addem wrote:Lupetas. Tamo zive Bosnjaci, kao sto zive Bosnjaci i u Hrvatskoj. Tako se izjasnjavaju. Kako bi ti violio da se oni izjasnjavaju druga je prica. I molim moderatore da sankcioniraju ovakve tipove. Radi se o vrijedjanju na nacionalnoj osnovi svih Bosnjaka koji ne zive u Bosni. (A nece ni sa Srbima da zivi!!!).
addem wrote:Covjek je bolestan ne moze ni sa kim da zivi.
Prvo, malo pristojnosti kad mi se obracas. Takvo ponasanje ostavi za svoje ukucane.
Drugo, istina. Ljudi se mogu izjasnjavati kako hoce. Mogu i ja reci da sam Marsovac, pa nisam sa Marsa, niti moram ocekivati lijep docek na Marsu. Nadam se da metafora nije preteska za razumjeti.
A sad ocekujem od tebe, pametnog i zdravog, da mi pojasnis po kojim to kulturno-historijskim faktima stanovnistvo Sandzaka polaze pravo na Drzavu Bosnu i Hercegovinu, pa cak i pravo njihovoj politicko-vjerskoj eliti da insinuira bilo sta u vezi sa politikom Drzave BiH?
EDIT: Ili jos bolje, pokazi elementarno poznavanje pojmova naroda i nacije, pa mi reci ko je to i sta je to Bosnjak. Molim univerzalan arsin, primjenjiv i na BH Srbe, BH Hrvate itd.
Hvala lijepa.