RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
hizo ramidovic

#976 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

General War wrote:
hizo ramidovic wrote: nemojte, ljudi, ako Boga znate...
imam urodjen strah od granata a i ne godi mi zdravlju boravak u zemunicama...vise mi prija topla i suha soba
Nema ba u skandinaviji tople i suhe sobe dragi Hizo...ako hoces da te saljemo kod brace arapa, al mozes osvanut u siriji. :mrgreen:
ima, ima...pricali mi ljudi...
njihovi magacini su klimatizirani, a to je najbolje za moje zdravlje
General War

#977 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

hizo ramidovic wrote:
General War wrote:
hizo ramidovic wrote: nemojte, ljudi, ako Boga znate...
imam urodjen strah od granata a i ne godi mi zdravlju boravak u zemunicama...vise mi prija topla i suha soba
Nema ba u skandinaviji tople i suhe sobe dragi Hizo...ako hoces da te saljemo kod brace arapa, al mozes osvanut u siriji. :mrgreen:
ima, ima...pricali mi ljudi...
njihovi magacini su klimatizirani, a to je najbolje za moje zdravlje
Ma dje ce bit toplo na 5 stepeni u magacinu, a zimi i pingvini upadaju u nesvjest. :mrgreen:
hizo ramidovic

#978 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

General War wrote:
hizo ramidovic wrote: njihovi magacini su klimatizirani, a to je najbolje za moje zdravlje
Ma dje ce bit toplo na 5 stepeni u magacinu, a zimi i pingvini upadaju u nesvjest. :mrgreen:
bitno je da ne puca, ne kisne i ne puse...
zimi ne izlazis napolje i rijesen problem
uostalom, to su sitnice, bitno je uvalit' se gore, ostalo je lahko
mO k3

#979 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:
General War wrote:
hizo ramidovic wrote: njihovi magacini su klimatizirani, a to je najbolje za moje zdravlje
Pa na sta cekas kreni dok se granice ne zatvore , nema poslije garancije slati ...
General War

#980 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

Svi vi koji hocete u logistiku, nemere! Ima samo jedan posten logisticar koji ce jope se sikirat da nam nista ne nedostaje, a to je Esso Radeljas kojeg krasi i iskustvo i postenje,... :mrgreen:
Ostali zaduzujte gevere i pravac suma! :mrgreen:
decembar2017

#981 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by decembar2017 »

Otto_13 wrote:
General War wrote:
Nazalost, oni imaju pocetnu prednost jer im treba samo politicka deklaracija, a na drugoj strani je sada da krene...ukoliko vrag odnese salu jer:
1) jer zaboravaljas da kompletan saobracaj moze ici i preko hrvatske i uci na banjalucku regiju (nije 92)
2) entitetska linija nije toliko bitna vec granicna prema drugim drzavama jer gubis suverenitet (vidi pod slovenija 1991)
3)Nema potrebe da izoluje jer ta mjesta su vec sama od sebe izolovana i borcano i komunikacijski
4) To da, ali panika moze biti dvostrana.
Druže njima treba fizička veza kako bi spojili svoja dva dijela .
Da imaju kompaktnost teritorije .
U slučaju toga što si ti naveo mogli bi da se prebacuju civili ili eventualno roba ali svakako da Hrvatska nebi dopustila da se vojne jedinice RS prebacuju preko njenog teritorija kako bi recimo pomogli Prijedoru ako bi na njega bio izveden napad .Dakle ako nemaju slobodu manevra svojim jedinicama jedan dio bi bio konstantno ugrožen . Propustom da osiguraju Brčko oni već u uvodnoj fazi bi doveli svoje snage u Bosanskoj krajini u nepovoljnu strategijsku situaciju .
U ovom konkretnom slučaju izlazak na entitesku liniju za njih predstavlja "izlazak na državnu granicu " i nemaju potrebe da izlaze na granicu prema Srbiji jer u slučaju reakcije napad će doći iz FBiH a svakako ne iz Srbije ili Crne Gore . Potencijalno bi morali osigurati granicu prema Hrvatskoj . Osigurati i izolovati sva potencijalna mjesta otpora u dubini teritorije više iz propagandnih razloga nego iz stvarne sigurnosne i vojničke potrebe .
@ otto je ovdje u pravu, i bas zbog ovoga su se lomila i koplja ne samo u Dejtonu , gdje su se srbi radije odrekli Sarajeva uz sve ono politicko, vojno, ekonomsko a i drustveno znacenje koje to podrucje ima nego fizicke veze koje Brcko znaci.

Teritorijalna povezanost je bila primarni cilj vec i prije prvog ispaljenog metka , npr da li se ko sjeca kako je glasila definicija teritorija koje bi ostale u Jugoslaviji a koju su potencirali vec 1991, da nije slucajno:
- gdje su srbi bili u vecini
- gdje bi bili u vecini da nisu i oni ginuli u prijasnjim ratovima
- i ono famozno " teritorije koje su im potrebne da bi imali fizicku povezanost " :wink:

I taj cilj ostaje i danas, pa nije dodik slucajano ostavio onu kartu prema kojoj je Brcko jos dio genocidne stvorevine iako nije smjeo da tu odrzi onu anketu koju je zvao referendum naroda, sto im se kroz medije prodaje da je Brcko jos dio genocidne stvorevine i sl .

