bi se spremali da izvale cca. 10 miliona ojra za kupovinu, recimo, OBN-a (Caleta im trazio 12, oni spustali na 7, preciznije, ali eto - haj' da uzmemo srednju cifru). Program im jeste katastrofa, za moj ukus naravno i ovo podvlacim, jer nema edukativnih sadrzaja, ali ovo je druga tema.
Elem - u odnosu na Novu TV, oni gube marketinski prostor (sto i u onom tvom "istrazivanju" koje si postavio pise), pa da bi poklopili dva trzista i dva drzavna marketinska budgeta, hoce da preuzmu bh. stanicu.
Tuga je to sto vascijela BeiHa ima ukupan televizijski budget kao jedan VIP u Hrvatskoj. Al eto, trziste je trziste...
Da nemaju para, ne bi se spremali da izvale cca. 10 miliona ojra za kupovinu, recimo, OBN-a (Caleta im trazio 12, oni spustali na 7, preciznije, ali eto - haj' da uzmemo srednju cifru). Program im jeste katastrofa, za moj ukus naravno i ovo podvlacim, jer nema edukativnih sadrzaja, ali ovo je druga tema.
Elem - u odnosu na Novu TV, oni gube marketinski prostor (sto i u onom tvom "istrazivanju" koje si postavio pise), pa da bi poklopili dva trzista i dva drzavna marketinska budgeta, hoce da preuzmu bh. stanicu.
Tuga je to sto vascijela BeiHa ima ukupan televizijski budget kao jedan VIP u Hrvatskoj. Al eto, trziste je trziste...
- zaphodia
#29 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Evo sam ti izdvojila tu recenicu iz tvog posta, JSB, pa da ti je lakse:
Rast u prihodima od marketinga zabilježila je i RTL Televizija no njezin je rast iznosio samo 3.2%.
Rast u prihodima od marketinga zabilježila je i RTL Televizija no njezin je rast iznosio samo 3.2%.
-
jalija s bistrika
#30 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Ma štaćeš glupi "Švabo" a mi ko sve znamo
A program to je već pitanje a zahtjeva malo veći odgovor,stoga sviđali se tebi ili nesviđa tvoj problem
za razliku od tebe recimo meni se sviđa ali o ukusima NO COMMENT 
-
multivitamin
#31 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Ne, tuga je u tome sto u Hrvatskoj Max-TV ima 25000 pretplatnika, koji te-ve gledaju putem interneta a kod nas, u Federaciji makar, nema ni blizu toliko prikljucaka na kablovski ili ADSL internet, flat rate. Bez toga je nemoguce gledati bilo koju tv stanicu u normalnom broadcast formatu, jer ti mjere i naplate svaki MB, a TV to jede k'o dinosaurus....Bez flat rate usluge sa normalnom cijenom, nema internet TV kod nas...jos....
- zaphodia
#32 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Vala se ja s tobom ne prepucavala vise, JSB. Nikako da procitas sta pisem, a sve mi se cini ni da ti tema o budgetima i trzisnoj politici nije bas najbliza. Neise...
Nego, Multi vitamin, u pravu si sasvim. Pouzdano znam da se radi na tom projektu flat rate-a. Odoh postaviti temu o nasem eventualnom Plus kanalu i IPTV, bas me zanima sta ljudi misle.
Nego, Multi vitamin, u pravu si sasvim. Pouzdano znam da se radi na tom projektu flat rate-a. Odoh postaviti temu o nasem eventualnom Plus kanalu i IPTV, bas me zanima sta ljudi misle.
- djulba
#33 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Ja imam RTL na satelitskoj, i moram vam reći da je super program. Čak je i za hrvate to trenutno najbolja televizija.
Tako ako dobijete to na kablovskoj biće vam super ( ko voli gledati tv)
Tako ako dobijete to na kablovskoj biće vam super ( ko voli gledati tv)
-
jalija s bistrika
#34 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Vala tako ti je i najbolje jer si aščare profulila temu jer prićaš nebuloze
TEMA: RTL-hr USKORO U KABLOVSKOM SISTEMU????????????????????????

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#35 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Meni samo nije jasno zasto se HRT2 zamracuje kada se igraju utakmice domaceg prvenstva u bilo kojem sportu. To vec nema veze sa onom pricom o pravima.
- zaphodia
#36 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
zaphodia wrote:Ne bih da nekolicini ovdje kvarim merak, ali pustanje RTL-a u kablovski sistem je misija koja je nemoguca i nikada se nece dogoditi.
