Rowenta rotirajuca cetka

Post Reply
suncica24

#201 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by suncica24 »

Imam rowenta cetku evo vec godinama i zaista preporucujem.

Ja imam tanku kosu koja ako se ne isfenira lici na mokru najlonku priljepljenu na glavu.
A imam i neke dvije lijeve ruke.

Sad, ako kazem da kosa, uz dobro sisanje, izgleda kao da sam bila u salonu... Jednostavno, obozavam je.
sanjam-te

#202 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by sanjam-te »

vao toliko preporuka...de nek neko stavi sliku te čarobne stvarčice...ja mislila kupiti peglu al haman da ću se predomisliti.

Jel se može koristiti i na dužoj i na kraćoj kosi? Moja je do ramena i sama od sebe se izvija prema vani,a ja bih htjela ili ravno il unutra...jel to može?

Jel ovo ta:

Image
madnessa

#203 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

@sanjam-te: Moja je kovrčava i uspijevam je skroz usmjeriti po svojoj volji ovom četkom. Imaš na youtubeu klipove šta djevojke uspijevaju napraviti. Ja evo kanim kupiti novu, jer mi je ovoj termostat otišao nakon 2god, pa je ne smijem gasiti dok se feniram inače mora na hlađenje od 15ak min.
Irm@

#204 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Irm@ »

suncica24 wrote:Imam rowenta cetku evo vec godinama i zaista preporucujem.

Ja imam tanku kosu koja ako se ne isfenira lici na mokru najlonku priljepljenu na glavu.
A imam i neke dvije lijeve ruke.

Sad, ako kazem da kosa, uz dobro sisanje, izgleda kao da sam bila u salonu... Jednostavno, obozavam je.
dobro sad necemo pretjerivati :-D :D
cetka jeste dobra ali kosa da je kao iz frizerskog nikad :-D
ja imam bas gustu i valovitu kosu..Rowenta je ispravi ali recimo legnem spavati i ujutro je moram ispravljati peglom jer se vrhovi uvrnu.. u svakom slucaju je dobra stvar i za mene cetka u kombinaciji sa peglom se isplati itekako :) ;-)
madnessa

#205 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

Irm@ wrote:dobro sad necemo pretjerivati :-D :D
ja imam bas gustu i valovitu kosu..Rowenta je ispravi ali recimo legnem spavati i ujutro je moram ispravljati peglom jer se vrhovi uvrnu.. u svakom slucaju je dobra stvar i za mene cetka u kombinaciji sa peglom se isplati itekako :) ;-)
I meni se to dešava kada je navečer osušim. Kada je ujutro osušim više mi se ne uvija i može mi trajati tako 3 dana. Bude mi baš kao iz frizerskog. Valjda se navečer ne usmije dlaka ohladiti, šta li već. Dosta je do toga kako je neko ošišan, dužine, tipa kose... Ali eto ja sam skontala da je ujutro perem i onda mi potraje. Doduše, ako je navečer operem ujutro je nasuho malo četkom i bude ok.
suncica24

#206 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by suncica24 »

madnessa wrote:
Irm@ wrote:dobro sad necemo pretjerivati :-D :D
I meni se to dešava kada je navečer osušim. Kada je ujutro osušim više mi se ne uvija i može mi trajati tako 3 dana. Bude mi baš kao iz frizerskog. Valjda se navečer ne usmije dlaka ohladiti, šta li već. Dosta je do toga kako je neko ošišan, dužine, tipa kose... Ali eto ja sam skontala da je ujutro perem i onda mi potraje. Doduše, ako je navečer operem ujutro je nasuho malo četkom i bude ok.
Mislim, jako puno toga je i do sisanja :)
Meni je kosa neki duzi paz, tako da se da lako isfenirati. A kako je moram prati haman pa svaki drugi dan... onda i bude kao iz salona skoro svaki drugi dan, s tim sto ipak feniranje u salonu, da se ne masti kosa, bi trajalo prilicno duze. :)