Granice se prave ne za danas ili sutra vec za sljedecih 50, 100 godina i tvrditi da srbi planiraju da zavise od hrvatske i da bi pristali na teritorijalnu ne-povezanost je negiranje razuma i istorije.
Last edited by decembar2017 on 01/02/2019 10:00, edited 3 times in total.
General War

#982 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

hizo ramidovic wrote:
General War wrote:
A dje cemo sa Essom? Nemas ni iskustva, hoces hapit...
sumirprimus

#983 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

General War wrote:Svi vi koji hocete u logistiku, nemere! Ima samo jedan posten logisticar koji ce jope se sikirat da nam nista ne nedostaje, a to je Esso Radeljas kojeg krasi i iskustvo i postenje,... :mrgreen:
Ostali zaduzujte gevere i pravac suma! :mrgreen:
bogme kod mene ne mere.zauzeto
mO k3

#984 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

nego deder da mi javite sta je najpotrebnije da napravimo biznis ...
hizo ramidovic

#985 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

mO k3 wrote: Pa na sta cekas kreni dok se granice ne zatvore , nema poslije garancije slati ...
pa rekoh na pocetku da mi samo na vakat javite kad je mobilizacija...i odma' krecem...
mO k3

#986 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:
mO k3 wrote: Pa na sta cekas kreni dok se granice ne zatvore , nema poslije garancije slati ...
pa rekoh na pocetku da mi samo na vakat javite kad je mobilizacija...i odma' krecem...
a gdjes ?? Gledaj neko skladiste da organizujes koje je dobro osigurato , valja brasno,kafu,cigare slati
mO k3

#987 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

moram i sa srbima u kontakt stupiti
sumirprimus

#988 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote:moram i sa srbima u kontakt stupiti
pravi petokolonas
hizo ramidovic

#989 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

General War wrote:
hizo ramidovic wrote: bitno je da ne puca, ne kisne i ne puse...
A dje cemo sa Essom? Nemas ni iskustva, hoces hapit...
esso preuzima juznije krajeve, fasov'o reumu dok je bio u zatvoru pa mu godi malo toplija klima
glede iskustva, pa niko se nije naucen rodio, samo lagano...
hocu hapit, to je tacno, ali nas narod mudro veli: 'ko ne zna hapit' ne zna ni drugom dat'...
hizo ramidovic

#990 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

mO k3 wrote:
hizo ramidovic wrote:
a gdjes ?? Gledaj neko skladiste da organizujes koje je dobro osigurato , valja brasno,kafu,cigare slati
pa nadjite nesto, misa mu hebem...nece bit' djaba
mO k3

#991 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:
mO k3 wrote:moram i sa srbima u kontakt stupiti
pravi petokolonas
biznis je biznis :mrgreen:
sumirprimus

#992 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

ljepi partizani :izet:
mO k3

#993 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:ljepi partizani :izet:
trebat ce nam vozaca , mozemo li na tebe racunati?
:mrgreen:
sumirprimus

#994 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

ako je sava kovacevic bio sofer ondaK cu i ja
Seyfo

#995 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Seyfo »

Kae MUP pi si entiteta osim što radi rigorozne kontrole vozila i vozača, još i ode u civilu po kafanama,folkotekama i hamam barovima, popiju 100 piva, dvije votke i i četiri rakije, pomarišu se i onda obuČu odore MUPa i redom apse nejač. Pa je tako poneki momčić dobio štos u vugla,palicu po bubrezima,flašu u čelo i šili ga.

Situacija jest dramatična ali opet mi to nešto ne djeluje kao početak rata??
mO k3

#996 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:ako je sava kovacevic bio sofer ondaK cu i ja
e to:)

@ seygo sta si ti pio danas?
sumirprimus

#997 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

jos ne svice rujna zora, jos ne trepti list sa gora, ne cuje se poj slavuja, zoru da najavi
daddy-kool

#998 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

Dok se svi fino raspoređuju, da se i ja prijavim da sam spreman preuzeti dužnosti u civilim strukturama komandog lanca OS BiH.
Krasi me odlučnost, djelovanje po zakonu i ustavu, patriotski duh.
Pobjedu garantujem.
sumirprimus

#999 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

daddy-kool wrote:Dok se svi fino raspoređuju, da se i ja prijavim da sam spreman preuzeti dužnosti u civilim strukturama komandog lanca OS BiH.
Krasi me odlučnost, djelovanje po zakonu i ustavu, patriotski duh.
Pobjedu garantujem.
ubijo se za hvoa
sumirprimus

#1000 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

sumnjaju neki... :izet:
Locked