Rowenta rotirajuca cetka

Post Reply
moonlight7

#126 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by moonlight7 »

Anne Boleyn wrote:Nakon što iščitah temu, mislim da ću da pustim kosu i kupim ovu četku. :D
:lol: :lol: :lol:
+1 :thumbup:
Cholina_Lokica

#127 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Cholina_Lokica »

Ko ti je kriv kad si smotana :D
moonlight7

#128 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by moonlight7 »

eno sad me razočara, i kod mene je i gusta i duga :?
Cholina_Lokica

#129 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Cholina_Lokica »

moonlight7 wrote:eno sad me razočara, i kod mene je i gusta i duga :?
Kod mene je kosa do pola ledja kad se ispravi, afro kosa, bukvalno afro :roll: Teska, gusta, griva, griva ba :lol: i sasvim je normalno ispravim
moonlight7

#130 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by moonlight7 »

huh, dobro je
samo, moja je tako oštra a imam kao neke stepenove od sredine glave,
pa sad jel može s ovom četkom da se fenira ono vani pa da imam kao neke lokne
jel me kontaš? :-)
Cholina_Lokica

#131 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Cholina_Lokica »

E to ti nemam pojma :D
U svakom slucaju treba da se ustelis kako odgovara tvojoj kosi. Kod mene je bio slucaj ja par prvih puta kako god isfeniram ono ode u tri lijepe, sve se izvija svaki pramen drugaciji, dok ne pogledah knjizicu koja je dosla sa cetkom i kaze kosa k'o kod mene se fenira sa strane, ni unutra ni vani nego sa strane i fakat, tek tako mi se slozi kako treba :D Doduse to meni sve stojio dok ne prespavam, ali kod mene se to desava i kad em frizer isfenira, jbg ne mogu ja od ovakve kose pravit ravnu nikako :D
moonlight7

#132 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by moonlight7 »

mene ubi čežnja za loknama :D, ni vikleri ni figaro ne pomaže
a tebi hvala u svakom slučaju :)
kredenac-ac

#133 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by kredenac-ac »

madnessa hvala puno!
mislim da cu je ipak kupiti cim nalete kakve pare. ima cura na youtube koja ima bob frizuru plavu kosu i predobro se isfenira... jest da mi nije takva kosa niti duzina niti ista, ali su me tvoj komentar i njen video ubijedili
Pasiflora

#134 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Pasiflora »

madnessa wrote:
kredenac-ac wrote:jos samo par sitnica prije nego je kupim

1. koliko kosta u merkatoru?
....
4. da li je istina da se kosa malobrze masti kad se koristi ova cetka...

1. Veze nemam, ali se vrti oko 100KM (99-109KM)
....
4. Ne bih rekla da se brže masti. Moja kosa čak duže izdrži nego kad je samo osušim.
1. Nemoj se zeznuti, ja skoro jesam: u Merkatoru nadjem cetku 66KM - ja sva happy, kontam neka akcija ili sta.. Dodjem da platim i djevojka na kasi mi kaze: "a ovo je super, tako lijepo ispegla kosu, ja je imam" Ja sva sretna vadim novac da plati kad ona doda "moja prijateljica ima rotirajucu, puno je bolja" Meni :? Pa zar ovo nije rotirajuca?????????? Nije bila. Uglavnom odem u Tehnomarket i tamo kupim. Definitivno cijene su im 99 ili 109KM.
4. Ja inace imam masnu kosu koju moram prati na 2-3 dan. Od kada imam cetku bez problema izguram 4 dana bez pranja. Moram reci da mi kosa je malo vise suha od kada koristim ovu cetku, ali mi se tjeme manje masni...
Zoya

#135 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Zoya »

Ukratko, ne valja ni za sta :roll: Zali Boze para :-) Barem ne funkcionise na mojoj kosi :roll:
Karen

#136 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Karen »

Ne dam je nikome :) Moj spas. Samo svejedno moram skoro svaki dan prati kosu, ali bar imam uredno isfeniranu kosu :)
Mariella

#137 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Mariella »

Zoya wrote:Ukratko, ne valja ni za sta :roll: Zali Boze para :-) Barem ne funkcionise na mojoj kosi :roll:
A kakva ti je kosa? Mozda se nisi ispraksala kako treba :D
Zoya

#138 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Zoya »

Ma joj, evo vjezbam vec 5 dana i isti rezultat, napravi se k'o sjeno :D A kosa mi je oshtra i onako... pomalo lokne ima :-)
Mariella

#139 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Mariella »

Mozes li bar kad jedan samo pramen uzmes i feniras, feniras, da ga kako treba isfeniras :D To ako moze, onda moze i ostatak, samo mozda ce trebati vise vremena jer ti je takva kosa... A ako ne mozes ni pramen savladat, onda jbg :mrgreen:
Zoya

#140 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Zoya »

Ne moze ni pramen, dakle cetka zdra'o! Svi vi sa takvom kosom, nemojte dzaba bacati novac na ovu glupost :roll:
Mariella

#141 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Mariella »

E sad ti ljuta sto tebi ne radi :lol: Ti si ipak iznimka :)
Zoya

#142 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Zoya »

MarielO, pa naravski da jesam, kad sam toliko vremena potrosila na nista, mogla sam da ucim pletenje na primjer :D
Dee-Dee_13

#143 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Dee-Dee_13 »