E da, i meni je puno bolje isfenirana ako je susim ujutro.
Navecer se valjda naelektrise, ili ostane dlaka vlazna, tako da razultat ne bude bas najbolji.
madnessa

#207 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

Eh da... Sad se sjetih... Frizer mi je isto rekao da ne stavljam regenerator na cijelu kosu nego samo na vrhove. i jako malo Kao regenerator kosu čini masnijom, težom, pa zato frizura ne traje dugo kao iz salona. :?
sanjam-te

#208 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by sanjam-te »

Idem sutra da vidim ima li je gdje u mojoj blizini i koliko je love....da je jeftinija ne bih se puno dvoumila (ako bude ok bude, ako ne nikom ništa, nije bila skupa), a ovako mi se baš ne bacaju pare ako nije vrijedno.

Po komentarima koliko je dobra nije skupa.
Irm@

#209 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Irm@ »

ja i stavljam regenerator tako.. iako nemam problema s masnom kosom.. moja je vise suha i farbana, pa mi barem ne stvara probleme oko mascenja ali zato stvara probleme sa svim ostalim :-D
a nije mi nikad zgodno da je perem ujutro (morala bih u 5 ustati) :-D ja imam gustu i srednje dugu kosu pa mi treba oko 45 minuta da je osusim sa cetkom i jos 15-tak da je operem..
ali sam se sjetila kako sam nekoliko puta na nekom poslovnom putu je oprala ujutro i da bila je vrlo uspjesno odrzana ravno :-D ali dobro ovako se ujutro potpomognem peglom i super :) nedavno mi je stara pegla umrla (i to na putu sam bila) :D pa sam kupila novu Rowentinu sa podesavanjem stepeni.. moja preporuka odlicna je :thumbup: :)
suncica24

#210 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by suncica24 »

HELP!
Pokvarila mi se cetka :roll:
Ne mogu namjestiti "cetkasti dio" na tijelo cetke, cim krene sa rotiranjem spadne :sad:
A ne vidim unutar ni tijela, ni nastavka u cemu je problem.

Je li se ikom desilo slicno?
Irm@

#211 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Irm@ »

pa treba da klikne.. ja je jednom nisam dobro namjestila pa mi je ispadala..
ako ne uspijes onda pravas Aspera servis na Grbavici ;-)
suncica24

#212 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by suncica24 »

Irm@ wrote:pa treba da klikne.. ja je jednom nisam dobro namjestila pa mi je ispadala..
Nece da klikne :sad:

Gdje se nalazi taj servis?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#213 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by plain vanilla »

suncica24 wrote:
Irm@ wrote:pa treba da klikne.. ja je jednom nisam dobro namjestila pa mi je ispadala..

ma hoce, samo se moras potruditi

ja sam je jednom namjestala sat vremena, malo je falilo da je bacim u smece
srecom, nisam bila kod svoje kuce, pa sam se morala uzdrzati :lol:
Irm@

#214 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Irm@ »

plain vanilla wrote:
suncica24 wrote:

ma hoce, samo se moras potruditi

ja sam je jednom namjestala sat vremena, malo je falilo da je bacim u smece
srecom, nisam bila kod svoje kuce, pa sam se morala uzdrzati :lol:
ne bi trebalo da se moras potruditi..meni za to treba bukvalno 10 sec.. bolje odnijeti na servis dok je pod garancijom.. :)

@suncica: na platou (tacnije u prolazu) kod trolejbuske na Kovacicima smjer prema dobrinji
http://www.servisaspera.com/
suncica24

#215 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by suncica24 »

@suncica: na platou (tacnije u prolazu) kod trolejbuske na Kovacicima smjer prema dobrinji
http://www.servisaspera.com/
Hvala! :)
lavorpunvode

#216 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by lavorpunvode »

ehh.. dobih ja cetku i s obzirom da sam je prvi put koristila veceras, prezadovoljna sam.. samo imam problem sa velikom cetkom koja mi spada kad malo jace povucem kroz kosu.. jel se jos nekome to desava i u cemu je problem? :S
plain vanilla

