Routeri se kvare
Moderator: Benq
-
haris29
#1 Routeri se kvare
Pozdrav svima, imam jedan veliki problem, promjenio sam 4 routera za godinu dana, kvare se svakih 2-3 mjeseca. Imam solidan racunar I3 intel procesor, 8gb ram memorije, Telemach operater, 2 posljednja routera su bila Asus RT-N10E. Prvih par dana radi odlicno, ali poslje pocne da pada konekcija, kad skinem router i prikopcam direktno modem radi sve OK, resetovo sam i router i modem 100 puta ali ne pomaze. Molim sve koji se dobro razumiju da mi pomognu, ili ako znaju neki dobar servis da odnesem kuciste i router pa da pogledaju. Hvala
-
haris29
#2 Re: Routeri se kvare
[quote="Sliver"]A jesi li probao uspostaviti konekciju samo s ruter/modemom direktno? Bez TM-ovog modema.[/quot
Ne razumijem. Iskljucim router, skopcam direktno modem na racunar imam internet normalan. Vratim router koji sam kupio nov, imam problema sa konekcijom. U zadnjih godinu dana 4 routera sam promjenio, nije normalno, rade 2-3 mjeseca i pokvari se.
Ne razumijem. Iskljucim router, skopcam direktno modem na racunar imam internet normalan. Vratim router koji sam kupio nov, imam problema sa konekcijom. U zadnjih godinu dana 4 routera sam promjenio, nije normalno, rade 2-3 mjeseca i pokvari se.
-
Wheatly
#3 Re: Routeri se kvare
Probaj spojiti taj Asusov router umjesto onog Telemachovog modema (routera).haris29 wrote:Sliver wrote:A jesi li probao uspostaviti konekciju samo s ruter/modemom direktno? Bez TM-ovog modema.[/quot
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Routeri se kvare
Provjeri ti struju, tj. napon, to nije OK ako se tek tako kvare nakon 3 mjeseca. Ja imam Linksys router i godinama radi OK. Taj Asus RT-N10E je dobar router, imao sam ga na poslu, nikada nije stao.
-
IcedFlame
#5 Re: Routeri se kvare
Slazem se s drvosjecom, i meni su 'crkla' 2 modema i router, a ustvari su im samo crkli adapteri. Zanimljivo je da su modemi radili, ali adsl lampica nije htjela da se upali.
Sent from my X7S using Tapatalk
-
haris29
#6 Re: Routeri se kvare
Oni i dalje rade, ali je konekcija preko racunara toliko spora da jedva otvara stranice, i kad koristim mobitel wi-fi konekcija jako slaba. Ako se i ovaj pokvari sto sad imam onda cu uzeti Telemahov router, pa kad se pokvari neka se oni zezaju.IcedFlame wrote:Slazem se s drvosjecom, i meni su 'crkla' 2 modema i router, a ustvari su im samo crkli adapteri. Zanimljivo je da su modemi radili, ali adsl lampica nije htjela da se upali.