ROVUS GARMENT STEAMER?
- wroomster
#1 ROVUS GARMENT STEAMER?
Hajte ko je kupio i probao ROVUS GARMENT STEAMER glačalo da napiše valja li čemu?
- ultima_palabra
#2 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Dobra stvarčica, pogotovo ako moraš peglati veću količinu košulja, kao ja
Navikao sam se, ne znam da bi mogao više koristiti klasičnu peglu. Jedino što ti ne dodje nešto na šta bi postavio odjeću, tako da moraš peglat na stolici.
- wroomster
#3 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Zar ne dođe vješalica na sklapanje u paketu? Gledao sam neke reklame gdje imaš na vrh stuba vješalicu. Možda se kod nas prodaje 'siromašnija' verzija?
Ja vidio u Mercatoru i čini mi se da ima, nisam siguran....
e da! još pitanja. Jel je košulja totalno suha nakon peglanja? Mislim, može li se odmah obuć
Meni najviše treba ujutro, mrsko mi je više se peglati svaki dan prije posla...
e da! još pitanja. Jel je košulja totalno suha nakon peglanja? Mislim, može li se odmah obuć
- ultima_palabra
#4 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Ma ima kao neka vješalica, ali ona služi najviše da se okači ovaj dio kojim se pegla. Da peglaš nešto okačeno na to, baš i ne ide, bar meniwroomster wrote:Zar ne dođe vješalica na sklapanje u paketu? Gledao sam neke reklame gdje imaš na vrh stuba vješalicu. Možda se kod nas prodaje 'siromašnija' verzija?
e da! još pitanja. Jel je košulja totalno suha nakon peglanja? Mislim, može li se odmah obuć![]()
Može ti ostati malo mokro nakon peglanja, al u principu može se odmah obući. Ja uglavnom peglam navečer, pa mi to nije problem.
Najveća prednost je što ne možeš zajebat košulju ko kod prave pegle
- wroomster
#5 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Super, 'fala ti na informacijama, odoh da pazarim. I prije se neko zaleti da naruči preko TopShopa odma da vam kažem nemojte, u Mercatoru je fakat 20-tak maraka jeftinije (nešto preko 120KM) 
- ultima_palabra
#6 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Kod top shopa sam čekao na dostavu skoro 2 mjeseca
Tako da je bolje odmah kupiti.
- wroomster
#7 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Još jedan tip povodom istoga. U Mercatoru na Ilidži (Grand Centar, iza doma zdravlja) cijena je 129.40km, za cijeli cener manja u odnosu na sve ostale Mercatore,
poz
poz
- Skyfox
#8 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
ja stavim kosulju na vjesalicu pa zakacim za ormar. Ne pegla lose al po meni mana je sto se nemogu peglati horizontalne povrsine kao klasicnom peglom, onda samo voda curi... I treba paziti na kamenac, meni se skroz zacepila, i vec je mjesecima ne mogu koristiti...
-
mirhunisa
#9 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
MOMCI ZENITE SE, NEMA TE PEGLE KOJA CE VAM ZAMJENITI ZENU !
- Skyfox
#10 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
mene zena tjera da ja peglam 
- zlatiborka
#11 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Fino, i ja vec neko vrijeme smekam taj ROVUS u mom Merkatoru. Tamo je 139,90 KM, ali cu otici do Ilidze gdje je jeftinije, mozda ga kupim.Skyfox wrote:ja stavim kosulju na vjesalicu pa zakacim za ormar. Ne pegla lose al po meni mana je sto se nemogu peglati horizontalne povrsine kao klasicnom peglom, onda samo voda curi... I treba paziti na kamenac, meni se skroz zacepila, i vec je mjesecima ne mogu koristiti...
Sto se tice kamenca postoji tekucina na bazi limunske kiseline marke SWIRL (nesto oko 4 KM) bas u Merkatoru i ja sam to prije par dana kupila. Nisam jos probala ali sluzi za rastapanje kamenca u kucnim kafe-aparatima, brzim grijacima vode, peglama itd. Ja sam tu tekucinu namjenila za peglu na paru i onaj stari GRADIMIR za ciscenje na paru.
Takodje sam pronasla na istom mjestu tekucinu (Merkatorova marka, malo gusca kao tecni VIM) za skidanje kamenca sa sudja ili povrsina, ni ona nije skupa, nesto oko 3 KM.
Mene zanima da li je pritisak pare dovoljan da se ispeglaju mnogo zguzvane stvari npr. svilene kosulje, pa ako znate recite mi....
Hvala.....
Last edited by zlatiborka on 28/10/2009 09:49, edited 1 time in total.
