RS od Entiteta RS konsekventno pravi samostalnu drzavu

Da li RS od entiteta RS pravi nezavisnu drzavu RS na polovini teritorije R BiH?

Da
15
79%
Ne
4
21%

Total votes: 19

Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:Ali je cinjenica da je to bio mirovni sporazum kojim se trebao zaustaviti rat, a ne ustrojiti drzava. I kroz njegove anekse je dat "privremeni" ustav dok se ne donese novi (koji bi pretpostavljam trebao biti u skladu sa evropskim, demokratskim principima, i donesenim rezolucijama za BiH, nediskriminatorski, koji nece ugrozavati nicija prava itd). I taj "ustav" nikad nije usvojen kao zvanican u parlamentu, a parlament je taj koji ga usvaja. E "idioti" su oni koji su htjeli da ga verifikuju nedavno.

"...A pozdrave, cestitke i muzicke zelje ostavite za nedeljna prijepodneva na lokalnim radio stanicama!..." kao sto to ti cinis na satelitskim kanalima sa prostora ex-Yu iz neke "tamo daleko" drzave...
Zasto sve uzimas licno @jokeru? Odrasti vec jednom i shvati da je politika vrlo opasna i opaka stvar u rukama neznalica.
A nasi su lideri (zapravo, moji nisu, ali su mene stavili u svoj tor iz razloga sto se zovem kako se zovem!) bili ili
1. Totalni nesposobnjakovici, amateri, vucibatine zeljne avanture... ili...
2. Izdajnici koje je neko drugi poslao da Bosni i Hercegovini i svim iskrenim Bosancima u njoj zagorcaju zivot do maksimuma.

I ta prica o tome da je Dejton bio SAMO za zaustavljanje rata je produkt onih koji hoce idiote koji su ga potpisali da rehabilituju za najvecu izdaju Bosne u njenoj istoriji!

Nikad nisam rekao da mi je drago zbog toga sto je to sve kako vec jeste.
Naprotiv!!!
Ali, razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja jos i u dane potpisivanja Dejtona govorio da je njime izdana Bosna, a ti nisi u stanju to da prevalis preko usta ni ovoliko godina nakon tog cina!
I nemoj mi samo stari "argument" kako se nije moglo drugacije...
Previse je izvakan!
muha_sa

Post by muha_sa »

Vodenjak wrote:
joker wrote:Ali je cinjenica da je to bio mirovni sporazum kojim se trebao zaustaviti rat, a ne ustrojiti drzava. I kroz njegove anekse je dat "privremeni" ustav dok se ne donese novi (koji bi pretpostavljam trebao biti u skladu sa evropskim, demokratskim principima, i donesenim rezolucijama za BiH, nediskriminatorski, koji nece ugrozavati nicija prava itd). I taj "ustav" nikad nije usvojen kao zvanican u parlamentu, a parlament je taj koji ga usvaja. E "idioti" su oni koji su htjeli da ga verifikuju nedavno.

"...A pozdrave, cestitke i muzicke zelje ostavite za nedeljna prijepodneva na lokalnim radio stanicama!..." kao sto to ti cinis na satelitskim kanalima sa prostora ex-Yu iz neke "tamo daleko" drzave...
Zasto sve uzimas licno @jokeru? Odrasti vec jednom i shvati da je politika vrlo opasna i opaka stvar u rukama neznalica.
A nasi su lideri (zapravo, moji nisu, ali su mene stavili u svoj tor iz razloga sto se zovem kako se zovem!) bili ili
1. Totalni nesposobnjakovici, amateri, vucibatine zeljne avanture... ili...
2. Izdajnici koje je neko drugi poslao da Bosni i Hercegovini i svim iskrenim Bosancima u njoj zagorcaju zivot do maksimuma.

I ta prica o tome da je Dejton bio SAMO za zaustavljanje rata je produkt onih koji hoce idiote koji su ga potpisali da rehabilituju za najvecu izdaju Bosne u njenoj istoriji!