#217 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by plain vanilla »

lavorpunvode wrote:ehh.. dobih ja cetku i s obzirom da sam je prvi put koristila veceras, prezadovoljna sam.. samo imam problem sa velikom cetkom koja mi spada kad malo jace povucem kroz kosu.. jel se jos nekome to desava i u cemu je problem? :S
ne smije spadati, moras je fino uglaviti da klikne
lavorpunvode

#218 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by lavorpunvode »

plain vanilla wrote:
lavorpunvode wrote:ehh.. dobih ja cetku i s obzirom da sam je prvi put koristila veceras, prezadovoljna sam.. samo imam problem sa velikom cetkom koja mi spada kad malo jace povucem kroz kosu.. jel se jos nekome to desava i u cemu je problem? :S
klikne ona, isto kao i ona tanja, ali ta siroka ipak ispada.. s onom drugom nemam problema a isto ih postavim :cry:
plain vanilla

#219 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by plain vanilla »

lavorpunvode wrote:
plain vanilla wrote:
klikne ona, isto kao i ona tanja, ali ta siroka ipak ispada.. s onom drugom nemam problema a isto ih postavim :cry:
kad klikne, trebas je zakljucati
i onda mrdni je malo jace da vidis hoce li ispasti
ne smije ispadati tokom feniranja
ako nikako ne mozes namjestiti, onda nosi odmah u servis, mada vjerujem da ti treba malo prakse
lavorpunvode

#220 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by lavorpunvode »

plain vanilla wrote:
lavorpunvode wrote:
plain vanilla wrote:
kad klikne, trebas je zakljucati
i onda mrdni je malo jace da vidis hoce li ispasti
ne smije ispadati tokom feniranja
ako nikako ne mozes namjestiti, onda nosi odmah u servis, mada vjerujem da ti treba malo prakse
zakljucati? :D kako zakljucati? :D
plain vanilla

#221 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by plain vanilla »

na vrhu cetke gore imas katanac nacrtan, to trebas okrenuti na poziciju zatvorenog katanca
lavorpunvode

#222 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by lavorpunvode »

plain vanilla wrote:na vrhu cetke gore imas katanac nacrtan, to trebas okrenuti na poziciju zatvorenog katanca
eto, nikad cula za to.. hvala ti puno :-D

EDIT: Mozda sam nacorava, al nema kod mene nikakvog katanca :oops:
Last edited by lavorpunvode on 23/07/2013 21:32, edited 1 time in total.
plain vanilla

#223 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by plain vanilla »

lavorpunvode wrote:
plain vanilla wrote:na vrhu cetke gore imas katanac nacrtan, to trebas okrenuti na poziciju zatvorenog katanca
eto, nikad cula za to.. hvala ti puno :-D
nema na cemu :)
kad zajljucas trebalo bi sve biti ok
nera18

#224 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by nera18 »

jel neko upratio, negdje vidjeh u letu da je na akciji, gdje???
madnessa

#225 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

Ni ja nisam vidjela taj katančić... :? Mislim da ove naše četke kada kliknu treba još malo okrenuti u nekom smjeru da se zaključaju...

Info za one koji su kupili četke na akciji i/ili u Tehnomarketu...
Svoju prvu četku sam uzela na akciji u Teknomarketu. Još uvijek mi je bila u garanciji kada se pokvarila i odlučim je zamijeniti. Odem u servis, oni izdaju nalog za zamjenu, ali u Connect4-u (stari Tehnomarket, novo ime), mi rekoše da mi mogu zamijeniti za nešto drugo, jer sadašnja cijena nove četke je veća od one koje sam ja platila, a pošto nisu ista firma ne mogu stornirati taj neki stari račun. Pošto mi je stvarno trebala četka, a ne zamjena za nešto što mi ne treba, odlučim se vratiti u servis. Kroz par dana sam dobila novu od dobavljača. Ljudi su stvarno oličenje ljubaznosti i ekspeditivnosti. Nadam se da ćete paziti na to kada kupujete na akciji, da vam možda sutra neće htjeti zamijeniti. A ko je kupio u Tehnomarketu neka to napomene u servisu.
Post Reply