- wroomster
#12 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Ja sam oženjen, pa slaba vajda, bar što se tiče mojih stvari. Pored troje djece nema tu mene ni na spisku.
@Skyfox dobro si to reko, meni nije bilo jasno zašto ne piše u uputstvu da treba destilovana voda, što bi bilo logično.
Hm...čini mi se da se voda troši brže nego što piše i da nema šanse da rezervoar traje 40 minuta.
Zna li ko čemu služi ono gumirano dugme na ručici? Glupo je jedino što para non-stop izlazi i što je ne možeš zatvoriti kad ti ne treba.
@Skyfox dobro si to reko, meni nije bilo jasno zašto ne piše u uputstvu da treba destilovana voda, što bi bilo logično.
Hm...čini mi se da se voda troši brže nego što piše i da nema šanse da rezervoar traje 40 minuta.
Zna li ko čemu služi ono gumirano dugme na ručici? Glupo je jedino što para non-stop izlazi i što je ne možeš zatvoriti kad ti ne treba.
- zlatiborka
#13 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
I ja mislim da treba destilovana voda kao za peglu na paru, sto mi je logicno jer se od vode, ove nase sarajevske tvrde, brzo nakupi kamenac.
A sto to ne pise u uputstvu to je zato da se sto prije zacepe rupice pa da se kupi novi ROVUS, majku im njihovu prevarantsku.....
A sto to ne pise u uputstvu to je zato da se sto prije zacepe rupice pa da se kupi novi ROVUS, majku im njihovu prevarantsku.....
- Skyfox
#14 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
poenta je da je fina stvarcica ali te def ne rijesava briga peglanja zauvijek kao sto reklamiraju ne tShopu(kao i uvijek
)
Valja i ovdje zasukat rukave. A i mana je sto kaze wroom dto para izlazi non stop i sva se zoba navlazi
Valja i ovdje zasukat rukave. A i mana je sto kaze wroom dto para izlazi non stop i sva se zoba navlazi
- zeko071
#15 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Svi govorite o kusuljama. A kakva je situacija sa sakoima? dadoh bruku para za peglanje po hemijskim cistionama.
- wroomster
#16 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Pa navodno je to ono za šta je steamer najbolji. Ne možeš klasičnom peglom opeglati sako, ali ovim možeš. Kažu da se istim postupkom služe i u hemijskim čistionama...
- Skyfox
#17 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
sluze al meni nikad ne ispadne opeglan ko u hemijskoj 
- wroomster
#18 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
svjestan si da je to već do tebe. Hajd' lagano, sve se nauči.... 
- Amazonka27
#19 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
pffffffffffffffffffffmirhunisa wrote:MOMCI ZENITE SE, NEMA TE PEGLE KOJA CE VAM ZAMJENITI ZENU !
- Cholina_Lokica
#20 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
a sta ako zena ne zna peglatmirhunisa wrote:MOMCI ZENITE SE, NEMA TE PEGLE KOJA CE VAM ZAMJENITI ZENU !
- Skyfox
#21 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
Ovo ko neka reklama - zaboravite peglu i upotrijebite zenu, vase kosulje ce biti bez naboraDile wrote:a sta ako zena ne zna peglatmirhunisa wrote:MOMCI ZENITE SE, NEMA TE PEGLE KOJA CE VAM ZAMJENITI ZENU !![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#22 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
ali to nije sve... ako nazovete odmah, i vase pantole ce biti besprijekorne...Skyfox wrote:Ovo ko neka reklama - zaboravite peglu i upotrijebite zenu, vase kosulje ce biti bez naboraDile wrote:a sta ako zena ne zna peglatmirhunisa wrote:MOMCI ZENITE SE, NEMA TE PEGLE KOJA CE VAM ZAMJENITI ZENU !![]()
![]()
- Skyfox
#23 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
ali to jos uvijek nije sve za prvih 5000 kupaca obezbjedili smo i barsunasti samozagladjivac za vase antilopne sakoeDile wrote:ali to nije sve... ako nazovete odmah, i vase pantole ce biti besprijekorne...Skyfox wrote:Ovo ko neka reklama - zaboravite peglu i upotrijebite zenu, vase kosulje ce biti bez naboraDile wrote:
a sta ako zena ne zna peglat![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#24 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
zato, dragi nasi gledaoci, telefone u ruke i zove odmah. samo vas jedan telefonski poziv dijli od zene, kosulje bez nabora, besprjekornih pantola i samozagladjivaca... ponuda koja se ne propusta 
- Skyfox
#25 Re: ROVUS GARMENT STEAMER?
just do it