RS6/AMG E63/M5

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Blobi

#1 RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

Cao raja. Naletih na jedan zanimljiv video, pa da podijelim s vama.

Zanimljiv ishod :)...

P.S.
Ko bi rekao da ce Audi toliko napredovati. Sjecam se, do 2000-te godine, proizvodili su tek prosjecne autice. A vidi vidi sad...
AdnanSA

#2 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by AdnanSA »

Ne govori da je Audi proizvodio prosječne autiće ikada. Navući ćeš bijes na sebe.
dottore

#3 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by dottore »

covjece ti si opaljen
Audi je uvijek bio premium brand

Image

Image

Image

Image

ako su za tebe ovo prosjecni autici, onda udure ;-)

a za klip... ne bih se zalio ni na jedno vozilo da ga imam
Blobi

#4 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

AdnanSA wrote:Ne govori da je Audi proizvodio prosječne autiće ikada. Navući ćeš bijes na sebe.
Uzmimo za primjer 1999 godinu. Cisto poredjenja radi, prosjecni Audi A4 i BMW 3.

Image

Image

Audi ne da djeluje siromasno u usporedbi sa ovim BMW-om. Medjutim...

Image

Image

U ovom slucaju, u pitanju su samo i iskljucivo ukusi pojedinaca. Oba auta izgledaju fenomenalno.
Blobi

#5 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

dottore wrote:covjece ti si opaljen

...

Imali su period kad su proizvodili tek prosjecne aute koji nisu mogli parirati konkurenciji. Bili su uvijek u vrhu, ali nikad iznad BMW-a i Mercedesa.

Ali sada... Mislim da su sto se dizajna i performansi tice daleko ispred navedenih suparnika. Zaboravimo na proslost :mrgreen:

P.S.
Sada im ostaje jos samo da budu najbolji na polju udobnosti da budu very top.
shlauf

#6 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by shlauf »

Image

Aleeee aleeeeeeeeeeeeee

Ljubiše mi mog !!!!
:sax:
Blobi

#7 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

shlauf wrote:Image

Aleeee aleeeeeeeeeeeeee

Ljubiše mi mog !!!!
Zanimljiv koncept... :mrgreen: :mrgreen:
jefferson

#8 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by jefferson »

Blobi wrote:

...

Imali su period kad su proizvodili tek prosjecne aute koji nisu mogli parirati konkurenciji. Bili su uvijek u vrhu, ali nikad iznad BMW-a i Mercedesa.

Ali sada... Mislim da su sto se dizajna i performansi tice daleko ispred navedenih suparnika. Zaboravimo na proslost :mrgreen:

P.S.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Blobi

#9 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

jefferson wrote:
Blobi wrote:

...

P.S.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jesam li nesto krivo rekao, ili slagao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?
jefferson

#10 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by jefferson »

ma skorz si upravu. Jos samo da se taj A6 prodaje kao ona dvojica i super!
johntra

#11 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by johntra »

još jedan premium Audi model:

Image

Ili možda ovaj:

Image

Nemojte biti smiješni, Audi je drastično poboljšao kvalitetu od polovine devedestih i tad se kao nešto počeo gurati u premium brendove, što je za mene još jedna lakrdija od klase, ali eto...ne volim švabe ni nacrtane, ali BMW i Mečka su bili svjetlosnim godinama ispred Audija, pogotovo u osamdesetim ili sedamdesetim godinama prošlog vijeka...
Blobi

#12 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

johntra wrote:još jedan premium Audi model:

Image

Ili možda ovaj:

Image

Nemojte biti smiješni, Audi je drastično poboljšao kvalitetu od polovine devedestih i tad se kao nešto počeo gurati u premium brendove, što je za mene još jedna lakrdija od klase, ali eto...ne volim švabe ni nacrtane, ali BMW i Mečka su bili svjetlosnim godinama ispred Audija, pogotovo u osamdesetim ili sedamdesetim godinama prošlog vijeka...
Da, Audi je stvarno kaskao za BMW-om i Mercedesom. Ali sada je situacija drukcija, puno drukcija. I to niko ne moze osporiti :mrgreen:
jefferson