Razlog je slijedeci:
RTL vec nekoliko godina ima ozbiljnu namjeru da kupi neku od bh. televizijskih stanica, koja ima dovoljno dobru i rasirenu terestrijalnu pokrivenost. Obzirom da im gledanost u Hrvatskoj relativno ubrzano opada (a u korist Nove TV), rejtinzi se smanjuju, a uzrocno-posljedicna veza je i smanjivanje cijene marketinskog/oglasivackog prostora u programu, od kojeg komercijalna televizija zivi. E da bi se zastitili od "marketinskog prelijevanja", odnosno: ako udju u kablovski sistem, hrvatskim oglasivacima ce biti jeftinije - kupe sekunde samo za Hrvatsku, a gleda ih se i u BiH, oni vrebaju priliku da ovdje kupe stanicu, i tako pokupe marketinski kolac za obje drzave. BTW - Nova nema ovaj problem, jer imaju izuzetno visoke rejtinge i CPP (cost per point, cime se izracunava cijena sekunde).
Sto ce rec', bice RTL, ali bh. RTL. Vec nekoliko godina se vodi rasprava o preuzimanju OBN-a (ako pogledate logo, odnosno tzv. znacku OBN-a, vidjecete koliko je skoro na vlas identicna RTL-u), ali je Caleta, vlasnik OBN-a, a od prosle godine mu je, bar pravno, vracena i Nova TV, ipak malo podigao cijenu i erteelovcima to nije odgovaralo.
Sad se valjda blize finishu.![]()
Voila!
Ja, Boga mi i Boga mi, temu nisam profulila, ali ti očito jesi sve časove iz maternjeg jezika, a bezbeli i koju business stranicu u dnevnoj štampi.
-
jalija s bistrika
#37 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Curo draga ti si ovdje polupala lonce i poklopce ako misliš nam ovdje držati predavanja o ekonomiji i maternjem jeziku onda si fakat profulila temu.Svoje komplekse lijeći negdje drugo a ako ti nije jasno opet ti ponavljam
"RTL-hr USKORO U KABLOVSKOM SISTEMU"
to je tema ovog posta a nikakva ekonomija niti koliko RTL ima novaca 
- alphonse kauders
#38 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
RTL je televizija koja je kako i u Njemačkoj, a tako i u Hrvatskoj stvorena za poluobrazovane ljude (a, takvih ima i u Švabiji hejbet, da se razumijemo) i faktički predstavlja ekranizovanu "žutu štampu".
Naš narod će je primiti ko roda rođenog (još samo da uvedu bosansku verziju RTL-a), jer se televizija uglavnom bavi lokalnim, regionalnim, ali i svjetskim tračevima, producira razne "Hrvatske Idole", "Superstarove", "Big Brother-e", tj. bavi se temama od kojih ne moraš naprezati mozak. Pokaže se tu s vremena na vrijeme koja sapunica, pokoji filmić - ma idealno za naše podneblje.
U suštini, da se pojavi bosanski RTL, to bi skoro bukvalno bila televizijska varijanta "Express-a".
Naš narod će je primiti ko roda rođenog (još samo da uvedu bosansku verziju RTL-a), jer se televizija uglavnom bavi lokalnim, regionalnim, ali i svjetskim tračevima, producira razne "Hrvatske Idole", "Superstarove", "Big Brother-e", tj. bavi se temama od kojih ne moraš naprezati mozak. Pokaže se tu s vremena na vrijeme koja sapunica, pokoji filmić - ma idealno za naše podneblje.
U suštini, da se pojavi bosanski RTL, to bi skoro bukvalno bila televizijska varijanta "Express-a".
-
excalibur.28
#39 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Slazem se u potpunosti! Zivim na sjeveru Bosne tako da imam priliku pratiti sve hrvtaske kanale putem zemaljske mreze! Vjerujete mi na rijec RTL-cro je najlosiji! HRT2 je zakon!
- zaphodia
#40 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
jalija s bistrika wrote:Curo draga ti si ovdje polupala lonce i poklopce ako misliš nam ovdje držati predavanja o ekonomiji i maternjem jeziku onda si fakat profulila temu.Svoje komplekse lijeći negdje drugo a ako ti nije jasno opet ti ponavljam"RTL-hr USKORO U KABLOVSKOM SISTEMU"
to je tema ovog posta a nikakva ekonomija niti koliko RTL ima novaca
Fakat si u pravu, ja sam totalno fulila.
Mislim, ja cijelo vrijeme mislim kako ti NE PROCITAS sta je pisem.
Kad ono tamo - ti, u stvari, NE KONTAS sta sam napisala...
- JohnnyS
#41 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Čitam i ne vjerujem svojim očima... To su kultni projekti?!treger wrote:RTL Plus krenuo sa emitiranjem na MAXtv-u
Tako već od četvrtka na 6. kanalu MAXtv-a još jednom možemo pogledati već viđene, omiljene televizijske sadržaje, nadoknaditi propušteno, ali i uživati u premijernim filmskim naslovima. Novi kanal emitirat će program raznolikog sadržaja, sukladno standardnoj programskoj shemi, poput RTL-ovih kultnih projekata: Bibinog svijeta, Policijske patrole, Dvornikovih, Mijenjam ženu, Mjenjačnice, Sanje, Večere za 5 i Koledžicom po svijetu. Na kanalu će se prikazivati i serije kao što su CSI i telenovele.
