Eh ovakoo.. obilazim oko Vijecnice i preko onih rupa, kad mi nesto puce izbaci iz brzine..
Zvuk je kao da diferencijal negde kaci,grebe,lupka tj. Kad je van brzine cuje se jace i sto vise usporis kao da stanes kako sporije tocak vise kao tup udarac.
Kad je u brzini i pod gasom slabije
Ps. Normalno salta brzine
Neko pomoc? Preporuka majstora ,isao sam Servis Halilovici , Nera,Edvin , Jakara itd.. svi mogu skinuti al ne znaju mogu li napravit
RS Clio ,problem mjenjac
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
esso_sa
#2 Re: RS Clio ,problem mjenjac
Pa bez skidanja i otvaranja mjenjaca, tesko da ce ti ijedan majstor moci reci vise ...
Po tvom opisu, zvuci kao da ti se sasuo lezaj diferencijala.. Mozda cak i diferencijal.. Ali, kao sto reko', ne mozes znati dok majstor ne skine i otvori.
Sto se majstora tice, moja preporuka je Edvin. Popravljao nam je davno mjenjac na 2.0 16v Megane-u i odradio odlican posao.
Po tvom opisu, zvuci kao da ti se sasuo lezaj diferencijala.. Mozda cak i diferencijal.. Ali, kao sto reko', ne mozes znati dok majstor ne skine i otvori.
Sto se majstora tice, moja preporuka je Edvin. Popravljao nam je davno mjenjac na 2.0 16v Megane-u i odradio odlican posao.
- sema911s
#3 Re: RS Clio ,problem mjenjac
Cek tebi auto radi ide... Ali kada voziz i pritisnes gas, pokreces se cuje se lup, udarac...
Vise zvuci kao lezaji na poluosovini..
Mandzetna pukla iscurila mast i lezaj zaribao... Ostalo malo kuglica koji jos rade svoj posaoo
Vise zvuci kao lezaji na poluosovini..
Mandzetna pukla iscurila mast i lezaj zaribao... Ostalo malo kuglica koji jos rade svoj posaoo
-
Muuky
#4 Re: RS Clio ,problem mjenjac
Kad pritisnem gas manje ,kad je van brzine lupa ,grebe
Ma bio et kod majstora svi kazu mjenjac ,difernecija
Ma bio et kod majstora svi kazu mjenjac ,difernecija