#13 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by jefferson »

a sta ti hoces reci? Da je Audi bolji od Mercedesa i BMW? Eto jeste, i jesil sad sretan?
Samo ja stvarno cijenim Audi u jednoj stvari, koju BMW i mercedes ne mogu nikad ponuditi, a to je da Audi uvijek mozes kupiti sa dobrim popustom, zove se Skoda :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#14 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by 1946 »

jefferson wrote:a sta ti hoces reci? Da je Audi bolji od Mercedesa i BMW? Eto jeste, i jesil sad sretan?
Samo ja stvarno cijenim Audi u jednoj stvari, koju BMW i mercedes ne mogu nikad ponuditi, a to je da Audi uvijek mozes kupiti sa dobrim popustom, zove se Skoda :D
Nađi mi jednog ovakvog škodilaka onda Boga ti, da je pojeftin :-D
Image
Image

Da ne spominjem ovog :-D :
Image
Blobi

#15 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

jefferson wrote:a sta ti hoces reci? Da je Audi bolji od Mercedesa i BMW? Eto jeste, i jesil sad sretan?
Ja sam oduvijek bio veliki ljubitelj BMW-a, i sada sam. Istina je da vozim Narodni Vagon (Vjetar B6), zbog dosta razloga koji su moja licna stvar.

Ja imam pitanje za tebe: jesi li se ikad vozio u nekom novom audiju? Nisi morao ti voziti, to je nevazno... Recimo Audi A6 2004+ :mrgreen: ?

Suhveli mi ta konstatacija u kojoj Audi poredis sa Skodom. Uostalom, Skoda je danas jedan prepoznatljiv brend. Nimalo se ne bih stidio kupovine novog Superb-a. Skoda ispred svih francuza i korejanaca/kineza, itd... Razmisli malo opet prije nego pljunes na Skodu :mrgreen: :mrgreen:
NEOPLAN

#16 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by NEOPLAN »

Dajte ljudi, nemojte biti smijesni....pa zar vise niste naucili da onaj Auto Bild opasno drka na VW grupaciju......kako ce biti Audi ispred BMW-a i Mercedesa...... :lol: :lol:

Merc kad je imao dvozonsku klimu u svojim limuzinama Audi nije ni znao sta je klima i sad je Audi ispred Merca.....hahahaaaa....
citroen

#17 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by citroen »

Image

Image

Image

Image

Tamo negdje oko 1990 godine audi je poceo praviti ozbljnija auta,koja su mogla konkurisati BMW i Mertzu,tj sa predstavljanjem serije audi 100C4,zatim su dosle serije Audi A4 B5 i Audi A8,koji nisu bili najbolji,ali su se priblizili konkurenciji a danas je to negdje sve na istom,samo stvar ukusa...a danas imamo toliko Tzv premium marki...a to sto je audi napravio quattro ne mora znaciti da je odmah premium,prije njega je subaru imao symetrical all wheel drive pa ne spada u premium :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#18 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by corolla02 »

Audi je Audi a vi pricajte dalje sta cete pricati; auto koje je nastalo spajanjem visoko respektovanih u svoje vrijeme NSU i DWK ima razloga da bude svrstan i jeste premium klassa :D
Blobi

#19 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

NEOPLAN wrote:Dajte ljudi, nemojte biti smijesni....pa zar vise niste naucili da onaj Auto Bild opasno drka na VW grupaciju......kako ce biti Audi ispred BMW-a i Mercedesa...... :lol: :lol:

Merc kad je imao dvozonsku klimu u svojim limuzinama Audi nije ni znao sta je klima i sad je Audi ispred Merca.....hahahaaaa....
Uhm.. Danas je dob kada je tehnologija postala opste rasirena i pristupacna svima :mrgreen: . Nekim cudom i vlasnici Audija dobise dvozonsku klimu :mrgreen:. Eh moj ti, kad bi znao kolko ne znas :mrgreen:.
jefferson

#20 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by jefferson »

Blobi wrote:
Ja sam oduvijek bio veliki ljubitelj BMW-a, i sada sam. Istina je da vozim Narodni Vagon (Vjetar B6), zbog dosta razloga koji su moja licna stvar.