Nikad nisam rekao da mi je drago zbog toga sto je to sve kako vec jeste.
Naprotiv!!!
Ali, razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja jos i u dane potpisivanja Dejtona govorio da je njime izdana Bosna, a ti nisi u stanju to da prevalis preko usta ni ovoliko godina nakon tog cina!
I nemoj mi samo stari "argument" kako se nije moglo drugacije...
Previse je izvakan!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zavrzlama wrote:
Vodenjak wrote:Ja sta ovdje lupetanja ima..
Koliko ja vidim, mnogi bi da od Dejtona uzmu samo ono sto im pashe!
A sve ono sto nije dobro da sukcesivno ukidaju, ne pitajuci naravno drugu stranu je li za to ili nije!

Gospodo draga, Dejtonski mirovni ugovor je pravni dokument kojim je ukinuta Republika BiH i njena teritorija podijeljena na dva entiteta.

Isti su sporazum potpisali agresori s jedne strane i idioti i izdajnici s druge strane i tu nema sta da se prica! Jedini nacin kojim se moze izmijeniti je da sve strane potpisnice prihvataju te izmjene.
Ponavljam, SVE i tu nema kompromisa!

A pozdrave, cestitke i muzicke zelje ostavite za nedeljna prijepodneva na lokalnim radio stanicama!

Dejton se revizira iz razloga sto su ga strane potpisnice u potpunosti izigrale....u slucaju RS-a nisu se odmakli ni milimetar od politike Karadica i Milosevica.

Drugo izdajnici koji su podpisali Dejton a predstavljali su RBIH nisu imali puno izbora rat ili mir. Ruku na srce i ti koji su podpisali Dejton i svi mi Bosanci i Hercegovci smo pozdravili jer se zaustaviloi ubijanje i svako je mislio da ce oni drugi doci tobe...opet posle dejtona znamo ko nije dosao tobe i ko provodi istu politiku rusenja zemlje.

Snage koje su opstruirale Dejton su prouzrokovale da EU i Amerika okrene plocu i pocne ponistavat DEjton.

Vodenjak isticati par ljudi koji su podpisali nakaradan Dejton i usporedivati ih sa voljom vecine gradana u BIH koji isti nebi podpisali je vise negi licemjerno...jer ta vecina je krvarila po rovovima i sahranjivala djecu,majke,oceve sestre itd...tako da nisu imali mogucnost da odu u dejton i oni predloze kakvo ce biti uredenje BIH...zato sad u miru i bez granata se to ispravlja sve....pozdrav

Gdje si ovo nasao, prijatelju?? :? :shock:
joker

Post by joker »

Vodenjak, ja nigdje ne ustvrdih da je Dejton dobar ili ne daj Boze idealan. Pa svakom su ociti nedostaci tog sporazuma i sada, a mnogima su bili i kada je tek potpisan.

Ali je cinjenica i da su ljudi u BiH pozdravili (vecinom, uvijek ima onih koji su protiv) taj sporazum i bili presretni sto je rat stao, bez obzira na sve nedostatke tog sporazuma, sto ti govori o stanju duha i morala kod ljudi u BiH. Sada, ne znam kako je bilo osjecanje kod ljudi u dijaspori jer sam bio ovdje. A i sam Dejton je predstavljen kao prelazno rjesenje do normalizacije odnosa u BiH, kada bi se trebao saciniti normalan ustav. I to je ono sto su svi predstavnici Medjunarodne zajednice ovdje govorili. Znas i sam da Srbi nisu htjeli ni da pricaju o BiH kao drzavi i Dejtonu, a sada se drze za Dejton kao davljenik za slamku, jer su shvatili da bi naredna faza mogla biti upravo stvaranje tog normalnog ustava pa su nas malo preduhitrili pa izvrnuli situaciju u svoju korist (Dodik).

