Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
http://www.vladars.net/lt/srpska/
citat
"Glavni grad Republike Srpske je Sarajevo ( ), a najveći grad Banja Luka sa više od 200.000 stanovnika predstavlja administrativni, privredni i kulturni centar Republike Srpske."
http://www.srpska.com/podaci.php
citat
"Glavni grad je Banja Luka, koja sa više od 200.000 stanovnika predstavlja administrativni, privredni i kulturni centar Republike Srpske."
Pa koji im je sada glavni grad Uporedite boldirane dijelove citata. Prvo nesto republiku srpsku na http://www.srpska.com porede sa Austrijom i Svicarskom a ne znaju koji im je glavni grad.
Glavni grad svih Srba svijeta je Beograd, oni to dobro znaju zato se svi i okrecu prema beogradu dok se Bosanski muslimani okrecu prema Meki, a Hrvati prema Zagrebu. Bosnjaci jos uvijek nemaju drzave pa tako nemaju ni glavnog grada.
Stolica wrote:Glavni grad svih Srba svijeta je Beograd, oni to dobro znaju zato se svi i okrecu prema beogradu dok se Bosanski muslimani okrecu prema Meki, a Hrvati prema Zagrebu. Bosnjaci jos uvijek nemaju drzave pa tako nemaju ni glavnog grada.
Stolica wrote:Glavni grad svih Srba svijeta je Beograd, oni to dobro znaju zato se svi i okrecu prema beogradu dok se Bosanski muslimani okrecu prema Meki, a Hrvati prema Zagrebu. Bosnjaci jos uvijek nemaju drzave pa tako nemaju ni glavnog grada.
Kome li onda pripada Rajvosa ako ne Bosanskim muslimanima a.k.a Bošnjacima.
mislim da je za njih najbolje odrediti Vukojebinovice kao glavni grad.....a Najgornje Zabrdjevice kao administrativni centar....ionako im u vecini "gradova" medjedi postu raznose....
rumenko wrote:mislim da je za njih najbolje odrediti Vukojebinovice kao glavni grad.....a Najgornje Zabrdjevice kao administrativni centar....ionako im u vecini "gradova" medjedi postu raznose....
o's na jedno pivo kod komsija? podpalimo rostilj i merak... al' ne razumijes ti to. ne razumijes ti znacenje rijeci "bosanac"...
ma glupani neznaju sta ce od sebe,nepismeni a nesto pokusavaju ali ne moze zna se koji je glavni grad Bosne i Hercegovine a to je SARAJEVO a za njihovu banjaluku niko nezna tako da im je bolje da sute i ne provaljuju vise
Ja mislim da su grešku već ispravili i sada je Banja Luka centar Republike Srpske a Sarajevo je glavni grad BiH a sjedište FBiH je trebalo odavno prebaciti u Mostar.
Nenadv24 wrote:Ja mislim da su grešku već ispravili i sada je Banja Luka centar Republike Srpske a Sarajevo je glavni grad BiH a sjedište FBiH je trebalo odavno prebaciti u Mostar.
hoces da kazes da je banja luka centar okupiranog dijela bosne i hercegovine!
Malo po nacionalnoj osnovi, nek svi imaju po jedan glavni grad ?
Eto nek prebace u Tuzlu, kod nas makar zive i jedni i drugi i treci...
Zasto bacati pare, prebacivati sad svu upravu u Mostar, udaljiti administrativni centar od najnaseljenijih podrucja itd...
ovo za tuzlu imas od mene mi 5+.
(inace poticem sa husina, po genelogiji ovako kad samo radili jos prije rata)
Ma jok ba, zaboli me gdje ce sta bit, vec kontam kad bi sarajlije morale preko Karaule u glavni grad, a ne obratno, garant bi se tu zacas napravile 3-4 trake...