Ja imam pitanje za tebe: jesi li se ikad vozio u nekom novom audiju? Nisi morao ti voziti, to je nevazno... Recimo Audi A6 2004+ :mrgreen: ?

Suhveli mi ta konstatacija u kojoj Audi poredis sa Skodom. Uostalom, Skoda je danas jedan prepoznatljiv brend. Nimalo se ne bih stidio kupovine novog Superb-a. Skoda ispred svih francuza i korejanaca/kineza, itd... Razmisli malo opet prije nego pljunes na Skodu :mrgreen: :mrgreen:
Da vozio sam svakakve audije, ukljucujuci i sadasnji A6 (doduse ne R6, ali 3.2 i 4.2), novi A4 itd. Vlasnik sam B5 1.8t, i u BiH Skode Octavije 1.9tdi.
Ono o cemu ti hocu reci jeste kada kupis Skodu mozes dobiti motor iz audija.
Evo, hoces 2.0TFSI motor. Mozes ga kupiti u Audiju A3, ali mozes i u Skodi Octaviji!
Ono sto je sigurno je kada kupis BMW i stanes na semafor niko pored tebe nece stati sa nekakvom drugom, uslovno receno "narodnom" markom sa istim motorm i mehanikom!
O tome ti govorim, ako je premium onda MORA biti premium.
Na najvaznije trzistu premium marki, SAD, jedino se A4 malko koprca, dok su BMW, Mercedes i Lexus ti koji vode kolo, iako ih BMW tamani vec dugo godina.
Sto se tice Auto Bilda to je uopste bez veze raspravljati. Zna se kako oni testiraju auta, po njima je vaznije sto Golf ima 10ltr veci prtljazni prostor nego sto suparnicko auto koci bolje.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#21 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by corolla02 »

Image

Zato...
Image
...hajmo raja razidjite se :D
shlauf

#22 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by shlauf »

Image

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!!
emko1234

#23 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by emko1234 »

svojevremeno kad je izasao audio quattro je bio strasan auto..sto se tice i bmwa i merca nije imao konkurencije..medjutim da se ne lazemo merc je krajem 60-ih imao starog pullmana koji je imao 75% stvari koji moderni auti danas imaju..tu im niko nije mogao konkurisat..fazon je u tome sto do pocetka 90-ih te tri marke nisu ciljale na istu skupinu kupaca..audi nije bio premium i nije pravio auta u toj klasi..medjutim kad je poceo bmw ni merc mu nisu bjezali ni cenat..
medjutim bmw i merc su se u jednom trenutku uljuljali i poceli da zive od stare slave dok je audi i dalje isao naprijed..i tu ih je prestigao..tako da recimo bmw m5 e39 je svojevremeno bio najjaca serijska limuzina na svijetu..al to je bilo prije 10 godina..merc nikad nije imao tu titulu dok je audi vec istih 10 godina nosi..kad je e klasa ima e55amg sa 360ks audi je imao rs6 plus sa 480ks..mislim da im je novi rs6 bas pobjegao..isto kosto ce sad nova osmica napravit bum..od stare slave se ne zivi i u audiju to izgleda vrlo dobro znaju..objektivan sam al mislim da je doslo neko novo vrijeme..bmw koji je toliko gurao svoje atmosferce je poceo da ugradjuje turbo..sto li?..twin turbo bmw?prije par godina nezamislivo..al sve se mjenja..tako i status audija koji ako nije bolji od bmw-a i merca-a nije gori sigurno..nema njihovu proslost al sigurno ce imati sjajnu buducnost :sax: :bih:
NEOPLAN

#24 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by NEOPLAN »

Ama ko je bolji neka cijena kaze....najbolje je najskuplje.... :D
corolla02

#25 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by corolla02 »

Audi Pesnica
Image
Post Reply