Znas i sam da su Ameri ti koji su odredili hocemo li (BiH i Armija BiH) dobiti pomoc, kada cemo je dobiti, kad ce rat stati, nacin na koji ce zavrsiti...

Ne znam otkud toliki animozitet prema meni pa mi kontriras i u stvarima u kojima se donekle i slazemo... :?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:Vodenjak, ja nigdje ne ustvrdih da je Dejton dobar ili ne daj Boze idealan. Pa svakom su ociti nedostaci tog sporazuma i sada, a mnogima su bili i kada je tek potpisan.

Ali je cinjenica i da su ljudi u BiH pozdravili (vecinom, uvijek ima onih koji su protiv) taj sporazum i bili presretni sto je rat stao, bez obzira na sve nedostatke tog sporazuma, sto ti govori o stanju duha i morala kod ljudi u BiH. Sada, ne znam kako je bilo osjecanje kod ljudi u dijaspori jer sam bio ovdje. A i sam Dejton je predstavljen kao prelazno rjesenje do normalizacije odnosa u BiH, kada bi se trebao saciniti normalan ustav. I to je ono sto su svi predstavnici Medjunarodne zajednice ovdje govorili. Znas i sam da Srbi nisu htjeli ni da pricaju o BiH kao drzavi i Dejtonu, a sada se drze za Dejton kao davljenik za slamku, jer su shvatili da bi naredna faza mogla biti upravo stvaranje tog normalnog ustava pa su nas malo preduhitrili pa izvrnuli situaciju u svoju korist (Dodik).

Znas i sam da su Ameri ti koji su odredili hocemo li (BiH i Armija BiH) dobiti pomoc, kada cemo je dobiti, kad ce rat stati, nacin na koji ce zavrsiti...

Ne znam otkud toliki animozitet prema meni pa mi kontriras i u stvarima u kojima se donekle i slazemo... :?
Ma ti si meni ba kontrirao. :-) :-)
Moj prvi post nije bio tebi namjenjen vec uopsteno. :)
Zapravo, sva ova diskusija se vodi zbog nase isfrustriranosti postojecim stanjem. U svemu se onda desi da i mi, kojima je stalo do te jadne zemlje upadamo u klopke medjusobnoog razracunavanja a nismo luk ni jeli ni mirisali.

Svako dobro i tebi i ostalima, ali ja samo kazem da mi ne mozemo dalje sve dok se ne suocimo sa svim dogadjajima i odgovornoscu svih aktera koji su u njima ucestvovali. I "nasim" i "njihovim"!
I to dogadjajima koji su prethodili samom potpisu u Dejtonu, ali i onima koji su prethodili ratu i situaciji uz sami rat.
joker

Post by joker »

Vodenjak wrote: Ma ti si meni ba kontrirao. :-) :-)
Moj prvi post nije bio tebi namjenjen vec uopsteno. :)
Zapravo, sva ova diskusija se vodi zbog nase isfrustriranosti postojecim stanjem. U svemu se onda desi da i mi, kojima je stalo do te jadne zemlje upadamo u klopke medjusobnoog razracunavanja a nismo luk ni jeli ni mirisali.

Svako dobro i tebi i ostalima, ali ja samo kazem da mi ne mozemo dalje sve dok se ne suocimo sa svim dogadjajima i odgovornoscu svih aktera koji su u njima ucestvovali. I "nasim" i "njihovim"!
I to dogadjajima koji su prethodili samom potpisu u Dejtonu, ali i onima koji su prethodili ratu i situaciji uz sami rat.
Prisjecanja radi (provjeri) na moj komentar Bumerang ustvrdjuje kako je prilog odlican a ti kako se ne slazes sa njim. OK tvoje pravo a na dalje dajes komentar u kome osporavas nase stavove i shvatanja Dejtona. Toliko o tome kontriranju, al' dobro hajde da ne bude evo ga opet poceo. :-)

Ovo podvuceno i ja u potpunosti potpisujem. :-)

Hajd' u zdravlje i ugodan vikend...
Post Reply