(RTL Televizija)
Televizija za idiote. Počevši od mijenjanja žene do "Hrvatskog Top modela by Tatjana Jurić". Morali su skratiti Celebrety Big Brother (a nema, sve celebrety do celebretyja, nisam za dvojicu čuo) jer im je gledanost bila valjda ko i emisiji "Mir i dobro" gdje se čitaju Papine enciklike. Razlika je samo što je za Papu netko i čuo
- Sir Charles
#42 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
I šta bi s tim RTL-om?
- stachu
#43 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Nista, sta ce biti. 
-
jalija s bistrika
#44 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
RTL-hr u osnovnom paketu ELOB-a
Barem su tako rekli

- stachu
#45 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
I sta bi jesu li ga pustili na ELOB-u? Da zovemo ove svoje!jalija s bistrika wrote:RTL-hr u osnovnom paketu ELOB-aBarem su tako rekli
![]()
-
Judge_Dread
#46 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:47, edited 1 time in total.
-
gule_sa
#47 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Judge_Dread wrote:Bas tako. Kad su problem bili filmovi i serije onda su govorili da se zamracuje sve sto nije domaca (HRT) produkcija. Ne kontam sta je problem domace produkcije u sportu kad se napr prenosi prva liga Prdecic Doni vs. Prdecic Donji ili kad im igra reprezentacija u Zagrebu a prenosi HRT ???hrasno38 wrote:Meni samo nije jasno zasto se HRT2 zamracuje kada se igraju utakmice domaceg prvenstva u bilo kojem sportu. To vec nema veze sa onom pricom o pravima.![]()
Salu na stranu mislim da je ovdje u igri sarajevski medijski lobi koji umjesto kvalitetom borbu vodi mutnim radnjama sa RAK-om koga bi zbog ovoga najradije ugasio. Mile Ronhill ima moju podrsku da razbuca RAK !
Uostalom sta je sa sportom na ostalim kanalima sto se oni ne zamracuju? Ima onaj srbijanski sport kanal ? Ljudi jos fino u telopu stave broj svog marketinga za BiH ??????? Ocito u ovom ukupnom pitanju su mutne radnje, dealovi i carsijska sitnosicardzijska supljologija na trosak naroda. Najblaze receno dupli standardi. Jos cu pocet vjerovat u teorije zavjere i furke o uskracivanju prava Hrvatima - a i ostalima koji hoce kvalitet bez suplje![]()
- AfromMann
#48 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Ajd nas prosvjetli koje vlasnik prava,pa da se vise ne sekiram kad zamracuju cak i emisije te iste lige??? 
-
TM1987
#49 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Desava se da SK i FTV prenose u isto vrijeme istu utakmicu Njemacke lige,tako da prica o pravima ne stojiJudge_Dread wrote:Bas tako. Kad su problem bili filmovi i serije onda su govorili da se zamracuje sve sto nije domaca (HRT) produkcija. Ne kontam sta je problem domace produkcije u sportu kad se napr prenosi prva liga Prdecic Doni vs. Prdecic Donji ili kad im igra reprezentacija u Zagrebu a prenosi HRT ???hrasno38 wrote:Meni samo nije jasno zasto se HRT2 zamracuje kada se igraju utakmice domaceg prvenstva u bilo kojem sportu. To vec nema veze sa onom pricom o pravima.![]()
Salu na stranu mislim da je ovdje u igri sarajevski medijski lobi koji umjesto kvalitetom borbu vodi mutnim radnjama sa RAK-om koga bi zbog ovoga najradije ugasio. Mile Ronhill ima moju podrsku da razbuca RAK !
Uostalom sta je sa sportom na ostalim kanalima sto se oni ne zamracuju? Ima onaj srbijanski sport kanal ? Ljudi jos fino u telopu stave broj svog marketinga za BiH ??????? Ocito u ovom ukupnom pitanju su mutne radnje, dealovi i carsijska sitnosicardzijska supljologija na trosak naroda. Najblaze receno dupli standardi. Jos cu pocet vjerovat u teorije zavjere i furke o uskracivanju prava Hrvatima - a i ostalima koji hoce kvalitet bez suplje![]()
- AfromMann
#50 Re: RTL Hrvatska uskoro u kablovskom sistemu ????????
Juce je bio nakav vaterpolo na hrt 2 i na rts sat-u i naravno debili ga zamracili na hrt-u a na rts ostavili ko da cemo pomrijeti ako vidimo sport na hrt2,jedva cekam da vidim kakva ce nakarada od programa biti na nasim vrlim televizijama za euro 2008 i naravno crn hrt2 povazdan!!!