Imam i ja ovu četku :-D Meni baš ne pomaže, kosa mi je duga(do pola leđa otprilike) i slabo kakvog efekta ima :roll: , osim što je brzo osušim. Ali moja mama koja ima neku kao "paž" frizuricu,stepenastu i malo stanjenu, napravi sama sebi savršeni friz s ovom četkom :-D
Last edited by Dee-Dee_13 on 13/11/2011 22:45, edited 1 time in total.
Mariella

#144 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Mariella »

:lol: Ma ja ne bih odustala jos uvijek, a pletenje pocni ucit sad obavezno, taman za snijega! :D
madnessa

#145 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

Dee-Dee_13 wrote:Imam i ja ovu četku :-D Meni baš ne pomaže, kosa mi je duga(do pola leđa otprilike) i slabo kakvog efekta ima :roll: , osim što je brzo osušim. Ali moja mama koja ima neku kao "paž" frizuricu,stepenastu i malo stanjenu, napravi sama sebi savršeni friz s ovom četkom :-D

Imam skoro istu dužinu (doduše na stepen) i super mi ispadne. Mora se malo četka provlačiti kroz kosu i potezati, lagani trzaji.. Ne mogu ti tačno opisati, ali najbolje ti je da pogledat par youtube klipova i malo pratiti pokrete frizerke kada ona fenira dugu kosu i to isto sa četkom raditi. Mora se malo taktizirati sa četkom. Neće sve sama...
Dee-Dee_13

#146 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Dee-Dee_13 »

madnessa wrote:
Dee-Dee_13 wrote:Imam i ja ovu četku :-D Meni baš ne pomaže, kosa mi je duga(do pola leđa otprilike) i slabo kakvog efekta ima :roll: , osim što je brzo osušim. Ali moja mama koja ima neku kao "paž" frizuricu,stepenastu i malo stanjenu, napravi sama sebi savršeni friz s ovom četkom :-D

Imam skoro istu dužinu (doduše na stepen) i super mi ispadne. Mora se malo četka provlačiti kroz kosu i potezati, lagani trzaji.. Ne mogu ti tačno opisati, ali najbolje ti je da pogledat par youtube klipova i malo pratiti pokrete frizerke kada ona fenira dugu kosu i to isto sa četkom raditi. Mora se malo taktizirati sa četkom. Neće sve sama...

Ah taj Youtube :-D Bas cu pogledati :) Hvala :)
Luce

#147 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Luce »

Evo i mene da jos malo prokomentarisem cetku.
Naime, sinoc sam se opet sredjivala i mogu vam reci da sam se vec bolje ustelila. Kosa mi je vec u stadiju kad treba da se sisa i farba, sto znaci da imam dole malo ispucalih vrhova i vec se malo mrsi kad je cesljam pri krajevima. Eh sad da sam bez cetke vec bih odjurila frizeru, jer u ovom stadiju kao sto rekoh stvarno ne bih mogla oblikovati frizuru,vrijeme da se krajevi osvjeze. Ali sa cetkom sam je bas lijepo dotjerala, jutros mi je fakat fina i uredna frizura. Nekako lijepo pada pozada. Jos nisam probala lokne, ali sam postala maher pravi za ovu obicnu firuzuru, ravnu sa volumenom i sa strane sa fazonima uvijanja.
Gdje je ona Medy da joj se poFalim? :D
madnessa

#148 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by madnessa »

Luce wrote:Evo i mene da jos malo prokomentarisem cetku.
Naime, sinoc sam se opet sredjivala i mogu vam reci da sam se vec bolje ustelila. Kosa mi je vec u stadiju kad treba da se sisa i farba, sto znaci da imam dole malo ispucalih vrhova i vec se malo mrsi kad je cesljam pri krajevima. Eh sad da sam bez cetke vec bih odjurila frizeru, jer u ovom stadiju kao sto rekoh stvarno ne bih mogla oblikovati frizuru,vrijeme da se krajevi osvjeze. Ali sa cetkom sam je bas lijepo dotjerala, jutros mi je fakat fina i uredna frizura. Nekako lijepo pada pozada. Jos nisam probala lokne, ali sam postala maher pravi za ovu obicnu firuzuru, ravnu sa volumenom i sa strane sa fazonima uvijanja.
Gdje je ona Medy da joj se poFalim? :D

Evo meeeeeeeeeeeeee... Čestitam, draga. Image
Pasiflora

#149 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Pasiflora »

Kao sto rekoh kosa duzine "na pola puta" od uha do ramena. Od kada sam kupila cetku susila sam kosu manjim nastavkom (mislila sam da mi je kosa prekratka za siri) i odlucim da vidim sta ce se desiti ako probam sa velikom cetkom i ZAPANJIM SE! Efekat prva liga :!: Sada sam tek skonala koje sve mogucnosti pruza :-D
Zelena Carapa

#150 Re: Rowenta rotirajuca cetka

Post by Zelena Carapa »

Evo da se i ja prikljucim. Vlasnica sam cetke vec cetvrto feniranje. Prvo je bilo katastrofa. Petljala mi se kosa jer ja nisam znala kad desno kad lijevo da vrtim, sega bilo pravo. I gresku sam napravila sto sam to sve pokusala na mokru kosu. Sad je prosusim obicnim fenom, podjelim na 4 dijela i zacas fino slozim. Big like :thumbup:
Post Reply