Rover?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rambo-Amadeus

#1 Rover?

Post by Rambo-Amadeus »

Hajmo malo strucnjaci :D

Sta mislite o vozilu Rover 25, isplatili se to uzimati ili ne, mislim moja laicka procjena je da cim ga nema ucestalo na cestama da je po nekom pitanju (npr. djelovi) nepovoljan (a i cijena također govori nesto slicno, RELATIVNO je jeftin)

Pa ipak, interesuje me od onih sto se malo bolje razumiju, moze li se to odrzavati za iole normalne novce il' je k'o da vozaš genšera :D

Inace, radi se o 1,4 benzincu 16 ventila, dvoja vrata, nema klime, daljinsko, struja i to... :)
mayab

#2 Re: Rover?

Post by mayab »

Ja bih na Rovera najbolje zaboravio, sta da ti kazem kad je to marka koja zapravo vise ne egzistira, Kinezi nesto rade pod imenom Roewe.
Rambo-Amadeus

#3 Re: Rover?

Post by Rambo-Amadeus »

Bgm, slabo mi ovi forumski strucnjaci nesto pomazu...mozda da sam stavio tri slike i pitao koja je bolja, bilo bi 30 stranica do sad :D

Uglavnom, dobio sam ovamo neke informacije, istina je da ne rade vise pod tim imenom, da ih je kupio BMW i to, dijelova ima kupiti u Sarajevu, Kiseljaku pa cak i u Banja Luci ima neko zastupnistvo, a s obzirom da se radi o 2000 godistu i ne moze se ocekivati da budu jeftini, ni za jedno kvalitetnije vozilo tog godista dijelovi nisu jeftini...sve u svemu cini mi se ko ga voza postaje pasionirani fan Rovera, nije onako isplativa investicija na prvu, ali ko se odvazi da ga kupi ne mijenja ga olako...

eto, ako ko zna opet kakav detalj nek kaze, da ne postavljam slike bezveze :D
olensoner

#4 Re: Rover?

Post by olensoner »

ako ima dijelova i ako ti ne smeta epitet penzionerskog auta kupuj :mrgreen:
sala naravno, dobro kao sto se zna rover je prodat kinezima i prilicno im dobro ide na kineskom trzistu i na istoku, ali ne znam kod nas mozda ima dijelova, ali problem je u tome sto kad rovera dovezes mehanicaru on ce se uhvatiti za glavu dje cu ja ovo popravljati(naravno ne svi servisi i mehanicari), a ovlasenog servisa niti specijaliziranog u sarajevu nema... u banja luci imaju neki sto su se specijalizovali za rover i land rover, dijelovi i servis... A sto se tice same 25-ice, mislim da se za manje pare ne moze uzeti normalnije auto 5-6000KM u vrlo finom stanju, sad ne znam kako je to prije odrzavano, slabo ih na zapadu vozaju, jedino ako je uvezen iz slovenije mozda se isplati, tamo ih je svojevremeno bilo hejbet, valjda su ih slovenci servisirali :)
stripiii

#5 Re: Rover?

Post by stripiii »

Ima ga stari kod mene,servisira ga kod Billy-a na Vracama a i nesto dijelova imas kod Sandora.Za tri godine koliko ga vozi otisla je jedino benzinska pumpa koja je oko 220 km.Cini mi se da je bila tema pa potrazi...

edit: evo pronadjoh :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2217980
Bullet Tooth Tony

#6 Re: Rover?

Post by Bullet Tooth Tony »

Rambo-Amadeus wrote:Bgm, slabo mi ovi forumski strucnjaci nesto pomazu...mozda da sam stavio tri slike i pitao koja je bolja, bilo bi 30 stranica do sad :D

Uglavnom, dobio sam ovamo neke informacije, istina je da ne rade vise pod tim imenom, da ih je kupio BMW i to, dijelova ima kupiti u Sarajevu, Kiseljaku pa cak i u Banja Luci ima neko zastupnistvo, a s obzirom da se radi o 2000 godistu i ne moze se ocekivati da budu jeftini, ni za jedno kvalitetnije vozilo tog godista dijelovi nisu jeftini...sve u svemu cini mi se ko ga voza postaje pasionirani fan Rovera, nije onako isplativa investicija na prvu, ali ko se odvazi da ga kupi ne mijenja ga olako...

eto, ako ko zna opet kakav detalj nek kaze, da ne postavljam slike bezveze :D
Ne Ne i Ne.... Rover kao rover je davno ugasena firma prije svega,znaci ne proizvode vise automobile pod svojim imenom..Game Rover :D :D ,jedini Rover koji je valjao je 75-ica koju je fakticki napravio BMW (dok je drzao kompaniju) i to je zapravo jedini pouzdan rover,a ovo postaje fan,izvini ali nije Alfa,ima jedan Rover 25-ica na Vratniku,svake sekunde ga neko drugi voza,da je ovo Britanija,ko sto nije,ja bih rekao uzimaj,jer tamo sada ima rovera na bacanje,ostalo poslije pada kompanije....sa druge strane naci dio u BIH za rovera je prava lutrija...Ja bh odustao :zoka: :zoka:
Rambo-Amadeus

#7 Re: Rover?

Post by Rambo-Amadeus »

Dobro sad, 75-tica je brod, a ne auto :D

Uglavnom, hvala vam na kontradiktornim odgovorima :D , nisam jos odlucio sta cu, cini se da nije bas ni totalno "nepreporucljivo", meni nije problem da je dio skup koliko da li ga ima uopste, tako da ako ima dijelova onda dolazi u obzir, a od takvog auta ocekujem da se ne kvari bas svaki dan, ako razumijete sta hocu da kazem...nije mi problem dati jednom godisnje 200-300 KM ako bas budem morao...vozao sam ja i golfa (i sad ga vozam) pa opet godisnje dam toliko, jbg...

Elem, idem danas pogledati nesto drugo, pa ako bude suđeno, nista od Rovera...a lijep je auto, *ebo sliku svoju :D
Ridjobrki

#8 Re: Rover?

Post by Ridjobrki »

Bio je dobar vic u engleskim medijima za vrijeme krize u Roveru birvaktile prije nego ih je onda BMW preuzeo:

- Koje su jedine dvije stvari na Zemlji vidljive sa Mjeseca?

Kineski zid i Roverov lager neprodatih vozila.
Rambo-Amadeus

#9 Re: Rover?

Post by Rambo-Amadeus »

Ridjobrki wrote:Bio je dobar vic u engleskim medijima za vrijeme krize u Roveru birvaktile prije nego ih je onda BMW preuzeo:

- Koje su jedine dvije stvari na Zemlji vidljive sa Mjeseca?

Kineski zid i Roverov lager neprodatih vozila.
Eki Ridjobrkog :D

pa rasprodalo se to sve poslije, kriza je bila, sta sad :D
Bullet Tooth Tony

#10 Re: Rover?

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
Rambo-Amadeus

#11 Re: Rover?

Post by Rambo-Amadeus »

Beg_Babic wrote:Image
nisu to zalihe, to su radnici dosli na posao :D
Post Reply