Zasto sve uzimas licno @jokeru? Odrasti vec jednom i shvati da je politika vrlo opasna i opaka stvar u rukama neznalica.joker wrote:Ali je cinjenica da je to bio mirovni sporazum kojim se trebao zaustaviti rat, a ne ustrojiti drzava. I kroz njegove anekse je dat "privremeni" ustav dok se ne donese novi (koji bi pretpostavljam trebao biti u skladu sa evropskim, demokratskim principima, i donesenim rezolucijama za BiH, nediskriminatorski, koji nece ugrozavati nicija prava itd). I taj "ustav" nikad nije usvojen kao zvanican u parlamentu, a parlament je taj koji ga usvaja. E "idioti" su oni koji su htjeli da ga verifikuju nedavno.
"...A pozdrave, cestitke i muzicke zelje ostavite za nedeljna prijepodneva na lokalnim radio stanicama!..." kao sto to ti cinis na satelitskim kanalima sa prostora ex-Yu iz neke "tamo daleko" drzave...
A nasi su lideri (zapravo, moji nisu, ali su mene stavili u svoj tor iz razloga sto se zovem kako se zovem!) bili ili
1. Totalni nesposobnjakovici, amateri, vucibatine zeljne avanture... ili...
2. Izdajnici koje je neko drugi poslao da Bosni i Hercegovini i svim iskrenim Bosancima u njoj zagorcaju zivot do maksimuma.
I ta prica o tome da je Dejton bio SAMO za zaustavljanje rata je produkt onih koji hoce idiote koji su ga potpisali da rehabilituju za najvecu izdaju Bosne u njenoj istoriji!
Nikad nisam rekao da mi je drago zbog toga sto je to sve kako vec jeste.
Naprotiv!!!
Ali, razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja jos i u dane potpisivanja Dejtona govorio da je njime izdana Bosna, a ti nisi u stanju to da prevalis preko usta ni ovoliko godina nakon tog cina!
I nemoj mi samo stari "argument" kako se nije moglo drugacije...
Previse je izvakan!